Čas vaterpola
Nije, ali su makar vaterpolo navijaci poznati po izuzetnoj toleranciji, makar na ovom forumu...
E sad to mnogi ne razumiju i koriste ovaj topic za lijecenje frustracije i kao neki ventil visokog pritiska gdje lako izbije iskra nacionalizma i za chas sve to plane, pogotovo ljeti...
Mogao si i da vidis pricu o cirilici i latinici koja je pocela jer je jedan rekao kako su srbi nebeski narod...
Eto, zbog toga, penicilin u korijen i svi sretni i zadovoljni...
Originally Posted by Nk-001
Čas vaterpola
ove dvije reprezentacije koje se sastaju u finalu su ekipe kod kojih je tim ono sto je bitno i iznad je pojedinaca. italijani cak i nemaju ekstra igrace, a vec drugu godinu su u vrhu - vise ne mozemo reci da je to slucajnost ili nekakav trenutni bljesak. mi, tj ljudi iz naseg vaterpola, bi trebalo da gledaju te 2 reprezentacije i da, ako je moguce, iskopiraju nesto vezano za pristup utakmicama. ujedno, italijani su dokaz da, u bilo kom sportu, mozes i da ne budes vrhunski tim na papiru, al uz pravi rad mozes da budes vrhunski tim na terenu/u bazenu. danas cas vaterpola hrvatima. srbija onakav preokret. veliki rispekat za oba tima.
Nisam ovo ocekiva',prvo da onako razbiju Spance,danas Hrvate.Odbrana im je odlicna.Ali Djordjeti :hail:
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Žao mi je što nema finala ,,naših" Srba i Hrvata ali što da se radi.Italijani igraju izuetno zaslužili su finale ali nekako mi ne leži da oni budu prvaci svijeta!
Znači moja , kao i prognoza svih kladionica svijeta, Srbija na krovu planete!
Naša reprezentacija sa bazom igrača koju ima uradila je realno koliko je mogla.Volio bih da se popravi stanje u savezu,da se malo više ulaže u ovaj sport , pa da vidimo da li smo stvarno za 5-8 mjesto ili za nešto više.Sve čestitke Srbiji i Italiji i naravno Srbija pobjednik!
Italijani su vec dvije godine u samom vrhu, bas period od kad ih je uzeo Campagna. Njihova najveca snaga su dva covjeka, golman i trener.
Poredjenja radi, nama je golman na klupu, a trener je u cast (eng.) za seriju Lost.
Release Yourself
Cini mi se kako neki i dalje imaju dozivljaj da zivimo ne u onoj potonjoj Jugoslaviji nego u SFRJ. Ne samo u vaterpolu nego i u ostalim sportovima. Svaki poraz isprate takvi komentari kao da smo Brazil u fudbalu i da nas ima dvjesta miliona bez Rusa. Mi nismo najbolji ali mozemo to biti. Mi nemamo dovoljnu bazu igraca da bi mogli nadomjestiti i najmanji nedostatak a kamoli ovoliki kao i na ovom prvenstvu. Ja podrzavam Porobica zato sto je ulozio ogroman trud u stvaranju ove ekipe i njeno odrzanje poslije samostalnosti i zato sto mislim da bi pukli po svim savovima ako bi on otisao pogotovo kad vidim ko su alternative.
Da opet ponovim sto se tice meca sa Hrvatskom danas se vidjelo koliko su protiv nas imali sreca. Kad ne udjes u mec kako treba, kad nemas ni mrvu srece, kad udje nesigurnost. Vaterpolo je tezak sport i zbog svoje specificnosti svaki pad koncentracije ili nedostatak neke sportske srece moze biti koban i nedoknadiv.
Srbima svaka cast na danasnjoj pobjedi jer nadoknaditi 5-1 i 9-5 u vaterpolu i to protiv Madjarske je za svako postovanje i vaterpolo udzbenike. Da bi potvrdili to i zasluzili epitet epske utakmice moraju dobiti i Italijane. Danas su se potrosili i fizicki i psihicki i to praznjenje im moze doci glave. Ja im svu srecu zelim prekosjutra jer su je zasluzili. Nama ostaje da zalimo za onim zadnjim napadom protiv Madjara jer da smo izborili remi bili bi prvi i borili se za medalju. Ipak sa Zlokovicem, Paskovicem i Janovicem u Londonu imacemo mozda zadnju sansu ove generacije.
Za vaterpolo bi bilo super kad bi ovo osvojili Talijani. Već mi je pun kufer priča da se vaterpolo igra samo na Balkanu pa samim tim dolazi do zasićenja a vaterpolo u svijetu sporta bilježi stalni pad. Vrijeme je za neke promjene. Znam da će Srbi dobit, jer su ipak klasa iznad svih, ali pričam o dobrobiti vaterpola. Trebaju nam, pored Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Mađarske, ovako jaka Italija, ali i jača Španjolska, Amerika, Australija, Njemačka, Rumunji, Grci, pa i Rusi koji su nekad bili netko i nešto. Treba još par jakih ekipa da bi se vaterpolo vratilo tamo gdje mu je mjesto.
Još jednom najiskrenije čestitke Talijanima. Održali su nam predavanje o vaterpolu. Prelako smo shvatili ovu utakmicu, krenuli totalno bezidejno u balkanskom stilu "lako ćemo", pa kad su pobjegli na 3:0 sve nam se to razbilo o glavu. Možda je vrijeme i da Rudić lagano objesi brkove o klin.
Nevjerovatno je da Rusa nema nigdje toliko vremena. Ljudi su vec i zaboravili kolika su sila bili u ovom sportu. Da su zapostavili vaterpolo pa da razumijem ali oni koliko cujem neprestano ulazu i rade i sa mladima ali im se nesto neda. Sto se tice Spanaca i Italijana oni su u vrhu cini mi se vise zato sto ih poguraju kada imaju iole ozbiljan tim nego sto je odraz njihovih kvaliteta.
Rezultati Talijana na posljednjih nekoliko natjecanja kažu da se već sad radi o jednoj vrlo jakoj ekipi. Danas ih nitko nije gurao niti je bilo potrebe za tim. U zadnjih godinu dana su igrali finale Europskog prvenstva, Svjetske lige, a evo sad i Svjetskog prvenstva. Doduše za dobar dio toga uspjeha mogu zahvaliti Tempestiju ali svejedno u vrhu su svjetskog vaterpola. Veće iznenađenje mi je pad Crne Gore nego napredak Italije.
Rusi su priča za sebe. Možda im treba jedan dobar rezultat da se vrate na svjetsku scenu. Možda da malo pojačaju klubove i nekako se proguraju do final foura pa vjerujem da bi poraslo zanimanje, a njima ne treba puno da stvore vrhunsku ekipu.
Naravno da ih danas niko nije gurao. Sta ima da guras kada protivnik ne koristi igraca vise i skoro cijelo poluvrijeme nema valjan sut na gol. Jos se sve to poklopi sa onim cini mi se drugim golom gdje je Pavic zaspao. Ali ako protiv Srba u Firenci nisu gurani i protiv vas doduse malo manje onda... Ili danas Spanci protiv nas... Mada generalno sudjenje zadnjih godina je bolje nego prije kada je znalo biti katastrofalno. Pa mi recimo protiv Madjara u Pekingu nismo prelazili centar dok nisu stigli zaostatak.
A dobro Braco, kako se nisi sjetio dobrobiti svjetskog vaterpola prije vašeg polufinala. Uštedio bi nervozu.
Ispade ja sad provociram, ali ako je iko neprijatelj svjetskog vaterpola to su Talijani. Pogledaj šta ste pisali pred svaki f4 i sjećaš li se svim mutljavina koje je taj talijanski LEN radio...
Nego sad, pošto ste ispali, ti brineš o svjetskom vaterpolu. Nemoj, molim te
Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga
Daj mi nađi i jednu jedinu rečenicu, ma jednu riječ, gdje sam ja Talijane kao reprezentaciju spomenuo u negativnom konteksu. Rijetko komentiram suđenja jer me to ne zanima, a ako ih prokomentiram onda vjeruj da je bilo neke mutljavine. Zato te molim da ne izmišljaš i ne petljaš. To što ne volim Pro Recco zbog ogavne politike koju vode, a koja nema veze s reprezentacijom, ne znači ama baš ništa jer Pro Recco nije Italija nego Europa ili svijet u malome. Što se tiče naše reprezentacije, i dalje smatram da smo bolji od Talijana, i to podosta, ali na žalost o glavu nam se razbilo ono "lako ćemo". Što se tiče svjetskog vaterpola, ciljao sam na reprezentativni vaterpolo jer će kao takav, nastavi li se ova dominacija Balkana uz vrlo malo ostalih jakih reprezentacija, vrlo brzo ispast s Olimpijade, a meni bi to, kao ljubitelju vaterpola, bilo jako krivo.
a molim te ko nam je falio u rim, a u zagreb, a u firencu...ko je falio u kotor protiv rumunije koja je 12. na svjetu od 11 ekipa...i rezultati...
koju god alternativu da vidis, sa ovakvim igracima da posaljes nekog trenera mladjih selekcija nebi mogao da bude gori bez da se bori za 8. mjesto.....iskreno meni smo mi vec prsli po svim savovima...a ko je selektor...
mlatis samo i opravdavas pera a on nize sve gore i gore rezultate...jer meni nije napredak kad si poslije 9. mjesta sada na 7. ili 8. jer za to 9. se moze desit da pocjenis al da stalno pravis istu gresku...meni je to nestrucnos....
Naravno da se tako dozhivljava svaki poraz jer igracha imamo ne moramo imat bazu kao ostale vece zemlje, imamo odlichnih 10tak igracha i sve shto je potrebno je da se spremaju chitave godine shto u svojim klubovima shto u reperzentaciji sa normalnim struchnjakom kome ne furi promaja evo 2 godine.
Da se to ukomponuje i ushtosa i nema zime, poshto je Porobic evo nesposoban to da uradi jer je ochigledno prochitan od strane svih ostalih trenera i skeniran do maximuma, aj polako i daj nekom ko umije da to poslozhi.
Nama je dovoljno po 1 igrach dobri da se izbaci za sezonu/dvije i dobro je to, da se skupi tih 15tak momaka za reperzentaciju i mrka kapa.
Dje ce bolje nauchit idje na svijet bijeli vaterpolo nego u Kotor ili HN?Nidje.
Ex trener Primorca je sa igrachima koji centa primili nisu ko zna koliko mjeseci osvojio Evroligu i ochigledno da je sposoban, ne bi ga Italijani sad uzimali za trenera da ne valja.
Dok Porobic mozhe da se vuca nazad u Rusiju da shklepa pare.
Kalimero@
Znaci danas je bilo sudjenje OK. Eto ti si gledao izgleda. Nebitno. Sto spominjes Rumune u Kotoru? Eto i Srbi su izgubili od Njemacka u isto tako nebitnoj utakmici. U kakvoj su atmosferi igrali jos je i odlican rezultat bio. E da procitao sam izvjestaj u novine sa te utakmice jel da? Inace je bila atmosfera bas prava navijacka nego novinari...
Treba li da nabrajam ko je sve falio u Firenci? Sto se tice Rima bio je ocigledni kiks a u Zagrebu isto tako mada ne u tolikoj mjeri. Ponavljam da je moj utisak da bi ova repka bez Pera pukla skroz da bi nam i ovo sto sad imamo bila misaona imenica. Ja razumijem da ste vi protiv njega ali nacin na koji to radite je za mene potpuno neprihvatljiv. Stalno neko ekstremno osporavanje i omalovazavabje. Na kraju ce biti da su Porobica nasli na ulicu i da veze nema sa vaterpolom. Dajte mjere malo.
Koja je alternativa Porobicu? Da li ta alternativa moze da obezbijedi odziv svih igraca i autoritet? Neko govori gore da smo mi galaktikosi nego Pero sve upropasti!? Pratite li vi ovaj sport? Neko prica ovaj igra zbog ovog ili onog kao da imamo nekog izbora. Jedva tim sastavimo. Jednostavno zrno realnosti unesite malo. Umjesto da bodrimo ove momke vjecito neko plakanje i osporavanje i to jos prije famozne Malage. Ni tada nista nije valjalo, nijedna utakmica nije po pojedinima sve na srecu bilo. Ma daj.
ja sam se do sad tjesio,donesoste zlato iz malage fala vi.ali posle onoga i posle onoga lakta ticica ja vise nemam sto rec njima.pero napolje,uprava napolje i neki autoritet da se uvede
a eo.
Znao sam da se Hrvatska raspada bas kao i mi,zato mi je jos zalije sto smo ispali,postadosmo prosjek u vaterpolu lagano....Sto se tice Italijana samo se cekalo kad ce opet proplivat,nikakvo iznenadjenje....
Nemamo lobi al' imamo damu ! Eviva !
Evo veli nam kapiten, blago nama s njim, mrtav ladan i ozbiljan:"Što da kažem...Prošli smo među osam ekipa, u odnosu na prošlo Svjetsko prvenstvo u Rimu to je pomak, a nadam se da ćemo ubuduće biti još bolji“.
Da ne citiram Porobića, to već svi znamo.
Što reći bez greote. Ako se ne dese neke senzacionalne promjene, a bojim se da neće slušajući trenera i kapitena što pričaju, a gledajući medije koji svi redom gledaju na ove rezultate kao potpuno normalnu stvar bez ikakve kritike, pozdravimo se od bilo koje medalje sa bilo kog takmičenja...čuš mene medalje, pozdravimo se od petog mjesta...umrije nam vaterpolo a ne reče poslednje zbogom...
Rekao sam da neću da se sjekiram oko našeg vaterpola dok se neke stvari ne promijene i stvarno neću. Pero idi ako Boga znadeš. Daj neko drugi da proba da napravi nešto majka mu stara. Pa ako ne uspije, eto, sve si bio u pravu i nije ništa do tebe i onda ćemo stavrno reći - nema veze, imamo zlato iz Malage. Ja mislim da je pošteno.
Pitanje za momke iz Kotora, beštije, bilo koga ko zna Ranka Perovića i ima nekog kontakta s njim...je li ko od vas pričao kad s njim, ima li šanse da on bude selektor?? Ako ode svevišnji...
znas kak,o ubjedjivali ste me cjele sezone da je to ok sudjenje ukljucujuci i istog onog adzica koji daje izjavu za "specijalne" izvjestave vjesti da je to normalno sudjenje...pa eto vam ga...iako pravo da ti kazem i nismo toliko osteceni koliko je to njima zadja slamka za koju imaju da se hvataju pa je koriste...malo je trulo da poslije onako bombastih naslova po stampi nakon jedine pobjede na prvenstvu (s dosta srece protiva spanaca u grupi) sada nas preslisaju pa rekose drzte se za truncicu koju imamo...
nego kakve veze ima navijanje u kotoru sa rezultatom...oni su koliko znam profesionalci do cijih mozdanih vijuga ne bi trebalo da dopire nista sa tribine...sa cije god strane da je upuceno...a nasu utakmicu sa rumunijom i srbija njemacka ne mozes da poredis jer je nasa bila za plasman u firencu...
inace sa ovom pricom o povrijedjenima pero je ocigledno opravdao jos jedan neuspjeh obzirom da jos ima nekog ko ga opravdava sa tim razlogom iako je cinjenica da su igraci timsi odigrali bolje nego li i u rimu i zagrebu kada su jelte pucali od spreme i kompletnosti...nego kad kazes da je nacin na koji se bestije protive peru i savezu nepravilan da me prosvjetlis i kazes mi kako bi ti to bolje...da mu nastavis i dalje lizat dupe jer bolje nema...ma nema njemu bez toljage....
a sto se tice alternative....ovakve rezultate sa ovakvim igracima moze ostvariti bilo koji osrednji trener, jer mi imamo sasvim dovoljno igraca, doduse nezgodnu stranu dje skripimo pustili smo da odu da igraju kod komsija jer je bolje da nam tu igra neki desnjak, glupost sto je reko dao tolike pare da bi igrao sa 2 lijevaka, pero bi to sredio sa jednim desnjakom...
ma pero je izmislio ovu igru i zato mu vjecno hvala...da nije njega ukinuli bi ovaj sport
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks