Sa jedne od instalacija servisa preko FTTh prikljucka.
![]()
Dje je ta optika vise ;p
![]()
rm -rf /
Sa jedne od instalacija servisa preko FTTh prikljucka.
![]()
Ah to Zablelo.
Raduje me ova inicijativa. Najmanji ce biti problem da se dodje do Zabjela, s optikom. Medjutim, treba da se vidi koliko je interesovanje. Ne moze se samo jedna zgrada "napasti". Treba tu malo vise materijala, da bi se prepoznala jedna zona poput Bloka 5, ili sjutra Tuskog Puta (zuti-limun, crveni-narandza, sivi soliteri, ... zgrade koje se rade od strane "Zetagradnje" - odmah uz magistralu). Dakle, treba zona sa potencijalom.
Nemojmo zaboraviti da u nekim zgradama (novim na Zabjelu) imamo slucajeve da lift nije "pusten" od strane izvodjaca.
Pricali smo u nekim postovima, desavalo se (na istom Zabjelu) da investitor ne zeli saradnju sa CT po pitanju opticke infrastrukture u stanovima koje se grade,...
Nego, zajednicki da preskacemo barijere.
FTTh lokacije u Bloku:
- ul. Djoka Mirasevica 13 "Dakom"
- ul. Blaza Jovanovica br. 17
- Trg Nikole Kovacevica br.5 ''Krisma''
- ul. Blaza Jovanovica br. 3
- ul. Blaza Jovanovica br. 1
- Kosovskih junaka br. 4 "Monokl"
- ul. Djoka Mirasevica,''Kroling'', ulaz L2
- ul. Vlada Cetkovica, ''Sajo'', ulaz 1
- Kosovskih junaka br. 3 "Monokl"
- Kosovskih junaka br. 2 "Monokl"
- ul. Velimira Terzica br. 11
- ul. Djoka Mirasevica 9. "Dakom"
- Blok V, Blaza Jovanovica br.7
- Blok V, ul. Djoka Mirasevica 5 "Dakom"
- Blok V, ul. Djoka Mirasevica 15 "Solarna"
- Blok V, ul. Djoka Mirasevica 31
- Blok V, Kosovskih junaka br.1 "Monokl"
- Blok V, Velimira Terzica br. 3
- Blok V, Velimira Terzica br. 5
uskoro i lokacija, ul. Djoka Mirasevica 17. "Solarna"
Last edited by Djetic; 28-09-11 at 10:06.
Djetic kada da ocekujemo web sajt koji se ovdje pominjao da mozemo da se prijavimo?
"Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson
Think different!
Pominje li se dje Niksic ? Kad bi trebalo da se pocne uvodjenje u Nk/?
Kao sto neko rece gore "Breaking news":
http://www.telekom.me/optika-prijava.nspx
Ako ste vec dobili email sa pristupnim kodom mozete da se prijavite odmah, a ako niste popunite fromular sa podacima i neko ce vas kontaktirati u kratkom roku.
ako hocu optiku da li moram da placam pretplatu za fixni? ovo pitam jer mi je recemo da za optiku ne treba fixni ...ali vidim da u formularu stoji kao obavezno polje.
jos jedno pitanje za t-comovce...prije 15ak dana sam se prijavio za uvodjenje fixnog (profesorska zgrade prkeo puta delte) ali mi je receno da jos nema tehnickih uslova. juce u t-centru sretnem kolegu iz ulaza do mene i on kaze da su njemu iz t-coma rekli da ce doci da mu uvedu telefon u naredna 2 dana. moze li neko da mi kaze u cemu je problem?
hvala.
Last edited by laciale; 04-10-11 at 09:47.
Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.
Placa se odrzavanje linije(bakar optika ne bitno).
Vrti se ista prica. Za sve njihove servise treba ti prikljucak(bakarne zice i od skoro opticko vlakno) koji oni nijesu spremni da ustupe bez naknade.To sto se do sad zvalo "Fiksni telefon(direktna linija)-pretplata", pa su pojedini mislili da su prepametni i zalili se agenciji na uslovljavanje koriscenjem fixnog telefona za druge servise lagano su zaobisli formom koju sam naveo.
Preplata za Voce servis - DA. Mislim da smo ovu pricu utvrdili.
Ako se ne varam u nekom od pm sam vas upoznao da se ne radi o FTTH rjesenju, vec je kod vas "dovedena" DSLAM oprema i bakar kroz zgradu - FTTb.
Dakle, vi cete imati iste servise koje ste imali na predjasnoj lokaciji (pirelli cpe oprema, ...). Kvalitet - naravno veci.
Ocekuje se da ce tokom nedelje (sto se tice CT) biti sve spremno za instalaciju servisa u zgradi gdje vi zivite.
Cisto da se zna, da u ponudi Telekoma (iako ne na sajtu, nego u cjenovniku) postoji i MINI paket u fixnoj telefoniji gdje je pretplata smanjena za 2 eura cini mi se (u odnosu na standardni paket koji svi imamo). Moze da se predje na taj paket bez nekog obavezivanja na minimalno trajanje ugovora, s tim sto su pozivi skuplji tako da je bolja solucija za one koji ne koriste fixni...
Kad ce li ovo na sjever?
Sto se desava oko HD kanala? Kad planirate da date HD paket?
Jel moze neko da me uputi gdje mogu da se raspitam da provucem optiku kroz objekat-kucu koja je "u izgradnji", da se ne mlatim u buducnosti oko toga kopanja ako vec sada mogu to. I takodje, dokle treba da provedem tu optiku, s obzirom da je prije pola godine-godinu raskopana citava ulica (Nikole Tesle), navodno su rekli takodje da je i optika provucena tuda... Pa da znam da li da vodim do one telefonske razvodne kutije, ili...
Napravi UTP instalaciju po kuci i koncentraciju negdje gdje ce u buducnosti biti zgodno da povezes ONT - router.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks