Page 124 of 748 FirstFirst ... 2474114120121122123124125126127128134174224624 ... LastLast
Results 3,076 to 3,100 of 18690

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Svake godine Dan donosi ekskluzivne vijesti o turizmu pa ili morska pascad trce obalom ili otrovne meduze prijenjaju uz ...noge, ili je najezda algi svih boja tek kad je ispucano sve sa mora preslo se i na kopnene nemani - cuvar kauboj. Nesto nijesam bas siguran da cuvari uopste smiju nositi oruzje, ali kad Mrak napse ja vjerujem.
    Imamo i mi svoj "Dan". Ljudi vole pljunuti po svome pa makar i neutemeljeno. To im valjda podiže tiražu a kontinentalce dovodi u ekstazu. Jer njima na moru ništa nije po volji pa jedva čekaju kad će malo pljucnut

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Pravila ponašanja se moraju poštivati. Mora se poštivati i čovjeka koji radi za svoj kruh, ali moraju postojati i neka ograničenja kad se, zašto i na koga poteže oružje. U Hrvatskoj bi trenutno ostao bez posla jer Majo, bez ljutnje, ali nije njegov posao prijetiti oružjem. Ne znam kakav je zakon u CG. Ako mu zakon to dozvoljava onda ok, ali sumnjam u to. Inače kako rekoh, s Talijanima se ponekad mora na silu jer drugačiji jezik ne razumiju. Bio sam u takvim situacijama ali sam se uvijek trudio izbjeći obračune. Imamo policiju koja je za to plaćena, pa neka rade svoj posao.

Što se tiče plaže, razumijem da je to tako ali zašto je plaža uopće u upotrebi ako je u takvom stanju? Postoje li kante i kontejneri za smeće? Postoji li uopće koncesionar na toj plaži? Imamo sličnu plažu u Kuparima ali ta ima koncesionara i na njoj je uvijek čisto i uredno. Tu je 6 devastiranih i razrušenih hotela punih polomljenih stakala ali zbog toga nitko nikome ne ograničava vrijeme za kupanje.
    Meni ne smeta oruzje jer sam navikla da to gledam po mnogim drzavama na zapadu i istoku. Ne znam kako se zove ali lici na automatske kratke puske, setaju po gradu, provjeravaju turiste, nerijetko zaustavljaju saobracaj sa uperenim tim oruzjem sa prstom na orozu itd.. Cemu panika ako je sve u redu sa vama? Ako se gradjani nevaspitano odnose prema tim sluzbenicima, vjerovatno znaju da su presli neku mjeru. To je moje vidjenje i bilo koga ko nema razloga da se plasi jer je to za korist nas civilizovanih gradjana. Isto se desava i u Italiji..
    Nisam primijetila natpis da postoji neki koncesionar, vec samo kulturnog cuvara u civilu. Nisam primijetila ni kante za smece, ali to ne znaci da se smece moze sloboodno bacati kome se cefne. Kulturna osoba kad vidi da nema kanti za smece, svoje nosi sa sobom. Kad sam po Alpima ne vidim korpe i to znaci da sve to lijepo spakujem i odnesem tamo gdje mogu da bacim smece. Identicno je i po CG katunima.
    Ovo sto sam vidjela je smece svinja koje ne mogu nazvati turistima.
    Da nisam ocevidac svega, ne bih slovo ukucala po pitanju Valdanosa, a nesto nisam primijetila da je na Valldanosu dozvoljen kamp. Obavjestenja o tome nije bilo.
    Sto se tice toga - zasto je dozvoljeno da se dolazi, i ja se pitam donekle, jer poznajuci samoupravljace kako dozivljavaju demokratiju - nesto mi je i jasno. Glavacke bi i u napusteno nuklearno skladiste - samo da bi rekli - moze nam se.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

O ukusima se ne raspravlja ali mislim da Excelsior nije naj u Dubrovniku. Super je hotel i sve to stoji ali ipak mislim da su Hilton, Palace, pa i Bellevue za nijansu bolji hoteli
    Ne radi se o ukusu koliko o zadovoljenju mnogih normi. Ne zaboravite da ja prilazim sa CG pasosem, a pored toga i malo karakteristicnim prezimenom u pasosu, a da dolazak mnogih iz ex YU na konferenciju sa ostalima sa zapada ima svoju karakteristicnost. Apartman im je ukusan, usluznost na izuzetnom nivou, profesionalni i prilagodlljivi, i jako se osjecam prijatno u tom hotelu a pogled je fantastican. Rekla sam da sam testirala po tim normama i ostale, ali ostaje samo on posebno po svim mjerilima.
    Kad budem imala vremena postavicu i neke foto.
    Ne znam da li ste bili gost u tim hotelima vise dana.. Ali nije sve kao sto izgleda.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 22-08-11 at 15:44.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Meni ne smeta oruzje jer sam navikla da to gledam po mnogim drzavama na zapadu i istoku. Ne znam kako se zove ali lici na automatske kratke puske, setaju po gradu, provjeravaju turiste, nerijetko zaustavljaju saobracaj sa uperenim tim oruzjem sa prstom na orozu itd.. Cemu panika ako je sve u redu sa vama? Ako se gradjani nevaspitano odnose prema tim sluzbenicima, vjerovatno znaju da su presli neku mjeru. To je moje vidjenje i bilo koga ko nema razloga da se plasi jer je to za korist nas civilizovanih gradjana. Isto se desava i u Italiji..
    Nisam primijetila natpis da postoji neki koncesionar, vec samo kulturnog cuvara u civilu. Nisam primijetila ni kante za smece, ali to ne znaci da se smece moze sloboodno bacati kome se cefne. Kulturna osoba kad vidi da nema kanti za smece, svoje nosi sa sobom. Kad sam po Alpima ne vidim korpe i to znaci da sve to lijepo spakujem i odnesem tamo gdje mogu da bacim smece. Identicno je i po CG katunima.
    Ovo sto sam vidjela je smece svinja koje ne mogu nazvati turistima.
    Da nisam ocevidac svega, ne bih slovo ukucala po pitanju Valdanosa, a nesto nisam primijetila da je na Valldanosu dozvoljen kamp. Obavjestenja o tome nije bilo.
    Sto se tice toga - zasto je dozvoljeno da se dolazi, i ja se pitam donekle, jer poznajuci samoupravljace kako dozivljavaju demokratiju - nesto mi je i jasno. Glavacke bi i u napusteno nuklearno skladiste - samo da bi rekli - moze nam se.

Hvala Lepo
    Ni meni ne smeta oružje ali se zna kad se i zašto povlači pištolj. Inače se radi o prekoračenju ovlasti zbog čega slijedi otkaz.

Za kante i kontejnere pitam zato što plaža očito ima koncesionara ili nekoga drugoga tko se brine o njoj. Netko toga čuvara plaća. E sad ako taj netko zarađuje na iznajmljivanju ležaljki, prodaji pića i slično, onda je dužan i brinuti o čistoći plaže. Istina je da normalan čovjek neće bacati smeće pa i ako nema kante, ali kod nas su kante jedan od glavnih uvjeta za komercijalizaciju pomorskog dobra. Koncesionar ih je dužan postaviti i organizirati odvoz smeća. Ako gost pored kante i upozorenja da je to zabranjeno i dalje prlja plažu, onda se pozove komunalni redar koji će mu odrezati kaznu pa mu više neće pasti napamet da prlja i da baca gdje mu padne napamet.

p.s. Kod nas je najveći doprinos čistoći plaža dala Vlada kad je uvela otkup plastične i staklene ambalaže. Odonda ne možeš naći plastičnu bocu pa da ti treba život spašavat
    Last edited by bracodubrovnik; 22-08-11 at 15:48.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Ne radi se o ukusu koliko o zadovoljenju mnogih normi. Ne zaboravite da ja prilazim sa CG pasosem, a pored toga i malo karakteristicnim prezimenom u pasosu, a da dolazak mnogih iz ex YU na konferenciju sa ostalima sa zapada ima svoju karakteristicnost. Apartman im je ukusan, usluznost na izuzetnom nivou, profesionalni i prilagodlljivi, i jako se osjecam prijatno u tom hotelu a pogled je fantastican. Rekla sam da sam testirala po tim normama i ostale, ali ostaje samo on posebno po svim mjerilima.
    Kad budem imala vremena postavicu i neke foto.
    Ne znam da li ste bili gost u tim hotelima vise dana.. Ali nije sve kao sto izgleda.

Hvala Lepo
    Naravno da nisam bio gost u hotelima u svome Gradu, ali često pričam s gostima hotela, ponekad odem na večeru ili na piće, a pratim i medije. U biti svaki od navedenih, pa i mnogi drugi dubrovački hoteli s 5 zvjezdica, su na neki svoj način najbolji

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ni meni ne smeta oružje ali se zna kad se i zašto povlači pištolj. Inače se radi o prekoračenju ovlasto zbog čega slijedi otkaz.

Za kante i kontejnere pitam zato što plaža očito ima koncesionara ili nekoga drugoga tko se brine o njoj. Netko toga čuvara plaća. E sad ako taj netko zarađuje na iznajmljivanju ležaljki, prodaji pića i slično, onda je dužan i brinuti o čistoći plaže. Istina je da normalan čovjek neće bacati smeće pa i ako nema kante, ali kod nas su kante jedan od glavnih uvjeta za komercijalizaciju pomorskog dobra. Koncesionar ih je dužan postaviti i organizirati odvoz smeća. Ako gost pored kante i upozorenja da je to zabranjeno i dalje prlja plažu, onda se pozove komunalni redar koji će mu odrezati kaznu pa mu više neće pasti napamet da prlja i da baca gdje mu padne napamet.

p.s. Kod nas je najveći doprinos čistoći plaža dala Vlada kad je uvela otkup plastične i staklene ambalaže. Odonda ne možeš naći plastičnu bocu pa da ti treba život spašavat

Ocigledno da nisam bila dovoljno jasna. To je "divlja" plaza. Nema nista.. Ako neko ima pravo na oruzje, ima i pravo procjene o koristenju tog oruzja. Mada ja licno sumnjam da je imao drugu mogucnost. Za lijecenje histerika, agresivaca, nekulturnih ili ludaka nisu zaduzeni radnici sigurnosti.

Ja doprinosim cistoci jer ne bacam smece nigdje gdje za to nije postavljeno mjesto. Ionako me zacudjeno gledaju kad na izletu po jezeru i papiric stavljam u torbu da ne prljam prirodu. Bez nasih primjera, nema normi. Za to mi nije potrebna ni drzava, ni vlada, a kamoli novac za otkup mog smeca.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Naravno da nisam bio gost u hotelima u svome Gradu, ali često pričam s gostima hotela, ponekad odem na večeru ili na piće, a pratim i medije. U biti svaki od navedenih, pa i mnogi drugi dubrovački hoteli s 5 zvjezdica, su na neki svoj način najbolji
    Neki nasi gosti su imali zamjerke i po toj osnovi smo eliminisali one koji ne odgovaraju. Samo to.
    A hvale za osoblje Excelsiora imam iha...Desavale su se vanredne situacije i izvanredno su prilazili obavezama. Nadam se da ce tako biti i nadalje.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Ocigledno da nisam bila dovoljno jasna. To je "divlja" plaza. Nema nista.. Ako neko ima pravo na oruzje, ima i pravo procjene o koristenju tog oruzja. Mada ja licno sumnjam da je imao drugu mogucnost. Za lijecenje histerika, agresivaca, nekulturnih ili ludaka nisu zaduzeni radnici sigurnosti.

Ja doprinosim cistoci jer ne bacam smece nigdje gdje za to nije postavljeno mjesto. Ionako me zacudjeno gledaju kad na izletu po jezeru i papiric stavljam u torbu da ne prljam prirodu. Bez nasih primjera, nema normi. Za to mi nije potrebna ni drzava, ni vlada, a kamoli novac za otkup mog smeca.

Hvala Lepo
    To već mijenja na stvari, ali svejedno ne opravdava potezanje oružja no nebitno. Nego može li se ta plaža uzeti u zakup? Gdje je to točno? Ima li priključak na struju i vodu? Ja ću dotjerati kante i kontejnere

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Mislim da mozete na netu naci o Valdanosu dosta, a posebno o namjenskoj prodaji te zone za civilizovan turizam. I ovih dana je ta prica u opticaju pa me dijelom ne cudi ovakvo pisanje Dan-a.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Mislim da mozete na netu naci o Valdanosu dosta, a posebno o namjenskoj prodaji te zone za civilizovan turizam. I ovih dana je ta prica u opticaju pa me dijelom ne cudi ovakvo pisanje Dan-a.

Hvala Lepo
    Našao i vidim da je plaža prelijepa. Šteta što nije u komercijalnoj upotrebi. Vidim da ne nedostaje zainteresiranih ali se sve nešto oteže što me podsjeća na Kupare. Raj na zemlji koji već 20 godina propada.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

To već mijenja na stvari, ali svejedno ne opravdava potezanje oružja no nebitno. Nego može li se ta plaža uzeti u zakup? Gdje je to točno? Ima li priključak na struju i vodu? Ja ću dotjerati kante i kontejnere
    Braco znam da si dobio na loto, ali bogomi to je malo za Valdanos Mogli bi zajedno zakupiti onu plazu u Dugi Rat, ali to poslije one janjetine sto izgubih na patriotsku opkladu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Braco znam da si dobio na loto, ali bogomi to je malo za Valdanos Mogli bi zajedno zakupiti onu plazu u Dugi Rat, ali to poslije one janjetine sto izgubih na patriotsku opkladu
    Ma ja sam mislio dvadesetak kvadrata plaže. Osim dobitka na lotu imam ja i neke ušteveđine. Janje ćemo popola

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Moj glas ide za Dubrovnik Palace

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Nema na Excelsioru odavno. Inace, Excelsior je po mojoj procjeni naj hotel u Dubrovniku. Nakon vise "testova" fokusirala sam se da samo kod njih odsijedam, i preporucujem i za odmor i konferencijski turizam.

Hvala Lepo

p.s. Izvinjavam se Gospodinu Milovanu i ostalima na mojoj reakciji, ali zaista treba imati razumjevanja prema razlichitim primjerima, jer se ne moze suditi po sablonu opozicija svemu - pa i razumu.
    Ma ko se voli, ti se i ljute, nema te sile koja mi moze promijenit LJUBAV prema tebi.

cmok, cmok.............................................. .................,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ma ja sam mislio dvadesetak kvadrata plaže. Osim dobitka na lotu imam ja i neke ušteveđine. Janje ćemo popola
    kako se mjenja po padežima:
    kome čemu-janjetine
    kome čemu-meni
    s kim,s čim-sa kapulcem
    na pola presječenim

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

ti s maunama si off topic...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Turizam:Na Žabljaku živo, Kolašin pust
    24. avgust 2011.
    ShareLjetnja sezona na sjeveru za neke je bila uspješna, a za neke ipak ne.Dok je na Žabljaku živo, Kolašin je pust.
    Novi put na Žabljak je doveo i veliki broj turista, te su Žabljačani zadovoljni ljetnjom sezonom. Direktor turističke organizacije Boro Nikolić kaže za Antenu M da su svi smještajni kapaciteti popunjeni te da je i na sjeveru vrlo živo. Najviše je kaže stranaca.
    "Žabljak je ove godine puniji u odnosu na minule godine. To može da se vidi svakodnevno u gradu, a i po popunjenosti u privatnom smještaju. Do polovine jula bilo je više stranaca, a od polovine jula više domaćih gostiju. Zapažen je veliki broj gostiju iz Francuske –možda više nekog ikad na Durmitoru, a ima i Italijana. Nadamo se da će tako biti i tokom septembra. "
    Direktor turističke organizacije Kolašin Nikola Medenica kaže da nije zadovoljan ovogodišnjom posjetom.U Kolašinu tokom posljednja dva mjeseca nije bilo turista koliko su očekivali. Više je razloga za to
    "Mi definitivno ove godine nijesmo zadovoljni kao prošle godine. Možda je problem ove godine loše vrijeme, odnosno nepovoljni meteorološki uslovi. Zatim ovaj novi put koji je urađen prema Žabljaku a i malo marketinga koji smo odradili. Tako da nije čudo što je posjeta domaćih turista bila jako loša tako da nije bilo gužve koja je bila prošle godine."

Medenica vjeruje da se greške neće ponoviti naredne godine te da će spremniji dočekati ljeto 2012. Ipak sjever očekuju bitnije pripreme za mnogo važniju zimsku sezonu.
    ---------
    Malo teze shvatiti sta je Medenica htio reci i da li to znaci da se zatvori put prema Zabljaku kako bi turisti u Kolasin svratili. Ljeti im najvaznija zimska sezona, a zimi ih iznenadi vazda ponesto, pa bilo visak bilo manjak snijega.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zimi je Kolašin što Žabljak ljeti...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Pa kad u sred Pariza, ili Crans Montane mogu da donesu i morski pijesak na trgovima radi zabave turista.. Nek se i Kolasinci malo zamisle oko ljetnje ponude... Kreativnost..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Ovog ljeta sam 3-4 puta vikendom dolazio u BP sretao sam masu Rumuna koji idu ka moru, Temisvar, Arad, uglavmom gradovi do Srbije. Ima li kakve koristi od njih?
    Proslog vikenda 5km sam proveo u koloni iz pravca Brodareva ka SRB granici i tu zakasnim da prođem kroz tunele te cekah skoro 3 sata. Rumuni iznijese satorcic neki, sklopise ga na ulicu, rumunski turbo folk iz auta (sve 6000 plus eura vrijednosti) i zurka prije mora poce za njih :-)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ko nema 1000 € keš vraćat sa Brodareva
    Nije bilo davno Rumuna,zadnji su bili oni sa "bijelim " karticama za bankomate

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Svaki put u Dobrakovu 70% SRB tablice, 15% Poljska i Mađarska, 10% Rumunija, 5% ostali.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ima li idje ijedan turista nama da valja osim onoga sto posalje pare i ne dolazi
    Isto sam pomislio....toliko smo TESKI, da je to ubi Boze....:-(
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Petrovačka noć večeras, uz pola tone besplatne ribe i 800 litara vina
    26. avgust 2011.
    ShareKraj ovogodišnje glavne turističke sezone, zvanično će obilježiti fešta od ribe i vina - “Petrovačka noć”, koja će, u organizaciji Turističke organizacije Budva, biti održana danas u Petrovcu prenosi RTCG.

Iz Turističke organizacije najavljuju zanimljiv i cjelodnevni program za sve one koji početak vikenda žele da provedu u tom mjestu. Direktorka TO Budva Jelena Rađenović kazala je da program počinje već u 16 časova, tradicionalnim sportskim igrama, kada će se takmičari okušati u plivanju i vuči konopa na prostoru petrovačkog pristaništa.
    “Dešavanja će biti tokom cijeloga dana, tako da se program nastavlja defileom budvanske gradske muzike gradskim šetalištem, koja će nakon toga održati polučasovni koncert”, saopštila je Rađenovićka.
    Ona je dodala da je jedan od centralnih događaja dana i degustacija ribe, vina i piva na šetalištu ispred hotela “Palas” i na platou pored restorana “Sutjeska”.
    “Svake godine na dva punka organizujemo pečenje ribe i besplatno služanje, uz vino ili pivo. Ove godine smo poručili 500 litara piva, 800 litara vina, od čega 500 litara crnog i 300 litara bijelog, a biće ispečeno 500 kilograma ribe, sto kilograma više nego prošle godine. Uz dobro vino, ribu, i te kako ide i dobar mediteranski zvuk, za šta će se pobrinuti klape “Catell Nuovo” i “Harmonija”, koje će imati svoje nastupe na šetalištu”, rekla je Rađenovićka.
    U predvečernjima satima, kazala je ona, posjetioci će na šetalištu uživati u koncertu gitarista Srđana Bulatovića i Darka Nikčevića. Ono na šta su svi koji vole “Petrovačku noć” navikli, svakako je veliki koncert zvijezda sa ex jugoslovenskih i naših prostora.
    “Ove godine na centralnoj bini ispred hotela ’Palas’ nastupiće Nina Žižić, plesni studio ’Solletico’, a zvijezde večeri su Jelena Rozga i grupa “Van Gog”, kazala je Rađenovićka.
    Pijaca za prodaju rukotvorina, suvenira i domaćih proizvoda, u organizaciji Udruženja žena iz Petrovca, biće postavljena na platou ispred restorana “Fortuna”.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dubrovačka regija i crnogosko primorje-jedinstvena(zajednička) turistička ponuda
    Babin kuk-DU

Page 124 of 748 FirstFirst ... 2474114120121122123124125126127128134174224624 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)