Page 170 of 666 FirstFirst ... 70120160166167168169170171172173174180220270 ... LastLast
Results 4,226 to 4,250 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by sparco View Post
    http://www.vijesti.me/caffe/san-fran...s-clanak-45185 evo malo da se skrene sa politike, haos
    Gej zoo-vrt trebalo bi da se otvori početkom ljeta 2012. a Viberli kaže da će "pripadnici LGBT poulacije imati 10 odsto popusta na ulaznice"

tako znači izgleda ta njihova ravnopravnost
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Tamo se otvara gej zoo, a mi ovdje nemamo ni obicni .
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

kako će palma reagovati na vijest

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    Jedino parce teritorije u Evropi na kom zhene nemaju pristup(zamisli taj shovinizam) nalazi se u Grckoj, koja takav pristup podrzava i ohrabruje.
    Sve ok, ali ovo ne pominji To što je ženama zabranjen pristup Svetoj gori nema veze sa šovinizmom, nego sa principom na koji funkcioniše to mjesto. To je isto kao kad bi napisao da je islam netolarantna religija jer ti ne dozvoljaju da se prekrstiš i zapališ crkvu u džamiji. Neke stvari ne idu i to je tako.
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

(skoro) sve religije i jesu netolerantne..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Referendum je demokratski put zar ne? Ne treba niko da manita zbog toga. Ako Grci glasaju protiv, sto svima djeluje kao najvjerovatnije (zasto pobogu?) onda im treba dati pravo da to urade.
    Ma to je ok, ali mogli su da najave taj referendum. A ne cekaju da im se odobri pomoc pa kazhu :e dobro, a sad cemo malo da se zajebavamo. To se zove neozbiljna politika i inacenje, i za to bi svako morao snositi posledice. Pogotovo drzava u koju su upumpane milijarde tudjih eura i oprosteno joj sijaset dugova.Uz uslove, naravno. Ali, nishta nema za dz. Da ne pricamo da je najava referenduma POSLE SVEGA izazvala ogromni potres u citavoj evropskoj ekonomiji. Neka prave oni probleme sebi, ali neka prestanu da ih prave drugima. Tri puta je Grcka bila u plamenu i tri puta joj se pomoglo da vatru ugasi, a Papandreu sad u kucu unosi upaljenu baklju. Ne treba im pomagati da gase i cetvrti put.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I tu se slažemo, kad su već prihvatili mjere. Međutim, jutros je smijenjen vojni vrh Grčke, tako da ne znamo šta se sve iza brda valja
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    32
    Thanks Thanks Received 
    81
    Thanked in
    44 Posts

Lazu dusmani u CG je sve uspjesno privatizovano!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

tacno, tuzit vijesti sjutra odma !
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

opet prenose anticrnogorska desavanja ehh

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,877
    Thanked in
    2,048 Posts

Što će dalje da se dešava sa željezarom zna li ko, kakav je postupak?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by MonterO View Post
    To je isto kao kad bi napisao da je islam netolarantna religija jer ti ne dozvoljaju da se prekrstiš i zapališ crkvu u džamiji.
    Misliš svijeću?
    ★

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    Ma to je ok, ali mogli su da najave taj referendum. A ne cekaju da im se odobri pomoc pa kazhu :e dobro, a sad cemo malo da se zajebavamo. To se zove neozbiljna politika i inacenje, i za to bi svako morao snositi posledice. Pogotovo drzava u koju su upumpane milijarde tudjih eura i oprosteno joj sijaset dugova.Uz uslove, naravno. Ali, nishta nema za dz. Da ne pricamo da je najava referenduma POSLE SVEGA izazvala ogromni potres u citavoj evropskoj ekonomiji. Neka prave oni probleme sebi, ali neka prestanu da ih prave drugima. Tri puta je Grcka bila u plamenu i tri puta joj se pomoglo da vatru ugasi, a Papandreu sad u kucu unosi upaljenu baklju. Ne treba im pomagati da gase i cetvrti put.
    Eo je odusta gosn Papandreu. Muka je na njega.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

dinar da udjes u kolo 2 da izadjes...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Što će dalje da se dešava sa željezarom zna li ko, kakav je postupak?
    Prvo treba sacekati da povjerilac, istovremeno kompanija koja je, uz podrsku Vlade, svjesno finansijski ostetila Zeljezaru, podnese zalbu (ako se uopste odluci na taj uzaludni korak) - koja ce ionako biti odbijena.
    Onda ce neko odgovoran morati da kaze kako ce biti raspodijeljena stecajna masa.
    Prije nego sto kompanija bude prodata, nastavice manje-vise da radi kao i do sad, a samo formalno u drugacijim uslovima.
    Kad kompanija bude prodata (a radnici i dugovanja na osnovu poreza i doprinosa isplaceni... mozda...), onda mozemo da se nadamo (samo nadamo) da ce se stvari, prije svega "poslovna politika" Vlade, zaista promijeniti i da ce Zeljezara dobiti odgovornog i fer vlasnika koji ima strategiju i kapacitete da revitalizuje kompaniju. Naravno, ovo sto sam prethodno rekao je obicna budalastina, jer je izvjesniji drugi, dobro poznat scenario: opet ce Djukanovic i njegovi poslovni partneri, u ime Vlade, dovesti nekog sa strane ko ce se, opet u ime Zeljezare i opet u ime gradjana Crne Gore, zaduzivati kod svojih firmi, koje posluju pod razlicitim imenima u inostranstvu i... eto jos jedne klinicke smrti Zeljezare.

________

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

"SPC pripada trećina Crne Gore": Tadić i Joankije

Click image for larger version. 

Name:	srbija-sa-spc-tuzi-crnu-goru-zbog-povracaja-imovine-slika-79335.jpg 
Views:	95 
Size:	22.4 KB 
ID:	68863
    Srbija sa SPC tuži Crnu Goru zbog povraćaja imovine

Trazim savjet: Sto cete radit kada usnete jedne noci u vlastitoj kuci u Crnoj Gori pa se drugog jutra probudite u Srbiji na crkvenim zemljama SPC?
    Moze li mi ma tko rec koja je ona trecina Crne Gore sto pripada Drzavi Srbiji i Pravoslavnoj Crkvi Srba?
    Hoce li taj odvojeni dio ex-CG bit direktno pripojen Srbiji iliti ce postat nekim vrstom Svete Stolice?
    Gdje onda trebam ici za prijavit boraviste kad budem dosao u svoj dom na CT - jel' direktno u Manastir kod Amfija?
    Hocemo li uskoro bit svjedoci logicnog razvoja ove situacije kad ce Turska trazit u Strazburgu cjelokupnu Srbiju i Pecku Patriarhiju?
    Last edited by A+A; 04-11-11 at 13:39.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

http://realty.newsru.com/article/03n...dolshiki_mirax
    Prevareni se investitori notorne korporacije Mirax obratili Veleposlanstvima drzava Europske Unije, Svajcarske, Britanije, SAD-a te Kanade ba bi oni ponistili ulazne vize tajkuna Polonskog jer, kako navodi ruska agencija Interfax citirajuci govornika Udruzenja investitora Mirax-a, postoji opravdana sumnja da Polonski moze pokusat zatrazit politicki azil i time izbegnut isplatu dugova i ispunjenje finacijskih i poslovnih obaveza.
    Stize nam jos jedan "pravi Crnogorac" pored Thaksina?

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    45
    Thanked in
    33 Posts

Quote Originally Posted by Rave92 View Post
    Tamo se otvara gej zoo, a mi ovdje nemamo ni obicni .
    Kako nemamo, prosetaj malo kroz grad, ili uvece kroz kafice, svega ima
    rm -rf /

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by N_L View Post
    Kako nemamo, prosetaj malo kroz grad, ili uvece kroz kafice, svega ima
    Safari se to zove .
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

aaaaaaaa, a ko ofira mila za sat z'istO ga sram bilo dje cguo i ne chuo
    "ujutro je bilo jutro i josh sam bio zhiv"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Opet u Kotoru gradu,prvo bio katastar,sad urbanizam,tuzilastvo pokrenulo istragu!
    vrijeme je vise bilo,dosta su senlucili i naroda o jadu zabavili!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    "SPC pripada trećina Crne Gore": Tadić i Joankije

Click image for larger version. 

Name:	srbija-sa-spc-tuzi-crnu-goru-zbog-povracaja-imovine-slika-79335.jpg 
Views:	95 
Size:	22.4 KB 
ID:	68863
    Srbija sa SPC tuži Crnu Goru zbog povraćaja imovine

Trazim savjet: Sto cete radit kada usnete jedne noci u vlastitoj kuci u Crnoj Gori pa se drugog jutra probudite u Srbiji na crkvenim zemljama SPC?
    Moze li mi ma tko rec koja je ona trecina Crne Gore sto pripada Drzavi Srbiji i Pravoslavnoj Crkvi Srba?
    Hoce li taj odvojeni dio ex-CG bit direktno pripojen Srbiji iliti ce postat nekim vrstom Svete Stolice?
    Gdje onda trebam ici za prijavit boraviste kad budem dosao u svoj dom na CT - jel' direktno u Manastir kod Amfija?
    Hocemo li uskoro bit svjedoci logicnog razvoja ove situacije kad ce Turska trazit u Strazburgu cjelokupnu Srbiju i Pecku Patriarhiju?
    Mene samo cudi kako ovo nije posebna tema... Pod otirac pa kad naidje bujica bice ono "ispliva vam obraz ..."

E ne znam... U CG ne postoji nista sto je od nacionalne vaznosti, optuzbi za veleizdaju nema... Tisina je svi spavaju..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    1,482
    Thanks Thanks Received 
    5,910
    Thanked in
    2,782 Posts

Miljenko Jergović: Jugoslaviju sada najviše mrze oni koji su od nje dobili sve

| 06. 11. 2011.

Miljenko Jergović jedan je od najznačajnijih aktuelnih pisaca teritorije koja obuhvata veliki deo nekadašnje Jugoslavije, ili područja zapadnog Balkana, ukoliko nekome smetaju reči iz bivšeg života. Knjige su mu prevedene na dvadeset jezika, dobio je mnoga značajna priznanja, a njegov zamašni literarni opus sad već podrazumeva ozbiljan čitalački angažman. Nedavno je i srpskoj publici predstavio svoju knjigu “Inšallah, Madona, Inšallah” koja je neka vrsta književnog ekpserimenta.

- “Inšallah, Madona, Inšallah” sadrži niz priča po nizu bosanskih i dalmatinskih lirskih ili lirsko-epskih pevanih pesama. Zapravo, pokušao sam ispričati priču koja stoji, teče, događa se kao podtekst svake pojedine pesme. U njoj se mešaju Zapad i Orijent, prošlost i sadašnjost, hrišćani i muslimani, Kauri i Turci, Osmansko i Habzburško carstvo, stara i nova Jugoslavija, Hrvati, Bošnjaci, Srbi, Crnogorci, Dalmatinci, Hercegovci, Arapi, Jevreji... Baš kao u Bosni koja je večna konstanta. Sevdah se zapadnjačkim jezikom objašnjava kao melodramska tuga i bol, osećaj nedostižne čežnje, neuhvatljivost ljubavnog osećanja, ali on je nešto više od toga. To znaju ljudi koju uživaju u sevdalinkama - kaže za “Blic” Miljenko Jergović.

• Imali previše derta na Balkanu i na koji način tu emociju treba kanalisati?

- To je kao pitanje ima li u Portugalu previše saudada ili na američkome jugu previše bluza. Dok god se ne pretvori u kič, dert je dobra, inspirativna, tačna emocija. U istoriji naših književnosti, Bora Stanković bio je najizrazitiji pisac derta. Važno da se priča ne pretvori u kič, ili da ju ne progutaju kič osećaji. Za početak, valja znati da ne može svako pevati sevdalinku, kao što svako ne može biti ni Bora Stanković.

• Izgleda da je u ponovo ušlo u modu stavljati prefiks “jugo” ispred odrednica za region koji je obuhvatala nekadašnja SFRJ. Jugosfera kao politički korektni pogled u budućnost i jugonostalgija kao sinonim za ružnu prošlost...

- Mnogo me nervira što ja i meni slični preuzimamo jednu strašnu odgovornost za osećaj jugonostalgije. Kao da mi branimo nešto za šta smo jako vezani u odnosu na druge koje baš briga za Jugoslaviju. To je jako podlo. Nikada nisam bio član SKJ, od Jugoslavije nisam dobio stan, niti sam dobio išta osim što sam se u toj državi školovao. Apsolutno nemam nikakvu osobnu odgovornost za bilo šta što se u toj državi ikada dešavalo. Bez prestanka o Jugoslaviji ružno drobe oni koji su od nje sve dobili: partijske karijere, kadrovske stanove, sigurnost, kredite, vikendice. Nisam nostalgičan u odnosu na državu, već na ljude, vreme, društvo, neki grad ili sopstvenu mladost. U tom smislu ja sam sasvim normalno nostalgičan čovek i vrlo često me ta emocije drži. Ako sam ja živeo u tom vremenu i u toj zemlji, ne želim nikom dozvoliti da mi to sećanje uskraćuje. To bi bilo kao da te neko retroaktivno osudi na zatvor.

• Kako funkcioniše kulturni prostor nekadašnje SFRJ? Da li informacije brzo putuju i koliko su umetnički sadržaji dostupni zainteresovanim ljudima?

- Informacije se razmenjuju bolje nego pre desetak godina, a lošije nego što bi trebalo i što bi moralo. Mi govorimo istim jezikom, delimo kulturu toga jezika i sve zaista važno u toj kulturi jeste zajedničko. Dakle, dobar srpski pisac i te kako je važan hrvatskoj kulturi, i obrnuto.

• U Srbiji je preko milion ljudi funkcionalno nepismeno. Bili ste na Sajmu knjiga u Beogradu... Da li i koliko ljudi po mediteranskoj inerciji dolaze na svetkovinu ili ih knjige zaista zanimaju?

- Kao i svugde, neke zanimaju, neke ne zanimaju. Ali dobro je da svi dolaze na sajam jer oni koji za čitanje i nisu zainteresovani možda među tolikim knjigama pronađu motiv za čitanje. A što se tiče broja nepismenih, mislim da Srbija, kao ni Hrvatska, u tom smislu danas nije ništa lošija od, recimo, Austrije ili Italije. Ako je išta bilo dobro u socijalizmu, a ponešto je sasvim sigurno bilo dobro, tada je dobro bilo insistiranje na opismenjavanju i stvaranje uverenja kod naroda kako su knjige važne. Mislim da je nešto od tog uverenja ipak preživelo.

• Zašto danas misleći ljudi na prostoru bivše SFRJ uglavnom ćute i okreću glavu od provincijalizma političkih elita i gramzivosti nove klase bogataša koji su prvi milion stekli u ratu?

- Svi smo u tom smislu i odgovorni pred samima sobom i pred društvenom zajednicom, i sposobni da mislimo i reagujemo na ono što se oko nas događa. Ljudi ne reaguju zato što su umorni, deprimirani, ubijeni u pojam, zavedeni, zaglupljeni. Zato što ih je pojeo nacionalizam, koji je neprijatelj slobodne misli, ali i potrebe da se uopšte misli i da se oseća. Ne reagiraju zato što im se čini da više ništa ne mogu postići, zato što kod nas ne postoji stvarna demokratska tradicija, zato što smo otupili od samoupravnog socijalizma, zato što ne znamo ili ne razumemo koliko je važno reagovati na gramzivost ovoga balkanskog grabežnog kapitalizma i na idiotizam političke klase.

• Da li literatura i javni istupi pisaca na bilo koji način utiču na društvene prilike na prostoru bivše SFRJ?

- Uglavnom ne utiču, ali je važno delovati. Ili što reče jedan pametan, stari čika, promene ne treba očekivati od drugih, niti ih prizivati pred drugima. Sam čovek treba biti promena.
    Izvor: blic.rs
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Mene samo cudi kako ovo nije posebna tema... Pod otirac pa kad naidje bujica bice ono "ispliva vam obraz ..."
    E ne znam... U CG ne postoji nista sto je od nacionalne vaznosti, optuzbi za veleizdaju nema... Tisina je svi spavaju..
    Hvala Lepo
    Ni ja ne znam. Ako je ovo u redu: "SPC pripada trećina Crne Gore": Tadić i Joankije (c) Vijesti pa ne znam ...
    Na nekim sam forumima dobio etiketu "Rus-srbomrzac koji se mjesa u unutarnje stvari Crne Gore", ali oni ljudi jednostavno ne shvataju da volim Crnu Goru i samo mrzim agresore i kvislinge.

Page 170 of 666 FirstFirst ... 70120160166167168169170171172173174180220270 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)