Nije fora sto nema kod nas, fora je sto je taj poseban, prije nego sto je Goran postavio sliku, 2-3 stranice unazad pitao sam (da provjerim znanje herkija, koji je vidio post a nije dao nikakav odgovor, samo "imamo, i sto" (tako nesto)), za pravila kad imamo takav medjutim niko nije dao odgovor, a ovo sto si ti dao je tacno ali samo za taj kruzni.
Ne, to je pravilo tog kruznog toka, sa 2 unutrasnje trake a ulazi/izlazi imaju po 1 traku, ukupno 5 ulaza/izlaza.
To nema veze sa ovim drugim kruznim tokovima, a i kod tog kruznog postoji tabla ili dolje linije, ili sve zajedno.
Da, u tom kruznom. Pogledaj kruzni by me 2 stranice unazad, vidjeces da desna traka ima strelicu za pravo i desno, herki, chochek a i ti (AFAIK) su/ste rekli da toga kod nas nema. Kao sto vidis, ima, zbog toga sam slikao ovo danas.
Uz to herki je rekao da to kod sudije ne pali (to sto ima strelica to ne znaci da smijem da idem pravo), sto je =0, i da za svaki kruzni postoji samo jedno pravilo, DESNA TRAKA ---> PRVI IZLAZ, osim u USA gdje je herki rodjen i zivio 10000000000000001 godinu.
Rekao sam da tamo nema tog znaka za desno, jer ne mozes desno, ima premalo prostora.
Ali mozes da vidis da kod kruznog ovdje kod Dalija NEMA vertikalne signalizacije, ima ona nacrtana dolje. E sad, ona kaze da desna traka moze pravo i desno.
OK, kod vatrogasne i Gintasa, imas i vertikalnu i horizontalnu, VERTIKALNA je identicna HORIZONTALNOJ.
Kad bi bilo te table kod Dalija, ona bi bila identicna horizontalnoj signalizaciji koja je sad tu.
Ne mora da znaci. Ako nema vertikalna ima horizontalna, a i sam vidis da su one IDENTICNE vertikalnoj.

Reply With Quote

Bookmarks