Dade Djalovic gol danas konacno.
Aha.![]()
Dade Djalovic gol danas konacno.
Aha.![]()
Bijo si poziw koi se neodbija
Eo sad na utakmici Chelsea Arsenal Rosicki usao tek u 80 minutu ynaci njihov glavni kreator igra nema konstantno igranje sto je za nas dobro realno.
Djalo, ja se iskreno nadam, nece imat potrebe da igra.
Bijo si poziw koi se neodbija
Ja Djala vidim kao idealnu zamjenu Delibasicu!
Ceh 5 komada primi
Nadam se da cemo izbusit ovoga ceh-a kao arsenal sa 5 komaTa![]()
Hvala puno na analizi, ne mogu nazalost da ti dam reputaciju.
Kako igrati protiv ovoga? Jasno je da ce Chesi u svakoj varijanti da pocnu sa jednim shpicem. Taj shpic je Barosh, koji nije u nekoj formi odavno a i nije fizikalac, vec vishe tehnichki shpic. U tom slucaju, mislim da bi Basha i Dzudovic mogli da se nose sa Barosem bez problema, uz Jovanovica na lijevom beku i Pavicevica na desnom. Shto bi trebalo uraditi-biti hrabar i staviti Stefana Savica kao zadnjeg veznog. Sa zadatkom da prije svega igra flaster na Rosickom, koji je njihov najopasniji igrac i playmaker. Savic je dovoljno brz, jak je u duelima(jbg, igra chovjek Premiership), umije dodati loptu i ima solidnu dugu loptu. Pun je energije, a Rosicki je postariji igrac koji je izgubio dosta od zhustrine i agilnosti. Zato je Stefan idealan da ga uhapsi.
Pored Savica, sredinu bi mi igrali Pekovic, kao trkac koji uz to mozhe i da opali na gol, i kao izuzetno borben igrac, i Simon Vukcevic, kojeg bi stavio kao ofanzivnog veznog i pakera za napad. Ima pas, ima dribling, ima shut. Znam da sada vise igra po krilu, ali na pocetku karijere je upravo igrao na ovoj poziciji i ubijedjen sam da bi to on mogao da iznese. Lijevog veznog/krilo bi mi igrao Joveta, koji je brz, energican, sjajan tehnicar, u izvanrednoj formi i glavni bi mu zadatak bio da prodire po krilu i centrira, ili pak da udje u sredinu i ozhezhe a la Robben. Desno bi mogao da se snadje Fatos Beciraj, koji nije neki prestrashni kvalitet igraca, ali je borben i jak, a plus ima Pavicevica po toj strani koji sasvim solidno igra u ofanzivi. I Mirko shpic, sa zadatkom da se ne vraca puno, da visi na priotivnickoj polovini, kupi odpatke a la Inzagi i "izmislja" golove. Naravno, i da ga Vukcevic i Jovetic hrane loptama. Jer Mirko nije playmaker, niti polushpic, a to se vidi i u JUventusu. Najbolje je njega staviti na shpica, jer je on prvenstveno gol igrac.
Zamjene su najveci problem u odbrani. Moraju biti zamjene Batak i Pejovic, a to su kese i jedan i drugi. Zverotic mozhe da uleti bilo mjesto Savica(pa da se ovaj prebaci u odbranu), bilo mjesto Pekovica(zhuti) ili Vukcevica(ako branimo rezultat), takodje Grbic mozhe da uleti da zamijeni Beciraja, jer taj momak umije da drzi loptu, i uobicajena galerija shpiceva. Na Drincica ne bih vise racunao, lik je izuzetno nepodesan za glavnog igraca ekipe uvijek bio, a posle povrede igra josh i gore. Mislim da je najbolje zamijeniti Pekovica Zveroticem, Beciraja shpicem-pa Mirko na krilo, i treca izmjena zavisno od rezultata.
Eto tako. Da sam ja struchni shtab, ovo bi ovako izgledalo za prvu utakmicu. Defanzivnija varijanta, na kontre preko Jovete i Simona i prvenstveno da se ne primi gol. Shto se tice revansha-to zavisi od rezultata.
Deserve's got nothing to do with it.
Lose je to. Ne valja eksperimentisati u najvaznijim mecevima. Pekovic je dovoljno snazan da uzme Rosickog pod svoje. Uz Zverku, vec je to bedem ispred zadnje cetvorke, gdje bi trebali da cb igraju Basa i Savic, jer Dzudo je tu nepotreban. Ipak je u pitanju jedan, nizi i brzi spic. Beciraja nikako desno. To je pozicija koju je najmanje igrao u karijeri. Cak i desno kao spic. Vidjeli smo ova dva zadnja meca koliko je to mucno, iako je seveukupno dobro odigrao. Vec tamo treba napasti, dati gol-dva. Ako se vec ne napada, onda dozvoliti igracima da igraju pozicije iz svojih klubova. A prije svega mislim na Mirka u spic, a Stevana na poluspica. Mislim da je onda sredina Pekovic-Zverotic-Vukcevic-Drincic dosta cvrsta, a ujedno i kreativna.
Slazem se u potpunosti. Nema smisla stavljati Savica na poziciju koji nikada u zivotu nije igrao u najvaznijem dvomecu u istoriji nase reprezentacije. Slazem se i za vezni red, u Ceskoj bi mogli igrati za nijansu defanzivnije, jer bi nam ultra-ofanzivna taktita mogla doci glave kao u Velsu. Volio bih da vidim ovakvu ekipu, pod uslovom da se niko ne povrijedi (pu pu pu daleko bilo) :
Bozovic
Pavicevic - Savic - Basa - Jovanovic
Zverotic - Drincic - Pekovic
Vukcevic - Jovetic
Vucinic
Moguce je, imaju dosta problema i, kao sto rekoh gore, ne bih se iznenadio da igraju zatvorenije, mada bih ja vise volio da nas napadnu sa Barosem i Rezekom, odnosno Plaislom iza. U takvoj situaciji, oni bi morali da ili igraju bez zadnjeg veznog, ili da zrtvuju lijevu stranu na kojoj bi prakticno imali samo jednog covjeka. Ako bi igrali bez zadnjeg veznog, onda bi (pretpostavljam) Rajnoh isao na stopera, covjek koji je upropastio utakmicu sa Skotskom, a Kadlec na beka. U drugom slucaju, (opet nagadjam) Pudil bi bio lijevi bek, a on je tip igraca koji se bolje snalazi u napadu (protiv Spanije igrao krilo).
Uzmi ovo sa rezervom, jer svoje procjene oslanjam na nekoliko kratkih snimaka sa yt, ali mislim da bi to bi bila promaja u obe varijante, i da bi mogli vec u Pragu da ih sahranimo sa dvije-tri kontre.
_________
Dzudovic bi trebalo da igra,ako nista,ono zbog toga sto nema zuti karton.Bolje da Savic bude na klupi u prvoj utakmici jer ne bi trebalo rizikovat da i on i Basa dobiju zute,pa da nam u revansu Batak bude uzdanica.
Inace,dobio Kompani crveni karton,Savic usao kod rezultata 2-1,tako da mozemo rec da je odigrao prvu pravu premijerligasku utakmicu.Ako se ne varam,za direktni crveni idu 3 meca suspenzije,tako da postoji dobra sansa da u narednim mecevima Savic pocne.Mislim da ce imat prednost u odnosu na Turea.
i evo brata konacno je prelomio, hvala ti hvala za sve
http://www.b92.net/sport/fudbal/vest...&nav_id=553465
Eo ga Mirko.
kao i uvijek voli da ga uvali interu više nego leba da jede![]()
I've never seen so many electric jellyfish in my life!
zavrsi se i ova prica konacno http://www.mondocafe.me/fudbal/volko...a-krv-2076.php
vukcevic ni da udje kao ni fatic, mada nece trener bleckburna jos dugo.
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks