Page 15 of 33 FirstFirst ... 511121314151617181925 ... LastLast
Results 351 to 375 of 806

Thread: Crnogorski nacionalizam

Thanks Thanks Given 
    3,407
    Thanks Thanks Received 
    1,727
    Thanked in
    948 Posts

Ја сам ову глупост заборавио одавно одавно, нисте ме ни морали подсјећат заисто.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Za Miroslava Vlahovica sam znao povrsno...Oprijedejlenje sam znao,sad znam i naume.

Za Miodraga Vlahovica/naseg prvog Ambasadora u USA/ svih saznanja o njemu,i nasih familijarnih susreta i razgovora, mogu samo pozeljeti- da nas takve licnosti zastupaju u svim Ambasadama ovog Svijeta!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Koliko ja znam Vlahovići su iz Vasojevića (i to iz Plava) ali su kao kolonisti rođeni u Metohiji đe su proveli mladost. Kad su bili momci, Miodrag je bio jedan od osnivača Jugoslovenske narodne stranke sa Radom Bojovićem, koja se zalagala za opstanak Jugoslavije kao države ravnopravnih naroda i republika, međutim kad je Milošević krenuo svojim putem, oni su odustali od te ideje i kolektivno se priključili SDP-u neđe krajem 1992 ako se ne varam. Poslije i jest i nije bio član partije, ali ga je SDP predložila kao svog kandadata za ministra inostranih poslova u ono vrijeme prije referenduma i mislim da je to vrlo dobro odradio.

Njegov brat Miroslav je prošao kroz sve faze Narodne stranke sa istim žarom i puno manjim uspjehom u politici, s tim da je i danas na polazištima radikalnog srpskog nacionalizma iz 1990 godine i za jotu nije odstupio.
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Koliko ja znam Vlahovići su iz Vasojevića (i to iz Plava) ali su kao kolonisti rođeni u Metohiji đe su proveli mladost.Njegov brat Miroslav je prošao kroz sve faze Narodne stranke sa istim žarom i puno manjim uspjehom u politici, s tim da je i danas na polazištima radikalnog srpskog nacionalizma iz 1990 godine i za jotu nije odstupio.
    U pravu si časti mi... Kad se prisjetim čini mi se da Vlahovića zaista ima u okolini Plava. Ipak tamo su malo bratstvo zato sam ih potpuno zaboravio. Većina Vlahovića je naravno u Rovcima (Trmanji uglavnom) a nije isključeno da im i ovi iz Plava dođu u rod...Ne tvrdim, ali nešto (obzirom da poznajem Vasojeviće prilčno) nešto se i nijesam mnogo sretao s Vlahovićima otud pa i nijesam siguran da su tamo starosjedioci...

Što se Miodraga tče apsolutno dijelim tvoj utisak o njemu, ali mu i ŽESTOKO zamjeram što se taj čovjek NIKADA kritički nije osvrnuo na ovu vlast od 1997., iako je bio gorljivi opozicionar i 1992. sa Slavkom pozivao na otpor sa tribina na mitinzima LSCG. Nemam baš neku naklonost prema onima koji imaju duple aršine i koji su u jednom vremenu u stanju osuditi ono što će u drugom i sami raditi i podržavati.
    A što se sposobnosti tiče - 10 puta je sposobniji od Roćena, ali nema dar da razvija ležernost u komunikaciji sa kolegama u diplomatiji koju Roćen ima.
    Naravno, ponavljam - između njega i Roćena nikad Roćena izabrao ne bih.
    Last edited by El Re; 16-11-11 at 11:53.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Miodrag Vlahović je bio clan Predsjedništva LSCG odgovoran za spoljnu politiku i dosta puta je pisano zasto je napustio..... Meni se cini da vise nije bio clan nijedne partije i da ga je SDP predlagala i podrzavala zbog znanja i kao bespartijnu licnost.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ljudi vidjoste li sinoc na utakmici onih 12000 crnogorskih nacionalista kako pjevaju svoju himnu i podrzavaju reprezentaciju svoje drzave?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Vidocq View Post
    Ljudi vidjoste li sinoc na utakmici onih 12000 crnogorskih nacionalista kako pjevaju svoju himnu i podrzavaju reprezentaciju svoje drzave?
    Nijesu to bili nacionalisti, već crnogorski nacisti. Sve je ono fašistička ološ Sekule Drljevića...
    Šalu na stranu, moram da priznam da me je baš "drmnulo" kad su u osjećanju bespomoćnosti (nakon što su zapjevali sve što se na utakmicama obično pjeva) počeli na tribinama da pjevaju i himnu ne bi li ikako podstakli igrače da iz sebe izvuku i ono što nemaju...
    Malo kad sam bio ponosan na svoj narod ko sinoć i taj detalj je zaista bio za pamćenje... Valjda smo počeli u većini da pomalo shvatamo što je domovina, da smo mi (svi) zapravo Crna Gora, i da sem jedni druge na ovom Svijetu drugih bližih nemamo.
    Možda smo izgubili od Čeha, ali Česi (i svi oni s kojima se na sportskim borilištima ogledamo) pomažu nam da tako (u zajedničkoj tugi) svi osjetimo malo više međusobne bliskosti. Makar onima među nama koji se nijesu potpuno odrodili od ovog naroda i žele biti nešto drugo. Ovo tim prije što (interesantno) tokom obije utakmice mi zapravo nijesmo imali priliku/razlog da se proveselimo ni minut. Pa ipak to nas nije utuklo i bačilo u apatiju, već bilo podstrek da pokažemo još više inata da nas je moguće pobijediti no ne i slomiti.

BTW (iako nije tema) mislim da Brnoviću još danas treba zahvaliti na "pregnuću". Mnogo je ovo bilo za njegova pleća. A možda je i čovjek malo baksuz...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    U pravu si časti mi... Kad se prisjetim čini mi se da Vlahovića zaista ima u okolini Plava. Ipak tamo su malo bratstvo zato sam ih potpuno zaboravio. Većina Vlahovića je naravno u Rovcima (Trmanji uglavnom) a nije isključeno da im i ovi iz Plava dođu u rod...Ne tvrdim, ali nešto (obzirom da poznajem Vasojeviće prilčno) nešto se i nijesam mnogo sretao s Vlahovićima otud pa i nijesam siguran da su tamo starosjedioci...

Što se Miodraga tče apsolutno dijelim tvoj utisak o njemu, ali mu i ŽESTOKO zamjeram što se taj čovjek NIKADA kritički nije osvrnuo na ovu vlast od 1997., iako je bio gorljivi opozicionar i 1992. sa Slavkom pozivao na otpor sa tribina na mitinzima LSCG. Nemam baš neku naklonost prema onima koji imaju duple aršine i koji su u jednom vremenu u stanju osuditi ono što će u drugom i sami raditi i podržavati.
    A što se sposobnosti tiče - 10 puta je sposobniji od Roćena, ali nema dar da razvija ležernost u komunikaciji sa kolegama u diplomatiji koju Roćen ima.
    Naravno, ponavljam - između njega i Roćena nikad Roćena izabrao ne bih.
    Sad se konsultovah sa kolegama, oni su iz Ulotine kod Andrijevice, otac Mašan im je bio direktor škole u Plav pa su živjeli i tamo i u Metohiju.
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Miodrag Vlahović je bio clan Predsjedništva LSCG odgovoran za spoljnu politiku i dosta puta je pisano zasto je napustio..... Meni se cini da vise nije bio clan nijedne partije i da ga je SDP predlagala i podrzavala zbog znanja i kao bespartijnu licnost.
    Da, da... I meni se čini da formalno nikada nije ušao u SDP. Možda je to učinio zadnjih godina...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Nijesu to bili nacionalisti, već crnogorski nacisti. Sve je ono fašistička ološ Sekule Drljevića...
    Šalu na stranu, moram da priznam da me je baš "drmnulo" kad su u osjećanju bespomoćnosti (nakon što su zapjevali sve što se na utakmicama obično pjeva) počeli na tribinama da pjevaju i himnu ne bi li ikako podstakli igrače da iz sebe izvuku i ono što nemaju...
    Malo kad sam bio ponosan na svoj narod ko sinoć i taj detalj je zaista bio za pamćenje... Valjda smo počeli u većini da pomalo shvatamo što je domovina, da smo mi (svi) zapravo Crna Gora, i da sem jedni druge na ovom Svijetu drugih bližih nemamo.
    Možda smo izgubili od Čeha, ali Česi (i svi oni s kojima se na sportskim borilištima ogledamo) pomažu nam da tako (u zajedničkoj tugi) svi osjetimo malo više međusobne bliskosti. Makar onima među nama koji se nijesu potpuno odrodili od ovog naroda i žele biti nešto drugo. Ovo tim prije što (interesantno) tokom obije utakmice mi zapravo nijesmo imali priliku/razlog da se proveselimo ni minut. Pa ipak to nas nije utuklo i bačilo u apatiju, već bilo podstrek da pokažemo još više inata da nas je moguće pobijediti no ne i slomiti.

BTW (iako nije tema) mislim da Brnoviću još danas treba zahvaliti na "pregnuću". Mnogo je ovo bilo za njegova pleća. A možda je i čovjek malo baksuz...
    Cesi su pokazali da nas postuju vise nego sto mi sami sebe postujemo. Otpjevali su himnu do kraja, a mi na nasa takmicenja je stopiramo na pola.
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Rave92 View Post
    Cesi su pokazali da nas postuju vise nego sto mi sami sebe postujemo. Otpjevali su himnu do kraja, a mi na nasa takmicenja je stopiramo na pola.
    Ne samo to Rave... Česi su time što su pokazavši poštovanje za nas (našu himnu) zapravo pokazali koliko oni poštuju sebe i koliko su vrijedni poštovanja. Ja onu scenu iz Praga sa češkim klincima neću zaboraviti vjerovatno dok sam živ...
    A kako smo mi uzvratili??!...Tako što ne samo da njihovu himnu u Podgorici nije izvodio hor, već nije imala ni tekstualnog dijela. Čuo se samo instrumental, a kojim je (za nesreću) lakše bilo uočiti da na stadionu pod Goricom ima i dobar broj debila koji zvižde češkoj himni.
    Ali, tamo đe smo mi civilizacijski danas, Česi su bili prije vijek-dva...

Slično smo ispoštovani i u Velsu (kad je Kortni Hamilton pjevala našu himnu) i uopšte takve stvari nijesu iznenađenje tamo đe je civilizacija neke stvari postavila na mjesto...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ma i Srbi i Crnogorci su avetinje. Ovamo se komate koju će himnu da pjevaju ili koju će strofu da smatraju pogodnom, a onda dođu da gledaju ligu šampiona u ženskom rukometu i svi ustaju na himnu EHF-a. Ili sam ja lud što sjedim za vrijeme sviranja te budalaštine ili EHF dijeli državljanstva šakom i kapom.

Philadelphia, Pennsylvania, United States
    Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by skobalj View Post
    Ma i Srbi i Crnogorci su avetinje. Ovamo se komate koju će himnu da pjevaju ili koju će strofu da smatraju pogodnom, a onda dođu da gledaju ligu šampiona u ženskom rukometu i svi ustaju na himnu EHF-a. Ili sam ja lud što sjedim za vrijeme sviranja te budalaštine ili EHF dijeli državljanstva šakom i kapom.
    E vjeruj mi, koliko god to bilo čudno i koliko god bila preglupa ona EHF pjesmica - ustaju na nju i Danci u Ikastu
    Just to slip the skin...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Žao mi je što ću nekima stati na muku, ali evo đe treba tražiti nacionalizam. Pri ovome svi drugi nacionalizmi su tek karikature. Ni nacisti nijesu izjavljivali da svi narodi u Evropi vode porijeklo od njih, ali među (toBož) učenim Srbima i to je moguće čuti...
    Samo nek Srbi nastave ovako da truju svoje odnose sa drugima i na njihovoj gluposti će svi drugi profitirat.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Portal Vijesti: 16. 11. 2011
    u crkvenim domovima sa tribina pod okriljem SPC se tvrdi da je hrvatska nacija falsfikat nastao iz zločina
    O Hrvatima je Božović sa govornica SPC rekao da su pokatoličeni Srbi čija je istorija falsifikat.

Danska se zvala Srbija

U prostorima Srpske pravoslavne Crkve u Crnoj Gori su održane dvije tribine na kojima se govorilo "skrivanoj srpskoj istoriji", o hrvatskoj državi i rimokatoličkoj crkvi kao zločinačkim tvorevinama, a o Hrvatima kao naciji čija je istorija falsifikovana.
    Autor knjige "Prilozi istoriji Srba", Radonja V. Božović, svoje teze o istoriji Srba i Hrvata iznio je početkom novembra sa govornice Crkveno-narodnog doma Svetog Vasilija ostroškog čudotvorca u Nikšiću, i ljetos u porti Hrama Svetog Đorđa u Podgorici.

"Do četvrtog vijeka poslije Hrista Danska se zvala Srbija", rekao je Božović. Božović je rekao da je "iz strašnih zločina stvorena vještačka hrvatska nacija" i ocijenio da je rimokatolička crkva "najveća teroristička organizacija na svijetu".
    "Danas s pravom kažemo da je hrvatska nacija vještačka nacija sklepana od otpadnika srpstva", rekao je Božović na tribini u Nikšiću gdje je predstavljena njegova knjiga "Prilozi istoriji Srba".

Hrvati - minostno tursko pleme
    "Cijela njihova povijest (Hrvata) je falsifikovana", rekao je Božović.

Božović je istakao da su Hrvati napadali Srbe i u drevnim vremenima, "kao minorno tusko pleme Kurbati".
    "Dok su avarske horde prodirale dalje na sjever i zapad Kurbati su po Panoniji napadali nezaštićena srpska plemena", rekao je Božović.
    Na Fejsbuk stranici gdje se predstavlja Božovićeva knjiga piše: Hrvati iskonski mrze Srbe iako su ih Srbi uvijek štitili..."
    O Hrvatima je Božović sa govornica SPC govorio kao o pokatoličenim Srbima čija je istorija falsifikat.

Srbi - majka svih bijelih naroda
    Recenzent Božovićeve knjige je Budimir Aleksić, poslanik Nove srpske demokratijeO navodnoj skrivanoj strani istorije Srba Božović je više govorio u Podgorici, gdje je rekao da su Srbi imali azbuku nekoliko vjekova prije sumerskog pisma u Mesopotamiji.
    "Oni su uzeli od nas azbuku, a vidite koliko se diže u nebesa ta mudra Grčka, ta velika rimska kultura, egipatska, a sve su preuzeli od nas, čak i Jevreji su preuzeli srbicu od nas".
    Božović je ocijenio da je "savremena evropska civilizacija nastala iz antičke srpske civilizacije".
    Na tribini u Podgorici je rečeno "da su Srbi najstariji narod Evrope, majka svih bijelih naroda."

Božović je istakao da je "etrursko pismo stara srbica", a "po Herodotu, Tirensko i Baltičko more zvalo se Srpsko more".
    "Do četvrtog vijeka poslije Hrista Danska se zvala Srbija", rekao je Božović.
    Priloge sa nekih Božovićevih promocija emitovao je radio Svetigora, čiji je osnivač Mitropolija crnogorsko-primorska.
    Recenzent Božovićeve knjige je Budimir Aleksić, poslanik Nove srpske demokratije.
    Last edited by El Re; 16-11-11 at 21:51.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ne samo to Rave... Česi su time što su pokazavši poštovanje za nas (našu himnu) zapravo pokazali koliko oni poštuju sebe i koliko su vrijedni poštovanja. Ja onu scenu iz Praga sa češkim klincima neću zaboraviti vjerovatno dok sam živ...
    A kako smo mi uzvratili??!...Tako što ne samo da njihovu himnu u Podgorici nije izvodio hor, već nije imala ni tekstualnog dijela. Čuo se samo instrumental, a kojim je (za nesreću) lakše bilo uočiti da na stadionu pod Goricom ima i dobar broj debila koji zvižde češkoj himni.
    Ali, tamo đe smo mi civilizacijski danas, Česi su bili prije vijek-dva...

Slično smo ispoštovani i u Velsu (kad je Kortni Hamilton pjevala našu himnu) i uopšte takve stvari nijesu iznenađenje tamo đe je civilizacija neke stvari postavila na mjesto...
    Naravno, tesko da cemo mi ikada imati njihovu kulturu, i kao i tebe, mene je pozitivno iznenadio ovaj hor, posebno sto su prelijepo izveli himnu. Naravno lakse je njima nego Velsanima zbog slicnosti slovenskog jezika, ali najbitnija je namjera, dok kod Ceha to proizilazi i dostize pravu profesionalnost.
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Sjedim u jednom lokalu u death valey pred las vegasom, I ote mi se misao... Kako bi bilo dobro ovdje preseliti gradjane cg sve sa kompletnom vladom, da vide kulturne sosone u ovakvoj sredini, I koliko vole ovu drzavu, I nakon par godina ih vratiti u cg prirodu...bi li vise cijenili ono sto imaju...

Hvala lepo

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,877
    Thanked in
    2,048 Posts

Ne znam za vas ali mene tipovi kao što je ovaj Božović fasciniraju jer pokazuju dokle može da ide ljudska imbecilnost, ne njegova već ovih što ga slušaju i vjeruju u ove halucinacije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by remark View Post
    Ne znam za vas ali mene tipovi kao što je ovaj Božović fasciniraju jer pokazuju dokle može da ide ljudska imbecilnost, ne njegova već ovih što ga slušaju i vjeruju u ove halucinacije.
    Meni je zapravo jedina dilema (i to odavno) da li su tipovi iz SPC i NOVE zapravo agenti neke neprijateljske organizacije čiji je cilj da što više upropaste srpski narod i toliko ga izoluju od Svijeta da od Srba ljudi počnu zazirat ko od gubavaca... Nek Srbi samo Boga mole da ove nebuloze o "narodu starom 6000 godina", Srbima kao narodu preteči svih bijele rase, Baltiku kao bivšem "srpskom moru", a etrurskom pismu kao plagijatu nekakve "srbice" i sl., ne dospiju u evropske medije... Pazi, ovo nije avetanje neke seoske budale. Ovo se razumije kao stav iza koga stoji srpska Crkva, a Crkve u uređenom Svijetu podrazumijevaju autoritet i ugled u društvu i ne očekuje se da bi Crkva (bilo koja i bilo đe) koja okuplja jedan čitav narod mogla sponzorisati nešto ovako imbecilno.
    Last edited by El Re; 16-11-11 at 23:07.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Moram, da vE relaksiram. Previše je varnica na ovom PDF-u.

Jednostavno uđe u uši...

E da, CG je građanska država.
    Tj. država Crnogoraca, Srba (koji je, jelte, ne simpatišu), Muslimana, Bošnjaka, Albanaca, Hrvata i ostalih. Želim da tako i ostane.
    Last edited by 11/11/11; 16-11-11 at 23:32.

Thanks Thanks Given 
    2,547
    Thanks Thanks Received 
    528
    Thanked in
    251 Posts

I u crkvi i uz crkvu je, kao i u drugim institucijama, uvijek bilo i biće ajvana!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovaj Božović je zaebao Stamatovića. A nije da je Stamatović neki matematičar, nego je istoričar.

Thanks Thanks Given 
    99
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    8 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

.

"Ima nas vise nego dovoljno da kazemo "NE!" crnogorskom nacionalizmu."

Zakupci sutomorske plaze

_____

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post
    .

"Ima nas vise nego dovoljno da kazemo "NE!" crnogorskom nacionalizmu."

Zakupci sutomorske plaze

_____

?????????????????

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Quote Originally Posted by nevski View Post
    Сво ово под*ебавање по форуму не вреди пет пара док се не појави неки Цетињанин са скенираним рачуном из неког локала на које пише да је попио чашу киселе воде Књаз Милош.
    Po stilu bi se reklo da se cuveni Savindan(Jaramaz) vratio na forum poslije visegodisnjeg odsustva...
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Page 15 of 33 FirstFirst ... 511121314151617181925 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)