Mora da si bas naljutio tog policajca cim ti je uzeo za 0.75...
a znaci nebitno imao ti 0.75 ili 2.50 uzimaju ti 60 dana?
Mora da si bas naljutio tog policajca cim ti je uzeo za 0.75...
na koliko su tebi uzeli vremenski?
17 Al-Isra, 37:
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.
ne ne , drugi grad i drugo vozilo je u pitanju
Sad tek vidjeh odgovor.
Samo bih mu reka' :
"Vasi me uredno pitaju koliko novca imam i uredno mi kazu da mi trebaju ovi papiri. Ne bilo Vam tesko dogovorite se, pa cu i sljedeci put imat sve to sto nabrajate."
Il, mozda bih ga samo tuzno gledao, i rekao "Gospod, nista mi nisu rekli o tome na Vasem granicnom prelazu Vasi policajci."
Mada, generalno, zaustavljali su me dva puta kod Cilipa, i nikad mi nista nisu rekli za medjunarodnu. A znas i sam da su mi HN table.
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
E pa onda ti je opravdano
Šlagom ja bih tebe nasapuno
Onda bih nosom napisao Bruno
Za sve koji voze kroz Srbiju.
Pri izlasku sa autoputa,racuna se prosjecno vrijeme prolaska.
Ako je ono manje,sto ce reci da ste vozili brze,na licu mjesta iskljucenja sa autoputa moracete platiti kaznu![]()
"...Tu je slika Ive Lole Ribara"
taman cu imat vremena prije rampe da procitam novine...
She is only here to annoy herself!
E moj frende, usao ja u AL preko Bozaja, dao papire (pasos, medjunarodnu vozacku, medjunarodno osiguranje, saobracajnu.....) i prosao granicu, bez problema. Kad sam stigao blizu Koplika, zaustavi me drot i kaze da mi fali neki papir, a koji je to papir, kaze to su trebali da ti daju u Bozaje.
Frende, kako se zove taj papir? Cemu sluzi?
E ne znam ali vidim da nemas, i treba da dodjes u KOMESARIJAT, da ti se oduzme auto.
OK, ali prvo da zovem americku ambasadu, da dodju oni ovdje i da vide kakav papir mi treba/fali.
Jel'? A jesi li siguran da ti ne fali nista?
TMLSSH, policajci i granicari nisu povezani.
A to sto su ti HN table - znaju da si Janez.
TAKUMI
neregistrovano, bez vozacke, ne propustanje pjesaka? potpisano. kazna?
Last edited by stefke; 15-08-11 at 21:21.
Mnogo. Nisu ti uzeli auto?
TAKUMI
motor.. nehahah sigurno jer je zetatrans izgorio... znaci ovih dana da ludujem bez tablica..
![]()
E kako su je meni uzeli prije neki dan. Uz Kufin(buljarica),uz brdo,2 trake,guslao od sv.stefana za nekim djedom,nema dje da ga preteknem,i kako sam krenuo uz kufin,odjednom pasat iza mene. ogranicenje 50km/h a ja 102km/h. s tim sto je cica obrzao do sam ga ja preticao,dzukela. e koliko je kazna od prilike i za koliko stize prijava? uzeli mi je na 60 dana naravno,vezan bio,svijetla,bio veo los dan:icon_frown:.
od 50e do 150e ti je kazna + 20e sudski troskovi, poziv za sud se ceka godinu-godinu ipo,sudija takodje moze jos da ti dosudi do 4 mjeseca oduzimanje vozacke za isti prekrsaj.
Last edited by kEDOWN; 18-08-11 at 19:15.
iskustvo je cudo![]()
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
e fala drug na info. i ovo,dal je pametno vozit auto ili ga parkirat u garazu? koje su posledice ako te uhvate bez vozacke,zna li neko?:tongue:
ako utvrde da upravljas vozilom za vrijeme dok ti je oduzeta vozacka dozvola kazna se udvostrucuje iznosi od 150-300e, dobijas i duple kaznene poene, u rijetkim slucajevim se auto oduzima i dobijas ga nazad tek kad vozacka postane ponovo punovazna, ili ako im kazes da si 'zaboravio' dokumenta skidaju ti se tablice koje dobijes nazad kad im odneses dokumenta na uvid.
e onda je pametnije pjesacit nego da se igras sa srecom.![]()
kedown ti je policajac,tako da ti je bolje pjehe
![]()
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
There are currently 12 users browsing this thread. (0 members and 12 guests)
Bookmarks