Quote Originally Posted by amnesiac View Post
Po meni Partizan ima prolaz u džepu i bio je poprilično baksuzan što je izgubio prvi meč. Što se Hajduka tiče to će biti vrlo teško gledajući jučerašnji meč đe nijesu pokazali apsolutno ništa. Nadam se da će na Poljudu bit druga pjesma, inače ispadaju.

Još uvijek razmišljam o Varaždinu. Dobro, još uvijek nijesu prošli ali ostvarit ovakav rezultat u Bukureštu je za velik respekt. I nešto pokušavam da povežem i vidim u čemu je caka upoređujući naše klubove i ne ide. Varaždin je kao i naši klubovi igrao kvalifikacije tj. dva pretkola počev od juna. U redu, prvo mu je došao tim iz Andore pa nema veze, ali drugi su mu došli Moldavci od kojih bi vjerovatno naši klubovi bili potpoljeni. Sada nimalo lak rival i već remi u gostima uz 2 postignuta gola. E sad sačekajmo malo i razmislimo. Varaždin je prošle godine zauzeo jedanaesto mjesto na tabeli HNL-a osvojivši duplo manje bodova od prvaka Dinama iz Zagreba. Ja stvarno nijesam upućen koliko im se sastav u međuvremenu promijenio ali pogledajte igrače koji su juče igrali protiv Dinama iz Bukurešta i njihove godine.

VARAŽDIN: Krklec 20– Tkalčić 21, Gluhak 22, Sušac 22, Šimek 23 (Lončar 23) – Brlečić 22, Aganović 23 (Grgec 18 ; Sačer 20 (Trojak 23), Glavina 18, Golubar 26– Vugrinec 36

Muka mi je sad da tražim ali ko želi može uporediti godine ovih igrača i sastave Mogrena i Rudara. Vjerujem da je taj podatak porazan. I ne samo to. Slušajući razne stručnjake kako pričaju da se podmlađivanje ne može dogoditi ako nema par iskusnih igrača i dovode se razna “pojačanja” i opet u Evropi ništa. Jedan od tih “stručnjaka” je i Vlado Bulatović koji je skoro na Atlasu govorio o tome onako siguran u to što priča. A kad vidimo sastav Varaždina koji ovako igra u Evropi osim Vugrineca i u manjoj mjeri Golubara nema u timu igrača preko 23 godine. Budućnost je prošle sezone počela jednu novu (za naše prilike) strategiju. Doduše potpuno nespremna ušla u dvomeč sa Fljamutarijem (zašto?!). I odmah se nakon toga dovode iskusniji igrači tj igrači koji ne mogu upast ni u jedan klub van Crne Gore pa u nedostaku ponuda dolaze ovamo. Ja ne znam koja je muka kod ljudi iz naših klubova. Śekiraju li se oni uopšte kad ispadnu u prvom pretkolu? Možda nije lijepo to što ću reći ali ne bi mi bilo krivo da neki klupski funkcioneri ili sami igrači upadnu u depresiju zbog ispadanja u pretkolu nekog kupa. Znao bih makar da im je stalo. Ali ne treba se bojat. Svakoga boli briga za to. Sad se juriša na duplu krunu sa igračima preko 30 godina. Nesrećnici.
Nemoj se mnogo sjekirati oko nashih klubova, prvenstveno zato shto to klubova gledalo nije Imamo fino reprezentaciju, superspremne igrace, odlicnog trenera, i predsjednika Saveza koji ima svojih gluposti, ali mu makar niko ne mozhe osporiti znanje fudbalsko i o fudbalu. A "klubovi"-kako god hoce. Ne treba nikakva posebna inteligencija niti preveliko ulaganje pa za 5-6 godina od Buducnosti napraviti tim snage Partizana ili Hajduka i josh par solidnih klubova u CG stvoriti, ali nema niko ni volje, ni zelje da to radi. Stoga, shto se mene licno tice-kad postanu KLUBOVI i pocnu da igraju FUDBAL, onda cu da ih pratim.