Previse je to, mada znas i zasto ti trosi toliko...
10L benzina sa AC, plina 12L sa AC, jednake voznje, jbg, mora više plina trošit'
Previse je to, mada znas i zasto ti trosi toliko...
TAKUMI
S' obzirom da na netu pise da je prosjecna gradska potrosnja 11L benzina, ne vidim kako je to previse? I u gradu nikad nije WOT
Cekaj, jel tebi 12 prosjek ili gradska?
Ako ti je prosjek 12 onda je mnogo, ako ti je cista gradska pegeovska 12 onda ti si one lucky man.
TAKUMI
Čista gradska 12L plina sa AC, bez AC trosi masu manje, skoro 2-2.5L
ima li mirisa plina i gubika snage, kako se odzava plin u autu?![]()
Ne moze se izgubit snaga kad je nikad nije biloZa sad je sve kao sat, 7 hiljada sam presao, zadovoljan u svakom slucaju
![]()
To je odlicna potrosnja, odlicna.
Mada, previse mi je 2 litara vise sa AC.
Nema mirisa, snagu ne mozes osjetit, tesko, jedino ako je plin skart (Luk Oil recimo).
Odrzavanje? Ciscenje filtera svakih 5-6000 km (3 min posla), zamjena istih na 30-40 000 (2 min posla), zamjena crijeva na 100 000, tada se radi i stelovanje dizni (hod i po potrebi vrijeme ubrizgavanja). Dizne se mijenjaju na 500 000.
TAKUMI
I meni je bilo cudno da je toliko veca potrosnja sa AC, ali sam testirao 2 puta, moguce da je do kompresora nesto? Mozda mu fali ulja ili sto li vec, lupam![]()
Ne nego mislim da imas velik kompresor, mozda isti kao na sestake, a taj oduzima previse snage. Bas cu sad da vidim kako stoje stvari.
TAKUMI
Nije isti kataloski broj, ali slika i cijena je ista kao za kompresor od 318 kao za komprsor od 328 recimo.
Moguce da je drugi kataloski broj zbog stope jer mjesto gdje se kaci je drugacije kod sestaka.
Mozda imas velik kompresor. Ne znam.
P.S. koja je razlika izmedju potrosnje benzin/plin?
TAKUMI
Imam pitanje, ocigledno mnogo vise nego ja znate o BMW-u. Planirao sam uzet bmw peticu, 1986 god, dakle 524, nisam siguran da li je TD. Znaci, auto je solidno ocuvano, to je taj model kao na slici, no je druge boje, gume su mu nove iz njemacke kao. Meni se iskreno svidja auto zbog retro dizajna, no mi je brat rekao da su to kvarljiva auta i da su im djelovi dosta skupi. Moguce je i da dosta trosi jer je starije auto. Sto mislite? Valja li bacat pare na ovo?
![]()
.addiction
Ne bi trebalo da su skupi dijelovi ako se uzmaju aftermarket jer za takvo nešto se ne isplati uzimati original. Treba vidjeti koliko je prešao tj. jeli motor na izdisaju zbog generalnog servisa. Ima li korozije... Kakve su kočnice... Komplet sistem za hlađenje motora...
Koliko para?
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
Trebam poc s nekim ko se razumije u sve to, i provjerit na licu mjesta, mada bi bolje bilo uzet auto na generalku kod majstora. 1.000 OJRO
.Ne znam,nisam pametan.
.addiction
Nisam te dobro razumio, da li auto uzimaš iz Njemačke ili je auto registrovano na naše tablice.
Ako kupuješ u Njemačkoj, trebao bi prvo da se raspitaš da li možeš ovdje da ga registruješ, s obzirom da auta moraju da imaju Euro3 da bi mogao da ih uvezeš i registruješ.
A auto kao auto, i meni se sviđa, pogotovo ako je dobro očuvan, jeftini djelovi, možda malo skuplja registracija, ali dobro..
Nisi morao.
P.S. mici je slobodno.
TAKUMI
a onda ga upali i čarolija prestane..
She is only here to annoy herself!
...i neko zove vatrogasce i kaze da je neki piroman zapalio vatru, vidi se crni dim...
TAKUMI
There are currently 4 users browsing this thread. (1 members and 3 guests)
Bookmarks