Sad cu da se raspisem kako samo znam.Ljudi,ovo je neznaveni dogadjaj,ovo je ono sto se prepricava djeci i unucima,ovo je privilegija.Utakmica i noc za pamcenje,za istoriju.Jedna Engleska od 50 miliona,iz dva puta ne moze da pobijedi Crnu Goru od 625 hiljada.Kolijevka fudbala ne moze da pobijedi drzavu sa 100 puta manjim brojem stanovnika.Ovo je legendarna utakmica.Kartu ima da uokvirim i da je drzim na zid.
Navijanje je bilo lose.Ja sam se drao iz mozga cijelo vrijeme i vec na poluvremenu bio dobro promukao.Bio sam na sjeveru prema desnom kraju.Dosta momaka je odgledalo utakmicu bez da su se posteno izvikali.Bilo je i dosta ''starijih'' ljudi.Ja i jedan covjek sto je do mene sjedao nismo stali cijelo vrijeme ali malo ko oko nas je podrzavao.
Druga stvar,i kad je to sve tako,odakle Skocku i gospodi oko njega pravo da psuju cijelu tribinu i da ''jebu oni mater svima tamo redom jer navijaju kao *****''?Znaci za takvim klosarenjem i takvim rijecima nema potrebe,ali **** ga to je ''glas'' sa sipke.Bolje bi bilo da se bave osmisljavanjem novih i boljih pjesama jer ovo sto se sad pjeva je dobrim dijelom lose.Toliko ima nekih aritmicnih ''pjesama'' da je to strasno,najbolje i provjerene stvari se najmanje koriste.Pola vremena se pjeva ''ajmo sad ono nesto kao ono argentinsko''.S druge strane,koreografija je za svaku pohvalu.Propust je i sto nije bilo koreografije na zapadu ali jebiga tamo su sminke ne mogu oni da se bakcu s tim.
I dalje se ''nadmudruju'' sjever i jug i to je sramota.
Bravo momci,bravo Branko Brnovicu,bravo Dejo,bravo Cico.Utakmicu smo poceli isuvise uplaseno.Bas smo se mnogo bili uzentali od Engleza a oni su pokazali da iako imaju dvojicu ubica po krilima i Runija da nisu top svjetska reprezentacija.Cim smo po prvi put ljudski napali odma se stovrila neka presija medju Englezima i postigli smo gol.Kad smo dali prvi gol osjecao sam da mozemo do 2-2.U prvom poluvremenu smo se ukopali duboko u nasu polovinu i to je bila greska jer smo prepustili Engezima svu inicijativu a neizbjezna posledica toga su onakva dva gola.Savrseno poredjenje je dao Recordare,da je ono licilo na igrice od prije 15 godina.Bas tako.Nasi su se prepali,stojali daleko od Engleza,bojali se da odigraju pas naprijed i sl.Njihova dva najefektnija igraca pokrivali su nase alternative.Falio nam je igrac na sredini koji ce gurnuti teziste igre prema engleskom golu.Kascelan to nije i ne moze biti.
Branko Brnovic je vukao fenomenalne poteze.Izveo je ono sto je imao,hrabro je izveo ofanzivnu ekipu.Ispravio je ono sto nije stimalo.Prvo je izvrsio jednu ''pretumbaciju'' zatim izvanrednu i prijeko potrebnu izmjenu i ''pretumbaciju'' na poluvremenu.Kao sahovski velemajstor.Sledece dvije izmjene takodje pravilne.Hrabro i kvalitetno rukovodjenje ekipom u drugom dijelu drugog poluvremena.
Crna Gora je u drugom poluvremenu satjerala Engleze uz njihov gol i bila bolji protivnik.Dosta dobroga se vidjelo sinoc.Simon koji moze da predje po trojicu Engleza kad mu je god kurcu ćef.Pazite,Engleze, ne bilo koga. Do sinoc je to bilo nezamislivo.Savic, koji je biser fudbala i koji ce jednog dana sigurno igrati u nekom od top klubova, Mancesteru,Barsi,Milanu...Kad vidim onu loptu Savica dodje mi zao sto Dani Alves ne umije onako da centrira.Elsad Zverotic koji gazi Engleze na sredini.I njegov napredak je veliki i ocigledan.Mitar Pekovic,covjek koji ostavlja bez rijeci i steta je sto nije par godina mladji.Dzudo u drugom isto gospodario.Milan Jovanovic,koji uliva sigurnost.Ova izjava bi u nekom proslom vremenu bila smijesna a sad je jedna velika istina.Jovetic i Mirko koje moraju po 2-3 Engleza svaki napad da cuvaju.Andrija Delibasic,donosi prvu pobjedu Crnoj Gori u kvalifikacijama protiv Gruzije, Andrija Delibasic vodi Crnu Goru u baraz za Euro.Delibasic koji nije zalio ni ruku ni glavu samo da postigne onaj gol.Beciraj koji razgrce Engleze kao Sek O'Nil u najboljim danima.
Mi nemamo jasnu viziju igre trenutno,ali imamo ogromnu borbenost,pozrtvovanost,zelju i kvalitet koji nam daje za pravo da vrlo brzo ocekujemo i igru.
Nasa Crna Gora,odolijeva Englezima po drugi put,stavise,stize minus od dva gola.Odlazi u baraz posle utakmice koja se docekala kao manje bitna i usputna stanica za odlucujucu utakmicu.Ipak nije bilo tako.Dobro je rekao Damjanovic,mozda mi i u petak zavrsimo posao.Na tribinama ludilo,erupcija srece i zadovoljstva.Koliko je samo srece ovaj uspjeh unio u nas narod.Od ovoga ce da se zivi,ovo su trenuci koji se pamte.Sto je najbolje bice ih jos.Igraci preskacu ogradu i slave na tribini,navijaci slave na terenu,ekstaza,ludnica...Gol za 2-2,neopisiv osjecaj.Koliko srece i ljubavi na stadionu.Na tribini ne znas ko koga grli i ko s kim skace.Svi kao jedan.Covjeka do mene prvi put sreo sinoc, izgrlismo se ja i on kao da se 100 godina znamo.Iskrena radost.Ljudi placu od srece.
Za ovo se zivi i od ovoga se zivi.Ovo su lijepi dani uzivajmo.
Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.
Bookmarks