Znam 3 stvari:
1. Cijena auto plina ne smije da prelazi 50% (ili 55%, nisam siguran) cijene BMB 95 (EU zakon);
2. Nabavna cijena plina je toliko niska da sad pumpadzije zaradjuju oko 30 centi po litru, a niko ih ne kontrolise;
3. Na 80% pumpi (recimo Luk Oil) kvalitet svih goriva je toliko los da kad bi ljudi znali sto im pumpadzije sipaju u rezervar parkirali bi auto ispred kuce.
Poslao sam 2 email-a ovima iz Vijesti a sad cu da vidim koje bi bile realne cijene goriva kod nas, i koliko zaradjuju pumpadzije na benzin i naftu.
TAKUMI
Ovo je bilo do prije 20 dana, sad je cijena plina skocila na MAX. Nabavna cijena za Inin plin je 76 centi! Za ovaj iz Energogasa kojem je C5 (C5 je koeficijent korizivnosti) visoka je oko 70 centi. Na Luk Oil C5 je sad bio A4, a to znaci da ima vise korozije nego stara podmornica Envera Hodze.
Akcize su oko 30 centi po litru. Cijena dolje? No, hell no.
Akciza na benzin i naftu je 50:50. Prica se da je to jedini pouzdan izvor kesa za kasu.
Dolar se blokirao na 72, i opet, za 15 dana, sve cijene gore.
TAKUMI
Ja razumijem da akcize pune budzet, ali ne razumijem da:
Kad cijene goriva na svjetskim trzistima rastu, kod nas cijene rastu pod obrazlozenjem da i u svijetu rastu
Kad cijene goriva na svjetskim trzistima padaju, kod nas cijene ili i dalje rastu ili stagniraju
Kad cijene goriva na svjetskim trzistima konstantno padaju mjesecima, kod nas cijena bezolovnog 2 centa manja
Sad ni ne daju objasnjenje zasto poskupljuje iz vedra neba, jel iko cuo na tv ista osim "od sjutra cijene te i te. TACKA"
Njak Njak Njak
e lol![]()
Originally Posted by my name is ...
Jednom sipa benzin i jednom plin, nikad više ni pod razno. + kradu na količinu.
opet nista novo? taman se ponadah da cijene idu gore. :mrgreen:
kolike li pare utrpava ova vlada u kasu sa ovim gorivom te nas deru u pm. ja mislim da ih uglavom gorivo odrzava u zivotu... pogledajte cijene u regionu a pogledajte kod nas, naravno uporedjujuci standard itd... sad ce da nas jebu i jebu sve do proljeca... poskupice 10 puta po 4 centi a 2 puta ce smanjiti po 2 centi dok ne dodju do cifre od 2 eura po litru.
Mrzno mi je sve ovo ali dobro znajuci sistem funksionisanja ove mizerne drzave nikakvo iznenadjenje. Nek ide sve po kurcu pa nek ode do 1.5 cijena samo da ne vidim kolone od 1km na stari, kod hrama prema bloku 5 itd... fora je sto moram da predjem jedno 130km nedeljno iskljucivo za faks. pa tek semafori, jos na benzin... ****'m all!
Ma i ja sam mislio da ce biti manje guzve, i to je jedina prednost visokih cijena, medjutim prodjoh prije neki dan pored nase drage gimnazije...jebenti, sve po starom...kola ful, krugovi se fataju ko da im kante idu na vodu...
A jos nisam cuo da je neko rekao: u brate, ubise nas ove cijene...
TAKUMI
misim shta reci,deriiiii marvu.
Znas, Juan, rekao sam ti da ne uzmes 740d...cim si ga uzeo cijene gore, kao da su culi.![]()
TAKUMI
kakvoga sam 740d vidio kod grebovica,fabrika nov(vozi ga neki cica)na tv table,ja ga pitam reko prodaje li se?ne veli!!!!a i da prodaje skupa je registracija majku mu ***** al on nasha foru registrova ga ka taxi i placa samo 360e(taxisti ne placaju porez na luxuz)...
cek cek kako to? sto mi treba da Ma registrujem ka taxi?![]()
She is only here to annoy herself!
Nista, samo treba stalno da nosis TAXI gore.
TAKUMI
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks