Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
Ovo nije cak ni diskutabilno. Nije sve diskutabilno. Neke stvari su ocigledno pogresne.

Ego nije stvari posmatrao iz svih uglova. Ego nije procitao nijednu knjigu koja govori o tome da bog ne postoji. Egov jedini razlog sto je vjernik je sto je rodjen u Hriscanskoj porodici i sto se nikad nije zapitao postoji li druga strana novcica. Ja mu jesam dao argumente koji su zasnovani na naucnim istrazivanjima, logici i zdravom razumu. Njegovi "argumenti" su se svodili na citate iz svetih knjiga. To nisu argumenti jer ti citati nisu ni provjereni i kose se sa onim sto znamo o svijetu. Druga vrsta "argumenata" koje je imao su logicke greske poput argumenta iz autoriteta, argumenta iz neznanja i njihovog najmilijeg - argument iz ljepote. Dokaz da bog postoji nije ptica koja sjedi na grani koliko god lijepo izgledala. On moze da smatra da se ja ne trudim da saslusam drugu stranu koliko god hoce. Dokaz da se trudim je taj sto oduzimam dovoljno vremena da uopste odgovorim argumentovano na njegove nebuloze umjesto da se prepustim nagonu da ga opalim ironijom i sarkazmom. Ponekad to i uradim kad predje sve granice racionalnog razmisljanja.
mislio sam da je ego musliman...baš čudno.

Hoću da kažem, vodite žestoke bitke oko uporišta zvanog činjenica BOG.
Vi ste na istom mjestu u isto vrijeme i ratujete istom žestinom. U raspravi niste napravili pomak, još uvijek su rovovi na broju.
Iz nekog razloga i Vanji i Ego-u je to bitno i oko toga ratujete.

pozicija i opozicija ... lik i odraz

Samo da ne smeta ratna analogija.