e a kazu da ne valja u istom obroku davati meso i granule jer se drugacije vare. nego npr ujutru jedno a uvece drugo...
Ma cim mu mjesas granule sa mesom, jesce bilo koje.![]()
Dom bez dlaka nije dom!
e a kazu da ne valja u istom obroku davati meso i granule jer se drugacije vare. nego npr ujutru jedno a uvece drugo...
Koje meso uzimate? Ja u zadnje vrijeme pileca ledja u planu euro je 1 KG.
junece srce i jetru, jagnjece srce i jetru, junece rebro (ne bas precesto jer je dosta skupo, ali je super - meso + masnoce malo + fina kost za zanimaciju nakon obroka), pileca ledja (isto je 1e 1kg u mesari kod moje zgrade), pileca srca i dzigerice, riba (oslic i girice uglavnom). ako negdje mozete da nadjete cureca ledja i vratove to je sjajno.
A dje uzimas sve to i koje su cijene i moze li posebno da se uzmu pileca srca ili jetra...? Ima u martinovic sve to ali kad ti daju vecinom je dzigerica ne mozes da biras nego sto zahvati.
U sahovic mesari na starom aerodromu. junece srce je 2.5e/kg, telece 3,5e/kg. jetra juneca mislim da je 3,5 e/kg, ali nisam sigurna... jagnjece srce sa jetrom 4e cini mi se. pilece srce i jetra mislim da je oko 2e po kg. riba je bezobrazno skupa po prodavnicama, pa najbolje da uzimas na pijaci. rebro junece je oko 5-6e/kg.
martinovic ima preko puta moje zgrade, cijene su im duplo vece! uzas.
Hvala puno!!
Moram mu uzet jedno 10 KG od svega po malo pa 2 put nedjeljno da mu dam po malo jer nevalja valjda puno te jetre itd... Dajem mu pileca ledja i oriz(sa povrcem) svaki dan i po jedno 2 sake granula.
da jetra je bas jaka ne valja svaki dan. i mozak isto je jako kalorican i meni su rekli da je najbolje da se daje pomalo uz neko drugo meso. srce je zato ok, jer je misic, moze cesce da se daje. bolje je da granule budu jedan obrok a meso drugi, kazu ne valja zajedno jer se drugacije vare.
3 4 psa sam podigao na granule i meso skupa ne vidim da im je ista faliloizes ti to rani ga cime stigne na kraju , eto sto hiljada seoskih pasa , lutalica svega pa sve zivo i zdravo ;p
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
ma to jeste i ja sam davala tako kombinovano i nije im smetalo ali su mi skoro rekli ljudi koji pse godinama hrane domacom hranom da je ipak bolje odvajati domace obroke od granula, zbog boljeg varenja. tako da ja tako radim kad je starija kuja u pitanju a mladja stalno jede kuvano.
I ja ovom mom dajem posebno granule, se valjda vare 8 sati a ovo 2 ure
Mada mu majka krijuci nekad pomijesa ali evo ostade ziv :P
Pazi akciju : http://www.vijesti.me//vijesti/kazne...u-clanak-50818
Akcija je da bi se smanjio broj lutalica na ulicama ????
Lupetaju.
jesi li donijeli kakav 'novi zakon'? prekjuce me zaustavise dvojica (policajaca) dok sam setao s psom (zl. retriver), s pricom: 'danas samo obilazimo i opominjemo a od sjutra cemo pisat kazne ukoliko psi ne budu imali maske/brnjice', kako li se vec zovu.
zna li neko nesto o ovome?
Pa evo ti iznad a zakon odavno postoji. Samo dosad nije baš revnosno primjenjivan. Ili šetajte van grada ili korpe,jbg tako je u cijeli svijet manje više.
ovaj moj gledat korpe nece zaisto.......
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
Nikad nijesam volio da setam pse gradom ili na mjestima pretrpanim ljudima i guzvom. Za psa je poljana i povodca bez.
GAME OVER!!!! Utuljuj Ligu Šampiona, IGRICA JE OBRNUTA, dajte nešto novo!
Zamolio bih za pomoc u vezi ovog delije
Tumarao je hodnikom na poslu, a tamo nije nista dobro mogao naci, bez neciji djon, pa ga pokupih...
Da li je ovo mediteranski gecko, kako wiki kaze, i nije cest kod nas? Ja bar prvi put vidim ovakvog gustera, a imam dobar staz iza sebe... Ako je cest, gdje obitava? Dal' ce prezivjeti ako ga izbacim na ovu kisu, jer je ipak mladucne u pitanju?
Da li da ga malo pridrzim, pa poraste i spava mi na dno noga i hladi ih ljeti? ...
Svaki konstruktivan savjet je dobrodosao. Nadam se da nece biti nekog pseudoduhovitog trolovanja... Eventualno je prihvatljivo nesto tipa "Lijep ti je guster, a ja sam hot, voljela bih da te upoznam"...
Još ovo nisam gleda u prirodi.
Kupi sijalicu neku crvenu ili sl i namontiraj je na "terarijum" da ga grije. Hrani ga bubicama i crvima.
Jel me zajebavas ili... Ja stvarno nisam, a na wiki ne stoji da zive u CG. Ima ih u Hrvatskoj ponedje, u Albaniji, Grckoj... J slika slabo pokazuje, oli boja mu naginje na rozu... Ovih gustera iz Gecko porodice ima na mnogim mjestima, a recimo na Tajlandu se smatraju srecnom zivotinjom...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks