hahahahaahhahah čovjek me potpuno poludje noćas sa "kome posluku porat...poslati...šaljem poruku onima koji čuju, a ne vide" hahahahahahahhaahahhahah
p.s. ne $ekiram se što skaču cijene cigareta jerbo sam nepušač, ali bogami hrana brate uništi kako je poskupjela!!! Što je prije 2 godine koštalo 120 eura u prodavnici, sad izadje na 200! A plate ili manje ili iste![]()
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Jes da se odnosi na samce ali i ja cu nesto naskrabatikomunalije,hrana,hemija,garderoba i neke nazovimo ih sitnice ali..... 1000e a stan da ne racunam pa okle
pare nisu problem para nema
![]()
![]()
Last edited by Victor; 14-10-11 at 17:02.
imam svoju kucu
ne placam gorivo,telefone,internet (firma placa)
ne izlazim na fancy mjesta i ne klepam sponzoruse
nemam djevojku,da imam mozda bih manje trosio
ne kockam se (rijetko kad kladionica)
ne drogiram se
kozmetiku redovno kupujem naravno
garderobu takodje,ne sad nesto preskupu,ovo skuplje uzmem rjedje,i za posebne prilike da imam (svakodnevno imam poslovne sastanke,pa ne mogu u bilo sta da idem)
a jesam li meraklija jesam,i imam isto takvo drustvo,kad se sjedne nedje da se pije onda se pije ko da sjutra ne postoji,pa se naravno posle toga nesto fino jede itd. ne ide se precesto,ali kad se ide onda su cehovi veliki.
onda je tu hobi,a to je ribolov,pa kad se ode nedje na par dana (mamci,oprema,gorivo za brod,troskovi za hranu,pice,put...),naravno da ne placam sve ja sam,nego kako je ko finansijski u tome momentu pogodan,ali ode tu dosta para...
ne rijetko pripomognem finansijki neke drage osobe...
ali vecina potrosenih para nemam pojma dje odu
i stvarno bih volio da naucim malo bolje da baratam sa parama,vjerovatno cu to naucit kad budem imao zenu,djecu...a do tada,uzas!
Ja uvijek potrosim ono sto imam... Ni manje ni vishe. Izuzetak su, naravno, situacije kada se shteka za neshto pa se po koji euro ostavlja sa strane.
GAME OVER!!!! Utuljuj Ligu Šampiona, IGRICA JE OBRNUTA, dajte nešto novo!
Oko 250e.. Kako ga ovdje maste pojedinci.
17 Al-Isra, 37:
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.
Tjeram li te ja momce da stedis? Jesam li mozda namijenila tebi svaki post ili sta? Ovo je mjesto dje svako iznosi svoje misljenje i vidjenje stvari.
To je bio moj komentar na clanak koliko je potrebno cetvoroclanoj porodici novca nedeljno. I bio je usmjeren na porodice koje MORAJU da sklapaju kraj s krajem.
Pravljenje hljeba ja vidim kao ustedu za porodicu koja se hrani od jedne prosjecne plate. Ako ti mislis da nije tako to je samo tvoje misljenje a ovo moje.
Naravno da se meni ne isplati da ga pecem samo za sebe jer ga gotovo i ne jedem. Ali isto tako kad mi je familija na okupu necu kupiti gotovu picu nego cu sama napraviti dvije za iste pare.
I nemam ja toliko vremena da raspravljam sa narodom koji drma klimaks pa ne znaju sta ce od sebe.
Jesi sigurna da se sa istim parama mogu dvije pizze napravit kuci po cijeni jedne iz neke pizzerie?
ja to pomenuh josh prije ...
da ta pica na ista lici ne moze ispanut jeftinija , e sad da covjek uzme i na nju baci malo posebne i kecapa nista vishe vjerovatno bi se moglo proc sa 1e
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
taj kecap, origano i to sto kupis neces potrositi na 1 pizzu ili 3 koliko si ti pravio, nego mozes 10 napraviti sa tim
" Saznao sam u koje doba je ovde najlepse. U ono doba godine kad si ti tu.. "
Mogu naravno ako ne kupujes kore nego napravis sam. U prosjeku jedna velika kosta 5-6 eura a za te pare mozes napraviti dobre dvije i da ti ostane materijala.
E vec ako kupujes kore to ti ne bi znala reci jer ih ja ne kupujem.
Upravo na ovo sam mislila![]()
a kora je 60 centi u voli ;p
a dje je oportunitetni trosak, struja, voda deterdzent,vrlo malo se uštedi na 2 pizze, osim kad imas u kucu 10 ljudi pa zamijesis 10 pizza ili 100 slatkih palačinki, jedino tada se isplati...
ima neka picerija u Zagoric (nisam nikad bio tamo),vazda ih zovem da dostave,kosta 2.5 eura,odlicne su pice i dosta velike,ne bih pravio ili mucio nekoga da je pravi za te pare
400 e i super mi je![]()
pa od ovog materijala sto kupis mozes 10 dana praviti po 2 pizze, a da te to kosta 20e, a da ih narucujes 10 x dvije od 2,5e=50e, pa kad vec racunas deterdzent, ovako moras i racuna potrositi sto ces zvati svaki dan da narucis plus ako castis sta ovog sto ti ih donese, iha :P
e a racunaj ti kakva je pizza kad je spremi pizza majstor i kad je spremiš ti kući :P
neces valjda svaki dan pizze da jedes![]()
večeras majka sprema picu, javljam večeras koliko je šta "izašlo"![]()
nothing comes from violence and nothing ever could
ja sam je jednom spremila i vise necu ;D
i znam da nije niko lud da je jede svaki dan, nego samo kazem da se taj materijal moze iskoristiti vise puta i tako ispasti dosta jeftinije ako neko 'oce da ustedi :P
a kako kad nema u pustinji :-)
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks