- U cemu je razlika izmedju ruske skole i neke Oksford Inglis skul? Niti jedna niti druga nije dio drzavnog obrazovnog sistema u CG. Ako neki Rus bude dobio crnogorsko drzavljanstvo ili odobrenje stalnog nastanjenja on ce MORAt saljit svoju djecu u drzavnu crnogorsku skolu.
- Sto se tice desetaka pa cak i stotine Rusa koji su tu na osnovu odobrenja privremenog boravka - zar nemaju puno pravo imat neku obrazovnu instituciju za svoju djecu koja ce se ranije ili kasnije vratit natrag u svoju domovinu?
- Sto se tice Turaka u Njemackoj mislim da si sve pobrkao - u Njemacku obicno dolaze gastarbajteri iz turskih i , oprosti, crnogorskih vuko**bina za radit baustelcima. Za razliku od njih svi ti Rusi koji dolase u CG imaju dovoljno novca na racunu da bi mogli investirat, placat poreze i stvarat radna mjesta za nezaposlenih Crnogoraca. Neki Rusi imaju toliko novca da uopce ne trebaju radit i mogu samo uzivat i trosit pare. Jesi li shvatio razliku, moj radikalni crnogorski prijatelju?
- Bogami, kakva "nekontrolirana emigracija iz Rusije"? Zamisli samo zasto bih naprimjer trebao "emigrirat iz Rusije" gdje imam mjesecni dohodak od nekoliko tisuca eura? I gdje - u siromasnu CG s tisucima nezaposlenih stanovnika neki od kojih zive from hand to mouth! Jesi li vidio ruskih prosjaka po ulicama crnogorskih gradova? Jesi li vidio hrpu nebrijanih Rusa ispred ZZZ-a spremnih za svaki teski posao?
- Sto se tice "nekontrolirane KUPOVINE stanova od strane Rusa" - pas smjesan si i patetican. Ne trebas kontrolirat "kupovinu stanova", nego samo "PRODAJU stanova". Ako si toliko zabrinut tim problemom mozes slobodno pitat nekoliko tisuca svojih sugradjana zasto su prodali Rusima stanovi i jesu li spremni te svote odmah vratit da bi Crna Gora postala "cista od ruskih upadaca"? Ili mozda si TI spreman isplatit Rusima kompenzacije iz osobnog dzepa? Ili mozda mislis da najbolje rjesenje moze bit "noc dugih nozeva"?
- Ako "vidis strasan problem" u bilo cemu onda odmah trebas u ljekarnu za kupovat Prozak. Ako mislis na "sledecih 10-15 godina" dobit ces odlican diskont, vjeruj mi!
- Ono o "nadobudnoj manjini" cak necu ni komentitat. Samo cu ti dat jedan savjet - potrazi javne podatke koliko se Rusa naturalizirao tijekom zadnih godina dana.
Svaka ti cast internetski vitezu!

Bookmarks