Page 14 of 19 FirstFirst ... 4101112131415161718 ... LastLast
Results 326 to 350 of 469

Thread: Ko je bio Muhammed?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nije Drogba fotografija da izblijedi da se pocijepa, godine mu ništa ne mogu. .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dok ovi ljudi kojima je prica "Kakvi Bog, ono postoji samo u knjigama", ne vjeruju u njega, ima bar 4-5 milijarde ljudi koji vjeruju (Allah, Isus nazovite kako ocete), a vas nije ni 1% . Mozda svi ovi ljudi su glupi, ali vi ste najpametniji = sto cisto sumnjam. To je vas izbor, isto takodje je izbor ovih ljudi koji vjeruju u Boga da vjeruju u sto god hoce pa postojalo to ili ne.

Vanja, Islamske zemlje su sacuvale njihovu tradiciju donekle, to je samo za postovanje. Nama je to mozda neprihvatljivo kao i drugim zemljama, ali to je njima sasvim normalno i tu lezi to postovanje kako su oni to uspjeli da sacuvaju uprskos ovom modernom vremenu.

Jedino ne volim jer mislim da su se knjige Biblija i Ku'ran dosta promijenile kroz sve te ratove i vijekove, a mislim da se autenticnost njihova nikada nece moci dokazati. Sto ostaje samo misterija koja je nastala prije mnogo mnogo vijekova i naravno da ce Muhammed i Isus biti prvi. Pa njihova je zasluga sto je covjecanstvo podijeljeno u dvije vjere tj sto uopste postoji vjera tj ova vjera koja postoji danas. A sto se tice ovih drugih, blago receno to su samo nekakve kopije, tako ispada.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by takemysoulaway View Post
    Dok ovi ljudi kojima je prica "Kakvi Bog, ono postoji samo u knjigama", ne vjeruju u njega, ima bar 4-5 milijarde ljudi koji vjeruju (Allah, Isus nazovite kako ocete), a vas nije ni 1% . Mozda svi ovi ljudi su glupi, ali vi ste najpametniji = sto cisto sumnjam. To je vas izbor, isto takodje je izbor ovih ljudi koji vjeruju u Boga da vjeruju u sto god hoce pa postojalo to ili ne.

Vanja, Islamske zemlje su sacuvale njihovu tradiciju donekle, to je samo za postovanje. Nama je to mozda neprihvatljivo kao i drugim zemljama, ali to je njima sasvim normalno i tu lezi to postovanje kako su oni to uspjeli da sacuvaju uprskos ovom modernom vremenu.
    Svaka cast za ovo. A pusti Vanju, on je u nekom drugom svijetu...

Jedino ne volim jer mislim da su se knjige Biblija i Ku'ran dosta promijenile kroz sve te ratove i vijekove, a mislim da se autenticnost njihova nikada nece moci dokazati. Sto ostaje samo misterija koja je nastala prije mnogo mnogo vijekova i naravno da ce Muhammed i Isus biti prvi. Pa njihova je zasluga sto je covjecanstvo podijeljeno u dvije vjere tj sto uopste postoji vjera tj ova vjera koja postoji danas. A sto se tice ovih drugih, blago receno to su samo nekakve kopije, tako ispada.
    Grijesis, Kuran se za razliku od Biblije razlikuje po tome sto ga ljudi (hafizi) znaju napamet. Takodje ima djece kojima se kuran objavljuje u snu i tako ga uce-znaju napamet. Sto znaci da Kuran mogu izmjenit, falsifikovat il sto god sve im nece past na pamet al njegova autenticnost ce uvjek ostati ista jer se on prenosi ucenjem... Interesantno, zar ne

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by mrzn1trIp View Post
    Svaka cast za ovo. A pusti Vanju, on je u nekom drugom svijetu...

Grijesis, Kuran se za razliku od Biblije razlikuje po tome sto ga ljudi (hafizi) znaju napamet. Takodje ima djece kojima se kuran objavljuje u snu i tako ga uce-znaju napamet. Sto znaci da Kuran mogu izmjenit, falsifikovat il sto god sve im nece past na pamet al njegova autenticnost ce uvjek ostati ista jer se on prenosi ucenjem... Interesantno, zar ne
    Dobro to, ali ja pricam za vremena poslije Muhammeda, sa obzirom kakvi su ljudi ne bi se uopste cudio da su to mijenjali.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Islamske zemlje su sacuvale njihovu tradiciju donekle, to je samo za postovanje. Nama je to mozda neprihvatljivo kao i drugim zemljama, ali to je njima sasvim normalno i tu lezi to postovanje kako su oni to uspjeli da sacuvaju uprskos ovom modernom vremenu.
    Kao recimo Iran do revulcije, koji je bio totalno demokratska zemlja, vrlo primamljiva za svakog normalnog čovjeka, turistička atrakcija i tome slično.
    Krvavom nasilnom revolucijom (a nije tajna da je kontrolisana) došlo je do te vajne očuvanosti tradicije.

Vidimo sada 'arapsko proljeće', gdje je ljudimo malo previše te vjerske čistoće i revnosti njihovih vlasnika.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by gaul View Post
    Kao recimo Iran do revulcije, koji je bio totalno demokratska zemlja, vrlo primamljiva za svakog normalnog čovjeka, turistička atrakcija i tome slično.
    Krvavom nasilnom revolucijom (a nije tajna da je kontrolisana) došlo je do te vajne očuvanosti tradicije.

Vidimo sada 'arapsko proljeće', gdje je ljudimo malo previše te vjerske čistoće i revnosti njihovih vlasnika.
    Arapsko proljece je rezultat nekolicine grupi ljudi koji bi da dodju na vlast, oni su upalili fitilj a ovi drugi se zapalili svi. Sto se nisu bunili svih ovih godina, a ne samo sada ? Na vijestima je pisalo da su se tamo slali placenici, cia i razni agenti, nemoj da zbunis volju naroda i volju nekog ko oce da postavi nekog na vlast koga moze da kontrolise. Najlakse je izmanupilisati narod, kao ovce su koje prate njihovu vodju.

Evo i sad kad su svrgnuli Mubaraka, ne valja im ova nova vlast nego protestuju itd. A moram komentarisati da su ljudi ustali i u drugim zemljama evo Grcka moderna zemlja, ali je sve to rezultat loseg zivota tj njihovog socijalnog statusa.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Dok ovi ljudi kojima je prica "Kakvi Bog, ono postoji samo u knjigama", ne vjeruju u njega, ima bar 4-5 milijarde ljudi koji vjeruju (Allah, Isus nazovite kako ocete), a vas nije ni 1% .
    Agnostika(ateista light) ima nešto ispod 15% a Hard Core Ateista nešto ispod 4% i to ne računajući Budiste(budizam nema boga).
    Ne zaboravi da prije samo 100 godina ateizam(agnocizam) nije postojao(ako ne računamo budiste), u islamskim zemljama je i danas kažnjiv smrću.

Znači vi ste imali vremena od nastanka čovjeka do sad, a mi nepunih 100 godina PA NAS IMA 20%.

I TO AKO POGLEDAŠ KOJE ZEMLJE IMAJU PREKO 20% ATEISTA PRIMJETIĆEŠ NEŠTO, U PITANJU SU NAJBOLJE ZEMLJE NA PLANETI
    Last edited by Rakun; 14-02-12 at 15:49.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by mrzn1trIp View Post
    HAHAHA
    Kuran je autenttičan jer se prenosi usmeno.

Da li ti je poznat koncept gluvih telefona ??
    Deseta ruka ne može prenijeti tačno no što je rekla prva. A KURAN JE PISAN 60 GODINA POSLIJE MUHAMEDA.

KADA SE NEŠTO USMENO PRENOSI TO NIJE AUTENTIČNO. AUTENTIČNO BI BILO SAMO DA GA JE PISAO TVOJ PROROK(ILI DIKTIRAO PISARU) I DA GA NIKO NIJE MIJENJAO (KAO ŠTO SU BIBLIJU MIJENJALI 1000X)
    Last edited by Rakun; 14-02-12 at 16:04.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da budemo iskreni nema to puno veze sa vjerom vec sa modernim nacinom zivota ljudi su sve vise i vise manje pobozni.

Znači vi ste imali vremena od nastanka čovjeka do sad, a mi nepunih 100 godina PA NAS IMA 20%.

Pa odkad je covjecanstvo nastalo vjera je zavladala medju covecanstvom, a sada je doslo drugo vrijeme pa se ljudi mijenjaju. Ljudi mijenjaju pol, pa sto bi ikog cudilo ako neko ne vjeruje u Boga ? Dosta njih su kao pobozni a ne vjeruju u boga, njih imas na svaki cosak.

Ateizam nije vjera, stoga nema nikakvu vrijednost komparacije, jednostavno se ne vjeruje u Boga, dok Hriscanstvo i Islam su vjere i pravi vjernici praktikuju njihove obaveze prema Bogu. Vi ne vjerujete u Boga, stoga nemate sta ni da praktikujete, sto znaci nemate nikakve vjere,niti proroka a niti nekog lika koji je uradio nesto, uglavnom nista. To je poptuno drugaciji nivo komparacije sa vjerom o cemu pricamo ovdje. Ako nisi znao Ateisti iskljucu Budizam barem u zapadnim zemljama, Ateizam i Budizam nisu uopste slicni.

Ateizam je postojao i prije 100godina, ali nije imao ime, postojao je u ljudima koji nisu vjerovali u Boga jer Ateizam je samo to ne vjerovanje u Boga.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Rakun Muhamed s.a.v.s nije prorok. "Zato ti opominji, jer ti, milošću Gospodara svoga, nisi ni prorok ni lud" a odgovor na drugi dio jeste "Zato neka oni sastave govor sličan Kur'anu, ako istinu govore." "Kad bi se svi ljudi i džini udružili da sačine jedan ovakav Kur’an, oni, takav kao što je on, ne bi sačinili, pa makar jedni drugima pomagali." i na kraju, ako tvrdis da Kuran nije autentican, ja tebe izazivam da nadjes neku protivrjecnost u njemu jer ako ga je neko mijenjao, a ne zapisao onako kako je objavljen, negdje mora imati neku gresku, neku protivrjecnost, jer covjek mora nedje pogrijesit. Jer pazi, govorimo o Kuranu koji je objavljen prije 1400godina, a dan danas tek neke dokaze naucno potvrdjuju, a ni jedan nisu opovrgli tj nasli neistinitim, tako da nema sumnje da je Kuran autenticno sacuvan onako kako je objavljenu Muhamedu s.a.v.s
    Last edited by Archi; 15-02-12 at 17:04.
    17 Al-Isra, 37:
    Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by Archi View Post
    Rakun Muhamed s.a.v.s nije prorok. "Zato ti opominji, jer ti, milošću Gospodara svoga, nisi ni prorok ni lud" a odgovor na drugi dio jeste "Zato neka oni sastave govor sličan Kur'anu, ako istinu govore." "Kad bi se svi ljudi i džini udružili da sačine jedan ovakav Kur’an, oni, takav kao što je on, ne bi sačinili, pa makar jedni drugima pomagali." i na kraju, ako tvrdis da Kuran nije autentican, ja tebe izazivam da nadjes neku protivrjecnost u njemu jer ako ga je neko mijenjao, a ne zapisao onako kako je objavljen, negdje mora imati neku gresku, neku protivrjecnost, jer covjek mora nedje pogrijesit. Jer pazi, govorimo o Kuranu koji je objavljen prije 1600godina, a dan danas tek neke dokaze naucno potvrdjuju, a ni jedan nisu opovrgli tj nasli neistinitim, tako da nema sumnje da je Kuran autenticno sacuvan onako kako je objavljenu Muhamedu s.a.v.s
    Upucen si kao moja baba u NBA ligu.

Evo ti jedna najbanalnija protivrjecnost. U Kuranu pise kao i u svim vjerskim knjigama da je ubistvo strogo zabranjeno. Nesto kao, ko ubije jednog covjeka kao da je ubio cijeli svijet. A sa druge strane dozvoljena je smrtna kazna zbog stvari koje u civilizovanom svijetu nisu uopste ni kaznjive zakonom. Kao na primjer zbog kritikovanja necije religije.

Evo, ja kazem da je Islam glupost, da Muhamed nije poslat od boga i da Alah cak i ne postoji. I reci ti meni iskreno, po tvom misljenju, zasluzujem li da umrem zbog ovih rijeci?
    Last edited by VanjaTheMan; 14-02-12 at 21:16.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    HAHAHA
    Kuran je autenttičan jer se prenosi usmeno.

Da li ti je poznat koncept gluvih telefona ??
    Deseta ruka ne može prenijeti tačno no što je rekla prva. A KURAN JE PISAN 60 GODINA POSLIJE MUHAMEDA.

KADA SE NEŠTO USMENO PRENOSI TO NIJE AUTENTIČNO. AUTENTIČNO BI BILO SAMO DA GA JE PISAO TVOJ PROROK(ILI DIKTIRAO PISARU) I DA GA NIKO NIJE MIJENJAO (KAO ŠTO SU BIBLIJU MIJENJALI 1000X)
    Malo si pogrijesio - malo vise, nije 60 godina, odmah nakom Muhammedove smrti Zaid je poceo da sastavlja Kuran u jedan dio. Kuran je pisan tj textovi su pisani dok je Muhammed bio ziv, takodje kako je on govorio ljudi su pamtili sve napamet.
    Poslije njegove smrti, Zaid, koji je znao kuran napamet tj sve sto je Muhammed govorio je krenuo u potrazi sa svim zapisima (kopijima) koji su bili poslati u razlicite gradove.
    Svaka strana koja je pisana, dva svjedoka su morala biti prisutna koji znaju kuran napamet da bi potvrdili autenticnost tih papira. Onda svi ti textovi su dati Abu Bakr koji ih je cuvao i predao Uthmanu, koji je napravio 4 kopije Kurana. Naravno neki kazu da ima malih promijena(neke rijeci), ali da je to samo zbog prevoda tj razlicitih Arapskih akcenta kao RP i GA. Ne mogu se sad sjetiti, ali mislim da jos uvijek postoji jedna od tih 4 kopija.
    Ovo sve ukazuje na autenticnost knjige i njihov nacin da ocuvaju Kuran, sto nije slucaj sa Biblijom, pa Isusa su izdali njegovi sopstveni ljudi.

A taj koncept gluvih telefona nema veze sa ovim, tim ljudima se dan i noc recitovalo sto je Muhammed pisao, i od malena su ucili Kuran, tj ucili su od srca, a takodje su zapisali svaku rijec kad je Muhammed govorio, i na kraju su svjedoci morali da sve to potvrde sto jos vise ukazuje na autenticnost.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

A taj koncept gluvih telefona nema veze sa ovim, tim ljudima se dan i noc recitovalo sto je Muhammed pisao, i od malena su ucili Kuran, tj ucili su od srca, a takodje su zapisali svaku rijec kad je Muhammed govorio, i na kraju su svjedoci morali da sve to potvrde sto jos vise ukazuje na autenticnost.
    Dokazi da im se od malena recitovalo i dokazi da su svaku rijec zapisivali.

Ovo je deza vu. O svim ovim glupostima se vec pricalo X puta, i jos uvijek nije naisao nijedan dokaz koji bi potvrdio da je Islam bilo sta osim jos jedne ljudske izmisljotine (pitam se zasto). Da vas stvarno zanima, nasli bi sajtove na kojima su takozvana naucna otkrica u Kuranu opovrgnuta, umjesto sto trazite Islamske sajtove koji vam prezentuju samo njihovu stranu argumenta, koja je kao i uvijek netacna i potpuno subjektivna. Takav nedostatak objektivnosti je poguban za nauku, a svi koji vjeruju u ta "naucna otkrica" zasluzuju samo podsmjeh. A da ne pricamo o tome kolika doza licemjerja je potrebna da koristite nauku (laznu nauku ustvari) da bi valjda same sebe ubijedili da je ono u sta vjerujete tacno (jer normalna osoba u te gluposti nikad ne bi povjerovala, pogotovo zato sto postoje dokazi koji govore suprotno NA OVOM FORUMU), a onda kad vam neko prezentuje prave naucne podatke odbacujete nauku kao nesto lazno sto dolazi od sejtana.
    Last edited by VanjaTheMan; 14-02-12 at 21:31.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Upucen si kao moja baba u NBA ligu.

Evo ti jedna najbanalnija protivrjecnost. U Kuranu pise kao i u svim vjerskim knjigama da je ubistvo strogo zabranjeno. Nesto kao, ko ubije jednog covjeka kao da je ubio cijeli svijet. A sa druge strane dozvoljena je smrtna kazna zbog stvari koje u civilizovanom svijetu nisu uopste ni kaznjive zakonom. Kao na primjer zbog kritikovanja necije religije.

Evo, ja kazem da je Islam glupost, da Muhamed nije poslat od boga i da Alah cak i ne postoji. I reci ti meni iskreno, po tvom misljenju, zasluzujem li da umrem zbog ovih rijeci?
    Ah Vanja, stari dobri Vanja, zbog tebe sam i napustio ovaj topic religija jer si vise nego iko spreman da se raspravljas, bez argumenata.

Evo taman i za rakuna, vidis da je neki covjek kao Vanja pisao Kuran odmah bi bilo protivrjecnosti, jer bi vanja zaboravio jednu stvar: Ko ubije jednog nevinog čovjeka,kao da je ubio cijeli svijet.
    17 Al-Isra, 37:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mislim da je to previse ironican zahtjev, dokazao bih da mogu putovati u proslost, ali ne mogu. Zato dosta drugih ljudi iz proslosti su to prenosili, nije se to samo tek tako stvorilo.

A ti, dokazi da ne postoji Bog.

"Evo, ja kazem da je Islam glupost, da Muhamed nije poslat od boga i da Alah cak i ne postoji"

Dokazi i ovo ? Nego dosta, da se ne igramo gluposti, nismo mala djeca, nema smisla.

Ustvari, svi vi Ateisti dokazite mi da ne postoji Bog ? Kad vec ocemo da pametujemo, ne mozete to dokazati, kao sto ni ja ne mogu vama dokazati da postoji Bog, jednostavno je to u covjeku, vjeruje ili ne. Da ne oduzimo pricu koja je beskrajna.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Vanja poricali su i MNOGOOOOO VECI I SILINIJI od tebe pa kako su zavrsili.
    17 Al-Isra, 37:

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Ah Vanja, stari dobri Vanja, zbog tebe sam i napustio ovaj topic religija jer si vise nego iko spreman da se raspravljas, bez argumenata.

Evo taman i za rakuna, vidis da je neki covjek kao Vanja pisao Kuran odmah bi bilo protivrjecnosti, jer bi vanja zaboravio jednu stvar: Ko ubije jednog nevinog čovjeka,kao da je ubio cijeli svijet.
    Ne rece mi ti da li ja po tvom misljenju zasluzujem da umrem zbog svog stava o Islamu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovo je deza vu. O svim ovim glupostima se vec pricalo X puta, i jos uvijek nije naisao nijedan dokaz koji bi potvrdio da je Islam bilo sta osim jos jedne ljudske izmisljotine (pitam se zasto). Da vas stvarno zanima, nasli bi sajtove na kojima su takozvana naucna otkrica u Kuranu opovrgnuta, umjesto sto trazite Islamske sajtove koji vam prezentuju samo njihovu stranu argumenta, koja je kao i uvijek netacna i potpuno subjektivna. Takav nedostatak objektivnosti je poguban za nauku, a svi koji vjeruju u ta "naucna otkrica" zasluzuju samo podsmjeh. A da ne pricamo o tome kolika doza licemjerja je potrebna da koristite nauku (laznu nauku ustvari) da bi valjda same sebe ubijedili da je ono u sta vjerujete tacno (jer normalna osoba u te gluposti nikad ne bi povjerovala, pogotovo zato sto postoje dokazi koji govore suprotno NA OVOM FORUMU), a onda kad vam neko prezentuje prave naucne podatke odbacujete nauku kao nesto lazno sto dolazi od sejtana.
    Evo ja bi rado vidjeo te "dokaze", nista sto sam pisao nije sa nikakvog Islamskog sajta. Kao sto vec napisah, niti ti niti ja ne mozemo nista dokazati niti da li je ljudska izmisljotina Islam,Hriscanstvo itd. Ti naucni dokazi su proizvod ljudi, stoga ni to nije pouzdano, mozda je izmisljotina bas kao sto si rekao da je Islam ljudska izmisljotina.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

A ti, dokazi da ne postoji Bog.
    Ja nikad nisam rekao da mogu da dokazem tako nesto. Ja u boga ne vjerujem zato sto ne postoji nijedan dokaz da postoji. To je polazni razlog. A ima ih jos najmanje stotinu. A teret dokazivanja je na onome koji tvrdi da nesto postoji. Iz istog razloga ne vjerujem u cudoviste iz Loh Nesa, jednoroge, vile, vilenjake, patuljke koji zive na kraju duge, pegaze, minotaure, kentaure, grifone, sirene itd. Ti nemas apsolutno nijedan logican razlog da vjerujes da bog postoji. Pa zasto onda vjerujes?

Vanja poricali su i MNOGOOOOO VECI I SILINIJI od tebe pa kako su zavrsili.
    Na primjer?

Evo ja bi rado vidjeo te "dokaze", nista sto sam pisao nije sa nikakvog Islamskog sajta. Kao sto vec napisah, niti ti niti ja ne mozemo nista dokazati niti da li je ljudska izmisljotina Islam,Hriscanstvo itd. Ti naucni dokazi su proizvod ljudi, stoga ni to nije pouzdano, mozda je izmisljotina bas kao sto si rekao da je Islam ljudska izmisljotina.
    Ista stvar je i sa svim mitskim stvorenjima koje sam nabrojao. U istom su kosu sa bogom. A sve sto smo naucili o svijetu u kojem zivimo i o svemiru, svakim danom samo ucvrscuje pretpostavku da ne postoji bog. Bar ne u tradicionalnom smislu u koji vjeruju Hriscani i Muslimani. Sto se tice nekog panteistickog shvatanja, to je makar teoretski zamislivo jer je oslobodjeno od svih nelogicnosti koje prate tradicionalne religije.
    Last edited by VanjaTheMan; 14-02-12 at 21:43.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja nikad nisam rekao da mogu da dokazem tako nesto. Ja u boga ne vjerujem zato sto ne postoji nijedan dokaz da postoji. To je polazni razlog. A ima ih jos najmanje stotinu. A teret dokazivanja je na onome koji tvrdi da nesto postoji. Iz istog razloga ne vjerujem u cudoviste iz Loh Nesa, jednoroge, vile, vilenjake, patuljke koji zive na kraju duge, pegaze, minotaure, kentaure, grifone, sirene itd. Ti nemas apsolutno nijedan logican razlog da vjerujes da bog postoji. Pa zasto onda vjerujes?
    Zasto ti ne vjerujes u Boga ? Jer nije dokazano da postoji ? Ok, pa ako nije dokazano da postoji to ne znaci da ne postoji. Mnoge stvari nisu dokazane sada pa kasnije se dokazu kako je bilo , ja se nadam da primjecujes kakve su to besmislene price ?
    Ti ne vjerujes u Boga jer nije dokazano da postoji, ja vjerujem u Boga jer vjerujem u sebe da postoji, meni ne treba dokaz da bi vjerovao u sto ja hocu. Ako se ikad dokaze da ne postoji onda necu vjerovati, ali posto se nije jos dokazalo da Bog ne postoji onda necu ni prestati Ali se nije dokazalo ni da ne postoji, budimo realni, svako vjeruje u sta hoce jer misli da je tako. Ja nisam ovdje da tebe ili bilo koga ubjedjujem u nesto drugo, ali nemoj biti ironican i pokusavati besmisleno da iznosis neke cinjenice koje ni ti sam ne mozes dokazati niti ima kakvog dokaza za to.
    Last edited by takemysoulaway; 14-02-12 at 21:46.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Ja nikad nisam rekao da mogu da dokazem tako nesto. Ja u boga ne vjerujem zato sto ne postoji nijedan dokaz da postoji. To je polazni razlog. A ima ih jos najmanje stotinu. A teret dokazivanja je na onome koji tvrdi da nesto postoji. Iz istog razloga ne vjerujem u cudoviste iz Loh Nesa, jednoroge, vile, vilenjake, patuljke koji zive na kraju duge, pegaze, minotaure, kentaure, grifone, sirene itd. Ti nemas apsolutno nijedan logican razlog da vjerujes da bog postoji. Pa zasto onda vjerujes?Na primjer?
    Vanja znas ja nemam pojma o Islamu, nikakvu nisam skolu zavrsio o tome, studiram nesto sasvim drugo, ali je tako lako izaci na kraj sa onima koji ne vjeruju.
    35. Zar su oni bez Stvoritelja stvoreni ili su oni sami sebe stvorili?!
    36. Zar su oni nebesa i Zemlju stvorili?! Ne, nego oni neće da vjeruju.

Onaj ko je sedam nebesa jedna iznad drugih stvorio-ti u onome sto Milostivi stvara neces naci nikakva nesklada, pa ponovo pogledaj, vidis li ikakav nedostatak?

17 Al-Isra, 37:

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Zasto ti ne vjerujes u Boga ? Jer nije dokazano da postoji ? Ok, pa ako nije dokazano da postoji to ne znaci da ne postoji. Mnoge stvari nisu dokazane sada pa kasnije se dokazu kako je bilo , ja se nadam da primjecujes kakve su to besmislene price ?
    Ti ne vjerujes u Boga jer nije dokazano da postoji, ja vjerujem u Boga jer vjerujem u sebe da postoji, meni ne treba dokaz da bi vjerovao u sto ja hocu. Ako se ikad dokaze da ne postoji onda necu vjerovati, ali posto se nije jos dokazalo da Bog ne postoji onda necu ni prestati
    A to sto je najosnovnijom logikom dokazano da svemoguce i sveznajuce bice ne moze da postoji, a bog bi trebalo da ima te osobine, to te ne sprijecava? Meni uopste ne smetaju ljudi koji vjeruju u boga koji nije dio neke organizovane religije. Jer obicno takvo shvatanje boga se ne moze nikako opovrgnuti. Ali bogovi poput Jahve i Alaha su price za malu djecu. A s obzirom da je Islam samo moderno izdanje Judaizma, sve sto treba da uradis da bi opovrgao postojanje Alaha je da nadjes jednu gresku u Starom Zavjetu. A ima ih preko 300. Zaboravio sam tacan broj. Zao mi je, ali davno je dokazano da Jahve i Alah ne postoje. I to najprostijom logikom.

Vanja znas ja nemam pojma o Islamu, nikakvu nisam skolu zavrsio o tome, studiram nesto sasvim drugo, ali je tako lako izaci na kraj sa onima koji ne vjeruju.
    35. Zar su oni bez Stvoritelja stvoreni ili su oni sami sebe stvorili?!
    36. Zar su oni nebesa i Zemlju stvorili?! Ne, nego oni neće da vjeruju.

Onaj ko je sedam nebesa jedna iznad drugih stvorio-ti u onome sto Milostivi stvara neces naci nikakva nesklada, pa ponovo pogledaj, vidis li ikakav nedostatak?

Aha, aha. A ko je stvorio boga?
    Last edited by VanjaTheMan; 14-02-12 at 21:51.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

To je isto kao da kompjuter koga je covjek stvorio upita (onako sam od sebe shvati) a ko je stvorio covjeka? Neke stvari su izvan covjekovog malog razuma. Ajde obuhvati velicinu univerzuma sa tvojim (i mojim) ogranicenim razumom. POgledaj klipove na yt o velicini svemira, pokusaj to da zamislis, nece ti poci za rukom jer si ogranicen, znas onoliko koliko ti je Stvoritelj dao da znas, tebi je neshvatljivo da Boga nije niko stvorio, vec da je on taj koji stvara.
    Reci:"On je Allah-Jedan! Allah je utociste svakom ! Nije rodio i rodjen nije, i niko Mu ravan nije ! " (Kur`an, Sura Ihlas);
    17 Al-Isra, 37:

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

To je isto kao da kompjuter koga je covjek stvorio upita (onako sam od sebe shvati) a ko je stvorio covjeka? Neke stvari su izvan covjekovog malog razuma. Ajde obuhvati velicinu univerzuma sa tvojim (i mojim) ogranicenim razumom. POgledaj klipove na yt o velicini svemira, pokusaj to da zamislis, nece ti poci za rukom jer si ogranicen, znas onoliko koliko ti je Stvoritelj dao da znas, tebi je neshvatljivo da Boga nije niko stvorio, vec da je on taj koji stvara.
    Reci:"On je Allah-Jedan! Allah je utociste svakom ! Nije rodio i rodjen nije, i niko Mu ravan nije ! " (Kur`an, Sura Ihlas);
    A tebi je neshvatljivo da naprostijom matematikom mozes da izuzmes boga iz ove jednacine i da kazes da je univerzum oduvijek postojao i dobijes isti rezultat. Bog je u ovoj prici kao mnozenje sa jedinicom. Uopste ti ne treba nikakav bog, koristeci se tvojom logikom da nesto moze da postoji bez tvorca. A s obzirom da imamo dokaz da univerzum postoji, a nemamo dokaz da bog postoji, nazire se ocigledan zakljucak. Nego, nesto si poceo o ogranicenosti.

Page 14 of 19 FirstFirst ... 4101112131415161718 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)