Page 229 of 666 FirstFirst ... 129179219225226227228229230231232233239279329 ... LastLast
Results 5,701 to 5,725 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Za lude , lijek je vazda bio otrov . Još nemamo zakon o prinudnoj hospitalizaciji , pa da vam se na silu daje , no je sve na slobodnoj volji ludih , hoćete li se liječiti ili nećete . U ovom " zlu od sistema " .

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

booze, petra.. kako si izdimio
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Tjah , lako je tebi - još uvjek si u voznom stanju .
    Od Medovog dima straga ti postade Vanjin dim od sprijeda . Nikako da promjeniš to teško agregatno stanje mučeniče i lijepo izvjetriš ko ja .

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

kao ti? zao mi je, burazeru, nikad nisam glasao dps, niti cu.. a ti nastavi da ga zaokruzujes i da pljujes po svakome ko progovori nesto protiv tvoje partije, ja cu uvijek prije biti za "budale" poput Vanje i Meda, nego za tvoje ubice i pljackase..

p.s. da stvarno oces izvjetrit, dobro bi bilo.. no za oči klapiš

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

You must spread some Reputation around before giving it to ovizionizi again.
    Viktorija Badza! um zu sehen,dich nacktauf dem Nordpol !

Thanks Thanks Given 
    1,085
    Thanks Thanks Received 
    3,198
    Thanked in
    2,429 Posts

kad je repriza intervjua? kasno se ukljucih sinoc...pred sami kraj...
    Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,877
    Thanked in
    2,048 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    https://forum.cdm.me/showthread.php?72295-Politicke-emisije-(video)/page10

Zahvaljujuci g. Montenegrino-CT imamo i snimak.. pa da odslusamo

Hvala Lepo
    Quote Originally Posted by aLaPaCha View Post
    kad je repriza intervjua? kasno se ukljucih sinoc...pred sami kraj...

karakteri

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by aLaPaCha View Post
    kasno se ukljucih sinoc...pred sami kraj...

ti si ka' Vanja ... i ona se uvijek kasno ukljuci

P.S. nista pametno nisi propustila .... spavaj ...
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

bas me zanima reakcija Bemaxa i ocekivana teorija kako su 2009-e poslovali sa gubitkom

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Vlada SAD-a donirala 100 hiljada dolara crnogorskim građanima
    24. februar 2012.
    Share

Vlada Sjedinjenih Američkih Država donirala je 100 hiljada američkih dolara crnogorskim građanima koji su pogođeni nevremenom, iz Fonda za međunarodnu pomoć u slučaju katastrofa.
    Iz Ambasade SAD-a objašnjeno je da će novac biti uplaćen Crvenom krstu Crne Gore koji direktno obezbjeđuje pomoć građanima koji su u nevolji.
    - Polovina novca biće iskorišćena za nabavku motornih sanki koje će se koristiti u akcijama pomoći u hitnim slučajevima. Preostalih 50 hiljada su namijenjeni za kupovinu najneophodnijih sredstava stanovništvu koje živi u oblastima pogođenim obilnim snijegom, kaže se u saopštenju Ambasade dostavljenom agenciji Mina.
    Pomoć je, kako se navodi, dio dugoročnijeg angažovanja Vlade SAD-a sa Vladom Crne Gore, čiji je cilj poboljšanje pripremljenosti crnogorskih službi za reagovanje u vanrednim situacijama.
    Navodi se da su od decembra 2009. godine inženjerske jedinice kopnene Vojske SAD i Nacionalna garda Mejna sproveli pet civilno-vojnih programa obuke sa Sektorom za civilnu bezbjednost i vanredne situacije i Ministarstvom odbrane.
    - Ti godišnji seminari i vježbe, koje je koordinisala Kancelarija za bezbjednosnu saradnju Ambasade SAD u Podgorici, realizovani su u Vašingtonu, D.C.; Portlandu, Mejn i u Crnoj Gori, podsjećaju iz Ambasade.
    Navodi se da svake godine Kancelarija za bezbjednosnu saradnju finansira učešće crnogorskih delegacija na regionalnim vježbama pripreme za reagovanje u vanrednim okolnostima i upravljanja u kriznim situacijama u jugoistočnoj Evropi.
    Iz Ambasade podsjećaju da su u septembru 2010. godine vojske Sjedinjenih Država i osam zemalja članica NATO programa Partnerstvo za mir iz centralne i istočne Evrope, zajedno sa crnogorskom vojskom, učestvovale u vježbi MEDCEUR 10.
    - Ta vježba, koju je finansirala Evropska komanda Vojske SAD, bila je fokusirana na unapređenje medicinske spremnosti zemalja učesnica i njihovu međusobnu medicinsku operabilnost u cilju dostizanja NATO standarda. Ambasada SAD je u 2011. godini organizovala i seminar o upravljanju kriznim situacijama za vladine portparole, podsjeća se u saopštenju.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by saputnik plavetnila View Post
    Lobotomijom su nekad liječili, krotili agresivne ludake ko Vanja , dok nije bilo ljekova ko danas . Pobrkao si pojmove pa bulazniš ko i ona . U DPS , sa kojom nemam veze , sve počiva na slobodnoj volji . Ko će da pristupi - njegova stvar , ko će da proda glas za dvadeset eura - isto , ko će da puši onu rabotu Milu Đukanoviću da bi bio tu gdje jeste - takođe je stvar slobodnog izbora . Ali ti nemaš izbora , pa ti ostalo izgleda jedino vađenje mozga kod Vanje , kroz nos ko kod egipatskih mumija . Taman na njih liče nesrećnici koji se pokreću na njeno ćalamuđenje .
    SAPATNIK CRNILA DPSDPovaca,

STIDIM SE DECENIJAMA od REZIMA,
    jedine LANTERNE na nasem TITANIKU,
    do pojave PVPa, za mene su Slavko, Medo, Vanja, Mirjana Kuljak, Mila Kasalica i jos desetak JUDI CASNIH I POSTENIH, koji ne PRODAJU MOODA ZA BUBREGE SIROTINJI RAJI.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vala Milovane, kad bi nam jednom objasnio kako to da ti je Location:"Trg zrtava DPS-a " .... bas bih volio.

Jesu li pipci DPS-a doprli do daleke Daaanske ?

Ili si pobjegao od njihovog zuluma ?
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Svako ima pravo na misljenje, pa i na kritiku bilo koje javne licnosti.
    Za nekog su neki posteni, fini.. za nekog nijesu.. E sad da li ce neko koristiti ton sa germanizmom ili latinizmom, pa ce se usi parati ili gladiti.. Svejedno.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

http://www.b92.net/info/moj_ugao/index.php?yyyy=2012&nav_category=624&nav_id=585056

F
    enomenalan tekst. Dobar dio se moze primijeniti i na nashe "patriotske" elite. Obije proviniencije.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    http://www.b92.net/info/moj_ugao/index.php?yyyy=2012&nav_category=624&nav_id=585056

F
    enomenalan tekst. Dobar dio se moze primijeniti i na nashe "patriotske" elite. Obije proviniencije.
    Do ovog dijela moglo se nesto lijepo slutiti..
    Da je Mujo, naime, onoga dana mogao birati – da bude pobjednik u troipolgodišnjem pravednom ratu za slobodu s jedne strane, ili žrtva dvadesetogodišnje okupacije s druge – do sad bi, jebiga, već prošlo i tih dvadeset godina. Ne bi više bio samo žrtva. Bio bi slobodan čovjek i slobodan Bošnjak.

Mislim da ovaj dio ne zvuci bash "intelektualno", jer zdrav intelektualac bi vratio "film" na neke kadrove mnogo prije zelje za "pravednog" rata, i u zelji po kazni. U filmu svaki individualni frame u linijskom kadru ima svoju eticku tezinu .. Zato, ne slazem se da je fenomenalan tekst. Cak, suprotno.
    Kod intelektualne patriotske elite rat nikad ne moze biti prihvacen kao pobjeda. Uvijek je poraz po etiku.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 24-02-12 at 12:42.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mislim da ovaj dio ne zvuci bash "intelektualno", jer zdrav intelektualac bi vratio "film" na neke kadrove mnogo prije zelje za "pravednog" rata, i u zelji po kazni. U filmu svaki individualni frame u linijskom kadru ima svoju eticku tezinu .. Zato, ne slazem se da je fenomenalan tekst. Cak, suprotno.
    You got it all wrong. Ne pokushava pisac da kazhe da je 20godisnja okupacija bolja od pobjednicke borbe za slobodu, vec uocava kako je loshim upravljanjem zhivot u slobodnoj zemlji,kao i sama borba, svedena na svoju parodiju.

Quote Originally Posted by Maja
    Kod intelektualne patriotske elite rat nikad ne moze biti prihvacen kao pobjeda. Uvijek je poraz po etiku.

Hvala Lepo
    Hence znaci navoda.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

To sto pisete moze se odnositi samo na tekst prije "zakljucka".. Od citata koji sam iznijela - apsolutno NE.
    Gospodin je imao mogucnost da izvede tekst na razlicite nacine, i izveo je na porazan nacin. To sto Vi pokusavate da oslikate tekst na nacin koji bi Vi voljeli.. To zaista veze nema sa onim sa cim je zakljuceno.
    Parodija do tog momenta da.. Od tada - jako los i opasan misaoni "program".

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    1,085
    Thanks Thanks Received 
    3,198
    Thanked in
    2,429 Posts

Quote Originally Posted by Tattoo View Post
    ti si ka' Vanja ... i ona se uvijek kasno ukljuci

P.S. nista pametno nisi propustila .... spavaj ...
    znam da nista nijesam propustila,ali ocu da cujem
    Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by milovan View Post
    SAPATNIK CRNILA DPSDPovaca,

STIDIM SE DECENIJAMA od REZIMA,
    jedine LANTERNE na nasem TITANIKU,
    do pojave PVPa, za mene su Slavko, Medo, Vanja, Mirjana Kuljak, Mila Kasalica i jos desetak JUDI CASNIH I POSTENIH, koji ne PRODAJU MOODA ZA BUBREGE SIROTINJI RAJI.
    Milovanje , Crni Milovanje :tears_of_joy: ,
    a nekad si DPS, i SDP naročito " obraz belio " po foruma i foruma , srbijanskih pogotovo , taman sa jednakom manitošću ko sad kad sebe penješ na trg žrtava njihovog fašizma . Uistinu , zreo si za spomenik na prikladnom mjestu .
    Od tih pet lanterna koje prodaješ za bubrege i " jude časne i poštene " , jedino Mila Kasalica pripada ljudskom rangu , ali pošto su ti " poslednje iskušenje " postali propali prevarant Markan i još gori Đoko Lažić - ne čudi to trpanje u istu kesu , seljačke prodaje mooda radi . Učitelji su ti jesu na glasu , ali od prodaje tih njasra leba gledati nećete .

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

NOVA FUNKCIJA

Rajko Kovačević šef kabineta Lukšića, neće više biti portparol DPS-a

Dosadašnji šef kabineta , Ivana Pajević, je imenovana za savjetnika Lukšića za vanjsku politiku i evropske poslove

Dosadašnja šefica kabineta premijera Igora Lukšića, Ivana Pajović imenovana je za savjetnika predsjednika Vlade za vanjske i evropske poslove, dok će je na prethodnoj poziciji zamijeniti aktuelni portparol Demokratske partije socijalista Rajko Kovačević.
    “Vijestima” je saopšteno iz Vlade da je ova odluka uslijedila nakon predloga Lukšića da Pajovićeva dobije unapređenje.

...
    Novo imenovanje znači da će u Lukšićevom kabinetu sada biti devet savjetnika.
    ...

Rajko Kovačević, inžinjer elektrotehnike, bio je poslanik u tri mandata. Politički je "odskočio" kao predsjednik mladih DPS-a u Pljevljima.
    "Učesnik (je) velikog broja seminara i studijskih škola, od kojih posebno značajna studijska posjeta SAD-u 21. jun - 10. jul 2004. godine na temu 'Upravljanje različitostima'", piše u zvaničnoj biografiji Rajka Kovačevića.
    U biografiji piše da govori, čita i piše ruski jezik i "koristi se engleskim jezikom."
    Majko moja...
    Jel se ovi iz Vijesti sprdaju?
    I, obzirom da nemam blage veze o ovim osobama.. malo pogledah radne biografije..
    IVANA PAJEVIĆ - šef kabineta predsjednika Vlade Crne Gore

Ivana Pajevic rođena je u Cetinju, 14. marta 1973. godine. Ekonomski fakultet završila je na Univerzitetu Crne Gore 1996. godine, a u periodu oktobar 2003 – jun 2004. godine pohađala je postdiplomski studij iz oblasti Politike i administracije EU na koledžu Evrope u Brižu, Belgija.

U periodu od oktobra1997. do juna 1998. godine radila je u Agenciji Vlade Republike Crne Gore za prestrukturiranje privrede i strana ulaganja kao pripravnik, nadležnost – saradnja sa stranim ekspertima na aktivnostima vezanim za proces privatizacije, priprema izvještaja.

Od juna 1998. godine do novembra 1999. godine godine radila je kao savjetnik u Ministarstvu inostranih poslova Republike Crne Gore, a u periodu novembar 1999. godine - januar 2000. godine u Predstavništvu Crne Gore u Ljubljani na poziciji savjetnika.

U periodu mart 2000 – septembar 2000. godine obavljala je poslovesavjetnika u Misiji Crne Gore pri EU.
    U periodu od septembra 2000. do oktobra 2009. godine obavljale je različite poslove u Ministarstvu inostranih poslova Crne Gore - viši savjetnik za Pakt stabilnosti, ekonomsku politiku i projekte, šef Kabineta ministra, savjetnik ministra za specijalne i ad hoc poslove, direktor Direkcije za OEBS i Savjet Evrope.

Od aprila do juna 2009. godine bila je angažovana kao ministar – savjetnik u Stalnoj misiji Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama u Ženevi.
    Od 1. avgusta 2009. godine obavljala je poslove direktora Direkcije za regionalne organizacije i inicijative u MIP-u Crne Gore.

Od oktobra 2009. godine imenovana je za savjetnika potpredsjednika Vlade za međunarodnu ekonomsku saradnju.

U decembru 2010. godine imenovana je za šefa Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore.
    ...

Učestvovala je na brojnim međunarodnim seminarima i specijalizacijama: NATO – seminar za parlamentarce i zvaničnike iz SiCG u organizaciji Odsjeka za javnu diplomatiju – posjete štabu NATO-a (Brisel) i SHAPE-u (Mons), 2006. godina; “Evropski integracioni procesi ” – IV zajednički seminar u organizaciji diplomatske akademije Ministarstva inostranih poslova Hrvatske i Nanns Seidel Fondacije iz Minhena - Dubrovnik, Hrvatska, 2002; “EU i Balkan ” – Halki međunarodni seminar - Halki, Grčka, 2002. godine; “Edukacija diplomata u Americi” – međunarodni program za posjetioce pod pokroviteljstvom USIA – američke međunarodne informativne agencije (studijske posjete Briselu, Vašingtonu, Sjevernoj Karolini, Filadelfiji i Njujorku), 1999. godine; “S.E.N.S.E” seminar (simulacija) u organizaciji Džordž Maršal evropskog centra za bezbjednosne studije i NATO C3 agencije – Hag, Holandija, 1999. godine; “Pravo i institucije EU” – studijska posjeta Kopenhagenu i Briselu u organizaciji Ministarstva inostranih poslova Danske, 1998. godina.
    I onako zbunjujuce...
    Savjet za privatizaciju...
    Članovi:
    ..
    Ivana Pajević, šef Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore;
    MontenegroBonus
    Ivana Pajevic, Member of the Board of Directors
    I onda konstatujem da su ovo CG politicko ekonomske karijere - za rukicu i naprijed..

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 24-02-12 at 16:56.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Tattoo View Post
    Vala Milovane, kad bi nam jednom objasnio kako to da ti je Location:"Trg zrtava DPS-a " .... bas bih volio.

Jesu li pipci DPS-a doprli do daleke Daaanske ?

Ili si pobjegao od njihovog zuluma ?
    Ja sam se GOLOGUZ RODIO, jedino sto mi ostade od zivota je pripadnost KOLEKTIVU U TA BRDA TVRDA,
    i moji POTOMCI,
    mojim VENAMA I ARTERIJAMA DANONOCNO se napaja ova pumpa koju zovu SRCE,
    i aktivira ovo malo SIVE MASE, da me posjeti na POJANJE KOKOTA KAD NAJAVI RUJNU ZORU u Brskut,
    i ono JAJCE iz GRMA VELIKOGA,
    i onaj IZVOR KOJI ZOVEMO CESMA,
    i one prve gacice koje sam skinuo uz pristanak Vile ravijojle,
    u bukovom hladu i ugleda onu rabotu MLADU,
    i dugo sam bio SRECAN KAO DIJETE,
    dok ne stize DPS i DEVEDESETE,
    od tada se CGa o svom JADU SMETE,
    i tu SRAMOTU ne mogu nabit na ONU RABOTU,
    jer mi VIRI PO OBRAZU,
    na Djavolju GAZIM STAZU,
    i mrzim tu PRIKAZU OD DPSa,
    neka im se PASCE NAIJE MESA,
    i nek VRISTE OD BOLOVA DO NEBESA.
    Last edited by milovan; 24-02-12 at 16:59.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,877
    Thanked in
    2,048 Posts

Majko moja...
    Jel se ovi iz Vijesti sprdaju?
    I, obzirom da nemam blage veze o ovim osobama.. malo pogledah radne biografije..

I onako zbunjujuce...

I onda konstatujem da su ovo CG politicko ekonomske karijere - za rukicu i naprijed..

Hvala Lepo
    Pa se poslije čudimo što sve pođe u PM, savjetnik od kolijevke pa do zaslužene penzije i naravno 200 grama upravnih odbora da se pripomogne savjetnička platica.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Pa se poslije čudimo što sve pođe u PM, savjetnik od kolijevke pa do zaslužene penzije i naravno 200 grama upravnih odbora da se pripomogne savjetnička platica.
    Da.. bolje da ne cackam vise ove ponosne radne biografije.. jer ce svasta ispasti a sami ih serviraju..
    Nego.. Ja nigdje u CV na zapadu nisam vidjela da neko pise koje seminare i shoping eskurzije je posjetio ili bio ubiljezen kao posmatrac ili slusalac.. Obicno te stavke naznacavaju oni koji su drzali predavanje i to ako su u pitanju neki posebni i jako znacajni i koje svako u struci prepoznaje i priznaje kao takve.
    Uceshce na seminarima pishu gimnazijalci i studenti bez radne biografije. Ne znam zasto Vijesti koje su ocigledno sklone duhovitim info ne napise patriotski kako se pise CV i koje stavke su za koga. Ovako je porazavajuce i zaista za sprdnju.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

kako tresnu zemljotres u pe ge
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Page 229 of 666 FirstFirst ... 129179219225226227228229230231232233239279329 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)