Bice provjereno.
update: provjerio sam i ako sve setujete kako treba, nema crnih linija, a ni zbijene slike. Odradite kao sto sam vec napisao i evo par screenshotova.
OK je to Sale, ali slika je sinoc na Arenama koje su prenosile ligu sampiona izgledala spljosteno. Pretpostavljam da su oni na izvoru imali 4:3 koji razvukli na 16:9 i takvog ga vama emitovali.
P.S. Zasto Eurosport 2 ne ide u 16:9 ?
Last edited by Poseydon; 14-09-11 at 12:58.
Bice provjereno.
update: provjerio sam i ako sve setujete kako treba, nema crnih linija, a ni zbijene slike. Odradite kao sto sam vec napisao i evo par screenshotova.
Last edited by Sale; 14-09-11 at 13:34.
http://www.tvcalculator.com/
proracunajte sami![]()
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
Nismo se razumjeli... Ako je u pitanju HD Ready Tv spojen HDMI kablom i odabranom HDrezoluciom (720p ili 1080i) odabrao "Normalno" ili "razvuceno" isto se hvata kada su u pitanju kanali koji emituju u 16:9 formatu, za ove koji idu 4:3 da bi dobili sliku preko cijelog panela treba izabrati "razvuceno". Kod Arena u pitanju je nesto drugo.Oni definitifno u etar idu sa 16:9 formatu, ali vecina materijala koji emituju je na izvoru 4:3 i oni ga u svojoj tehnici prilagodjavaju za emitovanje za 16:9 i zato su likovi neprirodne geometrije, a tek mogu zamisliti to grdilo na CRT ekranima. Kad su u pitanju CRT televizori svi kanali koji idu u 16:9 na 4:3 CRT ekranima ce ici sa prugama dolje i gore(vijesti, arene...)
Last edited by Poseydon; 14-09-11 at 14:18.
Tacno tako. Tu mi ne mozemo nista da uradimo. Stavljeno je 16:9 automatic na onim kanalima koji vecinom emituju 16:9, pa ce sami TV prijemnici to da interpretiraju. Ja sam samo preporucio kako podesiti da sve to (16:9, 4:3, SD, HD) izgleda kako treba na widescreen TV prijemnicima.
Jesi li registrovan ? Ako nisi, uradi to na https://www.t-com.me/myphone/?action=register
Trazit ce ti broj telefona, email i JMBG
Povezi na HDMI.
@fotograf
Username je broj telefona. Ako si zaboravio lozinku klikni ovdje https://www.t-com.me/myphone/?action=forgottenPass
Korisnik sam mini paketa (extra trio mini), a kad udjem u extra-tv pakete tamo pise da je trenutno aktivan start paket, koji niti sam startovao niti ga imam. Imam samo dodatne pakete koji su aktivirani 5 sedmica. Je li to tako treba da pise?
Ponekad, citajuci forum, pomislim kako ce mi mozak progristi put kroz
lobanju i otrcati vristeci...
Imam vas internet, Extra i telefon, ali kad sam danas zvao call centar receno mi je da nemam trio paket. Kako je to moguce?
Kad imas sve, moras da odes u T-com da objedinis u EXTRA TRIO paket
da nezna neko koji je razlog zasto nije mogla da se gleda utakmica atletiko m. - seltik na tv b92, ako ni jedna domaca televizija ne prenosi ligu evrope?
Sale imas PM
Ne, imam T-Mobile![]()
Prije uzeh da gledam Inter-Roma i ono je katastrofa.Kao da igraju neki mali zdepasti patuljci sa jedno 20 kg viska,a kad je npr slobodni sa 30 m nema sanse da vidis ovoga sto ga izvodi.Uradih ovo sto je Sale savjetovao,stavio sam ovu definiciju sirokog ekrana i ovo razvuceno i sad je bolje dosta ali opet to nije to i na kraju krajeva nije citava slika.Moze li neko da objasni sto se to desilo sa Arenom jer ranije nije bilo ovakvih smetnji,kanali su bili ok?
Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.
Mozete li ostaviti ovaj Cinemax u osnovnu ponudu?Hvala
Montenegro!!!
Naravno da ne moze, jer je dio HBO premium paketa.
Sale, postoji li mogućnost da se arene vrate na 4:3, jer je ovo katastrofa, pa čak i na widescreen prijemnicima?
Pa dje je onda HBO Digital???
Montenegro!!!
Kad gledam Vijesti i Arene moram da mijenjam u opcije HD signal, a kad gledam ostale kanale vracam na 4:3.. Jednostavnije je bilo da se deformise signal na tih 5 kanala u 4:3 bez ovih crnih linija kao sto je bilo do prije nekih mjesec dana i niko se nije bunio..
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)
Bookmarks