Eto to je to. Dobrih trenera ima puno, i to da ih platish ne 20 posto od te sume, vec 200000-500000 hiljada eura. Koliko se sjecam,Srbija je Antica placala pola miliona, a Antic je jedan od poznatijih svjetskih trenera, trenirao covjek Barcu i Real. Da ne pricamo da africke zemlje sa zivotnim standardom 5 puta gorim od naseg mogu sebi da priuste dobre selektore. Recimo Paul le Guen, koji je trenirao Togo(ja mislim), pa Rajevac u Gani, Dujkovic i tako dalje.
Jer uz bonuse koji se dobijaju kvalifikacijom prica "nema para" ne moze da se opravda. Na kraju krajeva, neka Savez fino iznese u javnost podatke o svom budzetu, pa da se vidi sa koliko se novca raspolaze.Trebalo bi mediji da ih pritisnu u tom pravcu-ali cisto sumnjam da nashi slavni mediji(pogotovo shtampani) mogu odraditi bilo shto korisno.
Inace,svi ce skociti na mene ali moram ovo napomenuti-koliko su price o Kranjcaru bile tacne, pokazuje cinjenica da sada ima posao u Iranu, shto je oko 4 hiljade kilometara udaljeno od Zagreba i Dinama, kao i od ostatka Hrvatske, a konzumacija alkohola je tamo, koliko ja znam, zabranjena zakonom![]()

Reply With Quote

Bookmarks