sve je to relativno,onaj koji potrosi 100e isto tako misli za onoga koji trosi 300 da moze i sa 100 da kvalitetno proživi, uglavnom onaj ko ih sam zaradi ne vidim razloga zasto ne bi i po 5000E trosio ako mu se može.
Oko 700 Raki. Ali ne zivim od togaTakodje smatram da samo bijesni odje spominju jake cifre, kao da nije alternativa i 300 eura, a da opet kvalitetno provedes mjesec, ako si kod roditelja, bez obaveza (sem ponesto u kuci)...
Last edited by Mr_Gospodin_Signore; 22-10-11 at 22:18.
sve je to relativno,onaj koji potrosi 100e isto tako misli za onoga koji trosi 300 da moze i sa 100 da kvalitetno proživi, uglavnom onaj ko ih sam zaradi ne vidim razloga zasto ne bi i po 5000E trosio ako mu se može.
niko nije rekao da se ne može proći sa 400 eura (pričam o samcu, porodica tvrdim da ne može sa toliko para proći), ali i kad imaš 1400 ne živiš nešto posebno luksuzno i opet ti nedostaje ponešto! Svi se pružamo koliko možemo, ali je poenta u tome da je život jako skup a primanja nikakva, tako da je za jedan prosječan život četvoročlane porodice, bez ljetovanja i zimovanja, da im zimi nije hladno, ljeti vruće, da imaju čizmu, zimsku cipelu, sandalu, papuču, da im ne fali ni da jedu ni da se obuku (ne pretjerivati), ako ti crkne mašina za veš da ne čekaš 2 mjeseca da bi mogao majstora daa zovneš no odmah popravljaš, auto čukneš odma vodiš majstoru i td, potrebno od 1200-1500 eura! To ne znači da ne može i sa manje da se živi, ali je greota da nas primoravaju da budemo željni svega normalnoga, da po 5 mjeseci unaprijed moramo da štedimo ako treba da damo djetetu 150 eura da ode na utakmicu, u Češku na pr.(želja će ih bit, ja ovo samo radi primjera) da se djetetu ne smije jakna pocijepat jer nema načina da mu kupiš drugu...a nije da jakne koštaju po 200 eura! Ima ih i za 50...i na kraju, najbitnije, nijesmo u mogućnosti da djetetu priuštimo da se bavi sportom jer je svaki sport skup, a bavljenje sportom je od neprocjenjivog značaja za fizičko i mentalno zdravlje djeteta, da ne možemo platiti djeci kurseve stranih jezika u današnje vrijeme kad je bitnije govoriti neki strani jezik no maternji, da ne možemo matematiku, fiziku- predmete koje realno s razumijevanjem uči mnogo manji procenat djece nego ostale predmete, spremati uz stručno lice, i time djetetu približiti ono što mu nije jasno, pomoći mu da nauči ako nije stiglo...ne pričam o nastavniku tri puta nedeljno, nego o nekome ko pomogne 2 ili 3 puta u toku školske godine, ali ljudi nemaju djeci udžbenike da kupe, a ne da mu plaćaju dodatne časove iz matematike! Nije ovo, gospodo, ništa obavezno, i nije nikakvo preseravanje, samo kažem da ne bi bilo zgorega da SVI imamo ovo, a onda- neka neki imaju sto puta više! Veliki posa'![]()
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Misliš ko živi sam tj. bez žene/djevojke, a tama i mama mu plaćaju račune?
I da taj neko ne troši niti nikotin niti alkohol, i da nema ni jednog prijatelja da ponekad izađe i plati piće?
Da se naravno vozi biciklom?
Da nema život nikakav na kraju krajeva?
Pa takav zaista glatko može da prođe sa 300-400€ mjesečno, pa čak i da mu pretekne...
Tačno tako. Ne vidim što se pojedinci ođe ljute što neko troši više nego oni (ne računam klince koji lupaju cifre i izmišljaju), zavist?
Nema tih para koje se ne mogu potrošit, moji momci i djevojke...![]()
uh, pričaj mi malo o tome![]()
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Nije to do para uopste, naprotiv. Jedan dubokoumni psiholog je dosao do zakljucka da su nasi motivi duboko ukorijenjeni u podsvijesti i da nijesmo u stanju da ih shvatimo, jer nasa svijest ne dopire toliko duboko. I zbog toga sto ne znamo sto nam stvarno treba, uvijek ce nam to nesto faliti, a da ne znamo sto je to, ma koliko para imali![]()
Pogledajte The century of the Self, nraocito drugi dio, i shvaticete neke stvari o kojima prica Mojsije.
![]()
I am so post-rock I shit sad birds.
zalud ti novac ako nemas to sto zelis...potrosim hiljadu savki mjesec sam .. ako znam na sto... a mogao bih i sa 400 da prodjem...a nije mi mrsko ni 2000 potrositi na merak , drustvo , žene ...ne znace mi puno samo da se ne bude gladan...
Ludilom maskiram dosadu
^^ "džaba bilo konja vranih, po livadi razigranih..."
biće bolje brate, izdrži...
Okle vama po 1000e mjesecno da mi je znat? Ovdje na forum sve neki doktori, bankari, parlamentarci? Milo jesi li to ti?
17 Al-Isra, 37:
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.
A i zasto bi kad imaju para![]()
Ma ima se moze se!!! samo jos nas dragi zavod za statistiku da konstatuje ovaj neuskladjeni rast traznje i naseg BDP-a, vec sa ovakvim podacima mogli bi se prezentovat civilizovanom svijetu, jer ispade da u prosjeku trosimo isto koliko i nasi dragi Evropljani![]()
salim se, nisam hejter, ne smeta mi sto ljudi trose, pare i jesu da bi se trosile.
Ali ipak moram naglasiti da ponasanje pojedinaca u jednoj drzavi mora biti racionalnije da bi sve ukupno drzava mogla da napreduje i da ne zapada u velike ekonomske probleme. Naravno ocekivanja igraju veliku ulugu kad je u pitanju potrosnja, i razumijem da neko ocekuje da ce imati stalni dohodak na tom nivou u naredih, lupam 10 godina, ALI problem je sto ulazimo (ne samo CG, vec cijeli svijet) u sve neizvjesnije ekonomsko doba i ipak bi bilo za ocekivat da kaisevi barem po malo stegnu da bi se u bliskoj buducnosti ipak moglo pristojno zivjeti.
Pozdravljam vas, samo neka se trosi)
Nisam ni ja rekao da se neko stiska već sam prosto komentarisao postove nekih likova KOJI NE MOGU DA SASTAVE KRAJ S'KRAJEM BEZ 700~800E
Sada imam relativno dosta para i trošim oko 600 mjesečno+leasing 300. Ali bilo je vremena kad nisam imao i kad sam trošio 300~350E mjesečno tako da dobro znam sa koliko samac može da prođe. Doduše stiskao sam se maksimalno(uglavnom po pitanju izlazaka) ali je moglo da se prođe ali se nije kao danas jeo brancin i lignje svaki 2~3 dan
Sve u svemu 400 može bez nekakvog stiskanja, ko kaže da ne može lupa kao maksim po diviziji
ali zašto se ograničavati ako nema potrebe za tim. Samo znam jedno većina od vas novih studenata očekuje da će po završenom faksu imati svaki mjesec platu od 700E, uglavnom ste se malo zaebali
Last edited by Rakun; 24-10-11 at 10:10.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
ja se probudih jutros, i vristah ka malo dijete, ulazim da se spremim na brzinu , i trka frka i odjednom, nema ucvrscivaca laka za nokte, aaaaaaaa meneeeeeee, ja ne mogu zivjet do kraja mjeseca...........ajte bre opustite se ima se moze se
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
od plate odvojim nekad 50 nekad 100 eura i to stavim u crni stek ostalo sve potrosim![]()
Neko ko ne zivi sa roditeljima , ima auto , za iole normalan život ti treba minimim 500 eura. A malo je qunem vam se. A tek ako ima porodicu ..... ishaaa...
Ludilom maskiram dosadu
E ne znam za vas narode ali ja u svoju kucu zivim sa zenom i jedva prodjemo jesec sa 400 evra... BEZ KOMUNALIJA :calm:
Jos uvijek je to bijesno, moze to i sa manje, mnogo manje, ma znacete.![]()
ja trenutno zivim u italiji, otprilike mi 1500e treba za te osnovne potrebe.. ali nije mi problem jer zaradjujem 2400e tako da dobar dio ide u stek..
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks