Za to sta on oce ne treba znanje o struji, on ima player, to spojit je samo dzek na dzek, bukvalno plug&play... Njemu, tj njima, tj njegovom drugu je problem da makne konzolu, ovo ostalo i dijete iz vrtica umije spojit, ne moze promasit nista
bole
zabjelo prije mp auta sa desne strane kad ides put mosta dolje iz pravca zabjela.rad
i u okviru servisa nekog tu.
reci da te je poslao Nikola samo.
nemam mu broj jer mi je jos prije pukao tel sa svim brojevima.
ako oces poci cemo zajedno.
pedantan je i posten a i razumije se oko struje radi to 15godina a inace je filozof po struci![]()
the World's leading dance event
Sensation
Za to sta on oce ne treba znanje o struji, on ima player, to spojit je samo dzek na dzek, bukvalno plug&play... Njemu, tj njima, tj njegovom drugu je problem da makne konzolu, ovo ostalo i dijete iz vrtica umije spojit, ne moze promasit nista
Njak Njak Njak
Od tih francuza:
1. 307
2. C4
3. Megane
Ovaj novi DS4 je mrak!!!
TAKUMI
kao najbolje provjeriti kablove, svjecice, bobine ???
sta moze biti uzrok slabom dizanju temperature osim termostata (koji je uredu)
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Imas li izolaciju oko motora?
Kablove? Hah, tesko. One ili rade ili ne rade. Svjecice? Ne treba da budu crne, zamascene, istrosene...racunaj 50-60 000 km.
Bobine, AFAIK, ili rade ili ne rade.
chochek will give you all the details.
TAKUMI
Zadnjih dana auto mi pocelo dizati temperaturu nakon 2 km. Pogledam rezervoar za rashladnu tecnost, unutra ni kapi antifriza, a prije 20-ak dana bilo je pola rezervoara. Ima li tu problema ili je to normalno? U pitanju je astra g 1.4 16v.
Da nisi skoro mijenjao antifriz?
Ako nisi, ima problema... gubis negdje rashladnu a sad ce ti zima...
Napuni vodu, upali auto, gledaj ispod kapa li gdje, cekaj da se malo pritisak napravi u sistem mozda onda izviri negdje...
Njak Njak Njak
Nisam odavno mijenjao antifriz.
Ako ne bude kapala nigdje kako cu iscuret vodu iz rezervoara za rashladnu?
zasto bi je iscurio?
Obrati paznju kod hladnjaka, i ispod njega, mozda tu pusta... onda mjesta gdje se cijevi spajaju...
Njak Njak Njak
Pa da bih sipao antifriz ako je sve u redu.
ispod branika, tj na dno hladnjaka imas "cesmu" koju odvidas i izlazi rashladna tecnost...
"cesma" ti je na ovaj hladnjak ovo crveno (ignorisi strelice, one nemaju nikakve veze sa ovim sto objasnjavam)
http://i51.tinypic.com/o059xc.jpg
e sad tebi mozda nije crven nebitno, ali na to mjesto ce biti, cosak hladnjaka
Njak Njak Njak
Sipaj vodu prvo, destilovanu, i vozi nekoliko dana i stalno provjeri nivo.
TAKUMI
mozes i mlijeko 0,1 posto
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
Sipao sam preko litar destilovane (sve dok se ne napuni crijevo, dodje do hladnjaka i voda ga prekrije malo i napuni rezervoar), upalih auto, zagledivao sam ispod i nigdje ne kapa. Uhvatih krug 2 km i malo ga nategao da digne temp (nije je digao tako brzo, odnosno normalno - hladnjak se nije ni upalio), i kad sam stao otvorih rez za rashladnu, ponovo ni kapi vode unutra, sagnem se ispod auta, zagledujem i nigdje ne kapa. wtf?!
Last edited by Victor; 04-11-11 at 12:54.
Mozda ti auto vozi na vodu
Na toliku "potrosnju" vode, izvor mora biti ocigledan, mislim litar vode na 2 km nije malo...
Mozda je vode hvalilo vise nego sto si ti usuo, pa dok si vozio, vazduh je izlazio a voda ulazila i rezervoar prazan na oko, tj pun vazduha iz sistema
Ponovi opet, naspi opet do granice, i pusti auto da ti radi u mjesto dok ne dodje na radnu temperaturu, u medjuvremenu gledaj ispod auta, ispod haube kod cijevi...Cekaj jedno 15 minuta u mjesto da radi pa gledaj sta se desava
Njak Njak Njak
Imas li plin na auto?
P.S. sipaj opet, mozda je bilo vazduha unutra...
TAKUMI
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks