Originally Posted by
Recordare88
Iskljucivo je kriv trener za poraz u Pragu. Iskljucivo. Jer uzrok poraza u Pragu nije nedostatak "trcanja"(koje je i onako precijenjeno jer bi u tom slucaju Genaro Gatuzo bio osvajac 5-6 zlatnih lopti a Darren Fletcher josh par) vec losa formacija koja je podrazumijevala totalni nedostatak komunikacije izmedju sredine i napada. Neshto slicno se desilo Argentini na Copa America, gdje jedan Messi nije mogao postici nishta uprkos trcanju, poshto je morao da se vraca na svoju polovinu po loptu i sa njom ide 50 metara do gola, pa se to zavrshavalo neuspjehom.A Messi se odrao od trcanja na tim utakmicama, gledao sam pa znam. Vucinic je takodje pretrcao neuobicajen broj kilometara za njega u revansu-rezultat je opet izostao.
Trcanje, kao i sve ostalo u fudbalu, mora biti kontrolisano i usmjereno. Jer ukoliko se utakmica izgubi, potpuno je sve jedno da li je igrac/igraci pretrcao maraton i izashao na nosilima sa terena od silnog napora, ili je drzao ruke na kukove. A shto se tice novca-evo je Srecko Katanec(etablirano trenersko ime na Balkanu, covjek koji je nejaku Sloveniju poveo na EURO 2000, a kasnije u baraz za Svjetsko 2002, gdje je trenerski unistio istog Savicevica) sada selektor Albanije i plata mu je 120000 eura godisnje. Kranjcaru je bila oko 90 000. Da ne pricamo da je FSCG plasmanom na Evropsko dobijao 8 miliona eura, a on je svojim potezima shanse za to prakticno sveo na minimum. Jedan Oman, Togo ili Ghana mogu sebi da priuste solidne trenere, sa iskustvom. Tako, sumnjam iskreno da su pare toliki problem kao shto se prica. Uostalom, sami Savez koliko vidim ne pominje finansijske nedostatke.
Sto se tice trajanja reprezentacije, to opravdanje je moglo da vazi prvih godinu-dvije(to jest, dok se nisu odigrale prve 2-3 takmicarske utakmice), posle toga ono vise ne vazi. Pazi, nije isto ukoliko je ekipa pocela prije godinu ili prije 10, ali je potpuno isto je li pocela prije 5 ili prije 30 godina. Ne zaboravi, Hrvatska je ravno pet godina posle osnivanja ekipe, a prakticno dvije godine posle prvih ozbiljnih utakmica(zbog rata) ishla na Evropsko 1996-e. Jos dvije godine posle toga i bili su treci na svijetu.
Sto se tice utakmice protiv Bugarske, to je isto kao da kazhesh da je United jucerasnju utakmicu kiksao zbog dugog jezika Fergusona. A Newcastle je mogao da primi ravno 7 komada. Kranjcar jeste krivac za utakmicu u Walesu, preciznije jedan od krivaca-porazu su doprinijeli losa taktika i nedostatak citave prvotimske odbrane. Ali shto reci za argumentaciju covjeka koji posle jedne lose predstave smijeni selektora, a njegovog naslednika drzi posle 3 loshe predstave i negativna rezultata. Da ne pricamo o liku iz mlade reprezentacije koji se drzi 5 godina a gubi od JErmenije 5:1. E vala ako to nisu dvostruki arsini ne znam shta su. I jos kazhe-ne mijenjam ja svoje misljenje lako.
Sto se tice nashe zhelje da budemo obavijesteni, nesumnjiva je. Ali nemojmo onda da uskracujemo drugom covjeku pravo na odbranu od direktnih optuzbi. Jer Dejo nije iznio nikakav dokaz za svoju pricu, a pricao je dobrih pola sata o tome pred cijelom nacijom. I sad nam ta prica nije gadna, a gadna nam je prica Kranjcara a covjek se samo brani od optuzbi. Ja samo kazhem, ukoliko je htio da se izbjegne prica, trebalo je da cuti. Ukoliko je htio da njegova verzija izadje na vidjelo-e bogami treba i on, a i svi mi, da budemo spremni da istrpimo kontraargumente druge strane. I da dobro izvagamo kome shta da vjerujemo. Jer iskreno da ti kazhem-pristup: ja cu sad da ispricam svashta o chovjeku(bilo kome) i to treba i mora da se prihvati od rijeci do rijeci jer sam ja Dejo Genije i moja je sveta kod mene ne prolazi. Mozhda kod nekoga da, ali kod mene ne.
Bookmarks