Page 189 of 666 FirstFirst ... 89139179185186187188189190191192193199239289 ... LastLast
Results 4,701 to 4,725 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Krivi su trag im se utro ,oćeraše Kubus Lux sa Valdanosa !

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    91
    Thanked in
    43 Posts

Neka su, treba maslinovo ulje da se melje.
    Iskljucenje mozga samo osta.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

DARAMSALA, Indija 08. 12. 2011TANJUGSveštenik držao u manastiru više od milion dolara

Indijske vlasti su podigle krivičnu prijavu protiv trećeg po rangu tibetanskog verskog vođe, posle istrage u kojoj je otkriveno 1,35 miliona dolara u manastiru osumnjičenog sveštenika na severu Indije, saopštila je danas policija

Novac, među kojima je bilo desetak međunarodnih moneta, otkriven je prošlog januara u manastiru sveštenika Karmape (26), a prema rečima njegovih pomoćnika, u pitanju je novac od donacija.

Policija je, međutim, saopštila da je reč o prevelikoj sumi novca za donacije tibetanskom svešteniku, preneo je AP.
    Policija je u sredu lokalnom sudu prosledila prijavu za kovanje zavere i držanje neprijavljenog novca protiv osumnjičenog sveštenika, dok je protiv trojice njegovih sledbenika podignuta prijava za prevaru i falsifikovanje dokumenata.
    Ukoliko bude proglašen krivim, tibetanski sveštenik bi mogao da dobije do dve godine, a preostalih troje osumnjicenih do 10 godina zatvora.
    Upad policije u Karmapin manastir iznenadio je mnoge, budući da je osumnjičeni sveštenik uživao veliko poštovanje među budističkim vernicima.
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

nadaju se da je živ

Policija traži Paljevića kod ostrva Beška

Prema nezvaničnim saznanjima, na Skadarskom jezeru je danas bilo više akcija spasavanja. Naše ekipe su na terenu

Policija traga za Ljuljzimom Paljevićem (25) iz Murića koji je danas oko 13 časova nestao u talasima na Skadarskom jezeru u blizini ostrva Beška.
    "Vijestima" je u policiji rečeno da je Paljević u čunu bio sa prijateljem iz tog sela Senadom Džeferovićem (21), kada je došlo je do velikog nevremena i talasa koji su prevrnuli njihov čamac.

Džaferović je nakon nesreće uspio da ispliva na obalu, a "Vijesti" nezvanično saznaju da se spasio tako što se uhvatio za rezervoar za gorivo koji ga je održao na površini.
    Policiju zvala monahinja
    Dvadesetak mještana okupilo se na obali u Donjim Murićima odakle pomažu policijiPoliciji je oko 13.15 časova monahinja iz manastira Beška javila da se na obali ispod manastira nalazi mladić u teškom psiho-fizičkom stanju, pa je tražila hitnu pomoć.
    Plovna jedinica je nakon desetak minuta stigla do ostrva, preuzela Džaferovića i odvezla ga do Murića gdje je čekala ekipa Hitne pomoći iz Ostrosa.
    Džaferović je, iako iscrpljen, tokom puta do Murića ispričao policiji da je bio u čamcu sa Paljevićem i da ga je vidio kako upada u jezero i nestaje.
    "Želimo da vjerujemo da je živ"
    Rukovodilac Ispostave granično-pomorske policije Darko Vasiljević kazao je "Vijestima" oko 18 časova da je potraga u toku i da policijski gliser sa reflektorom pretražuje akvatorijum od nekoliko kvadratnih kilometara od Beške ka Murićima.

"Želimo da vjerujemo da je mladić još živ i ulažemo velike napore da ga nađemo", rekao je Vasiljević.
    Prema nezvaničnim saznanjima, na Skadarskom jezeru je danas bilo više akcija spasavanja.
    Dvadesetak mještana okupilo se na obali u Donjim Murićima da pomognu policiji.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nista od pregovora za CG, kandidature za Srbiju. Oni uslovno u martu, mi uslovno tek u junu.

http://euobserver.com/15/114558

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=12&dd=09&nav_category=1262& nav_id=564224

P
    oshto niko nije dobio nishta,i niko nikoga nije zeznuo, treba shvatiti da je glavni razlog za ovakvu odluku jednostavno NASH losh rad u proteklom periodu.
    Last edited by Recordare88; 09-12-11 at 08:00.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

.

Prof. dr Ljubiša Stanković prvi Fellow IEEE u Crnoj Gori

Rusija 2011. Ovo ni Pepi u njegovo pero nije bastalo

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Žutilo jer:tekst o Željezari je saopštenje MNSS a ne činjenično stanje,Vlada se neće vozit na taljigama i slat goluba pismonošu(radi Kekovića trebaju smanjit plate ),turizam nemere brže jer se nema đe konačit od Mansa.Nato no što!
    Demagogija, Minjo.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

POLITIKA - VIJESTI
    Na zahtjev Vujanovićevog kabineta u Pljevljima svirano samo pola himne

11. decembar 2011.
    Share

P
    Predsjednik Opštine Pljevlja Miloje Pupović nazvao je spekulacijama napise da je u Pljevljima nepoželjna crnogorska zastava.Šef kabineta predsjednika opštine Pljevlja Rajko Palibrk potvrdio je za radio Antena M da je na zahtjev kabineta predsjednika države na svečanosti svirano samo pola himne.

Naime, agencija Beta objavila je danas, pozivajući se na pouzdane izvore, da je ceremonija obilježavanja 70. godišnjice Pljevaljske bitke, prije 10 dana, imala elemente krupnog političkog incidenta.

Kako su naveli, u prvi mah na spomeniku učesnicima bitke nije bilo državne zastave, već samo trobojka sa petokrakom. Državna je, navodno, dodata na insistiranje predstavnika Vojske Crne Gore, zbog prijetnji da će u suprotnom povući svoj vod.

Predsjednik Opštine Pljevlja Miloje Pupović za radio Antena M je kazao da su organizatori, pljevaljski Savez boraca, tog dana istakli tri zastave – crnogorsku, trobojku, i crvenu sa srpom i čekićem:

"Bio sam prisutan, naravno, ali došao sam u posljednjem momentu sa predsjednikom Filipom Vujanovićem, kad je to počelo, i zastava je bila tamo, sigurno. Glavni organizator je Savez boraca Pljevalja. Na glavnom jarbolu bila je crnogorska zastava, a bile su i ostale zastave okolo, niže postavljene na jedan zid – bila je trobojka sa petokrakom i ona proleterska, crvena sa srpom i čekićem."

U članku naslovljenom ‘’U Pljevljima nepoželjna crnogorska zastava’’ agencija Beta je navela da su organizatori proslave tvrdili da nemaju državnu zastavu, te da su je na kraju pozajmili od predstavnika Lovćenskog odreda.

Šef kabineta predsjednika Opštine Pljevlja Rajko Palibrk demantovao je tu informaciju.

Palibrk je za radio Antena M kazao da je zastava koja pripada Lovćenskom odredu stavljena zato što je bila najveća.

Priznaje, međutim, da je, na zahtjev kabineta predsjednika države, na svečanosti svirano samo pola himne:

"Zastava o kojoj govore stavljena je da bi bila upečatljivija, zato što je bila duplo veća nego zastava kojom smo mi raspolagali. Na licu mjesta smo probali dvije – tri manje i ispostavilo se da je ova najbolja. Vojni orkestar iz Podgorice je došao, svirao je himnu, prve dvije strofe, to je stav Kabineta predsjednika države."

Kao dokaz da opština poštuje zakone i simbole svoje države, prvi čovjek Pljevalja Miloje Pupović kazao je da je državna zastava istaknuta i na zgradi Skupštine opštine:

"Mi smo čak promijenili zastavu, jer je bila stara, pošto je stajala godinama. Promijenjena je za Dan opštine."
    Postoji li Ustavni nacin da se reaguje? Koliko kapiram ovdje je u pitanju odgovornost kabineta Predsjednika i vojnog orkestra... ili grijesim?

I, zar treba Beta da nas obavestava sta se desava u nasoj Drzavi? Ili, cija je CG uopste Drzava, ciji interes, koje informativne agencije?

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 11-12-11 at 16:19.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Događaj od prije 10 dana.
    Dopisnica Bete,naša draga cetinjanka,iz određenog razloga ovo lansira sada.A pošto je gospođica javna ličnost,da je malo opučimo.
    Ista je odlučila(nakon svog statusa in a relationship sa čoekom iz BG) da izgovara EVRO.ovi što je poznaju,pitaju šta šta? odkad ti to tako izgovaraš
    Nebitno,pošalica,ali istinita.
    A Presidente ne bi ni skonto' da nema zastave,da ga nije komadant počasnog voda obavjestio.Tako je Fiću leđa čuvala barjakčina
    Sve po PeeSu
    Last edited by minjo; 11-12-11 at 17:09.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Zaista, zbog coeka iz BG? Boze.. koji je to karakter..pa kako bi izgovarala da je coek iz Japana, Koreje, Zimbabvea?
    Samo.. zar ovi ljudi iz kabineta Predsjednika i iz Vojnog orkestra nisu ponizili CG Drzavu i Ustav?
    Jel odgovara iko izasta u CG?

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mučno je ovo,pola himne,onaj dio koji on voli,itd.
    Prosto,nemamo sreće sa izborom čoeka na poziciji predsjednika.Da,pogažen je ustav,i to od istog toga koji ga brani"u punom kapacitetu".
    Stipi Mesiću nakon smotre počasnog voda u Splitu,iz publike psovali su majku.
    Tamo su tzv.branitelju uvrijedili instituciju predsjednika,a ovđe predsjednik vrijeđa ustav i državu.
    Last edited by minjo; 11-12-11 at 17:53.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Mislim da su u ovom slucaju oni koji treba da budu prozvani - kompletan kabinet Predsjednika i Vojni orkestar.. To je kao da je neko naredio da se izvrsi "zlocin" a da pocinitelje niko ne krivi nizasta... Dok se utvrdi nalogodavac .. zna se ko odgovara.. Ako Predsjednika Drzave stiti neki imunitet od negiranja Ustava CG, mislim da ove koji su izvrsili to nedjelo nemaju zastitu i da treba da odgovaraju.. Mozda g. El Re zna o cemu se radi.. Pravno.
    Ali..

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 11-12-11 at 17:39.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

ja i dalje ne vjerujem..
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,877
    Thanked in
    2,048 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    ja i dalje ne vjerujem..
    Ne vjerujes da Rajkovicka kaze Evro, e ni ja prosto ne mogu da se oporavim koiko me ta informacija pomjerila, minjo bi moga da nam laganije saopstava ovakve stvari.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Ne vjerujes da Rajkovicka kaze Evro, e ni ja prosto ne mogu da se oporavim koiko me ta informacija pomjerila, minjo bi moga da nam laganije saopstava ovakve stvari.
    Nije cudo da te potreslo mada se nikad ne zna da li potrese takva vijest ili ona da Filipa naśekiraju dvije strofe himne.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Mislim da su u ovom slucaju oni koji treba da budu prozvani - kompletan kabinet Predsjednika i Vojni orkestar.. To je kao da je neko naredio da se izvrsi "zlocin" a da pocinitelje niko ne krivi nizasta... Dok se utvrdi nalogodavac .. zna se ko odgovara.. Ako Predsjednika Drzave stiti neki imunitet od negiranja Ustava CG, mislim da ove koji su izvrsili to nedjelo nemaju zastitu i da treba da odgovaraju.. Mozda g. El Re zna o cemu se radi.. Pravno.
    Ali..

Hvala Lepo
    2. PREDSJEDNIK CRNE GORE
    Prestanak mandata

Član 98

Mandat predsjednika Crne Gore prestaje istekom vremena na koje je biran, ostavkom, ako je trajno spriječen da vrši dužnost predsjednika i razrješenjem.
    Predsjednik odgovara za povredu Ustava.
    Postupak za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav može pokrenuti Skupština, na predlog najmanje 25 poslanika.
    Predlog za pokretanje postupka Skupština dostavlja predsjedniku Crne Gore na izjašnjenje.
    Odluku o postojanju ili nepostojanju povrede Ustava donosi Ustavni sud i bez odlaganja je objavljuje i dostavlja Skupštini i predsjedniku Crne Gore.
    Predsjednika Crne Gore Skupština može razriješiti kada Ustavni sud utvrdi da je povrijedio Ustav.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na žalost, mi nemamo Zakon o Predsjedniku Crne Gore, koji bi tačno i detaljno utvrđivao njegov djelokrug rada, njegova prava i obaveze, Koliko ja znam nema ga nijedna država ex YU, ali je Hrvatska najbliža da ga dobije. Naime, tamo je Ustavni Sud RH (a upravo zBog mnogih nedoumica i improvizacija) naložio Saboru da mora donijeti Zakon o predsjedniku što prije. Takođe čini mi se da je ta obaveza donošenja pomenutog zakona propisana i Ustavom RH. Ipak (a govorim po sjećanju) mislim da još nije donešen ni tamo.
    Kod nas već odavno lome prste što to nijesu uradili ranije, (jer smjenijvanje Predsjednika ipak malo iziskuje napora i vremena), a donositi Zakon sad Vujanović bi tumačio (s pravom) ko objavu rata njemu. Ali, nevjerovatno je koliko ih Vujanović sve više gura u situaciju da nemaju drugog izbora već da uđu u tu proceduru.
    Nimalo nije isključeno da Vujanović za ovo iritirajuće ponašanje ima blagonaklon stav Đukanovića (ne zato jer Đukanović mnogo drži do Vujanovića) već stari majstor još kalkuliše da li mu Vujanovićev "rad" donosi više štete ili koristi.
    Što se Vujanovića tiče, jasno je da je ovo njemu zadnja godina mandata i da najkasnije u februaru 2013. idu izbori, za koje svako imalo upućen zna da on neće imat podršku partije da se kandiduje ponovo. Zato Vujanović gradi sam svoju poziciju i gleda da stvori neku politiku kojom bi sebi povećao šanse da uspije s pozicije nezavisnog kandidata odnosno kandidata grupe građana.
    Last edited by El Re; 11-12-11 at 21:23.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Hvala puno.
    Pretpostavljala sam ali nije mi bilo pravno jasno..
    Sta bi se desilo da neko recimo ucjenjuje Predsjednika Drzave, ili da ga drogiraju, ili da covjek poremeti psihicki u toku mandata.. A CG Skupstina ne shvati, i ne reaguje pravovremeno a time ni Ustavni sud? Malo mi djeluje blesavo da neka kontrola ne postoji nad apsolutnoj vlasti nad odredjenim predsjednickim funkcijama... Nevjerovatno..

Ako mogu da Vas pitam u vezi sa djelovanjem u ovom slucaju ljudi iz Kabineta Predsjednika i Vojnog orkestra koji je poslusao naredbu dostavljenu od Kabineta? Sta je sa njima? Da li oni mogu da odgovaraju zakonski? Nisu pokriveni imunitetom itd..
    Oni su direktni izvrsitelji pa...
    Zasto se ne reaguje u tom smjeru? Sta je sa sudstvom, policijom itd? Zasto ne stite Ustav CG od takvih izvrsitelja? Pa ti ljudi su onda spremni na svasta.
    Ne moze Predsjednik da "poludi" i da zatrazi da mu Kabinet dnaredjuje u njegovo ime i to svjesno gazeci Ustav, a da recimo policija i vojska josh i takve pretpostavimo sulude naredbe izvrsava? Zar ti ljudi nemaju mozga i ne znaju sta je protiv Ustava itd?

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 11-12-11 at 21:34.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

MI SMO JEDINI NAROD (MISLIM NA GRAĐANE) KOJI IMA PREDSJEDNIKA KOJI ODGOVARA ODNOSIMA U DRŽAVI. Pola građana voli himnu, pola je ne voli. Te se projekcije emituju prema predsjedniku koji ih objeručke prihvata. I ne vidim razlog ljutnji. Naravno da sam ironičan, ne znam da li bih plakao ili se smijao.
    C R N A G O R A

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

http://www.vijesti.me/vijesti/naser-...n-clanak-51268

Bas kao sto sam i tada govorio, i danas isto mislim. Nosioci nezavisnosti su bili poznate ubice, cuveni trgovci bijelim robljem i znameniti narko dileri.

P.S. Ovdje se jos uvijek govori Evropa, a ne Europa, tako da jedino samo ispravno-evro. Ali, da ne zalazim u crnogorci, neizmjerno je fleksibilan, sta god napises, ispravno je.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ko su bili nosioci CG koju bi bacili pod jedan od Regiona Srbije? Srpski Ratnici iz Cro i BIH?

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Jeste to je mnogo bitna informacija, ja evo sad ne mogu da zaspim od te informacije koliko me pogodila. A udaljen sam trenutno oko 900 kilometara od CG, ali sve jedno-cak ni sa prostorne distance ne mogu racionalno reagovati na to. Evo sav se znojim i jezhim od anksioznosti. Zamisli, kazhe zhena evro...Tresem se.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

@remark, izgleda da mi Crnogorci razumijemo medju sobom nas humor, ali Srbi nas humor ne razumiju uopste.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Ko su bili nosioci CG koju bi bacili pod jedan od Regiona Srbije? Srpski Ratnici iz Cro i BIH?

Hvala Lepo
    Niko CG ni tada, ni danas ne bi bacio bilo gdje. Pogotovo ne Srbija. Ni tadasnja, pogotovo ne danasnja. O Srbiji, na zalost, mislim isto sto sam ti na pp poslao.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Majo, ko bjese kum na onom vjencanju, jel Himmler? Ili Eichmann bijase?

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    Niko CG ni tada, ni danas ne bi bacio bilo gdje. Pogotovo ne Srbija. Ni tadasnja, pogotovo ne danasnja. O Srbiji, na zalost, mislim isto sto sam ti na pp poslao.

Jel Vi mislite da mi koji smo bili za CG nismo pratili namjere i prijetnje? "Dacu vam ja nezavisnu CG"...
    Nemojte g.niksicanin 24.. Vasa je Srbija, a meni je CG bliza.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    Majo, ko bjese kum na onom vjencanju, jel Himmler? Ili Eichmann bijase?
    Vi ste Vasu perfidiju pokazali na najnizi moguci nacin kad je g. El Re bio u pitanju, a i ne prastate mu Crnogorstvo pa vidim da i dalje radite isto. A hvala Vam za crvenu:
    Latest Reputation Received (3867 point(s) total)

I to na post g.remarku:
    @remark, izgleda da mi Crnogorci razumijemo medju sobom nas humor, ali Srbi nas humor ne razumiju uopste.
    Jeste li to ljubomorni sto se mi Crnogorci razumijemo kad je sala a kad ozbiljan komentar?
    I to Vam smeta i nekulturno je?hahahaha

Hvala Lepo

Page 189 of 666 FirstFirst ... 89139179185186187188189190191192193199239289 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)