View Poll Results: U Brazil 2014

Voters
477. You may not vote on this poll
  • idemo kao I u grupi

141 29.56%
  • idemo kao najbolji II direktno

112 23.48%
  • idemo u baraz najboljih II

102 21.38%
  • nema Crne Gore

122 25.58%
Page 922 of 2251 FirstFirst ... 422822872912918919920921922923924925926932972102214221922 ... LastLast
Results 23,026 to 23,050 of 56259

Thread: Crnogorska reprezentacija - Fudbal

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    8 Posts

Quote Originally Posted by goldfinger View Post
    Kako bi ja doveo za selektora onog Jovanovića iz Apoela da nam može biti platio bih mu koliko traži čovjek čuda radi sa ispodprosječnim timom.Grof bi isto bio odličan izbor ali ne znam kakvi su njegovi odnosi sa savezom. Mogli bi probati i sa Dujkovićem ili onim likom što je vodio Ganu na poslednjem Svjetskom Prvenstvu.Brate samo da nam kumara Brna ne ostane na klupi.
    ima kandidata koji bi vjerovatno prihvatili mjesto selektora, ali njih treba dobro platit, jer ti iskusni i provjereni stručnjaci vrijede na fudbalskom tržištu!
    ako kvalifikacija na evropskom ili svjetskom donosi 7-10 miliona, zašto ne ponutit npr.20% od te sume ako nas povede na takmičenje? mislim da bi to bila sasvim dovoljna motivacija, uz neku pristojnu mjesečnu zaradu..
    jer sad su nam propali tih, kako rekoše, minimum 7 mil, zbog taktike trenera pripravnika, sa još trojicom pripravnika u "stručnom" štabu!!!!!!!!!!!
    ali kod nas je logika - bolje te pare za selektora da uzima kum, prijatelj ili rođak, koji će i slušat naredbe ili se bar redovno konsultovat sa poslodavcem, nego dat ih nekom autoritetu i dokazanom stručnjaku..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kimi pg View Post
    ima kandidata koji bi vjerovatno prihvatili mjesto selektora, ali njih treba dobro platit, jer ti iskusni i provjereni stručnjaci vrijede na fudbalskom tržištu!
    ako kvalifikacija na evropskom ili svjetskom donosi 7-10 miliona, zašto ne ponutit npr.20% od te sume ako nas povede na takmičenje? mislim da bi to bila sasvim dovoljna motivacija, uz neku pristojnu mjesečnu zaradu..
    jer sad su nam propali tih, kako rekoše, minimum 7 mil, zbog taktike trenera pripravnika, sa još trojicom pripravnika u "stručnom" štabu!!!!!!!!!!!
    Eto to je to. Dobrih trenera ima puno, i to da ih platish ne 20 posto od te sume, vec 200000-500000 hiljada eura. Koliko se sjecam,Srbija je Antica placala pola miliona, a Antic je jedan od poznatijih svjetskih trenera, trenirao covjek Barcu i Real. Da ne pricamo da africke zemlje sa zivotnim standardom 5 puta gorim od naseg mogu sebi da priuste dobre selektore. Recimo Paul le Guen, koji je trenirao Togo(ja mislim), pa Rajevac u Gani, Dujkovic i tako dalje.

Jer uz bonuse koji se dobijaju kvalifikacijom prica "nema para" ne moze da se opravda. Na kraju krajeva, neka Savez fino iznese u javnost podatke o svom budzetu, pa da se vidi sa koliko se novca raspolaze.Trebalo bi mediji da ih pritisnu u tom pravcu-ali cisto sumnjam da nashi slavni mediji(pogotovo shtampani) mogu odraditi bilo shto korisno.

Inace,svi ce skociti na mene ali moram ovo napomenuti-koliko su price o Kranjcaru bile tacne, pokazuje cinjenica da sada ima posao u Iranu, shto je oko 4 hiljade kilometara udaljeno od Zagreba i Dinama, kao i od ostatka Hrvatske, a konzumacija alkohola je tamo, koliko ja znam, zabranjena zakonom
    Last edited by Recordare88; 17-11-11 at 08:53.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    8 Posts

sad kad je malo spuštene tenzije oko baraža, svi imamo neke - što bi bilo da je bilo...

samo bih volio da znam, je li kome ponuđeno mjesto prije nego brnoviću?
    možda je trebalo ponudit da baraž odrade grof božović, željko petrović ili neko slično ime sa ino - scene, a ako bi oni odbili okupit brana milačića, nikolu rakojevića, zašto ne i miročevića i slavka vlahovića i još nekoliko starih trenerskih imena koja su ođe, pa pitat mogu li se oni dogovorit da zajedno pomognu dok prođe baraž!!!!! nešto mi se čini, da ne bi svi ovi odbili..
    a imaju mnoooooogo više trenerskog iskustva i znanja od "stručnog" štaba u sastavu brnović - milošević - drobnjak - dragićević - vlaisavljević...

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    1,819
    Thanked in
    918 Posts

Ja mislim da će nažalost Brna ostati i za naredni ciklus kvalifikacija jednostavno iz razloga što kad bi ga Dejo sad makao priznao bi da je pogriješio što je smijenio Cica.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

Nije Grof budala da dodje da mu Dejo sastavlja tim i da ga cuska tuda..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Grof Bozovic,Pedja Mijatovic,Nisa Saveljic....to su sve velika imena,casni ljudi i prije svega profesionalci...Sa Dejom se oni ne mogu razumjet.Ni na stadion ne dolaze ja vjerujem....sve za to jer savez Dejov licno.Tako se postavio,i opste je poznato da nije s njima u dobim odnosima.Ima taj luksuz da stavlja drugove za selektore.Vidim da to ljudi odje podrzavaju,jos cude kad ima i druga strana koja misli drugacije.To je bas zalosno!!!
    Last edited by Insua; 17-11-11 at 09:54.

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

http://www.vijesti.me/sport/mirocevi...h-clanak-47332

Svaka cast Guzu Vujovicu..Je li moguce da Dejo bas sa nikim ne moze majku mu *****.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

DECEMBAR 2009: Dejan Savićević bez pozdrava otpisuje Zorana Filipovića i raspisuje konkurs za drugog seleketora crnogorske reprezentacije.
    FEBRUAR 2010: Nakon više od mjesec nagađanja i licitiranja, te pregovora sa srpskim trenerima Jokanovićem, Tumbakovićem, neki kažu i sa Krčmarevićem i Vermezovićem, Savićević dovodi Hrvata Zlatka Kranjčara i predstavlja ga crnogorskim medijima.
    FEBRUAR 2010: Na žrijebu u Varšavi, Crna Gora dobija Englesku, Švajcarsku, Bugarsku i Vels za protivnike u kvalifikacijama. “Teška grupa”, izjavljuje Savićević. “Napadamo baraž, jer su Englezi favoriti za prvo mjesto”, izjavljuje Kranjčar.
    MART 2010: Kranjčar gubi na debiju u Skoplju od Makedonije u prijateljskom meču. Stižu nezvanične glasine o prvom nezadovoljstvu Savićevića, ne zbog poraza, već zbog Kranjčarevog povrtaka starim porocima.
    MAJ 2010: Kranjčar gubi od Albanije u Podgorici, pa od Norveške u Oslu. “Nijedan posao nisam počeo sa tri poraza”, izjavljuje hrvatski medijima, ali i dodaje: “Nakon ova tri poraza, još sam više uvjeren u kvalitet ovog tima”.
    AVGUST 2010: Teška povreda Stevana Jovetića, Crna Gora ostaje bez jednog od najvećih aduta. “Hendikep je veliki, ali moj plan ostaje isti”, poručuje Kranjčar, a potom dobija Sjevernu Irsku u posljednjoj provjeri pred kvalifikacije.
    SEPTEMBAR 2010: Crna Gora dobija Vels u Podgorici, pa Bugarsku u Sofiji. Šest bodova u samo četiri dana za start kvalifikacija iz snova. “Ovo je potvrda kvaliteta”, izajvljuje Kranjčar, sa Savićević dodaje u polušali: “Još da dobijemo Švajcarsku, pa možemo u London u šoping.
    OKTOBAR 2010: Crna Gora dobija Švajcarsku u Podgorici, pa osvaja bod na Vembliju. Euforija dostiže vrhunac, “sokoli” postaju evropski hit. Savićevića tapkaju po ramenu što je pronašao Zlatka Kranjčara.
    FEBRUAR 2011: Po kasnijem svjedočenju Dejana Savićevića, počinju prvi problemu sa Kranjčarem. “Njegov odnos prema obavezema od februara nije bio kao prošle godine”, pričao je Savićević prije dva mjeseca.
    MAJ 2011: Malo manje od mjesec prije utakmice sa Bugarskom, Kranjčar se preko hrvatskih medija nudi da postane trener Dinama. “Još mi Savićević ne nudi novi ugovor”, objašnjava svoje nezadovoljstvo.
    JUN 2011: Crna Gora igra neriješeno sa Bugarskom i prima prvi gol u kvalifikacijama, dva sata nakon što su Englezi igrali neriješeno sa Švajcarskom. “Ovo nije loš rezultat”, izjavljuje Kranjčar. “Ovakvu šansu nismo smjeli da ispustimo”, objašnjava Savićević. Bilo je definitivno jasno da predsjednik Saveza i selektor više nisu na istim talasnim dužinama.
    AVGUST 2011: Nakon žrijeba kvalifikacija za SP u Brazilu, Kranjčar i dalje vjeruje da će voditi Crnu Goru i u narednom ciklusu, iako su odnosi između njega i Savićevića svedeni na nivo profesionalne komunikacije. Kranjčar gubi od Albanije na prijateljskom meču, a nastaje i sukob sa Fatosom Bećirajem.
    SEPTEBAR 2011: Kranjčar je u Velsu doživio prvi poraz u kvalifikacijama uopšte, nakon što je izveo postavu sa tri napadača, a Crna Gora zakomplikovala situaciju u grupi. Pred nadolazećom prijetnjom Švajcarske, Savićević uručuje Kranjčaru otkaz, uz stoprocentnu asistenciju Izvršnog odbora: “Moramo da zaustavimo brod koji tone, ali ima tu i drugih stvari”, objašnjava Savićević i postavlja Branka Brnovića za novog selektora.
    OKTOBAR 2011: Brnović debituje remijem protiv Engleske, zahvaljujući golu Delibašića u 91. minutu, a Crna Gora nenadano slavi prolazak u baraž prije posljednje utakmice u Švajcarskoj. Nije se, naime, računalo na pomoć Velsa, selekcije za koju je Savićević predvidio da “više nikog neće dobiti”.
    NOVEMBAR 2011: Fudbalska Crna Gora je ponovo ujedninjena, na šokanrnu smjenu selektora skoro da se i zaboravilo kada je žrijeb baraža za EP za protivnika podario Češku. Navijači žive u euforiji, Brnović izjavljuje “blizu smo EP” i u Pragu izvodi postavu sa tri napadača, slično kao Kranjčar u Kardifu. Crna Gora gubi 2:0 i svodi na teoriju šanse da se dočepa Eura. Sjajnih pola sata u revanšu bili su premalo da poprave štetu iz prve utakmice.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

nema sto da licitirate sa imenima, Brna ostaje sljedeci ciklus.

Thanks Thanks Given 
    52
    Thanks Thanks Received 
    177
    Thanked in
    37 Posts

Veceras gost u TV Vijesti Dejo Savicevic. Da cujemo sta ima da kaze u svoju odbranu. Mada ne sumnjam da ce okriviti Kranjcara zato sto nismo prosli.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ima dobrih postova i dobrih predloga, ali mi nije jasan Dejo za neke stvari. Zar mu nije lakse raditi sa ljudima tipa Nise Saveljica, Buda Vujacica, Grofa, Tonka, Guza i ostalih koji su cijeli zivot u fudbalu, nikad nisu bili dio mafije i mutljavina, nego raditi sa Djurdjevcem, Borom Lazovicem, Saricima...i ostalih prevarama iz fudbalskog svijeta.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo i odje da postavim, mozda ce neke stvari biti jasnije o nasim glavnim igracima i zasto ne mogu da igraju za repku kao za svoje timove:

49 - Stevan Jovetic has attempted the most shots in this Serie A season, 49, scoring 5 goals.

8 - Robinho and Vucinic are the two Serie A players with the most shots attempted without scoring in a single game in 2011.
    Last edited by Prekidi_stvarnosti; 17-11-11 at 10:34.
    Crazy isn't being broken or swallowing a dark secret. It's you or me amplified.

Katjon vazda :)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Sport TVIN - Izjave igrača nakon utakmice Crna Gora vs Češka(16 nov. 2011)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kako bi se dobra knjiga mogla napisat o nasim kvalifiikacijama.

Ima trenera dosta koji bi odgovarali za selektora,ubijedjen sam.Samo se treba potrudit da se nadju i da se napravi dogovor s njima,tj s njim.Npr,taj Grof ja mislim da bi nam pao samo tako.Znate,kako smo pogodili s Kranjcarem,e mislim da bi s njim jos vise pogodili.
    Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo Pekovic za Dnevne novine kaze da jos ne zna oce li jos igrati za reprezentaciju, da on osjeca da moze jos ali da ne bi da uzima mjesto mladim igracima. Car

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Socrates View Post
    Evo Pekovic za Dnevne novine kaze da jos ne zna oce li jos igrati za reprezentaciju, da on osjeca da moze jos ali da ne bi da uzima mjesto mladim igracima. Car

Znaci krece polako ospivanje, tako nam i treba, umjesto sad da slavimo ep mi pricamo o pripravnicima koji su na unistili

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by my name is ... View Post

Nemamo para za njega, ali...

U Crnoj Gori ima 195 000 domacinstava.

Prosjecan mjesecni racun za struju je ~25 eura.

0,5 ili, sto da ne, 1 euro od svakog racuna za struju, koji bi se u naredne dvije godine tretirao kao rashod u bilansu poreskog opterecenja preduzeca, donio bi reprezentaciji sponzorstvo u iznosu od preko 2 300 000 godisnje. Normalno, EPCG je samo primjer, "teret" bi se rasporedio na kompanije koje imaju (prirodni) monopol, plus uspjesne kompanije cije bi donacije bile regulisane posebnim zakonom ciji cilj bi bila promocija i afirmacija sporta - ovo se ne odnosi iskljucivo na fudbal nego i na ostala tri sporta u kojima mozemo da ostvarujemo ozbiljne rezultate: vaterpolo, (zenski) rukomet i kosarka.

Infrastrukturu i organizaciju, samim tim i kvalitet koji donosi rezultate, u ovakvim okolnostima ne mozemo unaprijediti bez pomoci (i tutorstva) drzave, zato, umjesto demagogije, praznih obecanja i, posebno, tuzbalica kako nas ima samo 625 000, bilo bi dobro da se neko u drzavnoj administraciji (neka to bude i koordinaciono tijelo u okviru Min. sporta) pozabavi pitanjem finansija, kao i bermudskog trougla svake crnogorske rabote: organizacije, strategije i discipline.

Cini mi se da su u ovom trenutku prioriteti selektor i osnivanje akademije koja bi u ranoj fazi bila prepustena kadrovima iz inostranstva (pozeljno iz Njemacke i Holandije), dok bi se istovremeno ulagalo u obrazovanje domaceg kadra koji bi se naknadno pridruzivao strancima, asistirajuci u radu u domacoj akademiji.

Podatak koji sam pronasao, ne znam da li je tacan - plate selektora reprezentacija koje su ucestvovale na SP 2010.:

1. Fabio Capello, England: 8.800.000 €
    2. Marcelo Lippi, Italy : 3.000.000 €
    3. Joachim Loew, Germany :2.500.000 €
    4. Berter Van Marwijk, Netherlands :1.800.000 €
    5. Ottmar Hitzfeld, Switzerland: 1.750.000 €
    6. Vicente Del Bosque, Spain :1.500.000 €
    7. Carlos Queiroz, Portugal :1.350.000 €
    8. Pim Verbeek, Australia :1.200.000 €
    9. Carlos Parreira, South Africa: 1.200.000 €
    10. Javier Aguirre, Mexico : 1.200.000 €
    11. Carlos Dunga, Brazil : 800.000 €
    12. Diego Maradona, Argentina : 800.000 €
    13. Takeshi Okada, Japan : 800.000 €
    14. Ricki Herbert, New Zealand : 800.000 €
    15. Otto Rehhagel, Greece : 750.000 €
    16. Paul Le Guen, Cameroon : 650.000 €
    17. Marcelo Bielsa, Chile : 575.000 €
    18. Raymond Domenech, France : 560.000 €
    19. Vahdi Halilhodzic, Ivory Coast : 505.000 €
    20. Huh Jung Moo, South Korea: 405.000 €
    21. Morten Olsen, Denmark : 390.000 €
    22. Milovan Rajevac, Ghana : 365.000 €
    23. Radomir Antic, Serbia : 305.000 €
    24. Bob Bradley, USA : 275.000 €
    25. Matjaz Kek, Slovenia : 245.000 €
    26. Gerardo Martino, Paraguay : 245.000
    27. Rabah Saadane, Algeria : 245.000 €
    28. Reinaldo Rueda, Honduras : 240.000 €
    29. Vladimir Weiss, Slovakia : 215.000 €
    30. Oscar Tabarez, Uruguay : 205.000 €
    31. Kim Jong Hun, North Korea: 170.000 €
    32. Shaibu Amodu, Nigeria : 125.000 €

Podvukao sam meni najinteresantnije.

ps. Vlada je u prethodne dvije godine kupila 80-ak novih automobila...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by djordjeto View Post
    Znaci krece polako ospivanje, tako nam i treba, umjesto sad da slavimo ep mi pricamo o pripravnicima koji su na unistili
    Mislim da to nije razlog u ovom slucaju, vec Pekoviceve godine. On bi na pocetku sledeceg ciklusa vec imao 35 godina, a vrlo malo igraca igra za reprezentaciju u tim godinama. Eto se recimo Vidic povuce iz srpske reprezentacije za 30 godina...

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    8 Posts

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post

ps. Vlada je u prethodne dvije godine kupila 80-ak novih automobila...

pa što bi ti?

umjesto da voze ove limuzine, treba da jašu selektora u pauzi između reprezentativnih okupljanja?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zajebava li me coek??? Da dam ja na racun za struju jos po euro za selektora???? malo me kradu cijeli zivot, zeza se coek sto posto.

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    8 Posts

Quote Originally Posted by samo-ja View Post
    Zajebava li me coek??? Da dam ja na racun za struju jos po euro za selektora???? malo me kradu cijeli zivot, zeza se coek sto posto.
    i da stave - gubici na distibutivnoj mreži 2..

p.s. nijesi shvatio njegov post..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by samo-ja View Post
    Majstore, ne dajes ti nego EPCG. Ti nista ne dajes, osim sto placas potrosenu struju.

Brzi li ste na patriotizam i pametovanje, a pomene li neko pedeset centi, odma kojevitez...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Sta sad radi Ante Miročević, znam da je dosta davno radio sa pionirima Buducnosti? Eto mozda i najbolje rjesenje za selektora jer valjda njemu nema ko zamjeriti da je pocetnik i da ne zna.

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    8 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Sta sad radi Ante Miročević, znam da je dosta davno radio sa pionirima Buducnosti? Eto mozda i najbolje rjesenje za selektora jer valjda njemu nema ko zamjeriti da je pocetnik i da ne zna.
    imao je školu fudbala, a ne znam je li i dalje aktuelna.. takvi su dobri za mlađe kategorije, a za seniore nijesam siguran, osim kao neko prelazno rješenje (kao sad za baraž)..

treba neko ko je "u poslu" ali na jakoj sceni.. i platit ga naravno..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

.

Nijesam za domace trenere (za sad). Njemacka disciplina i posvecenost radu, holandska filozofija fudbala i ponekad neophodni italijanski (sisnjarski) instinkti. To su elementi kojima treba obogatiti crnogorski talenat - kroz buducu akademiju.

________

Page 922 of 2251 FirstFirst ... 422822872912918919920921922923924925926932972102214221922 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)