Opel Corsa, starije auto, kad vozim pa stanem , tesko je da prebacim u prvu, ne znam zasto, a kad ga upalim prvi put, lagano, isto kao kad je ugasen. Samo kad se auto krece, i ocu u prvu da vratim, u drugu, trecu, itd nema problema.
Zna li iko sto bi ovo moglo biti ? Svakako cu ga slepovati do servisa, ali sve odugovlacim ?
Pa bogme teško da će prebačit u prvu dok ne oboriš brzinu na 10km i manje.Sve preko toga na silu![]()
Ja tu ne vidim nista nenormalno
Njak Njak Njak
To se zove zaštita od prosipanja mjenjača :-P
rgaj ti slobodno na 30-40 kmph u prvu, pa ce sjutra bit pitanje tipa: ko ima polovan mjenjac od korse i ko ih dobro ugradjuje.
sto ce ti prva brzina kad se vec kreces? prva se koristi samo za startanje.
No signature here.
ovo što ti ljudi pričaju je logično, nema potrebe da u vožnji ubacuješ u prvu brzinu, bez ako si na nekom velikom usponu pa da ga lakse predjes u trenutku.
ali ako voziš pa recimo stojiš na semaforu, i na zeleno želiš da kreneš, pa tad neće u prvu, e to može bit problem.
Ako npr vozish trecom pa usporavas pa oces u prvu onda probaj prvo u drugu pa onda iz druge u prvu, ali naravno kao sto gore ispricase, moras smanjit brzinu skroz da bi mogao u prvu, npr na ficu ne mozes uopste da usaltas u prvu dok potpuno ne stanes![]()
17 Al-Isra, 37:
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.
Ne znam imam li problem ili je to normalno, na opel astru g kad saltam malo brze ostaje mi gasa kad stisnem kvacilo. Dakle moram da sacekam malo pa tek da stisnem kvacilo da mi ne bi u isto vrijeme bio gas i stisnuto kvacilo. Mozda neko zna je li to normalno ako isto auto.
Evo neko da me shvati, o ovome ja pricam ljudi ili kad cu da skrenem pa moram da cekam kolonu auta da prodju , kad je na lezeci ili nesto drugo, prebacim u drugu, ali mi je najveci problem kad ocu da skrenem ili pak na semafore zna biti nezgodno.
Archi probao sam to , i jednom u 6-7 slucajeva prebaci lakse.
Fabia ne znam koje je ulje, jer ja to nisam sipao, mogu li ja to da mijenjam ili treba kod majstora ?
Zahvaljujem drugima na odgovorima![]()
Last edited by takemysoulaway; 16-11-11 at 12:16.
Imas na kvacilo prekidač (ne znam koji model imas) koji iskljucuje dizne kad pritisnš kvačilo da bi obrtaji pali na 1300-1400 rpm...
Možda ti je taj riknuo.
TAKUMI
kolega oce da trguje zimske gume za shkodu oktaviju...potrebna dimenzija 195/65 15...bira izmedji ove tri gume Dunlop sp winter response ,kleber kristal, toyo(nzn koji model)...koju bi vi izabrali ili ako imate josh neku da preporuchite....
Dunlop ili Toyo.
TAKUMI
Sa cime mogu vratiti sjaj i providljivost na faru? Hocu da pokusam sam sa necim da ispoliram ili što li već.
^ Vjerovatno je samo display loš ali ne vjerujem da će ti se ovdje oko toga iko gnjaviti. Ako saznaš koji je model displeja javi pa mogu pogledati ima li na par sajtova odakle elektroniku poručujem.
a vjerovatno jer se vidi po nesto na displej ali ima onih mrtvih pixela ...kako mogu vidjet koji je model?
Mora se otvoriti tabla od pozadi jbgAko dodješ do displeja samo pročitaš šta piše na njegovoj pozadini. E sad, problem je ako je nedostupno ili ako proizvodjač displeja nije pisao svoje ime ili ime modela, što se često radi u specijalnim serijama da bi proizvodnja bila jeftinija..
Flet kakal najvjerovatnije, ili negdje gubi kontakt.
TAKUMI
koji je tip one sijalice male sto dodje u far od e36? to je za poziciju ubodna.
ocu da porucim sa tinydeal, al ne znam koja je oznaka. t8 t10?
No signature here.
There are currently 14 users browsing this thread. (0 members and 14 guests)
Bookmarks