Results 1 to 25 of 753

Thread: EU, euro, integracija....

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    Braco, mogu li da te zamolim da nam malo podrobnije argumentujes tvoje razloge za protivljenje EU clanstvu Hrvatske? Iskreno bi me zanimalo. Hvala unaprijed.
    Evo kad si lijepo zamolio

Hrvatska je mala zemlja. Ima nas svega 4,5 milijuna. Imamo dosta jaku i bogatu dijasporu (potencijalne ulagače). Imamo Slavoniju koja bi mogla hranit po Europe. Imamo čisto i ribom bogato more (na kojemu će Talijani zbog našeg ulaska u EU zarađivat barem 10 puta više nego mi), prirodne ljepote i prilično razvijen turizam s konstantnim rastom. Dužni jesmo ali smo imali taj rat koji nam je u nepovrat odnio desetak turističkih sezona i bruto dobit veću od 70 mlrd eura (to samo od turizma). U ratu je porušeno masu toga, ali je i masu novoga izgrađeno (auto-ceste, nove luke, aerodromi, bolnice, škole, fakulteti...). Obnova porušenog ponegdje još traje. Zato i jesmo dužni. Imamo prirodne resurse (plin) na kojima zbog glupe politike gubimo umjesto da zarađujemo (taj ugovor neće trajati vječno). Imamo najveće bogatstvo današnjice - pitke vode u izobilju. Pametnom poreskom politikom i smanjivanjem administrativnih zapreka mogli bi privući neke jako dobre ulagače koji danas od nas bježe ko vrag od tamjana. Upravo su nove i stare pomorske luke uz mrežu željeznica jedan od preduvjeta za privlačenje investitora. Sve u svemu imamo potencijala živjeti i bez unije. Ali ja sam laik. Stvarno jesam.
    Last edited by bracodubrovnik; 09-12-11 at 23:53.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)