Evo kad si lijepo zamolio
Hrvatska je mala zemlja. Ima nas svega 4,5 milijuna. Imamo dosta jaku i bogatu dijasporu (potencijalne ulagače). Imamo Slavoniju koja bi mogla hranit po Europe. Imamo čisto i ribom bogato more (na kojemu će Talijani zbog našeg ulaska u EU zarađivat barem 10 puta više nego mi), prirodne ljepote i prilično razvijen turizam s konstantnim rastom. Dužni jesmo ali smo imali taj rat koji nam je u nepovrat odnio desetak turističkih sezona i bruto dobit veću od 70 mlrd eura (to samo od turizma). U ratu je porušeno masu toga, ali je i masu novoga izgrađeno (auto-ceste, nove luke, aerodromi, bolnice, škole, fakulteti...). Obnova porušenog ponegdje još traje. Zato i jesmo dužni. Imamo prirodne resurse (plin) na kojima zbog glupe politike gubimo umjesto da zarađujemo (taj ugovor neće trajati vječno). Imamo najveće bogatstvo današnjice - pitke vode u izobilju. Pametnom poreskom politikom i smanjivanjem administrativnih zapreka mogli bi privući neke jako dobre ulagače koji danas od nas bježe ko vrag od tamjana. Upravo su nove i stare pomorske luke uz mrežu željeznica jedan od preduvjeta za privlačenje investitora. Sve u svemu imamo potencijala živjeti i bez unije. Ali ja sam laik. Stvarno jesam.

Reply With Quote
Bookmarks