preporucite nekog limara/lakirera iz pg ?
Lakirer Đuro - 069 021 513
TAKUMI
A koje ces da sipas onda?
TAKUMI
Ja za ulje ne bih žalio novac...
5W30, može i ono ali sa 0W20 je manja potrošnja..
Meni je tip sa Zlatice(Murtovina) radio blatobran prošle jeseni. Ka nov.Ne poznaje se da je udarano i bilo što rađeno. Ne znam mu broj(Sparco zna jer mi ga je preporučio). Skreneš sa magistrale put osnovne škole i dolje produžiš 100metara otprilike,pa lijevo. Znam da se tad ulica radila.Po mapi bih reka da je Orjenska u pitanju.50e mi je uzeo za komplet blatobran(ispravljanje i farbanje).
Ne znam...ja kad sam tanak sa novcem...kupim jedan mjesec dva litra pa naredni još dva...
Zadnji put sam radio mali servis kod Kneževića...
Samo mi reci šta voziš?Ne mogu čitat postove u ovu uru...
Suzuki Swift novi. Mada znaš kako, s obzirom da idu samo 3 litra u njega, ako ne bude neka velika razlika u cijeni, možda i uzmem 0W20..
Jesi li pročitao ovo ?
http://www.nacionalnaklasa.com/content/view/5607/6/
Ulje Motul 8100 (puna sintetika 5W40) - 4x
Ovo je stariji model Swifta. Ovakav je moj http://1.bp.blogspot.com/_L7TBxp3i-_I/TO-ClkfNMGI/AAAAAAAAApc/W4jtdp2Y42U/s1600/Suzuki%2BSwift%2B2011%2Bpics.jpg
Dosta liči na stari ali je drugačiji motor.
Sa 5-30 neces imat idealno pomazivanje.
TAKUMI
Neka sipa 0-30, to 0-20 ti je cisto zbog nekih fabrickih prica o manjoj potrosnji, procitaj po netu o tome
p.s. http://www.smartsynthetics.com/articles/5w20oil.htm
Ovaj tvoj je prelijep autić...
Uradi servis kod njih...Najsigurnije je svakako...
I ja sam krenuo na mog pežoa 206 sa nekim idejama kao koje ulje, koji filter...itd...Pa rekoh sebi ajde bre što da se maltretiram oko toga...Upalih kola i odoh kod Kneževića...dok sam popio kaficu oni sve završili...dali mi servisnu knjižicu rekli da dodjem za godinu dana...:sentimental:
U servis su mi rekli da stavljaju 5-30 u njega ali vidjeću još kako ćemo, tek je stigao. Hvala Bobo!
Inače, sve preporuke i pohvale za kola, malo sam ga testirao koliko sam stigao, uspijeva već sa 15kmh da ubrza u trećoj a ima samo 1,2l zapremine! VVT čini svoje
Pogledaću vala
Zdravo ga i srećno vozio :encouragement:
0-20 nije isto sto i 0-30. Ovo zadnje podmazuje dobro samo kad dobije radnu temperaturu, 20 radnu dobije prije.
TAKUMI
Pa čekaj, po oznaci bar i jedno i drugo imaju ista svojstva kad su hladna, s tim što je ovo drugo "gušće" kad se ugrije od prvog.
Da...kad se ugriju imaju razlicita svojstva, ali da bi imali ta svojstva moraju doci na odredjenu (radnu) temperaturu.
TAKUMI
Ne znam, zvuči mi kao da su detalji u pitanju.. U čemu je stvar, nije mi jasno?
Momci, prijatelj ima Reno Clio 2003 godiste 1.6 16V, upalila mu se "check engine" lampica, auto nemirno radi i imaš osjecaj kao da radi na 3 cilindra. Prošli put je auto poveo kod lokalnog majstora koji nije mogao da otkrije kvar, kaze dizne su ok, svjećice su ok, bobine su ok, ali po njegovim riječima slabija je kompresija na 4-ti cilindar i zbog toga imaš osjećaj da auto radi na 3 cilindra. Doduše, nema dijagnostiku, pa nije mogao da kaze zbog čega se upalila lampica.
Pošto se nikako nije moglo voziti, on je auto poveo u Alliance, koji su stavili na dijagnostiku i rekli da dizne nisu u redu, i iste su očistili, i uz to stavili nove svjećice i sve je ok radilo. Od toga je proslo 3 mjeseca, i auto je počelo isto da se ponaša, nemirno radi, kao na 3 cilindra i naravno nema snage.
Kaže da je zakazao ponovo u alliance, ali ja mu kazem da treba da nadje nekog dobrog majstora koji radi samo Reno-ova auta i da sam siguran da ce jeftinije proći nego u Alliance.
Od vas mi treba pomoć da preporučite nekog dobrog majstora za Reno auta.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks