Page 127 of 748 FirstFirst ... 2777117123124125126127128129130131137177227627 ... LastLast
Results 3,151 to 3,175 of 18691

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    900
    Thanked in
    375 Posts

A je su li se to vlast i opozicija dogovorili da pišemo kako Arapi izgovaraju?
    Taj dio sam propustio. :-)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Rijetko koji mediji stavljaju nazive kako se pišu,već kako se i izgovaraju,tako i skala radio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Produzila se sezona.. Divno.. Ovo je CG koju volim.
    Kako naletim do CG na nekoliko dana, iako sa ogromnim obavezama, stizem da osjetim naj CG. Jutro od 5 do podne provedem na nekoj od CG plaza, pice, rucak.. i onda "jurnjava" za zavrsavanje obaveza u PG. Ili, od 13-14 do 19-20.. vecera na primorju.. Iako ima turista - vise nego u ratnom periodu, ipak prostora i 'vazduha' za sve. Voda nevjerovatno topla, bistra...... Sunca dovoljno. Septembar je raj u CG.
    Uvijek pomislim da ovaj narod u CG nije svjestan sta ima.. A ima zaista..
    Kad sam dolazila prije nekoliko dana iz jedne EU metropole, MNA direktan let za PG.. preko 50-tak ljudi sa stranim pasosima usli su u avion.. Bilo mi je chudno jer toj naciji CG nije bash bliska tur. destinacija. Bas mi je bilo drago vidjeti ih...
    Jedan gate za Podgoricu, pisalo je da je trenutno 29C, a odmah pored gate za Sarm El Sheikh 31C... Bilo je super vidjeti ih radosne kako cekaju odlazak u CG.
    Kazu da ce se vrijeme malo "pokvariti" za par dana, ali da se opet ocekuje jedna od lijepih nedelja do 29C.. Kud bolje za CG turizam? Samo da se malo vise radilo na reklami za Septembar i dalje.. Jer, koliko vidjeh danas mnoge restorane su zatvorili, a cini mi se bespotrebno i prebrzo..
    Sezona josh traje.

Ah, da.. Nasmijah se tuzno kad sam obilazeci automobile iz raznih drzava regiona i Evrope cula spikerku drzavnog radija kad je najavila pogorsanje vremena sa "napokon" hahahaaaaaaa.. Turisticka drzava.. uh.....

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 17-09-11 at 19:46.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

25 oviona danas slećelo na Tivat iz SSSR-a,a što se činiiii

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Džek Nikolson boravi na crnogorskom primorju?
    17. septembar 2011.
    Share14Poznati holivudski glumac Džek Nikolson viđen je danas na plaži kod hotela Splendid u Bečićima, saopšteno je iz više izvora Portalu Analitika.
    Što je uzrok njegove posjete još uvijek nije poznato.

Portal Analitika saznaje da slavni glumac nije odsjeo u hotelu Splendid. On je viđen na plaži kod hotela, vidno raspoložen, kako razgovara i šali se sa konobarima.
    Kako je nedavno objavljeno glumac Džek Nikolson zainteresovan je za kupovinu službenog apartmana bivše SFRJ na elitnoj lokaciji u Njujorku, vrijednog 20 miliona dolara.

Vidite ludilo komunizma... uzas...
    Nisu "saznali" uzrok njegove posjete????? Sta to ima da prisluskuju, spijuniraju? Jesu li mu zabranili da fotografise po Cg da slucajno nema zadnje namjere?
    ... Koja bolestina komunistickog primitivizma...

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 18-09-11 at 01:03.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Vidite ludilo komunizma... uzas...
    Nisu "saznali" uzrok njegove posjete????? Sta to ima da prisluskuju, spijuniraju? Jesu li mu zabranili da fotografise po Cg da slucajno nema zadnje namjere?
    ... Koja bolestina komunistickog primitivizma...

Hvala Lepo
    Potpuno si u pravu Majo. Potpisujem svaku riječ u tvoj postu. Zaista je komentar katastrofalan. Ovako udbaški izvještavati sa pitalicom: "ko ga je poslao?! i "zašto sad?!", "šta traži ovdje?" je antireklama za naš turizam, ali i podsjećanje na to da je provincijalni duh još jako vitalan u Crnoj Gori.

inače, neobično mi je drago da je moj najomiljeniji glumac na odmoru u CG, koliko god da se zadrži.
    Last edited by El Re; 18-09-11 at 11:27.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Umjesto da je tekst u stilu drago nam je sto je " g. Nikolson bla bla u divnom suncanom periodu ovih dana izabrao CG za svoj odmor" i bilo sta u tom stilu.. Cvorovica ludaka ne fali. Sramota. Sa ovim tekstom i ovakvom bolestinom Analitika mi od prvog CG portala pada na samo dno. Fuj.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Da su stavili "povod" (što su, pretpostavljam, i mislili da kažu), sve bi bilo u redu.
    ...dip your hands in the water,
    the same deep water as me...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Koja je muka,isti dan je tu hanibal lektor,25 aviona rusa,analitika,svaku riječ vagate,opuštite se...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Bas sam na divnoj plazi I super je ali pomisao o cvorovicima iz analitike kako snjuaju oko ovog naroda I raspituju se sta ce oni ovdje I sto su dosli da se suncaju, kupaju, sale sa konobarima,....uhh nije zivko nikolic nista morao da izmislja od kinsase do ljepote poroka..cus poenta u pogresnoj rijeci a ne akciji ludaka koji iituju sto su ljudi na odmoru u cg. ..komunjare
    Kao da je prepisan izvjestaj dezurnog policajca na kraju radnog vremena ...sumnjivo lice ...

Hvala lepo
    Last edited by Maja; 18-09-11 at 12:31.

Thanks Thanks Given 
    4,450
    Thanks Thanks Received 
    8,599
    Thanked in
    3,306 Posts

Opusti se, popij koktel na plazici, pusti portal analitika, intertnet i cuda

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Jeste nego su mi gosti prijatelji ameri sa mnom pa tumace jel smiju vise da dolaze u cg kad je toliki oprez prema njima...

Hvala lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa sve zavisi od domaćina,bolje im je da daju vjetra petama!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Jeste a ovi iz politike crkose da ih ubijede I na nasem jeziku da su ameri dobrodosli itd itd.. a oni s
    Zao mi ovu drzavu zaista

Hvala lepo
    Last edited by Maja; 18-09-11 at 13:00.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Koja je muka,isti dan je tu hanibal lektor,25 aviona rusa,analitika,svaku riječ vagate,opuštite se...
    Zamijenio si Nicholsona s Anthony Hopkinsom

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Crna Gora najbolja destinacija za kongresni turizam

Crna Gora je prva na listi deset destinacija za koje se u narednom periodu očekuje da budu najpopularnija odredišta za MICE Meetings, Incentives, Conferencing, Exhibitions, turizam, objavio je švajcarski Centar za obuku organizovanja događaja HTM.

Crna Gora je, kako je ocijenjeno, prethodnih godina doživjela snažan rast u oblasti ugostiteljstva i brzo postala veoma popularna destinacija za organizovanje kongresnog turizma.
    "Smještena na jadranskoj obali i često nazivana jednom od najbolje čuvanih tajni Evrope, zemlja nudi beskrajna iskustva za ovu vrstu aktivnosti kao i odlične smještajne kapacitete za njihovo organizovanje“, objašnjavaju iz HTM-ija.

Hotelska industrija raste zahvaljujući velikim investicijama u njen i razvoj infrastrukture, a s obzirom na to da je od gotovo svih djelova Evrope udaljena manje od dva sata leta avionom, Crna Gora velikom brzinom postaje jedna od najtraženijih destinacija u toj oblasti.

Odmah iza Crne Gore nalazi se Hrvatska, koju švajcarski centar, opisuje kao biser Jadrana i zemlju koju u ovoj oblasti ima dosta da ponudi.

Thanks Thanks Given 
    12,598
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

ja vjerujem da se Nikolson potresa strašno zbog napisa na portalima i po štampi i da nikad više neće doć
    Inače, onaj ko je postavio vijest sigurno nije glumio Iliju Čvorovića, no je, valjda, "strahovao" da neće Džek da snima kakvi film, da nam malo kinematografiju vaskrsne
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Porto Montenegro marina - dobitnik “Pet zlatnih sidara”
    21. septembar 2011.
    SharePorto Montenegro marina ponosni je dobitnik jedne od najprestižnijih nagrada u nautici, “Pet zlatnih sidara”, koju dodjeljuje Yacht Harbour Asocijacija (The Yacht Harbour Association).
    Britanska Yacht Harbour Asocijacija (TYHA) osnovana je kako bi na najefikasniji mogući način podržala razvoj nautičke industrije. Cilj pomenute asocijacije jeste nautičarima obezbijediti marine najvišeg kvaliteta, u kojima će se razvijati i sprovoditi najveći nivo usluge.
    Nagrada “Zlatno sidro”, u svojoj osnovi je volonterski program fokusiran na usluge u marini, te na obezbjeđivanje kvalitetne usluge veza za svakog vlasnika broda, navodi se u sopštenju Porto Montenegra dostavljenom Portalu Analitika.
    Nagrada “Zlatno sidro” ustanovljena je prije 23 godine i temelji se na kodeksu Yacht Harbour Asocijacije – kodeksu koji je usmjeren na dizajn, izgradnju i operativnost marina. Praksa dodjeljivanja “Zlatnog sidra” podrazumijeva kategorizaciju od jednog do pet zlatnih sidara, pri čemu je pet zlatnih sidara nagrada najvišeg ranga, te obilježje izvanrednog uspijeha u svim segmentima rada marine, što je slučaj sa marinom Porto Montenegro, navodi se dalje u saopštenju.
    Prema statistici Yacht Harbour asocijacije, 61 marina u svijetu nosi oznaku “5 zlatnih sidara”, od čega je njih 10 pozicionirano na Mediteranu. Porto Montenegro i hrvatska Mandalina marina jedina su dva nosioca prestižnog obilježja na Jadranu.
    - Porto Montenegro, od ostalih izdvajaju ne samo izvanredne usluge, već lokacija u okviru jednog od najdubljih zaliva Mediterana. Široki molovi i potrebna dubina osiguravaju bezbjednost jahti dužine i do 100 metara. Crna Gora nudi raznolikost krajolika, što na poseban način doprinosi atraktivnosti same marine. Važne prednosti marine Porto Montenegro jesu poreske olakšice i duty-free gorivo, saopšteno je iz tivatske marine.

Thanks Thanks Given 
    4,450
    Thanks Thanks Received 
    8,599
    Thanked in
    3,306 Posts

http://xl.skyscrapercity.com/?page=banner

S
    lucajno vidjeh ovo. Perast na baneru na forumu Skyscrapercity. Malo promocije za dz.

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

"WE ARE VERY THANKS FOR YOUR VISITING MONTENEGRO"
    Direktor NTO inostranim gostima na jednoj veceri.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    4,450
    Thanks Thanks Received 
    8,599
    Thanked in
    3,306 Posts

Vjerovatno ima i neki serfitikat engleskog, a i zavrsen fakultet.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Ja sam u Baru čitao jelovnik u popularnoj konobi... SVAKI naziv jela i pića je bio pogrešan. Poslije mi je rečeno da je prevodio profesor Engleskog.

Sjećam se kad sam radio prije par godina u jednoj firmi u PG, kolega je zvao Češku da ugovara neku porudžbinu... kad tu nisam umro, nikad neću: "I please you, ..." umjesto "Molim vas...". Ko zna šta je Čeh mislio tamo, da mu se neko nudi da ga zadovolji...

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

a šta ja da kažem za jelovnike na njemačkom koje bi google bolje preveo..
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    a šta ja da kažem za jelovnike na njemačkom koje bi google bolje preveo..
    Tu se bar ne pravi svako da je stručnjak.

Page 127 of 748 FirstFirst ... 2777117123124125126127128129130131137177227627 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)