opusti se tebra, kao prvo iz naftalina ga je izvukao dejo posto za 24 god trenerskog iskust promjenio je isto toliko i klubova ( tako nesto). znaci nije bas ni on toliko dobar. def je uradio nesto sa nama , mislim da se i sam iznenadio i to mu niko ne spori. ali kako mu je cijena porasla on je poceo previse da se nudi drugima, a to se ne radi po novina. on se preporucuje dinamu, on se preporucuje za reprezentaciju hr a jos selektor nase reprezentacije. e tu je najvecu gresku po meni napravio. dize se tenzija kod nas, medju igrace , u savez itd a on popije par vina i kaze ma nisam ja to rekao. ajde jednom , ajde dva puta ali malo je ucestao bio.
a pogledaj datume kad je davao intervju , uvijek pred neki mec bitan. podsjeca me malo na burza, dobar je on al kad popije ne zna sta prica))
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Neka su ga ocerali. Doveo nas je do borbe za baraz! Pi, kakav neuspjeh...
"There’s no such thing as good money or bad money. There’s just money." - Lucky Luciano
http://www.vijesti.me/sport/komentar...u-clanak-37108
KRANJČAREVA SMJENA
Komentar: Odgovornost je sada na Savićeviću
Dejan Savićević oduvao je Zlatka Kranjčara nakon prvog poraza u kvalifikacijama (kao da smo Brazilci ili Njemci) i ušao u velike rizike - ako se Crna Gora ne plasira u baraž za Evropsko prvenstvo, odgovornost će biti isključivo njegova.
Baš kao što Kranjčar više neće biti krivac za eventualni neuspjeh, a opet će se njemu pripisati najveća slava ako Crna Gora 11. oktobra u Bazelu osvoji bod i nakon spektakularnih kvalifikacija (i u pozitivnom, i u negativnom smislu), ipak prigrabi 2. mjesto. Jer, doveo je Crnu Goru na korak od baraža, a gori rezultati protiv Bugarske i Velsa nikako ne mogu da pomute čudesnu jesen iz 2010. godine.
Šta god da se desi, jedna od najljepših evropskih priča u kvalifikacijama završava se na tipično balkanski način - sukobom predsjednika i selektora, započetim još kada je Crna Gora sa 11 bodova bila na čelu grupe, bez poraza, bez primljenog gola, rame uz rame sa Englezima i u vrhu stranica evropske sportske štampe.
Jasno je, dakle, da Savićević nije imao mnogo fudbalskih argumenata da smijeni selektora koji se tamo pred početak kvalifikacija, kada je vezao tri poraza u prijateljskim utakmicama i kada je ostao bez tri važna “štiha” Jovetića, Drinčića i Poleksića, nije libio da izjavi - napadam baraž, a neću se pomjeriti ni Englezima!
Treba li napominjati na kojoj je skali optimizma (ili pesimizma) bilo razmišljanje onog koji je juče smijenio Kranjčara, ali i kompletne fudbalske javnosti u Crnoj Gori, naviknute na neuspjehe i izjave tipa “protivnik je favorit, ima fudbalere koji primaju milione, ali mi se nećemo predati”.
Čudna odluka Savićevića da smijeni Kranjčara (ne baš i neočekivana, makar za one koji su detaljno pratili njihov odnos) može da se uporedi sa odlukom uprave Reala da 2007. smijeni Fabija Kapela, samo nekoliko dana nakon što je osvojio titulu i, još zvučnije, srušio dominaciju moćne Barselone. Iz “kraljevskog kluba” tada je stiglo čudno objašnjenje da Real nije imao igru, da bi koji mjesec kasnije tadašnji sportski direktor Reala i drugi crnogorski fudbalski as, Peđa Mijatović najavio da će “jednog dana objasniti zašto je stvarno Kapelo smijenjen”.
Možda i Dejan Savićević jednog dana i stvarno objasni zašto je Kranjčar smijenjen, jer je juče na pres konferenciji zagrebao samo po površini. Javnost zaslužuje to objašnjenje, a ovako će mahom biti na Kranjčerevoj strani. Jasno, njegovu smjenu je zaista teško objasniti fudbalskim razlozima. Objašnjenja u smislu “dogodili su mu se Vels i Bugarska” i “igrao je previše otvoreno u Kardifu”, i to u istim kvalifikacijama u kojima je redom porušio Tošaka, Hicfelda i Kapela, stvarno nemaju veze sa zdravom fudbalskom logikom.
Nije tajna, Kranjčareva ljubav prema čašici, te Savićevićeva alergija na ovakvu vrstu ponašanja, bili su glavni kamen spoticanja između selektora i predsjednika Fudbalskog saveza Crne Gore. Kranjčar je, navodno, već drugog ili trećeg dana svog mandata prekršio džentlmenski sporazum sa Savićevićem da se ostavi svojih starih poroka, te skoncentriše samo na fudbal. Kao što je vjerovatno istina da je bilo još mnogo situacija u kojima je Kranjčar pravio prestupe, te “nije poštovao kodekse Saveza”.
Ako je to bilo dovoljno za smjenu, kao i pogrešna taktika u Kardifu i loša priprema meča sa Bugarima, onda je Kranjčar makar zaslužio da mu se daju još dvije šanse - pa makar pio po cijeli dan i noć! Zaslužio je da završi posao koji je započeo, da privede kraju misiju u koju je on jedini vjerovao.
U kontekstu Kranjčareve smjene, gotovo je nevjerovatno koliki se stepen pesimizma uvukao u vrh Fudbalskog saveza nakon remija sa Bugarskom, kada je Crna Gora i dalje bila u fantastičnoj poziciji da se plasira na EP. Savićević je tada svoj lični sukob sa Kranjčarem pogledao kroz prizmu “sve manjih šansi da se plasiramo na Euro”, što je kao opijum djelovalo na ostale članove Izvršnog odbora saveza.
Tako je nakon poraza od Velsa gotovo svaki član koji je juče podigao ruku za Kranjčarevu smjenu, ponudio priču - Crna Gora više nema nikakvu šansu da se plasira na EP! Na aerodromu u Kardifu se sa svih strana čulo u formi polušapata: “Švajcarska će dobiti sve utakmica do kraja, mi nećemo dobiti nijednu”.
A pitanje je - kada će Crna Gora imati šansu ako ne sada, kada joj fali samo bod? I kada vjerovati u plasman, ako ne sada?
Ne bi bilo čudno da se svi Kranjčarevi rezultati iz prvog dijela kvalifikacija proglase kao slučajni, a da Crna Gora mirno i bez talasanja krene u kvalifikacije za naredno Svjetsko prvenstvo, gdje - opet neće imati šansu. Jer, Englezi i Ukrajinci će dobiti svaku, mi nijednu...
Svi koji me znaju na ovom forumu znaju i koliko mrzim teorije zavjere, ali sve vishe mi se cini da je Dejo prodao svojim dobrim prijateljima Kapelu i Blateru ove dvije utakmice, i da je Cico tim planovima stajao na putu, pa je zato oduvan.
Last edited by DIDI; 09-09-11 at 10:33. Reason: vrijedjanje
Deserve's got nothing to do with it.
nijesam ni ja neko ko uživa u teorijama zavjere, konkretno, veća fin.korist od švajcaraca i sl, kako će nas sudije oštetit, neki igrač prodat i tako.. ali ako tako nešto postoji, bar za 1% je veća šansa da to uradi selektor ili igrač nego predsjednik saveza!
taktika u velsu (đe je svako znao da će domaćin jurišati na 3 boda),a mi bez odbrane, on forsira od starta 4 napadača, ostavlja promaju u veznom redu i tako još više slabi odbranu, balić na bejla - nešto mi to ne zvuči logično, jer tako nikad nijesmo igrali ni u podgorici! nikad neću reć da je to namjerno zbog svega što je uradio za reprezentaciju, ali ako pominješ zavjere, nekako realnije zvuči..
Ne zaboravi da je u Velsu igrao bez trojice standardnih prvotimaca u odbrani. Morao je probati neshto novo. Pogrijesio je, ok. Deshava se svakome. Mourinho je primio 5 od Barse zahvaljujuci prije svega njegovoj losoj, preofanzivnoj taktici, pa nikome nije ni palo na pamet da ga smjenjuje. To jest, kad se neko nashao sa pricom, taj je sam poletio. Nego zato je Real Real(naucili ljudi lekciju iz proslosti), a FSCG je FSCG(nikad nece nauciti).
Deserve's got nothing to do with it.
Da, to je to. Zavjera. Nema sto drugo bit'. Dje, mi smo fudbalska velesila, ne mozemo mi izgubiti ni u gostima. Prodali smo utakmicu i kraj. :roll:
"There’s no such thing as good money or bad money. There’s just money." - Lucky Luciano
...‘’Mi smo došli u situaciju da probamo nešto da spasimo, jer su kola krenula u provaliju. Da pokušamo da ih zaustavimo. Sa Kranjčarem, ovakvim kakav je bio u posljednjih šest mjeseci, sigurno ne bi uspjeli. Sigurno da ga ne bi promijenili da nijesmo imali hronologiju događaja koji su se dešavali. Bilo je, ili napraviti promjene, ili ostati na starom i ne plasirati se na EP, sto posto. Jer ako si uzeo bod na posljednje dvije utakmice, šta onda da očekuješ protiv Engleza i Švajcaraca koji su tri puta jači. Plus atmosfera u ekipi, đe igrači koji su standardni vide da nešto ne valja. Da je u pitanju klub, i da sam ja predsjednik kluba, davno bih ga smijenio...
samo me ovo interesovalo
Imao sam sastanak sa njim poslije duela sa Bugarskom, a onda vjerujte mi čisto iz straha nijesmo kontaktirali da ne bude da sam mu ja poremetio i planove, ili da kaže da sam došao da mu sastavljam ekipu, ili pravim taktiku. Kao predsjednik sam smatrao da poslije meča mogu da mu kažem šta mi se ne sviđa, ali to nikada nijesam radio prije utakmica.’’
Neka Cico ovo demantuje ako nije istina.
Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.
obrati pažnju na suštinu posta - niko ne vjeruje u takve stvari, ali kad je rekordare prozvao deja i tu mogućnost, rekao sam da ako postoji tako nešto logičnije je da to uradi trener ili igrač..
sve u redu, lako je nama kritikovat poslije meča, ali da je žestoko promašena taktika, jeste..
Potpuno se slazem. Jes da mi je ovaj Kranjcar bio mio, i sad mi je mio, ali ovo gore sto si reka je tacno. A Kranjcar nije smio da dopushti da ne prica sa pred$ednikom saveza pola godine. Medjutim, mozda mu je Dejo treba dat otkaz poslije oktobra, kad se zavrse kvalifikacije, jer ce na ovaj nacin okrenut javno mnjenje protiv sebe. Mada mi se svidja kod Deja sto ima kichmu.
Neka nego možemo bit i prvi, sram ga bilo!
Ovaj potez, bez obzira na razloge, a obrazloženje istih juče na pressu je u najmanju ruku bilo smiješno i neozbiljno, u trenutku u kojem je napravljen, mislim da može da se desi samo kod nas. Da ti izađe predsjedink saveza na press s onakvom pričom i još kaže na kraju da Brnović nije samo trenutno rješenje, nego i za kvalifikacije za SP je otužno i za svaku osudu. Nego kao što rekoh, to može samo kod nas. Dobro, kod nas i u Srbiji. Da je Savićević principijelan kao što nije i da gleda rezultate i to kreću li se kola uz ili niz brdo, davno bi Vlaisavljević bio na birou rada. Ali nije, u pitanju je nešto drugo. A to drugo je lični sukob sa Kranjčarom.
Da je sačekao kraj kvalifikacija i smijenio ga, pa čak i ako bi ovaj izborio plasman na EP, ja bi prvi rekao što je to druže, ali mora da je baš usrao motku čim ga miče. I onda bi ova priča i prošla. Nije Cico bio svršen, ali to se sad ne radi moj Deša. Ali, jasno je da je Savićević čekao prvi rezultatski kiks da ga se trsi upravo zbog toga, zbog isključivo lošeg odnosa između njih dvojice lično, te straha da će Cico izborit vizu za EP i dolaska onda u situaciju da ne bi mogao da ga makne zbog javnosti. Sam je rekao juče da još od februara to nije više to, ali tu su bili rezultati pa nije mogao da ga skloni. Ovako, remi s Bugarima, ispaljivanje Đurkovića gnjilog za intervju (neka si Cico, neka si svaka ti čas`), poraz od Velsa, Cicov flert sa Dinamom i drugima (iako je mogao bez toga, X puta je ponovio da je srećan i da vidi sebe na mjestu selektora CG i u kvalifikacijama za Brazil...Murinja bi tom logikom davno govnjivom metlom iz Reala poćerali), Bećiraj, alkohol bla bla bla, oštri se sjkekira i paf! Za vrat direktno. Ne puštivši čovjeka da završi posao do kraja, a to je još dva jebena meča koja su za mjesec dana!! Posao, koji je odradio u najmanju ruku odlično, a do prije dva kola sjajno. Cijela Evropa je o nama pričala. Ali to smo mi, jadovi jedni obični, kojima čim nešto malo zapne ništa ne valja i sve se prethodno gazi. Đurković koji kaže u pitanju selektoru - nije više ništa u našim rukama, ovaj Perović sad evo između ostalog piše i kako igra nije bila neka i pored rezultata, imali smo sreće i sl. a igrao si i to kako s Englezima 0:0 na Vembli. Dobio si tri meča druže rezultatom 1:0. Alooooo. Važi veliki majstori, biće bolje s Brankom Brnovićem i genijem u tandemu. Pitam se što li ovaj Vlado Perović ne napisa koji tekst za Duška Vlaisavljevića, njegov rad, rezultate i odnos sa genijem, kad je ovako kreativan...ili ga je možda napisao no ja ne znam, možda čeka pravi momenat da ga izbači?? eeeeee kakve smo mi nesreće majko mila...
Opet kažem, ovo je VELIKA SRAMOTA!! Da se razumijemo, daj Bože da se mi kvalifikujemo u što sad debelo sumnjam, ja ću i dalje pričati da je ovo sramota. I ako ne bude najave da će biti reakcije sa tribina, ako to makar Kranjčar nije zaslužio, ja na tu tribinu neću ić.
Cico legendo, sve najbolje ti želim, samo najbolje si i zaslužio.
Na sportske.net procitaj da se najvjerovatnije vraća Filipović?
Šta radi ovo Dejo?
ja jos ne vjerujem da su ga makli...
ako postave Brnovica ugasili smo ga. ako vrate filipovica (vidim neko gore pominje) ne bi mi smetalo kad vec mora ali bi bilo smijesno posle svega vratit njega.
ovo se samo kod nas moze desiti i nidje vise. ono, ovakve sok terapije ponekad (naglasavam ponekad) mogu da donesu rezultate ali znajuci nas, bojim se da ce bit kontraefekat.
umalo napisah da dejo ovim pokazuje da je fudbalski savez njegov, u principu nema sto i da pokazuje kad on i jeste njegov i to svi znaju. do sad smo imali razloga da budemo zadovoljni njegovim radom i nije bilo nikakavih zamjerki pa mozda ce i ovaj put biti tako.
Dejo - ODLAZI!!!
Cico - HVALA TI!!!
Dejan Savicevic je nekad bio GENIJE, a danas je najobicnija PRDNJAVA!
ja bas i ne znam detalje oko cica, zakulisne radnje, ko pije, ko smrce kokain, pa se bas ne bih upustao u osudu ni jedne ni druge "zaracene" strane...
priznajem da mi smeta sto je cico otpusten sad, imao je rezultate, imamo jos sansi...opet, cujem i ove neke cicove kriticare, pa i tu vidim da ima "nesto", prosto nijesam siguran...
zato po ovom pitanju zauzimam sljedeci stav: navijam za crnu goru kao i uvijek, punim srcem...sacekacu rezultate ove dvije utakmice (to je mozda i dejo trebao da uradi)...ako prodjemo u baraz, nazvacu deja spasiocem crnogorskog fudbala, koji cico i matraci...
ako ne prodjemo, psovacu ga sto upropasti nas fudbal, pocera onakvoga stucnjaka...
dakle, kad nemamo puno informacija, svi pricaju o nekakvim zakulisnim radnjama, itd - pustimo neka rezultati pricaju...
do tada - NAPRIJED CRNA GORO!!!
Last edited by grunf; 09-09-11 at 10:40.
prespavah noc, ali gorcina ostaje... i dalje ne mogu da vjerujem da je makao cica pred dvije najvaznije utakmice... toliko sam volio ovu reprezentaciju i smatrao je svojom, prozivljavao svaki sekund utakmica u ovim kvalifikacijama, ali izgleda da ovo nije moja i nasa reprezentacija, vec pojedinaca i prema njoj se odnose kao da je privatan klub.
molim vas pomomognite mi da shvatim kako je moguce da se postavi trener u ovakvom trenutku pred dva najvaznija meca i da se jos kaze da ce biti trener i iduci ciklus kvalifikacija, a do sada nije nikog trenirao!?
da li uopste znate za takve primjere? da li je to neozbiljno?
ja to posmatram samo iz jednog ugla. postavili su covjeka, koji ce biti njihov poslusnik, bez autoriteta i iskustva u svojoj struci,kojem ce da prave i sastavljaju tim svaicevic i raznorazni menadzeri...
tuzan sam i bicu takav dok god ovako neozbiljni ljudi vode savez i koji misle da je to njihovo privatno vlasnistvo... kartu protiv engleske cu da poklonim nekome, a put koji sam isplanirao za svicarsku odlazem za neka bolja vremna...
jedino sto je pozitivno u svemu oveme i sto mi daje nadu je velika osuda janosti, sem mali broj udbasha i moralnih patuljaka, koji su nebitni, da ce se jednog dana nesto promijeniti i da ce opet reprezentacija biti nasa!!!!
pozdrav!
Last edited by darknes; 09-09-11 at 10:47.
Dakle desilo se i to cudo.
Crna Gora je dala najspektakularniji autogol u istoriji svjetskog fudbala.
Sto cemo, moramo je volit i navijat za nju i ovakva kakva je (nikakva), jer je NASA
'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
V.Drljevic-DAN
nije NASA no KGB izgleda.
Samo cu reci da ovakve drzave nema nidje! Pucamo na sve strane, raspad sistema!
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks