A što ne bi đeca učila u školu pomalo i Albanski?
To je jedini PRAVI drugačiji jezik koji je domicilan ođe....
Meni je npr krivo što ne znam ništa na Albanski. A i ne volim kad pričaju oko mene a ja nemam blage veze što se priča....
A što ne bi đeca učila u školu pomalo i Albanski?
To je jedini PRAVI drugačiji jezik koji je domicilan ođe....
Meni je npr krivo što ne znam ništa na Albanski. A i ne volim kad pričaju oko mene a ja nemam blage veze što se priča....
Neka,ne pomamljuljte ih,vele da Milić danas nije na pregovorima nego je online u pregovorima
U kako dobar dogovor,svaka čast opoziciji,odlično,taj rad dajte!
prva je slovenacka, a druga makedonska pjesma
ili si premlad, ili se prestar, kad to nisi ucio u skoli
(salim se, naravno. slucajno sam ih upamtila iz osnovne skole)
Razlike su drastične, samo ih oni koji nijesu pravnici nijesu u stanju ni vidjeti... Evo mog posljednjeg poklona dragim prijateljima sa ovog foruma.
Pravna leksika (jezik prava) standardizovana prema EVRONIM-u, višejezičnoj terminološkoj bazi
.
Interpunkcijski znaci
(nećemo sve, već samo one koji su bili predmet pregovora)
Kosa crta ( / ) - se u srednjem vijeku upotrebljavala umjesto zareza. Već dugo ona se koristi da označi u zakonskom (ili bilo kom pravnom tekstu) da su dva podatka odijeljena kosom crtom iste vrijednosti.
Crtica (―, –) je koji se koristi za označavanje naglašenijeg odboja od zareza, i povezuje dijelove rečenice. Može doći umjesto navodnika, zagrade ili dvije tačke. Treba praviti razliku između crte i spojnice (koja se koristi za dvosložne riječi)
Tačka sa zarezom ( ; ) je znak koji ima vrijednost između tačke i zareza. Koristi se na mjestima gdje bi tačka prejako odijelila rečenične ili značenjske dijelove, a gdje bi zarez to preslabo učinio.
----------------------------------------------------------------------------------------
Zaključak šta je po opoziciju (kad se već upuštila u igru interpunkcijskim znakovima) bilo bolje - izvedite sami.
Last edited by El Re; 07-09-11 at 21:24.
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
trebaju da stave .!. izmedju...i tako ga pokazuju narodu eo 20 godina
She is only here to annoy herself!
Poštovana upravo CdM-a i dragi prijatelji koje sam stekao i s kojima sam se družio ovdje,
Prije nekih sat vremena doživio sam meni lično jako neprijatno iznenađenje da se izvjesni pozorišni moderator umiješa u moderiranje na pdf-u "Politika". Pdf. "Politika" je onaj na koji sam rado dolazio, družio se s dragim ljudima, razmjenjivao mišljenje i pokušavao dati svoj skroman doprinos kvalitetu rasprave. Ne mali broj puta tokom svih ovih godina bio sam vrlo grubo napadnut, čak i vrijeđan, no koliko sam god mogao trudio sam se uzdržati da uzvratim vjerujući da će moderator/i reagovati. Uglavnom je i bilo tako, na čemu iznad svega želim da se zahvalim Hariju za koga smatram da je jedini (makar dokazano) sposoban da moderira na ovom teškom i najnezahvalnijem pdf-u.
Ipak, trudim se da pamtim samo ono lijepo što je obilježilo moj boravak na ovom Forumu, a toga je zaista bilo puno.
Sujeta i nedoraslost mladog moderatora koji se nije uzdržao i odlučio da svoju zamjerku prenese nadležnom moderatoru koji je bio aktivan i prisutan, već se upustio u moderiranje pdf-om sam, stavljajući svoj srpski politički sentiment ispred vlastite samokontrole, rezultirali su time da se sa mnom započne nekakva igra "infraction"-a.
Moram priznati da i pored višegodišnjeg iskustva večeras sam prvi put saznao da moderatori sa drugih pdf-a mogu potpuno na ravnoj nozi dijeliti famozne "infraction"-e đe im padne na pamet, (dakle, ne samo na svom pdf-u) a ne kako sam ja mislio da takvo pravo (generalne supervizije) imaju isključivo administratori.
Za mene ovakvo ovlaštenje nije samo nelogično, nego i neprihvatljivo i pod tim uslovom (da mi kom god moderatoru padne na pamet dijeli kartone, samo zato što politički drugačije misli) ne vidim smisao svog daljeg učešća. I na fudbalskoj utakmici nema 30 sudija već pravo na kartone pripada samo jednom.
Iz tog razloga želim od srca da se zahvalim Upravi CdM-a koja mi je svih ovih godina omogućila ovo jedinstveno zadovoljstvo druženja i javne riječi, ali i svim dobrim i dragim ljudima koji ovdje dolaze, koje sam rado čitao i koji svojim postovima pomažu da CdM bude ono što jeste.
Posebnu zahvalnost, nakon svih ovih godina, želim iskazati Hariju i svim mojim prijateljima, kao i svima onima koji su me podržavali, ohrabrivali da pišem i rado čitali.
Ukoliko u tome ne budem onemogućen, svima vama ostajem dostupan na PM-u, a ja ću se, u mjeri koliko mi to obaveze dozvole, potruditi da provjeravam poštu makar s vremena na vrijeme i svakom odgovorim.
Još jednom, hvala timu koji stoji iza CdM-a i hvala svima,
El Re
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
Nikada, sa ljudima koji otvoreno negiraju sve sto ima veze sa Crnom Gorom. Ne bi tako davno kada je Mandic prognozirao 50% Srba i sl. izjave. Sa takvima nikad sigurno.
Kao da mi ne vidimo sta se sve desava, i sta sve izjavljuju i kako djeluju jos od samog referenduma. Da ne pricamo tek o periodu prije referenduma. Nije to DPS izmislio, oni su sami taj naziv prihvatili, i to sa ponosom.
Nije go*no nego se pas po*rao...
Lajkuju li jedni drugima status?
"Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson
Think different!
Ovo sa tačkom i zarezom je namigivanje srpskom. :lolblue:
*O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
(H. Hese, Sidarta)
ada i meni su dali po prknu El Re, mada zasluženo... Hari me dobro izdevetao tim infrakcijama. žalili su mu se na mene da vrijeđam i tako... zasluženo? vjerovatno. pametno? sigurno. mir u kafani a ja panjat ću se oporavit od pruta. nije lako moderisati ovakav forum a ponajmanje zadovoljiti prilike unutar samog tima.
žao mi je viđeti da si dobio kaznu jer mislim da nije sazlužena i siguran sam da se neće ponoviti. u stvari mislim da je bezočno tebi dati negativne poene jer uložiš stvaran trud u svoje pisanje i 99% si pristojniji nego većina ovđe a od mene i kad spim... a pristojniji si od ovih koji ne poznaju razliku između zareza i crtice i kose... u bilo čemu... a kamoli najvišem pravnom aktu jedne DRŽAVE!?
sve će to pozlatiti 3M... džoni mijenjaj pjesmi naslov... zbog čega primatima nikad ne...
Ја сам за договор.Ова прва варијанта можда вама и изгледа као равноправније ријешење, али нема шансе да прође на уставни суд.
Зато мислим да је много важније да се борите за то да српски буде заступљенији у наставном плану и програму, него да се борите за име предмета, тј. за неко неуставно ријешење, које ће пасти на уставном суду за пар мјесеци и вратити вас на почетак.Али тада ће изборни закон бити усвојен, па неће моћи да се уцјењује....
Last edited by BAR; 07-09-11 at 22:44.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Ajde ne budite smiješni! Ustavni sud će odlučivati o nazivu predmeta!?
Možda bi trebali provjeriti bi li umjesto matematike po našem Ustavu više odgovarao naziv račun, a možda čak i računj.
Na kraju će "dogovorit" neko rješenje koje će kasnije svi da obesmišljavaju.
Opozicija se trebala "zakopat" za rešenje maternji jezik i književnost i ni makac.
Pa neka ga provjere na Ustavnom sudu.
Vala Stradivari kako se godj dogovore ja sam srecan sto ti odustade od onoga da ne placas kazene pa da ides u zatvor... Jer bi bila paśa sramota da ti ne donesemo nerandze u tu relaks kuću, a ja bi se boja tamo uć. Tako mi bog pomoga prije bih ti ih ja donio ili ovaj Grof od Rovaca no ovi sto se odje slazu s tobom![]()
US English
UK English
Australian English
Jamaica English ( Im back to my roots man)
Svi su Engleski dialekti i sve zemlje su bile kolonije. Mi nismo bili kolonija već federacija (doduše CG je jedno vrijeme bila okupirana od strane Srbije ali nećemo sad o tome). To što se Srbija samo proglasila za lidera ne znači
Srbija = Jugoslavija i to ne daje Srbima za pravo da proglase copyright na jezik
Crnogorski je različitiji od Srpskog nego Hrvatski
Možda neki ne znaju ili neće da znaju ali slovo Ś je u Crnoj Gori postojalo u Ćirilici(nema 100 godina od kako se zadnji put koristilo), znači Crnogorci su imali i svoje pismo. Normalni Hrvatski(bez novotarija) se od Srpskog razlikuje samo po nekim izrazima i ijekavici(koju takođe Srbi prisvajaju kao njihov izum) dok sve drugo dijele (gramatiku i pismo)
Last edited by Rakun; 07-09-11 at 23:14.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Laicko pitanje: da li Ustavni sud moze da se izjasnjava i odlucuje o necemu sto je podzakonski akt (konkretno ime predmeta)? Jer Zakon je vec usvojen, i ime predmeta se tu ne pominje...
Just to slip the skin...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks