Page 207 of 2527 FirstFirst ... 1071571972032042052062072082092102112172573077071207 ... LastLast
Results 5,151 to 5,175 of 63171

Thread: [AUTOMOBILIZAM] Pitajte...

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Vidim da je price o kljucevima. Moj mi ispao u drugo auto i iscimah se juce citav dan svudje ga trazio. Srecom nadjoh ga, koliko kosta da se iskopira sa svim kodiranjem i cudima i ko to radi. KOliko bi bilo u Roksped takvo zadovoljstvo npr? Ovakav je kljuc http://www.kupindo.com/Kuciste-za-sk..._O_1374144.jpg
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    950
    Thanks Thanks Received 
    1,331
    Thanked in
    631 Posts

Quote Originally Posted by Archi View Post
    Vidim da je price o kljucevima. Moj mi ispao u drugo auto i iscimah se juce citav dan svudje ga trazio. Srecom nadjoh ga, koliko kosta da se iskopira sa svim kodiranjem i cudima i ko to radi. KOliko bi bilo u Roksped takvo zadovoljstvo npr? Ovakav je kljuc http://www.kupindo.com/Kuciste-za-sk..._O_1374144.jpg
    ja mislim da je ovo isti kljuc kao i na Pola (kanalni) , tj. za Pola je od 80 do 120e (ali samo kljuc kopirani, ne i daljinac)
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Kljuc kopirani samo nece radit bez onog imobilajzera matraka. Tako da to ide i do 150e, a majku mu ne daju mi se tolike pare, al zato kad ga izgubis zaboli te glava jos vise. Bit pametan pa donijet pravu odluku :chargrined:
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kljuc kopirani samo nece radit bez onog imobilajzera matraka. Tako da to ide i do 150e, a majku mu ne daju mi se tolike pare, al zato kad ga izgubis zaboli te glava jos vise. Bit pametan pa donijet pravu odluku :chargrined:
    i ja se opucih prije trazeci (isti takav ), nije se vozilo otkad je ovaj snijeg pao, pa uzeh rezervni. zar nemas 2?!

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Uzdih auto, skinuo razvodnu kapu i osusio je fenom . Kresnu na po kljuca. Moracu kapu zamijenit, gledao sam je pod lupu i vide se sitne pukotine..

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Quote Originally Posted by clapton View Post
    i ja se opucih prije trazeci (isti takav ), nije se vozilo otkad je ovaj snijeg pao, pa uzeh rezervni. zar nemas 2?!
    Nemam .. Kad sam kupio auto (u Slo je inace bi bilo sumnjivo i opasno da je samo 1 kljuc) ovaj vlasnik nije imao drugi, vjerovatno ga i on nedje zagubio pa uzeo rezervni i ja sad sijede dobijam
    17 Al-Isra, 37:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by kEDOWN View Post
    Koji auto je u pitanju, i koliko presao? Starosti?
    Jeep Wrangler Unltd. Star nepune 2 godine (2 god je garancija), presao 45.000. Da je neka starudija, ne bi vas ni pita

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Jel' to Sahara?

P.S. da li ti se istopila kvaka?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    380
    Thanked in
    202 Posts

alfa 33, sljedeći problem: primijetio sam u posljednjih 2-3 dana da mi auto "koči" iako nije pritisnuta kočnica. npr, kad ga izbacim na ler dok stajem, nema potrebe da stiskam previše kočnicu, sam usporava više nego obično. na nekim uzbrdicama ne moram ni da držim kočnicu da bih stajao u mjestu. pretpostavljam da je zaribao neki od cilindara, da ne "vraća" ili tako nešto. je li imao ko sličan problem? oću li umrijet?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Neces umrijet ali to nije dobro. Vjerovatno jedan ili vise tockova su ti blokirani. Vozi ga malo i onda rukom provjeri temperaturu svih felmi.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by EgZeKuToR View Post
    alfa 33, sljedeći problem: primijetio sam u posljednjih 2-3 dana da mi auto "koči" iako nije pritisnuta kočnica. npr, kad ga izbacim na ler dok stajem, nema potrebe da stiskam previše kočnicu, sam usporava više nego obično. na nekim uzbrdicama ne moram ni da držim kočnicu da bih stajao u mjestu. pretpostavljam da je zaribao neki od cilindara, da ne "vraća" ili tako nešto. je li imao ko sličan problem? oću li umrijet?
    99% moraspromijenit samo crijeva za glicerin, to se meni jednom desilo, crijeva koja dovode glicerin do pakni, ostecena su,i ne vrace se dobro glicerin. Javi je li to, 99% jes
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    380
    Thanked in
    202 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    99% moraspromijenit samo crijeva za glicerin, to se meni jednom desilo, crijeva koja dovode glicerin do pakni, ostecena su,i ne vrace se dobro glicerin. Javi je li to, 99% jes
    hvala na odgovoru. chim dochekam platu ogrđelu, idem to da promijenim pa javljam shto je bilo. moguce da se to sjebalo od ovog snijega i chuda

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nemoj da mijenjas djelove. Ako je kvarni imao taj problem ne mora da znaci da imas i ti, nego da ispitujes sve pa onda overhaul.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Mora da znaci, jer se i meni to desilo na alfu Mada ostavljam 1% sanse da su Italijani nesto sistemski zajebali prilikom dizajna

Letimican pogled na crijeva ce mu sve kaZti
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    380
    Thanked in
    202 Posts

sad mi neshto pade na pamet... probao sam da guram auto dok je ugasheno, izbacheno iz brzine i spushtene ruchne (ovo za svaki sluchaj navodim zbog pametnih pitanja), i skoro da nijesam mogao da ga mrdnem sa mjesta... mogu li to ta crijeva prouzrokovat, ili ipak mozhe bit da su klijeshta/pakne/cilindri poluđeli? svakako ce kod majstora za vikend, no me zhivo interesuje shto mozhe bit

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ja mislim da je ili sajla od rucne ili hrdja na klipu klijesta.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Aman covjece, 99% su ti crijeva, ujutro ih pogledaj, i vidjeces
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

Quote Originally Posted by Unusual Suspect View Post
    Jeep Wrangler Unltd. Star nepune 2 godine (2 god je garancija), presao 45.000. Da je neka starudija, ne bi vas ni pita
    Vrlo teško jer to racunaju u potrosni materijal, moguće da su se deformisali ako si ga prao ili poveo na četke dok su još bili vrući, pa da znas za ubuduće.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    38
    Thanked in
    14 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    +1 imao isti problem

Thanks Thanks Given 
    950
    Thanks Thanks Received 
    1,331
    Thanked in
    631 Posts

vjeruj mi bolje ti je kopirati , ja sam sad imao oko toga muke, jer sam bio izgubio kljuc na snijeg al na svu recu ga nadjoh, inace bih morao da skidam bravu, da skidam ECU da to nosim na programiranje i pravljenje kljuca...
    Ovako je bilo kod mene, da nisam nasao kljuc

50e kljuc, oko 20e snimanje brave, 50e programiranje ECU-a, + ruke za skidanje toga svega (to nisam racunao jer bih ja skinuo to sve) i manji bi bio trosak jer je auto otkljucano stojalo ispred kuce, josh da je bilo zakljucano treba platit da ti ga neko otvori ili da razbijesh neko staklo
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by kEDOWN View Post
    Vrlo teško jer to racunaju u potrosni materijal, moguće da su se deformisali ako si ga prao ili poveo na četke dok su još bili vrući, pa da znas za ubuduće.
    E pa vidis, to je vrlo moguce jer ga cesto na cetku provucem. Doduse, nije mi padalo na pamet da to moze imat ikakog efekta na diskove... Hvala.

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Jel' to Sahara?

P.S. da li ti se istopila kvaka?
    Jes.

i Jes. Odnosno, nije se sama istopila nego je neki tarzan izkoznakograzloga dovatio plamenom. Vjerovatno je cuo nedje da se brave otkljucavaju ako o$ete plamen.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

On ima heated door handles, AFAIK.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by EgZeKuToR View Post
    provjeri crijeva...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

e ovako, kupio sam golf dvojku 1.3 88 godiste, 160000km presla...auto boca, fabricko stanje, vozila jedna stara baka... e sad, zanima me sto je meni najprece da provjerim, ucinim, zamijenim na to auto koje nema nikakvih vidljivih/dotrajalih djelova? unaprijed zahvalan

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Checky View Post
    e ovako, kupio sam golf dvojku 1.3 88 godiste, 160000km presla...auto boca, fabricko stanje, vozila jedna stara baka... e sad, zanima me sto je meni najprece da provjerim, ucinim, zamijenim na to auto koje nema nikakvih vidljivih/dotrajalih djelova? unaprijed zahvalan

Ulje
    sve filtere
    glicerin
    antifriz
    brisace

Valja provjeriti:
    pakne
    gurtne
    diskove
    komplet trap
    crijeva
    sijalice
    gume
    TAKUMI

Page 207 of 2527 FirstFirst ... 1071571972032042052062072082092102112172573077071207 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)