Probaj npr sa: https://www.discountwatchstore.com/
kako naructi sat s ovih sajtova sto dostavljaju robu u cg...probao nekoliko modela za svaki pise da ne dostavljaju robu u cg..
Probaj npr sa: https://www.discountwatchstore.com/
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Jedan je otvorio "case" protiv mene tj ne on izgleda nego njegov komp, bot,automat kako li već. Radi se o nekoj majici koja je plaćena preko PP pa to čudo ne registruje transakciju izgleda. E sad problem je u tome što ovaj prodavac ne odgovara na mail-ove a onaj datum do kad treba platit sjutra ističe. Naravno, iz podrške su mi rekli da ga kontaktiram telefonom. Može li se desit da mene blokiraju ili će me neko sa ebay-a prvo kontaktirat?
Pa odgovori na taj case ako mozes, i napisi sve to... I podji na live chat sa eBay podrskom, i reci im sve to, uglavnom nece ti suspendovati nalog, ne brini...
radi opet:butterfly:
evo testirao sam nesto....
S Dealextreme.com...sam narucio 2 paketa jedan preko kartice na pravu adresu..a drugi preko paypala na slovenia (state montenegro) i stigli su oba u isto vrijeme
Sad sam promijenio i paypal i ebay na Bosna i Herzegovina....pa razmisljam da se ne cimam s prodavcima nego da narucujem na tu adresu ako i kojim slucajem podje za Bosnu trebalo bi za 2-3 dana da stigne do CG
Sta mislite? posto sad imam dvije posiljke od 50e a ovaj prodavac nesto sere![]()
Radi ali ne .com, nego sa co.uk... Platio ja jutros jedne farmerice![]()
kod nekog prodavca hoce a kod nekog ne. ja vise ne znam koji k.. zajebavaju vise
Jel ikako moguce da se sredi prva stranica o ovome, da se ne cimamo svi po 122 stranica da ukapiramo dje sta i kako...
Mogu li kako da postavim telefon da se prodaje preko ebaya?
Nemaš povratno uplate na paypal a i poštarina nije jeftina odavde pa mislim da ti se ne isplati.
ima ako je na hr a i bosna moze sad da prima pare na paypal....
a postarina npr ems i nije toliko skupa a salju svuda...
the World's leading dance event
Sensation
Moze li se ikako izbjeci placanje pdv-a za narudzbe preko 150e ?
A man,as a general rule,owes very little to what he is born with.A man is what he makes of himself
Moze... Kazes prodavcu da umjesto pravog racuna stavi lazni sa ukupnom svotom ispod 150 eura... Naravno, neki prodavci ovo nece prihvatiti...
Probao sam jednom sa tim, ali supci iz EU nisu htjeli ;p
A man,as a general rule,owes very little to what he is born with.A man is what he makes of himself
Azijati to rade bez problema, ako treba licno ce doc na nasu carinu, samo da prodaju proizvod... Amerikanci pak su malo tvrdji, ako su individualni prodavci onda vjerovatno hoce, a ako su neke firme u pitanju, jako tesko...![]()
Ja sam bio porucio farove za moje auto, znaci paket je bio sirok koliko ruke mogu rasirit, isto toliko i dugacak, a debeo jedno 40cm...
ukupno me ispalo 170e, rekao sam prodavcu da napise da su farovi 99e a postarina 39,99 tako nesto... i posto je bio paket iz njemacke a prodavac njemac, trebalo je muke da se sporazumijemo jer je ocajan sa engleskim... uglavnom me je skapirao na kraj...
Carina mi je otvorila paket, docekala ih je ova faktura sa laznom cijenom, otvorili su da vide jel unutra stvarno far, zatvorili, i samo sam platio 4e otvaranje... Znaci ako ti napisu laznu fakturu neces imat problema, a ako je veci paket, ne gine ti otvaranje i provjera, tj 4e
Njak Njak Njak
Provalili su me na paypal sad neće da mi verifikuje broj kartice i tamo gdje je izdata paypal ne podržava zemlju itd još mi je ostalo da platim dvije stavke nešto sitno što da radim hoće li pomoć što da izvadim drugu karticu ili šta predlažete popizdio sam :numbness:
Kako provalili? To pri registraciji?
Njak Njak Njak
E ovako, imam jedno pitanje: Kako UPS i slične firme naplaćuju dostavu, jel po težini ili udaljenosti ili nešto treće ili sve zajedno? Predmet naručujem na e-bay, košta 5 dolara i težak je ~50 grama. Vrlo je hitno pa mi se ne čeka ova regularna dostava, a naručuje se iz USA. Zna li neko nešto o ovome? Unaprijed hvala i izvinjavam se ako je pitanje već bilo...
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)
Bookmarks