Page 172 of 666 FirstFirst ... 72122162168169170171172173174175176182222272 ... LastLast
Results 4,276 to 4,300 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    1,482
    Thanks Thanks Received 
    5,908
    Thanked in
    2,782 Posts

Ahmadinejad odlučno kontra zapadnih prijetnji: "Iran neće od nuklearnog programa odstupiti ni milimetar"

Izvor: advance.hr

Nakon višednevnih tenzija i otvorenih prijetnji Izraela da će napasti iranska nuklearna postrojenja, predsjednik Irana Mahmoud Ahmadinejad danas se obratio javnosti i u odlučnom govoru pokazao da je Iran presnažan da bi se dao zastrašiti brojnim prijetnjama koje su se zaredale posljednjih dana.

Na javnoj televiziji i pred tisućama okupljenih predsjednik Ahmadinejad je rekao: "Iran neće od nuklearnog programa odstupiti ni milimetar".

"Zar je zaista potrebno tako rušiti ugled jedne UN agencije samo zbog apsurdnih konstatacija koje stvara SAD-?" - rekao je Ahmadinejad, misleći pritom na UN agenciju IAEA (International Atomic Energy Agency) koja je objavila izvještaj u kojem se Iran optužuje za izradu nuklearnog naoružanja.

Povodom optužbi da Iran stvara nuklearno oružje, predsjednik Ahmadinejad je komentirao: "Iranska nacija je mudra. Nije nam u interesu napraviti 2 bombe znajući kako vi posjedujete 20,000 istih. Iran ne stvara nuklearno naoružanje, ali stvara nešto drugo - nešto protiv čega se nećete moći boriti: etika, pristojnost, pravda."

Rusija i Kina uložile veto u UN-u i spriječile uvođenje novih sankcija protiv Irana

U isto vrijeme SAD je odmah pripremio žestoke sankcije protiv Irana, ali Rusija i Kina su iskorsitile svoju snagu veta i stopirale provođenje istih u UN-u.
    Moskva i Peking nisu se još uvijek javno očitali po pitanju novih izvješća koja dolaze od strane agencije IAEA.
    Ruski ministar vanjskih poslova rekao je kako mu treba vremena da detaljno pročita izvještaj. Dok s druge strane kineski predstavnici samo pozivaju na dijalog.

Poznati izraelski kolumnist Nahum Barnea (dnevni list Yediot Ahronot) rekao je kako postoji snažna želja izraelskih vlasti da iskoriste ovaj ključni trenutak i okrenu svijet protiv Irana.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    4,442
    Thanks Thanks Received 
    8,579
    Thanked in
    3,299 Posts

EU postaje sve manje privlačna na Balkanu

http://www.vijesti.me/vijesti/eu-postaje-sve-manje-privlacna-balkanu-clanak-46394

M
    i balkanci smo toliko razvijeni da mi jos vagamo jesu li nam privlacne integracije sa jednim od najrazvijenijih ekonomija svijeta. Ma cudo smo mi ovdje

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

tajkunski mediji su odradili svoje...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Kina: Lokalna funkcionerka pogubljena zbog korupcije
    10. novembar 2011.
    Share

Kineskinja Luo Yaping danas je pogubljena, nakon što je prije nepunih godinu dana proglašena krivom zbog korupcije.
    Ona je pronevjerila 32.3 miliona juana (5,14 milijuna dolara), koji su bili namijenjeni isplaćivanju odšteta za otkup zemljišta.

Ukupno je primila 300.000 juana mita od dvije firme koje se bave nekretninama, a osim toga, nije uspjela dokazati da je legalno stekla zemljišta vrijedna 32,55 miliona, piše Shanghaiist.

Čelnik antikorupcijske agencije vladajuće Komunističke partije izjavio je da je zločin koji je Luo počinila uključivao "najnižeg funkcionera, najveći iznos, i najgora sredstva", prenosi China News Service.

(index.hr)
    Bas mi rekose kolege iz Kine da su u poslednjih mjesec dana zbog korupcije pogubljeni i predsjednik FDA za Kinu i neki zamjenici ministara...Evo sad i ova info...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Gospodska zemlja i zakoni.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    32
    Thanks Thanks Received 
    81
    Thanked in
    44 Posts

Ove zakone uvest u par primorskih gradova u CG.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by MK View Post
    Ove zakone uvest u par primorskih gradova u CG.
    Gradovi bi ostali PUSTI sa djecom i starijim peMzionerima,
    jer bez korupcije se ne moze dobiti ni jedan posjedovni list ili dozvola za gradnju, da ne potezem ucjenje za startovanje biznisa ili sklapanje ugovora za javne nabavke.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

http://www.vijesti.me/vijesti/regist...a-clanak-46418 aaaaaaaahahhahahahahahahahahahahaha opet standard crnogorsko prebacanje, ne odgovaranje upucivanje na drugog i u krug do u nedogled
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    12,594
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Bas mi rekose kolege iz Kine da su u poslednjih mjesec dana zbog korupcije pogubljeni i predsjednik FDA za Kinu i neki zamjenici ministara...Evo sad i ova info...

Hvala Lepo
    ne daj bože, da se krene kod nas sa ovim ne bi đaolji funkcioner pretekao, a bogomi bi bila mrtva trka i u zdravstvu, policiji, ma šta nabrajam, u apsolutno svim segmentima društva!
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by sparco View Post
    Privilegija samo za odabrane

Registracije "PG CG" i "PG MN" ne pripadaju samo državnim institucijama

Uvecaj!
    Brkovićev "mercedes" za inostrane partnere

Podgoričaninu Draganu Brkoviću, vlasniku privatne kompanije “Vektra” pošlo je za rukom ono što prosječnom građaninu ili privatnom pravnom licu, sve su prilike, nije dostupno ali i nije sasvim jasno, da na dva svoja auta dobije oznake “PG-CG***”.
    U Pravilniku o registarskim područjima, obliku, sadržaju, veličini i načinu postavljanja registarskih tablica nema ni slova o tome da li fizičko lice ili privatna firma može da posjeduje registarske oznake “PG-CG***”.

U narodu vlada mišljenje da su oznake “PG-CG***” i “PG-MN***”, rezervisane samo za osobe sa javnim ovlašćenjima, odnosno za državne službenike i namještenike, što je i saopšteno od zvaničnika MUP-a poslije promjene starih registarskih oznaka.
    „Vijesti“ su dva dana bezuspješno pokušavale da od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) saznaju kako je to moguće, koliko košta, ko i na osnovu kojih kriterijuma odobrava izdavanje takvih tablica. Na pitanja koja su faksom poslata juče iz Ministarstva nijesmo dobili adekvatan odgovor.
    Oznake zaslužnim građanima
    Nezvanično saznajemo da o toj „kategoriji“ postoji „posebni interni pravilnik“, do kojeg „Vijesti“ nijesu uspjele da dođu, ali ni do sagovornika u MUP-u, koji bi objasnio šta stoji u tom „internom“ dokumentu.
    Tim pravilnikom, nezvanično je rečeno „Vijestima“, predstavnici MUP imaju ovlašćenje da daju ove registarske oznake „zaslužnim građanima“.
    Brković je, na ime svoje firme, od MUP-a dobio oznake PG CG....
    Milić Popović, član menadžmenta „Vektra grupe“, kazao je „Vijestima“ da su se predstavnici ove firme obratili zvaničnim zahtjevom MUP-u kako bi dobili “posebne” registacije za dva službena automobila.
    „Vektra Montenegro se zvanično obratila MUP-u sa zahtjevom da se za potrebe protokola firme „Vektra grupa“, a u skladu sa zakonskim propisima, odobri dvije državne registarske oznake za dva naša vozila. Ta vozila će prvenstveno služiti za prevoz inostranih poslovnih partnera, ali i značajnih inostranih gostiju za potrebe „Vektra grupe“, kazao je Popović i naglasio da „Vektra Montenegro“ uredno plaća dažbine državi za registarske oznake.
    On je objasnio da tablice imaju „u skladu sa zakonom koji to omogućava“.
    „Novi zakon je predvidio i tu mogućnost, ukoliko ima potrebe za takvim registarskim oznakama da pravno lice može da ih dobije. MUP dakle može da odobri te oznake, ali one se razlikuju u odnosu na državna službena vozila“, pojasnio je Popović zakon „Vijestima“.
    Pare ne pomažu
    Ukoliko bi prosječan građanin koji poželi na svom automobilu “PG-CG” ili “PG-MN” tablice, došao u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova, i zatražio ih naravno uz doplatu, od službenika bi dobio negativan odgovor.
    Dakle, i pored toga što to zakon nije striktno zabranio, prosječan građanin bi bio odbijen. Ako se kojim slučajem odlučite da se pozovete na Brkovića kojem je to dozvoljeno, od službenika bi dobili odgovor, “to nije u našoj nadležnosti, sa takvim pitanjem bi se morali obratiti Ministarstvu unutrašnjih poslova”.
    Iz MUP-a smo juče dobili odgovor da Dragan Brković, vlasnik kompanije “Vektra” nema državne registarske tablice, jer ne postoji propis kojim su definisane “državne registarske tablice”.
    “Državne registarske tablice, kao takve nijesu utvrđene nikakvim propisom. Postoji Pravilnik o registarskim područjima, obliku, sadržaju, veličini i načinu postavljanja registarskih tablica, koji u članu 9, propisuje da vlasnik motornih vozila može izabrati ličnu oznaku vozila za registarsku tablicu na način propisan ovim pravilnikom”, piše u odgovoru MUP-a.

aaaaaaaahahhahahahahahahahahahahaha opet standard crnogorsko prebacanje, ne odgovaranje upucivanje na drugog i u krug do u nedogled
    Hm.. ovaj gospodin je kao zasluzan (hahahaaaaaa sto li je doticni sve cinio da mu se CG oduzit ne moze )gradjanin dobio mogucnost da dobije sve sto pozeli u CG, pa eto i tablicu..Tablica je jos i sica pri ostalom..
    Pokazuje samo komplekse da se primakne onima kojima se divi.
    Meni ni da poklone sve sa placenim osiguranjem i tablicama ne bih uzela, dala bih tu tablicu nekom od "zasluznih i razmazenih gradjana" CG. Greota, ovakav autic - kriza udarila, a kad vide strani investitori kakva auta voze i sta cine, a oko njih ovo sto vidimo.. To jedino neko iz Nigerije da padne na percin od "odusevljenja". Neozbiljno i neprofesionalno kao mnogo sto sta do sada. Iznenadjeni smo?

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    ne daj bože, da se krene kod nas sa ovim ne bi đaolji funkcioner pretekao, a bogomi bi bila mrtva trka i u zdravstvu, policiji, ma šta nabrajam, u apsolutno svim segmentima društva!
    Srecom nece kretati sem ako neko od njih ne ode u Prag na utakmicu i to po mogucnoscu avionom u drzavnom vlasnistvu... Ionako mi nikad nije bilo jasno zasto se kaze "vladin avion", kad niko od tih iz Vlade nije centa od svog novca dao za to.. No, u Cg je sve definisano kroz Organe.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 11-11-11 at 14:19.

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Ne znam dje da pitam ali gleda li iko ovaj kriminal od dnevnika na RTCG1?Kako upakovase dnevne vijesti..Malo istorijskog uspjeha Cg reprezentacije,pa Luksic sa novim ``efikasnim konceptom`` za pripravnike,povecanje zarade od turizma za 5,6 %..E pa ja sam presrecan kako tamo funkcionise.I da ne zaboravim mladog ekonomistu kojem se zivot samo radi jednog priloga na RTCG preokrenuo za 360 stepeni..
    Last edited by PrijekiLijek; 11-11-11 at 18:53.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    Ne znam dje da pitam ali gleda li iko ovaj kriminal od dnevnika na RTCG1?Kako upakovase dnevne vijesti..Malo istorijskog uspjeha Cg reprezentacije,pa Luksic sa novim ``efikasnim konceptom`` za pripravnike,povecanje zarade od turizma za 5,6 %..E pa ja sam presrecan kako tamo funkcionise.I da ne zaboravim mladog ekonomistu kojem se zivot samo radi jednog priloga na RTCG preokrenuo za 360 stepeni..
    E vidje li ono. Ono moze samo RTCG.
    Veza UZIVO, demonstracija kako se posao zavrsava kod nas. I to ti dodje kao super.
    A sto cemo sa ostalih 5000?

evo emisije odje (replika 10.11.2011)
    http://www.rtcg.me/arhiva/audio-video-arhiva.html

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

iz partije socijalista

Lukšić studentima: Vrijeme socijalizma je prošlo

"Koliko je vaših vršnjaka danas po lokalima i uopšte ne traže posao", rekao je premijer Igor Lukšić danas u razgovoru sa studentima.

"Svi poznajemo ili smo čuli za lice koje se nalazi na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, a ima još neki dodatni izvor prihoda. Odgovornost je zajednička - i lica što uzimanjem nadoknada smanjuju mogućnosti onima kojima su zaista potrebne, ali i države što još uvijek ne primjenjuje dosljedno zakonske mehanizme koji će ukinuti ovakvu praksu", rekao je premijer Igor Lukšić .
    "Pitanje je da li na evidenciji treba da bude neko ko je odbio ponudu Zavoda za obavljanje posla za koji je radno sposoban i da li ćemo dosljedno primjenjivati zakon i nakon prve ponude i odbijanja zapošljavanja smatrati da lice nije u potrebi da se zaposli.",

Lukšić je poručio da se mora shvatiti da je vrijeme socijalizma prošlo i da bez obzira na kvalifikacionu spremu treba prihvatiti svaku radnu šansu.
    "Koliko je vaših vršnjaka danas po lokalima i uopšte ne traže posao", rekao je premijer Igor Lukšić na sastanku sa predstavnicima studenata univerziteta Crne Gore, Mediteran i Donja Gorica.
    Novi koncept za pripravnike
    Novi koncept pripravničkog staža, po kojem će prvo zaposlenje za svršene visokoškolce u javnom sektoru i privatnim firmama trajati devet mjeseci, počeće da važi u januaru 2013.
    Kako bi stimulisala zapošljavanje pripravnika država će se, najavio je Lukšić, odreći prihoda od poreza i doprinosa kako bi svršeni studenti primali platu od 50 odsto prosječne neto zarade
    Lukšić je , kazao da je njegov kabinet pripremio novi koncept pripravničkog staža koji će svim svršenim visokoškolcima omogućiti produžetak obrazovanja. Zbog toga će država od 2013. godine za pripravnički staž uložiti dodatnih deset miliona eura.

-------------------

KAKVO SMECE!!!!
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Prčanj: Optužuju ruskog komšiju da im ugrožava prostor

Slavica Darić iz Prčanja kaže da ne može da se izbori sa komšijom, ruskim investitorom...
    Sergej Jelagin ... kaže da je razlog što je komšinica Darić ljuta na njega zato “što joj ne dozvoljava da kroz njegovu parcelu prilazi kolima do svoje kuće”. “Zašto sam ja dužan dati nekome put kroz moju parcelu? Ona je trebalo prije prodaje svojih parcela da razmišlja kako će kolima dolaziti do kuće”, kazao je Jelagin.
    Last edited by A+A; 12-11-11 at 08:25.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Milovan Jankovic
    Moje reagovanje na podatke da 73% BANAKA U NJEMACKOJ JE ZADRUZNO I STRUKOVNO NEPROFITNE I NARODNE, koje su spasile NJEMACKU PRIVREDU, dok su PRIVATNE 27% igrale RULET sa 600 milijardi EURA, i zaradile KAO OMER OD JAJACA !!!

Gubitak POVJERENJA,
    u brata, kuma, prijatelja, partije, pokrete, sindikat, poslodavca, opstinu, drzavu i njene INSTITUCIJE,
    TOTALNO RASULO nas je pretvorilo u Vawy-je,
    ... koji nikome ne vjeruje,
    skinulo nam gace i okrenulo rep prema MESETARIMA, Dafine ,,,, i Gazde Jezde u modernom izdanju, NEMORALNI CUNAMI PINKISTANA,
    je ostavio PUSTOS, da nema coJeKa da ga puskom gadjes, sve FUKARA DO FUKARE, posteno&iskreno pa ko koga ZAJEBE.
    Kad stanemo pred ZRCALO, i pogledamo sebe u oci, mozda bi radje gledali CRNOGA DJAVOLA, nego SVOJ LIK I DJELO.
    Znam ja NAS, JEBO JA NAS, rece Branko i skoci sa mosta.
    MLADI&LIJEPI su vise devastirali FAMILIJE, LJUDE POJEDINCE I NJIHOV MORAL, nego MATERIJALNU PODLOGU, ekonomski se problemi mogu rijesit u dogledno vrijeme, ali za MORALNI SUNOVRAT, ce biti potrebne GENERACIJE DA SE USPRAVE I HODAJU NA DVIJE NOGE, UMJESTO CETIRI KO STOKA.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Dine venner

Milovan Jankovic
    NA IZJAVU LUKSICA, moj komentar javniservis.me

Problem se mora sagledat iz vise uglova,
    Prvi problem je MORALNA I MATERIJALNA propast drustvene zajednice.
    Drugi je problem TRANZICIJA-PLJACKA drustvene imovine, jer je bila DRUSTVENA, a ne DRZAVNA kao u Rusiji.
    ... Treci je NEPRAVDA i partitokratija koja se preko produzene ruke TAJKUNA OBOGATILA, a TAJKUNE ce privesti DZELATIMA kad bude SJECA KNEZOVA.
    Cetvrto je JAVASLUK U JAVNIM SLUZBAMA I LOPOVLUK U JAVNIM NABAVKAMA.
    Peto je AMBIJENT, za preduzetnike sa BIROKRATIJOM koja davi i ucjenjuje.
    Sesto je odbojnost prema radu, i prezir zanata i fizickog rada, mene rece jedno PILE BIVSE KOMUNJARE, Milovane , radje bi skuplja brabonjke po MOJOJ VUKOJEBINI, nego cistio kancelarije i klozete (plata u Dansku je 3000 eura Bruto, porez oko 40%)
    Sedmo je podcjenjivacki NISKA NADOKNADA za nezaposljene. (Dansku cr.1000 neto)
    Osmo je AROGANCIJA LUKSICA I DPSa.
    Deveto, neznanje, da moj sura Magistar Biologije, poslije plandovanja u ZZZ , Danac je upucen na Grenland da mjeri racice, ribari su imali tri puta vecu zaradu od MAGISTRA, to nas SOCIJALISTICKI MOZAK ne moze da zamisli, sa DIPLOMOM mozes guzicu ocistit u Dansku, ako nijesi STVOREN ZA TIMSKI RAD I SARADNJU, ako si UQ.RCEN kao vecina nasih DIPLOMACA, TATINIH I MAJKINIH MEZIMACA, I TETKIN OCNI VID, taj bezocni egoista koji spava do cetiri poslije podne.
    DESETO I NAJVAZNIJE, nas BNP je statisticka GRESKA,
    deset danskih firmi sa TOPTEN liste, ima DUPLO VECI PRIHOD od CGe,
    sedma na listi VESTAS, sa 22000 radnika, ima PRIHOD od 7 milijardi EURA,
    a prvi A.P.Mřller sa 1000 kontenjerskih brodova 35 milijardi EURA, godisnje.

IM - Old Bone

Thanks Thanks Given 
    12,594
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

ne znam je li ovome mjesto ovdje, ali pročitah na naslovnici Presa i smijem se od jutros!
    Biografije najvažnijih Srba 20. veka: DANAS Meša Selimović

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/v...ović.html
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

kako bi ja ovom Rusu dao po ushima,prevelika bahatost! chus,dobio dozvolu?!
    pa u Kotorski urbanizam do 1.09. 2011 za vrijeme stare nacelnice urbanizma za odredjenu svotu mogao se radit chardak ni na nebu ni na zemlji,kesh je bio limit.

stvari su sad iz korijena promijenjene,a tuzilastvo je pokrenulo krivicnu tuzbu protiv ex-nacelnice.
    znam situaciju jer je i mene ojadila zajedno sa ruskim investitorima

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by cartuning kotor View Post
    pa u Kotorski urbanizam do 1.09. 2011 za vrijeme stare nacelnice urbanizma za odredjenu svotu mogao se radit chardak ni na nebu ni na zemlji,kesh je bio limit.

stvari su sad iz korijena promijenjene,a tuzilastvo je pokrenulo krivicnu tuzbu protiv ex-nacelnice.

ja ne vidim kako je Rus ovdje kriv..(ne velim da nije samo ne vidim kako se to iz ovoga moze zakljucit)
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Nama su za sve RUSI KRIVI,
    a nase BIROKRATSKE LOPUZE NEVINASCA,
    dok njih ne objesimo na GRADSKE TRGOVE ZA NOGE,
    da ih NAROD gadje jajima i trulim paradjzom,
    kao ISLAMISTI SEJTANA U MEKU,
    nama nece svitat RUJNA ZORA.
    IM - Old Bone

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by cartuning kotor View Post

Mislim da si jednostavno pristran jer osobno imas neki konflikt s ruskim susjedom i zbog toga su svi Rusi za tebe uvijek i u svemu krivi ... cak i u zadnjem zemljotresu u Turskoj
    Dakle razumijem tvoje emocije ali bih zelio procitat malo vise detalja o razvoju situacije.
    Onaj Rus pise da nije gradio novi zidovi nego obnovio stari i strogo u granici vlastitog placa onda u cemu je problem? Mislim da je sledeca njegova recenica kljucna za shvatanje cijele situacije: “Zašto sam ja dužan dati nekome put kroz moju parcelu? Ona je trebala prije prodaje svojih parcela da razmišlja kako će kolima dolaziti do kuće”. Ako je istina da je komsinica prodajom svoje zemlje sama sebe onemogucila prilaz kolima do svoje kuce i nije potpisala odgovarajuci ugovor s kupcima onda pri cemu je tu njezin susjed?
    Mislim da je neki lik vrlo tocno komentirao zahtjev gospodje Daric: "Apsolutno je (Rus) u pravu .... za najobičnije kamenjare ste uzimali milone od tih istih Rusa koji vam sad smetaju , ne može i jare i pare ..."
    I uopce nije bitno je li taj covjek Rus iliti Norvedjanin jer je princip uvijek isti: "Ne moze i jaje i pare".
    Last edited by A+A; 13-11-11 at 07:40.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Vukotić: U Crnoj Gori neću živjeti duže od nekoliko dana
    13. novembar 2011.

Veselin Vukotić (53), bivši bokser koji se posvetio biznisu, može se ponekad vidjeti u boljim novosadskim restoranima u društvu opasnih momaka u kožnim jaknama i glamuroznih djevojaka. Prisustvo ovog pripadnika kriminalnog podzemlja na ulicama grada nije nešto čime bi se zvaničnici u Srbiji hvalili, pišu "Vijesti".
    To nije mali uspjeh za nekoga ko je, poslije dugotrajnih pregovora o izručenju vođenih između Srbije i Beligije, upravo počeo da izdržava dvadesetogodišnju zatvorsku kaznu za ubistvo počinjeno u jednom noćnom klubu u Crnoj Gori, 1997. Vukotić je u zatvoru u Novom Sadu proveo samo osam mjeseci, da bi onda, u avgustu 2010. godine, bio oslobođen, bez prevelike pompe, iz „humanitarnih razloga", nakon što je, kako vlasti tvrde, preživio srčani udar i operaciju na srcu. U nekim medijima se već nagađalo da zdravstveno stanje nije pravi razlog za njegovo oslobađanje, a BIRN je sada u prilici da potvrdi da je Vukotić pristao da sarađuje i podijeli sa policijom osjetljive informacije o crnogorskim gangsterima umiješanim u protivzakonite aktivnosti koje uključuju pranje novca i krijumčarenje cigareta i droge. Nekoliko izvora na visokim položajima u policiji i pravosuđu potvrdili su da Vukotić sarađuje sa istražiteljima u Srbiji koji nastoje da dođu do dokaza koji terete ključne crnogorske zvaničnike i povezuju ih sa krugovima organizovanog kriminala. Vukotić, poznat i kao Vesko, potiče iz Crne Gore, gdje je osamdesetih i devedesetih godina bio u bliskom kontaktu sa šefovima kriminalnih organizacija i vodećim ljudima u podzemlju. Spreman da govori " Vukotić nas je kontaktirao prije puštanja iz zatvora u Belgiji i objasnio nam da u slučaju da ga izruče Crnoj Gori tamo neće poživjeti duže od nekoliko dana. Navodno se razišao sa nekadašnjim partnerima, a bio je spreman da nam zauzvrat ponudi korisne informacije" izjavio je za BIRN jedan visoki srpski zvaničnik iz Ministarstva pravde koji je zahtijevao da ostane anoniman. „On zna mnogo toga o crnogorskim mafijašima i spreman je da govori."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by NSX View Post
    ja ne vidim kako je Rus ovdje kriv..(ne velim da nije samo ne vidim kako se to iz ovoga moze zakljucit)
    Ja sam (posmatrajući zadnjih godina odnos pojedinaca prema novim sugrađanima) primijetio jedan zaista pravi mali fenomen, a to je da ovi doseljeni Rusi nešto izgleda (pa gotovo je to pravilo) najviše smetaju ovim našim domaćim Srbima... Kad ove naše Srbe čovjek čuje prosto ga zapljusnu tirade o bratskoj Rusiji,napaćenom Slovenstvu i pravoslavlju i ne ostave prostora za ikakvu dilemu da su njima Rusi najmiliji narod. No, izgleda da je to tako samo ukoliko svaki Rus zadrži najmanje 500 km distance od njih i njihove kuće... Bože me sačuvaj takve ljubavi....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    ne znam je li ovome mjesto ovdje, ali pročitah na naslovnici Presa i smijem se od jutros!
    Biografije najvažnijih Srba 20. veka: DANAS Meša Selimović

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/v...ović.html
    Imaju pravo to učiniti Zvončice... Meša Selimović se čitavog života osjećao i izjašnjavao kao Srbin. Isto to činili su i Petar II Njegoš i Ivo Andrić iako je posljednji bio katolik i dolazio iz vjekovima katoličke porodice.
    Našem čuđenju ne bi bilo mjesta da su Srbi manje slušali (svog najvećeg uništitelja-SPC) koja ih je učila da je Srbin samo onaj ko je pravoslavac i da Srbin ne može biti druge vjere. ZBog ovakvih lekcija Srbi su i nasrnuli tokom 2 zadnja rata na svoje muslimane i katolike koji su živjeli oko njih i za sva vremena ne samo ih odbili od sebe, već ih učinili i svojim najvećim neprijateljima.
    Isto to, sjeme razdora i neprijateljstva, SPC sije i u odnosima između Srba i Crnogoraca i nema razloga sumnjati da će epilog na kraju biti isti - potpuno udaljavanje dva naroda i stvaranje neprijateljske klime.

Da je u Beogradu tokom XX vijeka sjedio neko mudar (a ne ovdašnja crnogorska ološ koju su oni prigrlili) danas nam nikom ne bi bilo čudno ni to što se Meša (Mehmed) Selimović pisao kao Srbin, a još manje što je uvršten u najznamenitije srpske pisce.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

kako god, velicinu kao sto je Nikola Tesla nema niti jedna zemlja na planeti..do Srbi... bilo je mnogo velikih, ali takvog.....

Page 172 of 666 FirstFirst ... 72122162168169170171172173174175176182222272 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)