da
ne
Pa vi kad ja postavim sliker samo sto sebi oci ne izvadite i kukate sto stavljam slike.
Sad ni to n9ije dobro.
Ja sam mislio da je sasvim obratno tvoje iskustvo. Eto vidish kako se covjek prevari!Možda teško možeš zamisliti, da nikoga ne peče tvoje prisustvo, kada tvoj post se pojavi niko ne zaškrguće zubima.
Tako da ne isijavaš toliko tu božansku energiju da naše posjednute duše i tijela se muče.
Da nas obuzima bjesmučnost, pa padamo po tastaturama sa pjenom na ustima.
Ja mislim da vas blagosiljam time sto vas pozivam na prav put, njezan sam prema vama. A vidish kako ti (necesh da) razmisljash.
Ja razumijem da vas ponekad bash zaboli, a kako i nece kad bijete glavom u zid.
Ja sve ne tamo a vi ko za inat.
Da recem nemoj skocit u onu rupu, ti bi skocio za inat.
Tako ti je to s mlađarijom, moj Ego.. i tvoj Ego
Niko još na tuđim greškama nije naučio.
Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.
Osim ako taj tudji nije ti svoj, onda mosh.
A na planeti smo svi manje vise svoji.
Nisi valjda mislio da uživam u tvojim postovima?Ja sam mislio da je sasvim obratno tvoje iskustvo. Eto vidish kako se covjek prevari!
Pa nema svako pristup religiji iz pukog straha.
To smatram ekstremnim licemjerstvom.
Iskreno i počelo je bivati da mi fizički pozli kada vidim ovo umišljeno religijsko drveće koje baca sjeme vjere.
U nemogućnosti da iznesu nijednu misao, osim nekih histeričnih napada, detaljnih opisa mučenja.
Osnove druže, one puke osnove dajete sebi za pravo da nedefinišete, ne saznate,niti primjetite.
Kao što par puta spomenuh, nešto malo statiranja po hramu, nabaci se koja egzotična đinđuvica i to je to, prorok.
Ti nas blagosiljaš?Ja mislim da vas blagosiljam time sto vas pozivam na prav put, njezan sam prema vama. A vidish kako ti (necesh da) razmisljash.
Pozivaš na pravi put?
Paklenim mukama? Strahom?
Gomilom gluposti?
To je taj rad.Ja razumijem da vas ponekad bash zaboli, a kako i nece kad bijete glavom u zid.
Ubijamo se od bola čovječe.
Nagrdismo zidove, o glavama da ne pričam.
Još i oca da naučiš kako se prave đeca.Ja sve ne tamo a vi ko za inat.
Da recem nemoj skocit u onu rupu, ti bi skocio za inat.
Kao prvo se definiši, šta želiš da budeš, kad odrasteš, izaberi iz biblioteke koja knjiga ima najljepše korice, pa je dobor iščitaj.
Osnove, one najosnovnije principe religiozne misli i filozofije.
Pa onda smogni malo drskosti da palamudiš o vjeri.
poučno
Last edited by Lopt; 05-10-11 at 00:19.
Zašto ti ne znaš da je Darvin osmislio "teoriju" Evolucije na Madagaskaru ( DŽUNGLA )
Nego, ne reče mi da li ćeš kao pravi misionar ostati u džungli da skidaš tom narodu mrak sa očiju ili nećeš biti toliki vjernik i vratiti se u Kaliforniju đe si utekao iz CG ne zbog boljeg života već samo samo zbog upgrade-a duhovnosti
Last edited by Rakun; 05-10-11 at 08:50.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Ja znam, ali znam da se to zove Teorija. A ti o dokazima pricash.
Darwin je i sam svjestan toga svega bio i da tu nikakvog naucnog metoda nema.
Ono stto je on ustvrdio a bilo je bazirano na obzervaciji, jeste da odrtecene familije zivotinjua postoje i da zivot na zemlji dijeli mnogo toga(gle cuda!) kasnije kad je otkriven genetski kod zasto je tako je mnogo jasnije da nema tu nikakvog slucajnog nastanka, vec je ocigledno da genetski kod je moglo samo da stvori Uzviseno bice.
Ono sto je fail darvinove teorije sto je covjeka kao danasnje bice potpuno iskljucio iz istrazivanja. Da je posao u new york pa da vidi gradjevine i socijalne odnose na wall street-u bi sigurno imao potpuniju sliku o "porijeklu vrsta".
A sto su nevjernici uradili sa njegovim radom? Uzeli ga i rekli: Eto mogucnosti da nema Boga!
To nema veze sa onim sta je Darwin radio.
I Teorija nije Dokaz.
Ali. s druge strane, postoje dokazi.. da je Darvin svojom teorijom imao za cilj da opravda britansko koloniziranje. Kolonije.
Ti Lopt,
Nemoj da se nervirash. To sto si nejak u odrzavanju svojih ubedjenja, pa imash fizicke i psihicke reakcije na moje pisanje, to znaci da treba da se preispitash, al nasamo - da se ne nervirash i izbacash sebe iz takta odje.
Jer toliko tesko se kontrolishesh da i na najnevaznije stvari ti zapjenish.
Nisam Ja tema nego Ego, Covjek !
Ti se utripova da me poznajesh! Ne preceruj sa mastom!
E sad si svo neznanje pokazao. Pokrij se usima. Koliko toga ti ne znas. Samo teorija? Klasicni kreacionisticki argument, koji potice iz nepoznavanja materije. Upravo si dokazao da ne znas NISTA o evoluciji. Ne znas bre ni sta znaci naucna teorija a prosipas ovdje neke "mudrosti". Evolucija je cinjenica. Teorija evolucije se ne bavi ispitivanjem da li se evolucija desila. U to nema nikakve sumnje, sto bi trebalo da znas da si procitao koju knjigu o evoluciji. Teorija evolucije se bavi pitanjima kako zasto i kad dolazi do evolucije. Isto kao i teorija gravitacije. Gravitacija je cinjenica, a opet imamo teoriju gravitacije koja se bavi ostalim pitanjima vezanim za gravitaciju. Ili mozda sumnjas u postojanje gravitacije? Ako je tako mogu samo da te uputim do najvisocijeg solitera da pokusas dokazes da gravitacija ne postoji.
Kad si tako pametan, reci mi ko je stvorio to uzviseno bice. Sve mora da ima tvorca? Dobro, ko je stvorio boga? Tvoja logika je u pitanju. Ajde je sad odbrani ako mozes.
Ti vjerujes da je Isusa rodila djevica i da je ustao iz mrtvih a savjetujes ljude da ne pretjeruju sa mastom?
Last edited by VanjaTheMan; 05-10-11 at 15:48.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
A dje cu ja zavrshit to samo Bog zna!
Ja se nadam u CG.
To bi značilo da ja nešto nekome (treba da) dokazujem?Ja upućujem, ne dokazujem... Niti upućujem na dokaze. Dokazi su, bar danas, lako dostupni. Koga zanima i hoće, a ne da čeka na gotovs da mu dođe :*
![]()
Nije niko trazio da ti nesto dokazes jer bi to bilo neumjesno. Vjerovatno su dokazi lako dostupni. Dokazi, ali ne i ono sto ti tvrdis jer sumnjam da to idje na svijetu postoji. Tvrdnje koje vise pripadaju vicevima nekako ne pristoje ovoj diskusiji, pa ubuduće ....
Ameri imaju dobar put za otkrivanje ovakvih istina, "follow the money". Ko god ga je finansirao da zivi na madagaskar 20 godina taj je imao interesa u ovakvu teoriju.
Ono sto je najveci vic je da su ljudi oteli od njega njegovu ideju prishili njihove predpostavke (u prevodu sto znaci teorija) i nazvali je Darwinova Teorija.
I posle toga samo pokusali da fabrikuju dokaze kako bi ova predpostavka bila prestavljana kao istina.
Ja sam odje nedje postovao najmanje nekoliko desetina primjera podmetacina koje su pokusane da se prestavi kako postoji missing link, da ste stvarno od majmuna.
Pa sam onda postovao samog Darwina koji je otvoreno rekao da u njegovim predpostavkama nema nikakvog naucnog utemeljenja jer bi postojali linkovi izmedju vrsta i njenih podgrupa.
U citavoj njegovoj knjizi nema dokaza za nista bez za predpostavku uticaja vremena na zivot. Nema dokaza o nastajanju novih vrsta, nema nedostajucih linkova izmedju postojecih vrsta, i tako u nedogled.
Da imaju dokaze oni bi ih rado pokazali, ka sto trce svako malo sa naslovnicama new york times itd, pa posle ispadne corak i podmetacina.
A da ne spomenem da je sve to dio zvanicnog obrazovanja, sto je josh veci vic.
A znam da se sami necete smijat na taj. Ja hocu.
Greotice u kolikoj si ti zabludi. Kao prvo, nisi postavio na desetine nikakvih dokaza, postavio si 2-3 linka. Sjecam se toga. Sami naucnici su oborili te "podmetacine" kako ih nazivas. A to nisu bile podmetacine to su bile greske ljudi koji su mislili da su pronasli nesto relevantno ili prevare sitnih prevaranata. Nauka za razliku od religije priznaje greske i onda ih otklanja. Te "podmetacine" nauka ne priznaje kao dokaze evolucije tako da ti taj argument pada u vodu. Imamo dovoljno dokaza za evoluciju da bi se takvim stvarima bavili. O ovome smo vec pricali i ti sad ponavljas istu pricu kako nema dokaza medjuvrsta. Iako sam ti ja vec objasnio da vi vjernici svaki put kad se nadje "missing link" trazite jos fosila izmedju prethodne varijacije i novootkrivenog fosila. Sto znaci da si zabio glavu u dupe kao i svi kreacionisti i sad mislis da si najpametniji na svijetu. Da li ces ti da prihvatis evoluciju ili ne je tvoja stvar. Njena ispravnost ne zavisi od tvog prihvatanja. Razmisli samo koja je tvoja alternativa (bog kojeg niko nije stvorio koji je oduvijek postojao u savrsenom obliku je sve stvorio magijom). Zivis u Americi i nisi se udostojio ovdje da odes http://www.amnh.org/ ili da procitas nesto o evoluciji. Surfujes internetom u potrazi za dokazima da je evolucija laz, a svi znaju da je cinjenica. Mikroevoluciju mozes da posmatras kroz mikroskop.
Cak i da tvoj bog postoji morao bi da nastane evolutivnim putem. Kompleksnost takvog organizma koji je u stanju da kreira cijeli univerzum zahtjeva evoluciju. To je ono sto ti ne razumijes. Komplikovani organizmi ne nestaju tek tako *puf*. Nastaju kao jednostavni i razvijaju se u kompleksnije i kompleksnije. Kao i sami ljudi od trenutka zaceca pa do rodjenja, i dalje. Nista na svijetu sto je komplikovano nije nastalo odjednom nego je proslo kroz odredjeni proces. A ti mislis da nekakvo bice poput boga moze jednostavno oduvijek da postoji u savrsenoj formi. Shvatas li ti koliko kompleksno treba da bude takvo bice? A sa druge strane imas naucne oblasti koje savrseno objasnjavaju sve te procese. To je ono sto ti odbijas da prihvatis. Ali vise bi uspjeha imao kad bih pokusao ovo zidovima da objasnim. Vec smo prosli kroz ovu pricu a ti i dalje lupas iste gluposti.
Tebi bi bolje bilo da se nadas da tvoja verzija zivota posle smrti ne postoji. Jer sa tolikom kolicinom gordosti i tako visokim misljenjem o sebi koje nije cak ni zasluzeno sigurno ne bi isao tamo gdje mislis da ces da ides. Ali to je uvijek problem sa vjernicima. Mislite da ste toliko sveti i da ste svi toliko u pravu i da je vasa verzija boga prava verzija a vi ste najbolji vjernik. Ni malo poniznosti nemas, a to je glavna Hriscanska osobina. Sva sreca pa lupas gluposti, jer da si u pravu vjecno bi se przio kao cvarak.
Last edited by VanjaTheMan; 05-10-11 at 23:28.
Zvanicno obrazovanje je vic ali je zato ono nezvanicno superNezvanicno je i Vanja dresirao svog nevidljivog psa
![]()
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Naravno da je bilo ljudi koji su radili takve stvari. Sitni prevaranti koji su htjeli da se proslave i zarade nesto para na "otkricu". Mislili su da naucnici ne znaju da provjere takve stvari. A mediji rade brze od naucnika pa objave kako su nadjene kosti dinosaurusa kao da je to vec potvrdjeno. Kao prije par mjeseci kad su neki naucnici rekli da su primjetili neobicno ponasanje Sunca, a mediji odma skocili da kazu kako su naucnici potvrdili da ce da dodje do malog ledenog doba. I onda su morali da daju izjave koje demantuju te gluposti. Ali ljude poput Ega ne zanima zavrsnica. Njih zanima samo onaj dio koji im ide u korist. Samo ono sto ce da im pomogne da odrze svoju zabludu se prihvata. Sve ostalo ignorisu.
jel ja?Ti Lopt,
Nema frke, završeno ti je ovo.Nemoj da se nervirash.
Ja nemam ubjeđenja, imam stavove, prva greška.To sto si nejak u odrzavanju svojih ubedjenja,
Zaista?pa imash fizicke i psihicke reakcije na moje pisanje
Jesi ubjedio sebe u to?
opet nervoza?al nasamo - da se ne nervirash i izbacash sebe iz takta odje.
Baš čudna konstatacija.Ti se utripova da me poznajesh!
Kad smo već kod tripova...
Uvijek,dajem mašti na volju, bez limita.Ne preceruj sa mastom!
Uvijek sam u balansu i taktičan, vječita katarza.Jer toliko tesko se kontrolishesh da i na najnevaznije stvari ti zapjenish.
Tvoj doživljaj odgovora tvoja stvar,bolje rečeno tvoj žestoki problem.
I dobro, sad da krenem na nešto konkretnije.
Niko ne pjeni, nema bjesomučnih napada, to sam ti već rekao.
Možda smijeh.
Za nekoga ko se prezenutje kao visoka profilacija religioznog čovjeka, a ne poznavati osnove same religije je nešto smiješno što može čovjek sebi uraditi.
Nikako da shvatiš, nisam govorio o tebi, već o Islamu koji si ti prezentirao.
Ne vidim razloga zašto bi me Ti interesovao,a kamoli da se zbog tebe nerviram.
Ti si sasvim običan steretip čovjeka koji je korisnik religijskih usluga i pogodnosti. Isprojektovalis te svijet, kako odgovara i kako kompleksima milo, palite i rušite, ognjem žežete i pržite.
Bog vam je samo poput nasilnika koji će po komandi da izvrši ono što 'treba'.
Negdje se zagubila sama ideja i razlog postojanja ovog svijeta (iz ugla religije) čovjek, njegov izbor.
Bog je ,kako kažu, dao čovjeku pamet, da bi racionalno i svjesno donosio odluke, upravo na osnovu tih odluka,izbora, će mu se suditi.
Da ne idem dalje, o monoteizmu i politeizmu.
O hinduizmu, ah da, lagano prljava indija do svakoga stigne...
Ne vole oni koji ne vjeruju, ni sljedbenici Knjige ni mnogobošci, da se vama od Gospodara vašeg bilo kakvo dobro objavi. A Allah milost Svoju daruje kome On hoće; Allah je neizmjerno dobar.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks