A pominje li ko staro dobro Cetinje i optiku?![]()
Tako sam i mislio, samo sto bih je izveo za 4 razlicita korisnika, 3 stana i jedan poslovni
Ono sto mi je bitno je da ja dovedem optiku u kucu, a kroz kucu se ne opterecujem previse. Samo neko da mi kaze koja je vrsta kabla i dokle da kopam po dvoristu/ulici tj. gdje je infrastruktura telekoma ako je uopste ima u tom dijelu grada
A pominje li ko staro dobro Cetinje i optiku?![]()
... Najlakši način da vam ime dospije u novine je da ih čitate dok prelazite ulicu ...
cisto me zanima jer idu pjeske svaku prijavu da provjere moze li ili ne , evo od prvog dana niko da me obavijesti moze li ili ne . znam da imate stotinu hiljada prijava ali i vas ima poprilicno . to sto vecina nemaju pojma sto tu rade je druga stvar
Ma dje ih ima poprilicno. Da samo vidis broj tehnickih lica, koji otklanjaju kvarove i smetnje u centralama, u Tivtu ili u HN, pa to je da se prenerazis. Sve ukupno ih ima mozda 4-oro (u ta dva grada), i nista ne mogu bez Podgorice osim da poprskaju kontakt sprejem i produvaju parice. Katastrofa. Mozda je u Pg drukcija situacija, ali ovdje je daleko od haosa preslo preko katastrofe da ne kazem dje! Jos da vidis kako me ti monteri zovu, sa u startu postavljenim stavom da je problem kod nas, pa kad tek dodjem do rjeci, onda tek kazu aaa pa sto ne kazes odmah. Tako da, daleko su od kolicine (osim mozda u Pg) i daleko su od strucnih i sposobnih (opet, osim mozda u Pg).
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
Preporucujem svima web prijavu.
Cisto sumnjam da ce se u CT na prvom koraku prepoznati zona gdje bi se instalirao FTTH.
I sami znate, da na CT trebaju mnogo prije da se zavrse neke druge stvari, ...
Ali, da ne preudiciram, prvo prijave.
Ja sam se prijavio online, pa ocekujem barem da me zovnu i kazu kako ne moze da bih ih pitao koje kablove i dokle da postavim...
Pitam se samo kako ce nam i to raditi, sa obzirom da u ovoj zemlji kad su tehnicke inovacije u pitanju, nista ne ide kao u drugim zemljama. Uvescemo opticki net, brzina haos, i sve i onda opet - "skinete li vise od 100gigabajta mjesecno, pravilo koriscenja nalaze fer politiku medju svim korisnicima, bla bla bla". Sada sa 5mb adslom, navece od 6 do 11-12-nemoguce je downloadovati ista.
Tako da to - opticki net, brzine vau boli glava, kao i sve ostalo sto ponude-uslovice nekom glupavom politikom, jer nemaju dovoljno jaku infrastrukturu da svima daju maximum moguci. Kao da Vam neko proda ferari, i kaze - ne vozite brze od 50km/h. Smijurija
Under wandering stars I've grown..
..Always Out Numbered...Never Out Gunned...
To je upravo bilo moje pitanje, gdje je "cvoriste" za optiku (ako uopste postoji u mojoj ulici) tj. dokle da raskopam dvoriste da bih postavio crijevo dok jos uvijek mogu...
Ovaj prelaz na isti paket se ne naplaćuje jel, nemoj posle da iskoči nešto...?
#fakenews
imas li ti optiku?
ne naplacuje se vjerovatno ali se potpisuje novi ugovor.
Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.
Kako da dobijemo ovu lozinku sto se trazi?
"Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson
Think different!
Optika ?
A kome ćete je ponudit, kad je optika dovedena do 20 zgrada u čitavu CG...
Nemam... Piše da je akcija besplatna samo ako uzmeš optiku20, i ako već imaš neki od paketa i želiš da pređeš, besplatno je na optiku20...Navikao sam sa njima, da kad jasno i glasno ne piše, bez ikakvih zvjezdica, da se ništa ne podrazumjeva... Nego moraš pitati na 15 mjesta, pošto radnici na različitim funkcijama imaju i različite odgovore...
#fakenews
ovo ti kazem jer ne mozes prec na te pakete eko nemas optiku. to nije ponuda za bakar.
a sto sto kazes za 15 mjesta..je potpuno tacno. svako ti da drugaciji odgovor.
Na ovom portalu nije bilo iznenadjenja sa informacijama vezanim za FTTh. Takodje, putem poruka sam zainteresovanim poslao info. o aktuelnim stvarima.
Ponuda za FTTh je jasna. Ono sto mozda mijesamo su lokacije gdje je do zgrade dovedena optika, a u zgradi bakar - ovo nije FTTh. Nasi sugradjani na pomenutim lokacijama imaju, mogu imati Internet servis poput ostalih korisnika u CG gdje je prisutan ADSL. Ono sto je prednost na ovim lokacijama jeste da mozemo koristiti IPTV i imati npr. ADSL "puni" Flat5 ili Flat7 paket.
Za FTTh sadasnje, buduce korisnike, cijene su kao sto se moze vidjeti transparente. Imamo i opciju probaj i kupi u Bloku 5, gdje npr. korisnici iz Bloka mogu probati Internet brzine od 20/2 Mbits tri mjeseca po cijeni ADSL paketa kojeg su predhodno koristili. Ukoliko korisnici nakon tri mjeseca odluce da se vrate na staru Internet brzinu - nikakav problem, za iste novce kao nekada. Medjutim, kada ljudi "kusaju" 20/2 tesko (licno iskustvo).
Nove lokacije, ulazi, zgrade, ... vec smo pominjali web prijavu. Zone o kojima se ovdje dosta postuje su za pocetak prepoznate. Web prijave su ozbiljan senzor za identifikovanje jasnog interesovanja korisnika. Naravno, na raspolaganju imamo i ostale kanale komunikacije. Jer kao sto svi znamo, optika je skup sport.
Idemo dalje.
Uskoro se otvara novi ''front'' ili zona za FTTh u Podgorici kao reakcija na korisnicke zahtjeve.
Last edited by Djetic; 13-10-11 at 19:31.
Vala bi mogli reć koja je to zona, ne znam čemu ovolika tajanstvenost, iskreno...
optika 5.
Download sa servera tipa filesonic, fileserve, wupload... je od 850 kb/s - 1.1 mb po sekundi.
Last edited by laciale; 19-10-11 at 09:37.
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)
Bookmarks