Originally Posted by
Jal Cargo
Sve ovo je tacno, na pravi nacin si opisao njihovu igru u Pragu. Samo, problem je sto neko ko nikad nije gledao meceve nase reprezentacije, ne poznaje igrace i nije bio u Pragu, citajuci ovo sto si napisao mogao bi pomisliti da su se i oni jednako (ne)zalagali kao kapiten, a upravo o zalaganju se, koliko sam razumio, ovdje trenutno diskutuje, te mislim da si promasio temu. Vidis, moje misljenje je da su, za razliku od kapitena, ovi igraci "hendikepirani" limitima sopstvenih mogucnosti, djelimicno ali ne i presudjujuce taktikom Brnovica, ali ne mogu da prihvatim da "nijesu igrali kako treba i nijesu bili pripremljeni". Ne, oni nijesu mogli da igraju onako kako smo navikli jer su, kao sto sam vec nedje rekao, Cesi jednostavno bili kvalitetniji i nedostizni na toj jebenoj sredini terena, dje se odlucuje cijela otakmica: Pekovic je recimo igrao uobicajeno motivisano i trcao je mnogo, ali je uvijek bio korak iza protivnickih igraca, jer je, kao i Drincic i cijela desna strana, uglavnom ispadao i gubio se u onom trouglu Rosicki-Jiracek-Plasil, pa se njegova igra svodila na krpljenje koje sam i ja, i pored sve one buke i bubnjeva, povremeno cuo na tribini. Ali, trcao je junacki i trudio se, bas kao i Jovanovic ili Pavicevic koji je, po mom misljenju, uz Pekovica bio najgori igrac te veceri. S druge strane, kapiten je prvih pola sata proveo u tipicnoj, sad vec notorious pozi - ruke na kukove. Ne, ja ne trazim da Vucinic lipsavajuci po terenu nadoknadjuje posao za koji je zaduzena (nepostojeca) sredina, ali bilo je ocigledno, kao i na nekim prethodnim mecevima, da se nije dovoljno trudio, sto je i sam, indirektno, priznao u izjavama nakon utakmice. Najupecatljiviji momenat prvog poluvremena utakmice u Pragu bila je ona kontra Vukcevica, kad se umjesto iza ili u liniji, nasao nekoliko metara ispred Vucinica (i Jovetica), a krenuo je sa sredine terena.