Ispred S. Kule ima pjesacki, i kad sam ja stigao na mozda 2 m od pjesackog, neka zena sa djetetom je pocela da hoda po zebri, i ja sam prosao naravno, i vidim ja ispred drotovi sa peticom, jedan drot prica sa nekim iza Golfa, drugi drot za volan, i cim me vidio da nisam stao otvorio je vrata 100 na sat i naravno, stopiranje bez palice/stopa:
D: Dobar dan.
Ja: Dobar dan.
D: Ona zena tamo, sa djetetom...zamalo si je udario, treba da stanes kad vidis da je neko takao nogom bijelu liniju zebre...dajte mi dokumenta.
Ja: Gospodine cekajte, ja sam polozio u USA i tamo zakon glasi ovako: ako mozes da prodjes a da ne smetas pjesaku, prodji.
D: Da da da, svaki stranac mi to kaze, naravno da nije tako kako ti pricas i daj mi vozacku i saobracajnu.
Ja: Gospodine, vi kao policajac treba da postujete zakon, vi to ne radite, da li ocekujete da ce narod da postuje? Vi treba da nam budete uzor. Prvo, zaustavili ste me kao da sam ubio nekog...
D: pa bio si blizu da ubijes tu zenu...J
a: cekajte, dozvolite, DOZVOLITE, zaustavili ste me kao da sam idiot, bez stop palice, na mjesto gdje blokiram kolovoznu traku, vase auto je isto pogresno parkirano, blokirate i vi kolovoznu traku, trazite mi dokumenta kao da su vasa a sa mnom sve na "TI" kao da smo drugovi i kao da cuvamo ovce...
D: [pauza] Gospodine, gdje radite vi?
Ja: Ja sam savjetnik sudije toga i toga.
D: Gospodine, kazna za ovaj prekrsaj je od 50-150 eura, ali ovoga puta cu vam oprostiti, vozite polako.
Ja: OK, prijatan dan.

Reply With Quote

Bookmarks