Moj osvrt na Savićevićev intervju
Na samom početku da izrazim nezadovoljstvo diletantskim vođenjem intervjua od strane Petra Komnenića. Toliko loše pripremljen intervju koji sam očekivao je pokazao da je Petar još zelen iako je umislio da je Bog i batina među novinarima. Sve glumi nekog strogog novinara koji postavlja provokativna pitanja, a jedina provokativna koja je postavio su bila neke gluposti koje veze sa fudbalom nemaju. Pita ga čovjek za Berlusconija i njegove afere sa ženama samo da bi prošlo vrijeme za intervjuu. Pita ga o ubistvima funkcionera prije 8 godina, pita ga hiljadu gluposti a ne pita ga suštinska fudbalska pitanja koja su takođe provokativna i na koja bi se Dejo namučio da odgovori. No, mada sam Komnenića vidio sa šalom Ultras Monenegro prije meča sa Bugarima pa mi je on nešto miliji, od lešinarskog medija kakve su „Vijesti“ koje bi vjerovatno najviše voljele da se dogodi neko ubistvo fudbalskog radnika kako bi imali o čemu da izvještavaju (a ako se dočepaju snimaka ubistva da ga puste kao ekskluzivu) ne mogu očekivati bolje. A još kad pita za Stefana Mugošu to on ne pita zbog budućnosti crnogorskog fudbala već zbog toga što je htio da ovaj pomene Miomira Mugošu koji drži Budućnost, a zna se da su M. Mugoša i Vijesti na ratnoj nozi. Šišnjari koji iz svega pokušavaju da izvuču političku korist. Pih.
No, što je tu je. Govoriću o onome što sam čuo. Svi mi znamo kakav je Dejo i da se sve pita u Savezu. Priče da ne umije dvije svezat su mi baš smiješne jer manje je bitna forma od suštine. Po toj logici, nekadašnji selektor kadeta Ljubomir Petrović koga je bilo milina slušati u kvalifikacijama prije dvije godine je bio naš najbolji selektror. A u utakmici u Nikšiću protiv Danaca naša reprezentacija je izgubila 7:1. Samo sam dao jedan primjer a mogao bih o tome do ujutro. Na osnovu retorike ljudi donose svoj stav što je, malo reći, smiješno pogotovo za bivšeg fudbalera.
Brnović
Saznasmo da od smjene nema ništa i da će Brnović voditi reprezenaciju i u kvalifikacijama za Mundijal. Vjerujem da niko od nas nije oduševljen tom odlukom. Dejo je vješto izbjegao da komentariše zviždanje poslije meča sa Česima od strane južne tribine. Kaže „To je samo grupica“. Nije to, moj Dejo, grupica. Da je prošao pored istoka, zapada i śevera isto bi bilo (ja ne bih zviždao nikome ali kažem za većinu) no morao je neđe izać a izlaz je pored južne tribine. Veli „ja sam rekao da on nije trener za dvije utakmice i ja ne mijenjam svoje mišljenje lako“. A zašto ne, moj Dejo? Tvrdoglavost je odlika zatucanih ljudi i neće nikome ništa bit ako prizna da je pogriješio. No znam ja da se on tamo sve pita i da će tako bit. Loš je to potez jer će se svaki negativni rezultat mnogo dramatičnije posmatrat i kritike ovom selektoru će bit triput veće nego poslije negativnog rezultata nekog drugog. A negativne kritike i atmosfera ne mogu nikako dobroga donijeti reprezentaciji. Uzdržaću se od analiza mečeva baraža pošto sam o tome već govorio, ali Dejova mi nimalo nije ubjedljiva. Može što se mene tiče Brnović ostati još milion godina selektor jer ja ne navijam za selektora nego za reprezentaciju, ali smatram da je to loš potez. I zbog takvog poteza će mnogi zaboravit Savićevićeve zasluge za crnogorski fudbal. No sam je kriv.
Smjena Krnajčara
Večeras smo dobili pravi razlog smjene o kojem nije bilo riječi na konferenciji za novinare. S razlogom jer bi se to tek u medijima prosulo a ovako je ostala javna tajna. Ja sam za Cicov porok saznao
na forumu u vrijeme dok je naša reprezentacija bila prva na tabeli i kad smo mirno iščekivali nastavak kvalifikacija. Moram priznati da mi je bilo krivo što to čitam jer sam ga tada doživljavao kao heroja koji nas je doveo dovde i tu priču sam doživljavao kao tračarenje dokonih ljudi. Zašto baš ta priča a on nas je doveo dovde? Ispostavilo se da je sve puno drugačije nego što je to igledalo nama sa strane. Ne uzimam zdravo za gotovo ono što Dejo izgovori, ali bih rekao da je tu bilo svega. Ako je tako kao što kaže, onda oni koji su bili protiv smjene moraju tu stvar uvažiti. Mogu samo ne vjerovati, ali ne i ignorisati ukoliko vjeruju. E ja stvarno ne znam ko pije a ko ne, ali sam gledao trening prije puta za Vels. Podvlačim da nijesam nikakav stručnjak, ali kad tim koji treba da izađe na teren igra neuporedivo gore na treningu i gubi od rezervnog sastava koji uzgred ima 2 igrača manje a i u tih 9 igrača štopera igra Brnović a desno krilo ne znam tačno ko (fizioterapeut ili trener golmana ili nešto treće) što onda očekivati na samoj utakmici. Plus što je sve učinjeno kako bi taj prvi tim dao gol. Samo što nijesu makli rezervnog golmana Janjuševića i dopustili da ga ovi daju. Plus Mirkovo ponašanje na teningu đe viče na pojedine saigrače (Bonja, Simon). Ako je tačno da su se neki igrači žalili, onda zaista kad ekipa nema povjerenja u selektora onda je sve otišlo u tri lijepe. Što biste vi uradili da se to desi.? Je li to tako bilo ne znam i oprezan sam u ocjenama ali svakim danom sam uvjereniji da je Cicova smjena bila neminovan potez. Ne samo zbog remija protiv Engleza koji bi se pod njegovim vođstvom gotovo nemoguće dogodio već što se Savićeviću to nikako nije moglo isplatiti o čemu sam već pisao. Priče da je smijenio Kranjčara da mu ne bi produžio ugovor jer bi se ovaj plasirao na Euro su nelogične. Njemu samom bi bilo mnogo lakše da bude daleko od bilo kakve kritike javnosti i da sa 8 miliona Eura unapređuje naš fudbal. I svi srećni i svi zadovoljni. On je rizikovao i isplatilo se jer smo ušli u baraž. Dvije vrlo važne napomene za one koji ne mogu prežalit Cica Kranjčara a pljuju Deja Savićevića:
- Dejo se nikad nije miješao Cicu u posao. Da jeste to bi Cico i rekao
- Dejo je doveo Cica Kranjčara. Svi koji ovoga drugoga hvale znaju da on nije sam došao i da zaslugu za prvi dio kvalifikacija snosi i onaj koji je je postavio čovjeka sa kojim smo bili prvi u grupi. Da je htio nekoga poslušnika sigurno da bi imao koga naći.
Ovo samo da razbijemo neke iluzije o sujeti jer nema nikakve logike. Cicu veliko hvala za sve, da ne bude nikakve zabune.
Bookmarks