Vidim da je price o kljucevima. Moj mi ispao u drugo auto i iscimah se juce citav dan svudje ga trazio. Srecom nadjoh ga, koliko kosta da se iskopira sa svim kodiranjem i cudima i ko to radi. KOliko bi bilo u Roksped takvo zadovoljstvo npr? Ovakav je kljuc http://www.kupindo.com/Kuciste-za-sk..._O_1374144.jpg
17 Al-Isra, 37:
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.
Kljuc kopirani samo nece radit bez onog imobilajzera matraka. Tako da to ide i do 150e, a majku mu ne daju mi se tolike pare, al zato kad ga izgubis zaboli te glava jos vise. Bit pametan pa donijet pravu odluku :chargrined:
17 Al-Isra, 37:
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.
Uzdih auto, skinuo razvodnu kapu i osusio je fenom. Kresnu na po kljuca. Moracu kapu zamijenit, gledao sam je pod lupu i vide se sitne pukotine..
17 Al-Isra, 37:
Jel' to Sahara?
P.S. da li ti se istopila kvaka?
TAKUMI
alfa 33, sljedeći problem: primijetio sam u posljednjih 2-3 dana da mi auto "koči" iako nije pritisnuta kočnica. npr, kad ga izbacim na ler dok stajem, nema potrebe da stiskam previše kočnicu, sam usporava više nego obično. na nekim uzbrdicama ne moram ni da držim kočnicu da bih stajao u mjestu. pretpostavljam da je zaribao neki od cilindara, da ne "vraća" ili tako nešto. je li imao ko sličan problem? oću li umrijet?
Neces umrijet ali to nije dobro. Vjerovatno jedan ili vise tockova su ti blokirani. Vozi ga malo i onda rukom provjeri temperaturu svih felmi.
TAKUMI
Nemoj da mijenjas djelove. Ako je kvarni imao taj problem ne mora da znaci da imas i ti, nego da ispitujes sve pa onda overhaul.
TAKUMI
Mora da znaci, jer se i meni to desilo na alfuMada ostavljam 1% sanse da su Italijani nesto sistemski zajebali prilikom dizajna
![]()
Letimican pogled na crijeva ce mu sve kaZti![]()
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
sad mi neshto pade na pamet... probao sam da guram auto dok je ugasheno, izbacheno iz brzine i spushtene ruchne (ovo za svaki sluchaj navodim zbog pametnih pitanja), i skoro da nijesam mogao da ga mrdnem sa mjesta... mogu li to ta crijeva prouzrokovat, ili ipak mozhe bit da su klijeshta/pakne/cilindri poluđeli? svakako ce kod majstora za vikend, no me zhivo interesuje shto mozhe bit
Ja mislim da je ili sajla od rucne ili hrdja na klipu klijesta.
TAKUMI
Aman covjece, 99% su ti crijeva, ujutro ih pogledaj, i vidjeces![]()
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
vjeruj mi bolje ti je kopirati , ja sam sad imao oko toga muke, jer sam bio izgubio kljuc na snijeg al na svu recu ga nadjoh, inace bih morao da skidam bravu, da skidam ECU da to nosim na programiranje i pravljenje kljuca...
Ovako je bilo kod mene, da nisam nasao kljuc
50e kljuc, oko 20e snimanje brave, 50e programiranje ECU-a, + ruke za skidanje toga svega (to nisam racunao jer bih ja skinuo to sve) i manji bi bio trosak jer je auto otkljucano stojalo ispred kuce, josh da je bilo zakljucano treba platit da ti ga neko otvori ili da razbijesh neko staklo
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
E pa vidis, to je vrlo moguce jer ga cesto na cetku provucem. Doduse, nije mi padalo na pamet da to moze imat ikakog efekta na diskove... Hvala.
Jes.
i Jes. Odnosno, nije se sama istopila nego je neki tarzan izkoznakograzloga dovatio plamenom. Vjerovatno je cuo nedje da se brave otkljucavaju ako o$ete plamen.
On ima heated door handles, AFAIK.
TAKUMI
e ovako, kupio sam golf dvojku 1.3 88 godiste, 160000km presla...auto boca, fabricko stanje, vozila jedna stara baka... e sad, zanima me sto je meni najprece da provjerim, ucinim, zamijenim na to auto koje nema nikakvih vidljivih/dotrajalih djelova? unaprijed zahvalan
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks