Page 113 of 722 FirstFirst ... 1363103109110111112113114115116117123163213613 ... LastLast
Results 2,801 to 2,825 of 18035

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Zrće na Pagu...smještaj u Novalji.
    Tacno sam znala
    Dako te najdemo dje po ovim fotkama sa zurki.

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Koliko se trošilo dnevno?

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Dobro došli na Adu, ispod kreveta čeka vas groblje buba

U pitanju je samo osnovna čistoća (vlaga), ona koja se direktno tiče zdravlja", napisao je čitalac Vijesti

Uvecaj! Tipa A košta 55 eura za noć, sa doručkom (Foto: Čitalac reporter)

Iznajmite de luks apartman sa doručkom na Adi Bojani za 70 eura i iznad francuskog ležaja vidite ljepljivu traku sa muvama.
    To je makar iskustvo čitaoca “Vijesti” koji se potpisao kao Velimir i koji tvrdi da se noću poneka od muva odlijepi i padne na krevet.

Kakvo je stanje u turističkom kompleksu Ada Bojana, svjedoče fotografije koje je “Vijestima” poslao čitalac, napominjući da nije ljubitelj fancy smještaja i da na Adi ne očekuje eloksiranu bravariju i neonske separee.
    Zato je, kaže, prije neki dan opet otišao na ostrvo, drugi put ovog ljeta - i platio 55 eura za noć u apartmanu tipa A.
    “Plaža i Ada su toliko lijepe i očaravujeće da smo bili više puta (moja djevojka i ja) i opet ćemo. Problem je samo osnovna čistoća, ona koja se direktno tiče zdravlja", napisao je Velimir, čije komentare i fotografije prenosimo integralno.

Uvecaj!

Uvecaj!
    Bube koje vidite na fotografiji bile su ispod svakog komada namještaja: krevet, dvosjed, noćni stočić...

Uvecaj!
    Nisam siguran jesu li ovo otisci šapa ili ruku, je li u pitanju krvavi trag ili neka druga (ne)organska tečnost.

Uvecaj!
    Stvarno je teško vizuelno dočarati vlagu, taj miris koji te zapuhne kada kročiš u apartman.
    Apartman se sastoji od glavne sobe, kupatila i terase sa jednim do najljepših pogleda na more koji možete imati.
    Ali idemo u kupatilo...

Uvecaj!
    Ovoj slici prilažem činjenicu da voda stvarno smrdi na sumpor ili nesto što je najsličnije smradu pokvarenih jaja. Rečeno nam je da tu vodu ne pijemo.

Uvecaj!
    Korozirale baterije za daljinski upravljač nijesam slikao, ali jesam ovu plafonjerku - koje nema.

Pogledajte ovu uznemirujuću fotografiju. Ne palim se na akvarele sa ribarskim barkama i zalaskom sunca, ali ovo kao da je pobjeglo sa nekog od ranih filmova Romana Polanskog.
    Generalni najbliži moru
    Htio sam da iznajmim bungalov broj 34 ali su mi na recepciji rekli da je on rezervisan samo za generalnog direktora, piše čitalac Vijesti.
    "Taj apartman spolja izgleda bolje od ostalih, sa novim škurama i balkonom na idealnoj poziciji, najbližoj moru. Nijesam fotografisao, jer sam cijenio privatnost korpulentnog gospodina za koga pretpodstavljam da je generalni direktor. Zato i pišem sa nadom da će on, ili neko drugi da pročita i učini nešto. U stvari pišem da vam kažem da je kompleks pun stranaca i intresuje me u šta menadžemnt ulaže novac koji očigledno prihoduju".

Ja sam bila, vidjela, i rekla da ni pasce ne bih svezala tamo.. Ovo je na slici jos i okreceno..
    Bitno je da direktor naplacuje ulaz na svoju Adu i da ima koliko vidim najbolji bungalov za sebe. Za sebe i svoju porodicu zna kakvi su uslovi potrebni. Turiste ko sisa, to mu je od "baba" ostalo. hahahaaaaaaa nevidjeno.

Hvala Lepo

http://www.vijesti.me/vijesti/dobro-...a-clanak-29242 <--foto..
    Last edited by Maja; 17-07-11 at 11:17.

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Što se tiče Ulcinja ništa novo, jad i čemer.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Copacabana je sasvim pristojna. Dvije lezaljke, stocic i suncobran - 5 e za chitav dan.. Usluga odlicna, uredno, turisti prijatni i uredno se odnose prema prirodi. Parking besplatan i pokriven...
    Tako da..
    Ada Bojana je posebnost, kao privatni posjed kod "Kraljice Engleske" tj. generalnog direktora Ade Bojane. Dobro turiste i ne "poizbaca" kad mu se cefne..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Citam danas u stampi kako turizam u crnoj gori ubija nelegalno izdavanje smjestajnih kapaciteta. po navodima vlade i ministarstva, ima vise turista nego prosle godine (standardna prica), al drzava nema nikakve koristi od toga jer vecina boravi u nelegalnim apartmanima, sobama... drzava jasno pokazuje svoju nemoc, a i moje licno misljenje je da ne zele da rijese ovaj problem. ko je drugo upropastio turizam osim foteljdzija i vjecito gladnih primoraca...
    K'o i uvijek gas do daske (necu urbano, ja sam ljakse)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ako piše u štampi,tako je!
    Za 100 € napisaće što te volja i dobićeš i foto session
    Last edited by minjo; 17-07-11 at 11:57.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Mene samo cudi koliko ljudi iz CG izbjegavaju Cetinje i Rijeku Crnojevica.. Ja se trudim da koliko toliko "poguram" prijatelje da odemo do tamo, ako nista bar na dorucak, rucak ili veceru.. Tako je blizu svezina Cetinja za Podgoricane i djecu, a.. samo protutnje trazeci guzvu Budve i primorja..
    Tako su prijatni, neposredni a kulturni na CT, cijene povoljne, bez alapljivosti sa cijenama, i osmjeh od srca..
    Shvatam da turisti imaju organizovane ture po CT i da nemaju puno vremena za opustanje i ono najbolje na CT, ali bar Podgoricani sa porodicama da tako slabo koriste usluge i osvezenje gradica.. Ne znam.. Ja cu nastaviti po mom da dajem doprinos CT jer to zasluzuje. Ne vidim neku razliku izmedju Siona / Sierre Swiss i Cetinja.. Lijepo, i uz malu solidarnost gradjana CG moze biti bash OK. Radije ostavljam baksis na CT nego igdje u ovim izvikanim a u sustini malogradjanskim restoranima i kaficima, jer prirodnost i atmosfera na CT su klasa iznad.

I ♥ CT.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Stovana gospodjo Majo,
    Hvala lipa sto ste podignuli ovu temu.
    Ja san veliki navijac CT i meni je zaista zao da nas grad nije toliko popularan kako bi tribao bit. Na svakon ruskon forumu preporucujen sugradjanima ic na CT i uzivat u lipoti Prijestonoci.
    Ali u cemu bi turisti mogli uzivat kod nas? Autobuska je nas stid, Njegoseva izglega kao sto je DU nakon granatiranja, ulicama setaju mracni srpski popovi i ruski hodocasnici koji ne znaju sto znaci osmih
    Bogami netko triba zaustavit onu destruktivnu tendenciju nametnutu iz inozemstva i pretvorit Prijestonicu u Grad Sunca!
    PS Znan da ima puno onih za koje je CT "grad koji umire" ali je za njih i cila Crna Gora "zemlja koja umira", dakle saljin svih njih u "ignore".
    Last edited by A+A; 17-07-11 at 15:08.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,228
    Thanked in
    1,563 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Ako piše u štampi,tako je!
    Za 100 € napisaće što te volja i dobićeš i foto session
    bio sam u tim bungalovima u maju 2000. kad smo bili na nekom takmicenju srednjih skola..tako da mi ne trebaju novine za to

ipak ne mogu da vjerujem da to kosta 55 eura
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Stovana gospodjo Majo,
    Hvala lipa sto ste podignuli ovu temu.
    Ja san veliki navijac CT i meni je zaista zao da nas grad nije toliko popularan kako bi tribao bit. Na svakon ruskon forumu preporucujen sugradjanima ic na CT i uzivat u lipoti Prijestonoci.
    Ali u cemu bi turisti mogli uzivat kod nas? Autobuska je nas stid, Njegoseva izglega kao sto je DU nakon granatiranja, ulicama setaju mracni srpski popovi i ruski hodocasnici koji ne znaju sto znaci osmih
    Bogami netko triba zaustavit onu destruktivnu tendenciju nametnutu iz inozemstva i pretvorit Prijestonicu u Grad Sunca!
    PS Znan da ima puno onih za koje je CT "grad koji umire" ali je za njih i cila Crna Gora "zemlja koja umira", dakle saljin svih njih u "ignore".
    Trudila sam se, trudim se i trudicu se kao pojedinac da sto vise uticem na prijatelje da im ukazem sta imaju na 30-tak minuta od PG. Znam ja i autobusku stanicu, znam mnoge 'mane' ali ne mogu mi pricati o crnogorstvu i ex lscg i tandarama, a ignorisati stanje u CT. Ali, poguram ih ja i ka CT, iako znam da su zeljni kvazi "mondenskog", pa pekli se na suncu, kuvali se po PG, gundjali o nevaspitanima i alapljivcima, teshko im je pogledati zdravlje Cetinja i prijateljsku atmosferu koja postoji na CT.
    Zazmurim ja na mnogo sto sta necivilizovano po CG, a posebno kad je CT u pitanju (autobuska itd), ali zazmurim i po mnogo cemu u bogatijim drzavama, jer ima nesto..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    bio sam u tim bungalovima u maju 2000. kad smo bili na nekom takmicenju srednjih skola..tako da mi ne trebaju novine za to

ipak ne mogu da vjerujem da to kosta 55 eura
    To za novine je bio komentar na ispičuturu a ne za ovu vukojebinu,mislim da su dvije zvjezdice,koja tuga,još jedino nudističko naselje!
    Može li to da se da na tender sa Velikom plažom?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Escobar_BP View Post
    Koliko se trošilo dnevno?
    Izračunali smo na kraju da smo nas trojica trošili 25 eura po satu provedenom na ostrvu, tako da je baš skupo
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Da clanovi ove mini SDP trose na CT na sat kao po Hrvatskoj, Cetinje bi c'etalo i mogli bi Cetinjani proglasiti ekonomsku nezavisnost od CG.
    No, mi cemo rodjeni Podgoricani trositi po CT.. ko frizira SDP-ovce.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 17-07-11 at 18:55.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    zdravlje Cetinja i prijateljsku atmosferu koja postoji na CT.
    Zazmurim ja na mnogo sto sta necivilizovano po CG, a posebno kad je CT u pitanju (autobuska itd), ali zazmurim i po mnogo cemu u bogatijim drzavama, jer ima nesto..
    Hvala Lepo
    U pravu ste! Ona prijateljska atmosfera Cetinja me zaista fascinira Jednostavno san ponosan i sretan sto san postao i uvik buden dio tog grada.
    Last edited by A+A; 18-07-11 at 15:38.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Thanks Thanks Given 
    242
    Thanks Thanks Received 
    1,815
    Thanked in
    915 Posts

Umro sam od smijeha sinoć, izvještava "javni servis" iz Petrovca u vezi turističke sezone i već hvali reporter sav glas kako je jeftino kako su plaže čiste kako turisti prezadovoljni nemaju zamjerki i veli reporterka cijena plažnog imobilijara pristupačna za svakog dvije ležaljke i suncobran 15 eura!?:shock: E sad da mi neko kaže kolika je nepristupačna cijena plažnog imobilijara kad odem na more da me neko ne zezne da tražim ovu jeftiniju varijantu koju mi na TV predlažu?Jesmo li zaista tolike ovce ili se samo pravimo?
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A što,mora li ko uzimati ležaljke,suncobrane itd,ili je blam ka' nekad prostrijet peškir?
    Počele su jebene gužve,mora se kakav motor kupovat,jer od kola sreće nema,KO,BD,HN ;u svakom gradu za 5 kilometara treba ostavit pola sata ,a u KO najgore!
    Last edited by minjo; 20-07-11 at 15:50.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by goldfinger View Post
    Umro sam od smijeha sinoć, izvještava "javni servis" iz Petrovca u vezi turističke sezone i već hvali reporter sav glas kako je jeftino kako su plaže čiste kako turisti prezadovoljni nemaju zamjerki i veli reporterka cijena plažnog imobilijara pristupačna za svakog dvije ležaljke i suncobran 15 eura!?:shock: E sad da mi neko kaže kolika je nepristupačna cijena plažnog imobilijara kad odem na more da me neko ne zezne da tražim ovu jeftiniju varijantu koju mi na TV predlažu?Jesmo li zaista tolike ovce ili se samo pravimo?
    Pa lezaljke i suncobrani su tu da oderu turiste a ne da prave ugodjaj domacem stanovnistvu. Ako je skupo onda ima ko francuzi ne na svoju obalu vec odmor u egipat,tusku,grcku ili pak van fancy mesta i vise na druga(npr Ulcinj a ne Budva)... Ko kaze da moras da se kupas u cg. Stavice oni jeftinije cijene ako im se isplati(nema bogatijih gostiju), ako ne onda su bas potrefili platnu moc. Ako su pak prazni a ne spustaju onda su budale...
    Sa svakim mozda misli prave turiste

Thanks Thanks Given 
    1,418
    Thanks Thanks Received 
    5,604
    Thanked in
    2,630 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Da clanovi ove mini XXX trose na CT na sat kao po Hrvatskoj, ..........
    I treba da troše po HR. Možda tako konačno uvide sve mane crnogorskog turizma.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    4,308
    Thanks Thanks Received 
    8,324
    Thanked in
    3,171 Posts

Nije mi jasno kako se mi mozemo drznuti da se poredimo sa Hrvatskom koja milijarde i milijarde zaradjuje od turizma.
    Hrvatska se nalazi u svim vodicima i magazinima u nekoliko low cost linija, do hrvatske se moze stici za male pare iz bilo koje tacke u evropi, dok da bi se doslo kod nas treba makar 400-500 eura za avio kartu. Kao da se leti do amerike.
    Split, zadar, dubrovnik... ryan air, easy jet, wizz air... svuda se te destinacije pominju u njihovim avionima, na posterima kroz prolazak kror tunele do aviona, na reklamnim povrsinama u kompanijama, na njihovim web sajtovima... i mi onda pricamo o nekom turizmu i uporedjujemo se sa hrvatskom, a njima svaki bogovetni dan stizu hiljade i hiljade turista preko low cost kompanija. Cak i u beograd lete.
    Manite se price o crnogorskom elitnom i kvalitetnom turizmu i mazanju ociju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A elitni turisti dolaze low coast kopmanijama ?
    Mi sa 100 kilometara obale ne možemo zaraditi više od 700 miliona.
    Ta cifra se jedino može dići sa Lušticom,Velikom plažom,i desetak novih hotela od 5 do 7 zvjezdica

Thanks Thanks Given 
    4,308
    Thanks Thanks Received 
    8,324
    Thanked in
    3,171 Posts

Turisti koji ce potrositi 100 eura dnevno dolaze low cost kompanijama. Mislim da je nerealno ocekivati da nam je svaki turista seik koji trosi milion eura dnevno, toga nema ni u tim elitnim destinacijama. Mi treba da i srednje plateznu klijentelu privucemo, a ni to ne mozemo. A koliko ja znam imamo oko 300 kilometara obale, a ne 100.

Thanks Thanks Given 
    1,418
    Thanks Thanks Received 
    5,604
    Thanked in
    2,630 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Nije mi jasno kako se mi mozemo drznuti da se poredimo sa Hrvatskom .
    Bogme, to i ja kažem. Porediti ovaj komadić sa prostranstvima HR je u najmanju ruku smiješno.

Eh, taj kompleks veličine.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Nije mi jasno kako se mi mozemo drznuti da se poredimo sa Hrvatskom koja milijarde i milijarde zaradjuje od turizma.
    Hrvatska se nalazi u svim vodicima i magazinima u nekoliko low cost linija, do hrvatske se moze stici za male pare iz bilo koje tacke u evropi, dok da bi se doslo kod nas treba makar 400-500 eura za avio kartu. Kao da se leti do amerike.
    Split, zadar, dubrovnik... ryan air, easy jet, wizz air... svuda se te destinacije pominju u njihovim avionima, na posterima kroz prolazak kror tunele do aviona, na reklamnim povrsinama u kompanijama, na njihovim web sajtovima... i mi onda pricamo o nekom turizmu i uporedjujemo se sa hrvatskom, a njima svaki bogovetni dan stizu hiljade i hiljade turista preko low cost kompanija. Cak i u beograd lete.
    Manite se price o crnogorskom elitnom i kvalitetnom turizmu i mazanju ociju.
    Citava Hrvatska je prije par god zaradjivala manje nego jedan grad u Ceskoj bez mora, a zove se grad Prag...
    Turizam je kreativan biznis..

Hvala Lepo

Page 113 of 722 FirstFirst ... 1363103109110111112113114115116117123163213613 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)