Nista se ne dobija ako se samo trener promijeni. Jer i da dodje Capro opet bi se savez mijesao. Znaci jedino da ode i savez i trener, a to sumnjam da ce se desiti.
Pa normalno da je do trenera i saveza,igraci nisu krivi nista,ama bas nista,sem sefika jer je on produzeni organ ovog dvojca iz prvog dijela recenice.Nema Vlada nema lopte,on je bio mozak reprezentacije.Centra nemamo,ja ne vidjeh nijednu akciju za centra i da se tako dao gol.Mi prvenstveno ne mozemo pric,no nam napadi isticu a ne da organizujemo igru.Lopta nam sporo ide nikako.Mi smo se ponadali posle one egal utakmice s Madjarskom ali realno smo slabiji od svih ovih polufinalista a ove tipa Spanija,Rumunija dobijamo iz petnih zila.Da smo se sreli s Australijom isto ne bismo dobro prosli.Najveca muka je sto smo tu peti(pa ce pero rec,to je uspjeh peti na svijet)a nema drzave koja ima igrace bolje od nasih.Mi smo kao Real Madrid iz doba galaktikosa,najbolji igraci,nula rezultata.Da moze kako bit da stave Capra i da mu se niko ne mijesa sa svakog takmicenja bi se sa medaljom vracali.Medjutim kakva drzava takav i sport.Svudje mutno.
Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.
Nista se ne dobija ako se samo trener promijeni. Jer i da dodje Capro opet bi se savez mijesao. Znaci jedino da ode i savez i trener, a to sumnjam da ce se desiti.
evo da se uključim u komeniranje snage igrača. čini mi se da je fidimose napiso kako srbija ima samo neke (nabrojio je 5-6 igrača) klasne igrače, a da su ostali prosječni. to je možda ako se gleda napadački dio igre.
međutim srbija ima prednost u odnosu na druge, a posebice ako gledam iz perspektive hrvatske, da im gotovo svi igrači igraju fenomenalno u obrani. možda jedino filipović malo slabije, ali lako je istrpit jednog igrača. a ta igra u obrani radi ključnu razliku, tako hrvatska ima rupe u vidu boškovića, donekle i jokovića i sukna ako se sa njima uđe na dva metra, a karač i buljo su ionako ispod prosjeka vrnunskih reprezentacija što se tiče i obrane i napada.
tako ako se u globalu gleda meni su vrhunskiji igrači koji su majstori u obrani, a prosječni u napadu - tamo će uvijek za srbiju neko uskočiti, nego što su odlični napadači, a loši u obrani. jer se te napadačke kvalitete u vaterpolu relativno lako (posebice za vanjske igrače) uštopaju.
zato i jest srbija favorit protiv mađarske, jer mađari imaju čak na dvije poziije u prvih 7 rupe. a to je golman i bek u obrambenim zadacima. pa niima prvog beka igra danijel varga koji uopće nije bek, a drugi bek je gor-nagy koji nema mrtve veze (za ovaj nivo igre). golman nagy je rupa, pas me zanima koliko ce sutra parabola primiti. u zagrebu u utakmici za broncu je primio 3-4.
talijani imaju odlično igru u obrani, njih problem je ipak prevelika limitiranost u napadu. ali su to počeli pomalo riješavat. imaju nekoliko igrača koji mogu možda i vanjskim šute nešto napravit, ali su jako napredovali u kontri i polukontri i imaju dosta golova iz takvih situacija.
zato i smatram da crna gora, kada igraju najbolji, ima daleko najbolje igrače. jer je ivović najbolji bek na svijetu, a ujedno jedan od najboljih u napačkoj igri. jer je zloković najbolji sidrun. jer su janović i gojović fenomenalni igrači, i polivalentni i iznimno inteligentni (više mislim na gojkovića). jer je petrović vrlo dobar bek, sa lucidnim riješenjima u napadu, itd... ali kao momčad jako loše funkcioniraju i to je problem.
kada su srbiji odjednom otišli vujas, šefik (tada je bio puno bolji nego danas, vjerojatno najbolji golman), šapić, savić, ikodinović, ćirić... mislim još neko ali sad se ne mogu sjetiti, očekivao se pad. ali novi, možda i nešto manje dobri igrači su donijeli bolju igru srbije.
Last edited by dida122; 28-07-11 at 00:15.
vaterpolski portal - www.dance.hr
Poslije svega, čini se da su lakši put i odmor koji su Hrvati imali, ipak presudili da jakim tempom samelju naše igrače i opravdaju ulogu favorita.
- To je ono o čemu ja pričam, ali problem je ako mi nećemo to da prepoznamo. I Hrvatska, i Srbija, i Mađarska su za jedan korak ispred nas, a mislim da je tu blizu i Italija.
Moramo puno toga da promijenimo da bi ih sustigli za taj korak. Mi jesmo ekipa, homogeni sastav, ali nije sve u tome. Frapantan je podatak da će u predolimpijskoj godini, gdje nam predstoji presudna bitka za status i sporta, i igrača, i svih ostalih, naši igrači nastupati za 10 klubova
prica kao da on nema veze s tim nego je van dogadjaja i posmatra sa strane a on selektor direktno odgovoran sto ''kasnimo za taj korak'' !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i stalno forsira ovu pricu dje igraju igraci i za koje klubove......pa do ove godine je gomila igraca igrala domacu ligu i imali smo izvaredan ucinak 9. u rim i 5. u zagreb........ ko moze vise da povjeruje u njegove price!!!????
Ja ne znam ko je pojedine ubijedio da mi imamo ubjedljivo najbolji tim na svijetu. Realno smo u tih 5 ekipa gdje svaka moze da iskoci do 1 mjesta ili da se nadje na petom isto realno je da smo imali strahovite kikseve u Rimu i Zagrebu zbog nase tradicionalne indolencije i stava lako cemo. Tu je svakako najveca Porobiceva krivica, ali isto nismo zemlja sa velikom bazom strucnjaka i igraca i to je to sto imamo. Porobic treba da ostane do Londona i vjerujem da ce donijeti prvu medalju Crnoj Gori sa Olimpijade.
U mecu sa Hrvatima je mnogo toga moglo da podje na nasu vodenicu. Samo treba pogledati broj suteva nas i Hrvata na poluvremenu. Koliko je bilo precki i stativa, da je bar Jokic pogodio iz one kontre. Poslije toga opalo je samopouzdanje a oni su i iskusniji i sa duzom klupom. Onaj incident sa Ticicem glupo je i komentarisati jer je ocigledno da mu nije bila namjera.
Neka zadrze atmosferu i volju i neki inat i slozice se kockice. Samo da budu zdravi svi.
U kontri je bio Draško Brguljan, smiješno je rec da ono nije bila namjera, jer da nije bila, Tičić bi ruku pokušao da istrgne a ne laktom u glavu, al ajde, od tebe i ne čudi da ih braniš za sve i svašta, ali ono je samo bio dokaz koliko je čovjek mali u porazu. Vjerovatno ti je ok i što je P€ zvao time-out na -3, 14 sekundi do kraja, jbg, nije isto u četvrtfinalu izgubit sa 2 ili sa 3 (pri tom, naši nisu ni imali akciju tih zadnjih 14 sekundi, koliko me pamćenje služi, Jokić je držao loptu do isteka vremena)
Selektor se posebno osvrnuo na isključenja naših igrača zbog nesportskog ponašanja.
- I na treningu, i na pripremama, i na svim utakmicama djelovali smo kao ekipa. Ali, zbog toga što se igrači ponašaju kao u Prvenstvu Crne Gore, gdje ih zbog naših odnosa svaka strana štiti, došli smo u situaciju da protiv Hrvatske jedan igrač bude isključen sa pravom zamjene, drugi bez prava zamjene, te da su dva igrača iz utakmice u utakmicu pod rizikom isključenja sa pravom zamjene zbog komentarisanja i odmahivanja.
Ono što ne sankcionišemo u domaćem prvenstvu zbog klubaškog ponašanja, sada nam se lomi o glavu. To je nešto što se ne smije ponoviti, i prvi igrač koji napravi takav eksces ne smije da bude pozvan na pripreme.
A nadam se da ćemo i u našem prvenstvu prestati klubaški da razmišljamo i da će zbog nediscipline igrači biti drastično kažnjavani - zaključuje Porobić.
Hahahahahhahahahhahahahahahahahahahhahaa
ja sam poredio samo srbiju i hrvatsku, ne madjare i ostale. u pravu si, srbija igra odlicno odbranu, ali hrvatska (po meni) igra mnogo bolji napad. mi smo tako izgubili utakmicu s madjarima. dzabe nam i odbrana i sve, kad nam je napad truo. jbg, ja se drzim one stare 'ajde da damo vise nego sto mozemo primit'. zbog sve bolje igre u odbrani i 'razvoja' ovog sporta, sada utakmice zavrsavaju sa po 10 golova u cijeloj utakmici, a nekad su zavrsavale sa po 30-40. ne mozes ti drzat koncentraciju u odbrani cijelo vrijeme, a kad napad ne funckcionise (tipa da ne das gol 6-7 napada za redom), onda i odbrana postane nervozna.
a sto se tice srbije i odlaska ovih starijih, mislim da nije isto porediti mlade momke od 20+ godina u punoj snazi, i ove na zalasku karijere. sjeti se ovih sto si nabrojao kad su bili u najboljim danima.doduse, tad je i konkurencija bila mnogo jaca nego sad, madjarska, rusija, italija, grcka, spanija, pa i francuska je jedno vrijeme bila nezgodan protivnik.
@Perper
heh, i ja sam se tako slatko nasmijao. cudi me da nije pomenuo cunami u japanu, pa da su se ovi nasi bojali radijacije pa su zato igrali u grcu. :shock:
<--- leuk
evo pocinju ovi nasi....naravno, opet sefik brani. ^^
<--- leuk
ma treba pera do londona...sto da ne....ionako nemamo boljeg...pa valjda do 2025 dobijemo neku medalju...ako nista organizovat ce nas savez neko prvenstvo pa cemo dodjelit sami sebi staklene medalje za najbolje 8. mjesto...
perper vidis da striko pero nema namjeru da daje ostavku...sad oce da sankcionise...iste one kojima je tolerisao dok ih je vodio u jadrana...
Posto sam popodne na rabotu, ima li neko da mi da link da gledam on line Hrvatska-Italija?
2:2 na kraju prve cetvrtine
<--- leuk
Nema više "draži" u prenosima Đurkovića. Vidi i on da se Malaga više nikad neće ponoviti.
bidon opet primio gol sa 9 metara...
<--- leuk
nasim protivnicima ne trebaju navijaci kao osmi igrac...oni imaju sefika na nasem golu...
a cujete li pera kako sada vristi...dere se iz petnih zila JAKO JAKO...dje je bio protiv madjara, spanaca u grupi tako da se dere pa bi mozda bilo sve drugacije...
jel imao sefik neku odbranu...ako nije u go il pored gola onda je u okvir...njega uruku cini mi se nista nije pogodilo...
bit cemo najbolji 7.
Čuli ko Đurkovića kako se smije kroz zube![]()
7:5 gubimo na poluvrijeme
<--- leuk
Spanci vode 7:5 na poluvreme...
Originally Posted by Nk-001
potpisujem.
fidimose, i ja volim napačku igru, u svim sportovima, ali isto tako ne volim igrače koji su rupe u obrani jer je to odlika ili manjka volje za igranjem obrane, ili manjka igračke inteligencije. srbija ima dovoljno dobru kolektivnu igru u napadu, i jos k tome par pojedinaca koji u svakom trenutku mogu nesto napraviti tako da im nema straha da u napadu budu nemoćni. mislim može se svakome zalomit, ali pričam načelno.
nije bas toliko prije bila jaca konkurencija nego danas, danas imas 6-7 ekipa protiv kojih moras igrat maksimalno da ih pobjedis: hrv, srb, cg, ita, mađ, špa, usa.
vaterpolski portal - www.dance.hr
od 7 smo samo 1 gol primili s igracem manje. 6 iz igre
<--- leuk
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks