Page 19 of 62 FirstFirst ... 915161718192021222329 ... LastLast
Results 451 to 475 of 1547

Thread: Prava religija!

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Vanja?
    Sad se vec brinem........ ajme.

Istinito vs neistinito?
    Khm khm..
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Vidis cudna stvar, mene rijeci ne pogadjaju. Mogu da budu istinite ili neistinite. Ako su istinite treba ih prihvatiti, ako nisu treba ih ignorisati.
    Zvučiš ko Ego.

Mislim da je bilo ocigledno da je moj komentar o kuhinji bio pokusaj humora. Zadrzacu se na tome da je bio samo pokusaj jer vidim da niste odusevljeni.
    Jesmo vanja, samo ti se tako čini.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by gaul View Post
    Zvučiš ko Ego.
    Vidis ovo bi bio primjer neistinite recenice. Vidim sta pokusavas
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Vidis ovo bi bio primjer neistinite recenice. Vidim sta pokusavas
    Pa mislim da ste došli na istu razinu teističkog slijepila. doduše na različitim krajevima klackalice.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

pa cak i ako se ne slazemo oko nekih stvari poput Rusa i Amerikanaca.
    Stvarno me ne shvatas...
    Evo za tebe...

Ja ne zelim da se slazemo.. mi nismo drva... Ne bi valjalo da se slazemo ko drva, ne?
    Ali nikad nije problem ako smo saglasni, Vanja

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Pa mislim da ste došli na istu razinu teističkog slijepila. doduše na različitim krajevima klackalice.
    To je nemoguce iz prostog razloga sto sam ja sagledao problem religije iz svih uglova i saslusao sam sve strane da bih dosao do zakljucka da bog ne postoji. Ja imam pravi razlog sto sam ateista i to sam toliko puta objasnio i zidovi to znaju. On mi jos nije dao razlog zasto je vjernik osim nekakvih citata koji blage veze nemaju ni sa cime. Ni ne trudi se da cuje sta druga strana ima da kaze. Nisam ja jednog dana rekao da sam ateista pa onda poceo da prikupljam dokaze da potvrdim svoju odluku. To je odlika vjernika. Vi ljudi stvarno treba da shvatite kako ateisti funkcionisu ako mislite da pricate o njima.

Quote Originally Posted by Raquel View Post
    Ali nikad nije problem ako smo saglasni, Vanja
    Nije problem. Ali nema razloga da raspravljamo o necemu o cemu smo saglasni.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

To je nemoguce iz prostog razloga sto sam ja sagledao problem religije iz svih uglova i saslusao sam sve strane da bih dosao do zakljucka da bog ne postoji. Ja imam pravi razlog sto sam ateista i to sam toliko puta objasnio i zidovi to znaju. On mi jos nije dao razlog zasto je vjernik osim nekakvih citata koji blage veze nemaju ni sa cime. Ni ne trudi se da cuje sta druga strana ima da kaze. Nisam ja jednog dana rekao da sam ateista pa onda poceo da prikupljam dokaze da potvrdim svoju odluku. To je odlika vjernika. Vi ljudi stvarno treba da shvatite kako ateisti funkcionisu ako mislite da pricate o njima.
    Upravo si potvrdio ono što sam ti rekao
    I Ego je sagledao iz svih uglova i došao do zaključka da bog postoji. I on ima pravi razlog zašto je teista i objasnio je da zidovi to znaju. Ti njemu još nisi dao nijedan argument koji je poljuljao njegovo uvjerenje. I smatra da se ne trudiš da saslušaš šta ima drugas trana da kaže. Nije on rekao jednog dana sebi da Bog postoji. To je odlika ateista. Treba da shvatiš teističku svijest da bi razumio Egovu misao.
    Last edited by gaul; 17-07-11 at 01:25.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Upravo si potvrdio ono što sam ti rekao
    Ti mislis da sam ti ja potvrdio da si u pravu jer ne zelis da shvatis moj post na nacin na koji sam ga ja zamislio. Shvatas ga na nacin na koji tebi odgovara. A tebi odgovara da ga shvatis kao izlaganje nekog ko misli da je u pravu bez argumenata. Ja sam svoje argumente ovdje postavljao duzi vremenski period i nemam ni volje ni energije da ih ponovo obrazlazem. Ti kao da nisi bio prisutan ni na jednoj temi o kojoj se raspravljalo o religiji. Ne postoji vjernicki argument koji nisam cuo i koji nije uspjesno oboren od strane mene, drugih forumasa ili nekih poznatih svjetskih naucnika. I kad kazem nema, to nije moje misljenje, to je cinjenica. Kad bi te tematika zanimala mogao bi to vrlo lako da saznas.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Nije problem. Ali nema razloga da raspravljamo o necemu o cemu smo saglasni.
    Ali to ne znaci da se slazemo... Ako smo saglasni, otvaramo se za dopune. Ako nismo, jos petljamo oko osnova. Tj, slazemo se.

Ateisti ne postoje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ti mislis da sam ti ja potvrdio da si u pravu jer ne zelis da shvatis moj post na nacin na koji sam ga ja zamislio. Shvatas ga na nacin na koji tebi odgovara. A tebi odgovara da ga shvatis kao izlaganje nekog ko misli da je u pravu bez argumenata. Ja sam svoje argumente ovdje postavljao duzi vremenski period i nemam ni volje ni energije da ih ponovo obrazlazem. Ti kao da nisi bio prisutan ni na jednoj temi o kojoj se raspravljalo o religiji. Ne postoji vjernicki argument koji nisam cuo i koji nije uspjesno oboren od strane mene, drugih forumasa ili nekih poznatih svjetskih naucnika. I kad kazem nema, to nije moje misljenje, to je cinjenica. Kad bi te tematika zanimala mogao bi to vrlo lako da saznas.
    Ego je još uvijek vjernik?

Obarao si argumente u svom svijetu,odnosno u svom sistemu razmišljanja.
    I ti kad kažeš da nema, to je tvoje mišnjenje, dok se ne prihvati kao činjenica u raspravi , ono je još uvijek samo tvoje mišljenje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ateisti ne postoje.
    Ateizam kao simbol pripadnosti određenoj grupi koja zadovoljava maštu nezadovoljnih teista,ili agnostika...možda.

Nego kada ćeš da mi ispričaš san ? khm

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

I Ego je sagledao iz svih uglova i došao do zaključka da bog postoji. I on ima pravi razlog zašto je teista i objasnio je da zidovi to znaju. Ti njemu još nisi dao nijedan argument koji je poljuljao njegovo uvjerenje. I smatra da se ne trudiš da saslušaš šta ima drugas trana da kaže. Nije on rekao jednog dana sebi da Bog postoji. To je odlika ateista. Treba da shvatiš teističku svijest da bi razumio Egovu misao.
    Ovo nije cak ni diskutabilno. Nije sve diskutabilno. Neke stvari su ocigledno pogresne.

Ego nije stvari posmatrao iz svih uglova. Ego nije procitao nijednu knjigu koja govori o tome da bog ne postoji. Egov jedini razlog sto je vjernik je sto je rodjen u Hriscanskoj porodici i sto se nikad nije zapitao postoji li druga strana novcica. Ja mu jesam dao argumente koji su zasnovani na naucnim istrazivanjima, logici i zdravom razumu. Njegovi "argumenti" su se svodili na citate iz svetih knjiga. To nisu argumenti jer ti citati nisu ni provjereni, kose se sa onim sto znamo o svijetu, i ne mogu da budu dokaz isto kao sto papir na kojem pise da jednorozi postoje nije dokaz postojanja jednoroga. Druga vrsta "argumenata" koje je imao su logicke greske poput argumenta iz autoriteta, argumenta iz neznanja i njihovog najmilijeg - argument iz ljepote. Dokaz da bog postoji nije ptica koja sjedi na grani koliko god lijepo izgledala. On moze da smatra da se ja ne trudim da saslusam drugu stranu koliko god hoce. Dokaz da se trudim je taj sto izuzimam dovoljno svog vremena da uopste odgovorim argumentovano na njegove nebuloze umjesto da se prepustim nagonu da ga opalim ironijom i sarkazmom. Ponekad to i uradim kad predje sve granice racionalnog razmisljanja, cemu si se ti opasno priblizio.
    Last edited by VanjaTheMan; 17-07-11 at 01:46.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ovo nije cak ni diskutabilno. Nije sve diskutabilno. Neke stvari su ocigledno pogresne.

Ego nije stvari posmatrao iz svih uglova. Ego nije procitao nijednu knjigu koja govori o tome da bog ne postoji. Egov jedini razlog sto je vjernik je sto je rodjen u Hriscanskoj porodici i sto se nikad nije zapitao postoji li druga strana novcica. Ja mu jesam dao argumente koji su zasnovani na naucnim istrazivanjima, logici i zdravom razumu. Njegovi "argumenti" su se svodili na citate iz svetih knjiga. To nisu argumenti jer ti citati nisu ni provjereni i kose se sa onim sto znamo o svijetu. Druga vrsta "argumenata" koje je imao su logicke greske poput argumenta iz autoriteta, argumenta iz neznanja i njihovog najmilijeg - argument iz ljepote. Dokaz da bog postoji nije ptica koja sjedi na grani koliko god lijepo izgledala. On moze da smatra da se ja ne trudim da saslusam drugu stranu koliko god hoce. Dokaz da se trudim je taj sto oduzimam dovoljno vremena da uopste odgovorim argumentovano na njegove nebuloze umjesto da se prepustim nagonu da ga opalim ironijom i sarkazmom. Ponekad to i uradim kad predje sve granice racionalnog razmisljanja.
    mislio sam da je ego musliman...baš čudno.

Hoću da kažem, vodite žestoke bitke oko uporišta zvanog činjenica BOG.
    Vi ste na istom mjestu u isto vrijeme i ratujete istom žestinom. U raspravi niste napravili pomak, još uvijek su rovovi na broju.
    Iz nekog razloga i Vanji i Ego-u je to bitno i oko toga ratujete.

pozicija i opozicija ... lik i odraz

Samo da ne smeta ratna analogija.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Ateizam kao simbol pripadnosti određenoj grupi koja zadovoljava maštu nezadovoljnih teista,ili agnostika...možda.

Nego kada ćeš da mi ispričaš san ? khm
    Koliko Vanja postoji, ako je ateista? Ne glupiraj se. On je vjernik. Samo ne zna jos uvijek u sta (da) vjeruje.

Kad podjemo na kafu, pa ti pogledam u solju. Ako ne pijes kafu, mogu u pjenu od piva.. Ako ni to, naci cemo vec nesto.

Vanja, ne budi toliki mucenik. Sarkazam i cinizam ti nisu na nivou. Unistavamo te i pojedinacno i u kompletu, samo ako li pocnes. A ti to ne vidis, ili vidis i pokusavas da nas nadmasis ali nikako da uspijes. Dakle, gubis se u spamovima umjesto da se otvoris i za nesto novo. Zbilja sve znas? Blago tebi. Sarkazam, kapiras? Jesi, ovog puta mi je bio ocigledan, jer sam tako izabrala.

Khm..

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Meni je interesantno da obaram njegove "argumente", nije mi bitno. Isto tako mi je interesantno da obaram Dawudove "argumente" ali mi nije bitno. Zato me i ne zanima da li je njegov ban trajan ili privremen.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Meni je interesantno da obaram njegove "argumente", nije mi bitno. Isto tako mi je interesantno da obaram Dawudove "argumente" ali mi nije bitno. Zato me i ne zanima da li je njegov ban trajan ili privremen.
    Meni je dawud interesantan, da ne kažem djeluje unikatno na forumu, jer ubacuje lično i isreno u konstalaciji mišljenja. Sam to jako cijenim i poštujem i smatram da je jako psihološki hrabar.
    Njegove prirodne reakcije ga dovode do bana, mada rijetko je nevaspitan, ima mnogo gorih i vulganijih mora se priznati.

Ima svoj stav koji dijeli sa nama, koji lično ne odobravam u vodili smo 'žustre rasprave', ako drugačije misli i osjeća ne mora se obavezno i ukloniti.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Vanja, ne budi toliki mucenik. Sarkazam i cinizam ti nisu na nivou.
    Jer sam svjestan da su to lose osobine koje ne treba da ispoljavam ako ne moram.

Unistavamo te i pojedinacno i u kompletu, samo ako li pocnes.
    Mislis kao onaj dan kad si pocela da vrijedjas na licnoj osnovi? Vidio sam ja za sta si ti sposobna i nisam bio impresioniran ni malo. Ustvari bio sam razocaran.

A ti to ne vidis, ili vidis i pokusavas da nas nadmasis ali nikako da uspijes.
    Uopste mi niste toliko vazni da bih tako nesto pokusavao.

Dakle, gubis se u spamovima umjesto da se otvoris i za nesto novo.
    Svaki moj post je na mjestu. Molicu argument za svaki koji nije, ako moze?

Zbilja sve znas? Blago tebi. Sarkazam, kapiras? Jesi, ovog puta mi je bio ocigledan, jer sam tako izabrala
    Sarkazam je uvijek ocigledan. U zabludi si ako mislis da mozes da ga sakrijes. Ako nije ocigledan onda nije dobro promisljen i onda je poenta izgubljena.

Otvoren sam ja za nove stvari, problem je sto vi nemate nista novo da kazete. Ti si me najmanje 3 puta pitala koja je prava religija i eto drugi put vec kazes da ateisti ne postoje. A onda meni govoris da stojim u jednom mjestu. Kad ja napisem nesto napisem to na nacin na koji neko moze da odgovori u cilju pokretanja rasprave naprijed. Ti se vrtis u krug sa istim pitanjima. A kad smo tebe pitali da li vjerujes u boga nisi dala odgovor o kojem moze da se raspravlja. Odgovor koji bi pokrenuo raspravu. Nisi cak dala ni odgovor. Postavila si tudju misao. Postavila si stihove. Nisi cak ni gaulu opisala jedan od tvojih snova. Eto koliko si ti zainteresovana za pokretanje rasprave.
    Last edited by VanjaTheMan; 17-07-11 at 02:04.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Spam?

Svaki tvoj post na ovoj temi. Ako nisi primjetio ovo je tema pod nazivom 'prava religija', koncipirana da se religiozni fanatici pofataju za grlo i izmjenjaju što veći broj uvreda, nikako nije koncipirana da se vodi rasprava oko postojanja Boga.

Argument.

Sa druge strane, pošto filosofija je nadrealna, nađi opipljiv primjer realan, pa pođi na PDF automobilizam ili ljubav pa postuj nešto lično koje se kosi sa imaginarnom koncepcijom postojanja teme pa ćeš biti izbrisan da ti se strva neće nać.

Primjer za upoređenje. (da shvatiš težinu svog spamerskog zločina)
    Last edited by gaul; 17-07-11 at 02:08.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Spam?

Svaki tvoj post na ovoj temi. Ako nisi primjetio ovo je tema pod nazivom 'prava religija', koncipirana da se religiozni fanatici pofataju za grlo i izmjenjaju što veći broj uvreda, nikako nije koncipirana da se vodi rasprava oko postojanja Boga.
    Nije ovo tema ni za raspravljanje snova pa si ti pokrenuo pricu koja bi bolje odgovarala novoj temi o snovima. Nemoj da se igras "prepoznaj licemjera" sa mnom.
    Mozda ako procitas temu od prvog posta nadjes razlog zbog kojeg se skrenulo sa teme. Sva ova prica koja veze nema sa temom je pocela kad je Raquel upala u nju. A kad joj se ne svidi gdje razgovor ide, postavi pitanje "koja je prava religija" u nadi da cemo da se upecamo. I nazalost i ja se jednom upecah na tu foru ali nikad vise.
    Last edited by VanjaTheMan; 17-07-11 at 02:11.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Jer sam svjestan da su to lose osobine koje ne treba da ispoljavam ako ne moram.

Mislis kao onaj dan kad si pocela da vrijedjas na licnoj osnovi? Vidio sam ja za sta si ti sposobna i nisam bio impresioniran ni malo. Ustvari bio sam razocaran.

Uopste mi niste toliko vazni da bih tako nesto pokusavao.

Svaki moj post je na mjestu. Molicu argument za svaki koji nije, ako moze?

Sarkazam je uvijek ocigledan. U zabludi si ako mislis da mozes da ga sakrijes. Ako nije ocigledan onda nije dobro promisljen i onda je poenta izgubljena.

Otvoren sam ja za nove stvari, problem je sto vi nemate nista novo da kazete. Ti si me najmanje 3 puta pitala koja je prava religija i eto drugi put vec kazes da ateisti ne postoje. A onda meni govoris da stojim u jednom mjestu. Kad ja napisem nesto napisem to na nacin na koji neko moze da odgovori u cilju pokretanja rasprave naprijed. Ti se vrtis u krug sa istim pitanjima. A kad smo tebe pitali da li vjerujes u boga nisi dala odgovor o kojem moze da se raspravlja. Odgovor koji bi pokrenuo raspravu. Nisi cak dala ni odgovor. Postavila si tudju misao. Postavila si stihove. Nisi cak ni gaulu opisala jedan od tvojih snova. Eto koliko si ti zainteresovana za pokretanje rasprave.
    Vanja, ja nikad prva ne pocinjem. Otuda, cio ovaj post ti je neistinit.
    Ovo su cinjenice koje su lako svakom provjerljive i informacije koje su dostupne.

Znaci, ti si u zabludi.

Dokle?

Meni ne smeta, licno, ali mi je bas interesantno za posmatranje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Mozda ako procitas temu od prvog posta nadjes razlog zbog kojeg se skrenulo sa teme. Sva ova prica koja veze nema sa temom je pocela kad je Raquel upala u nju. A kad joj se ne svidi gdje razgovor ide, postavi pitanje "koja je prava religija" u nadi da cemo da se upecamo. I nazalost i ja se jednom upecah na tu foru ali nikad vise.
    Svjesno praviš zločin u produženom trajanju. nema opravdanja.
    tražio si argument i dobio si ga...

Raquel ne pleše sama..i ne spamuje sama sa sobom.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Svjesno praviš zločin u produženom trajanju. nema opravdanja.
    tražio si argument i dobio si ga...

Raquel ne pleše sama..i ne spamuje sama sa sobom.
    U pravu si, spamuje sa tobom.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

E da i opet ti je Raquel kriva koja te vraca na pitanje, kad se zagubis u svojim spamovima.
    Divan si primjer nekoga koga bi svi rado zeljeli vidjeti banovanog sa ovog pdf-a, pa ipak to ne zelimo, jer smo vjernici.
    A ti si rekao Dawudu da je dosao po ban i gle cuda on sjutra bude banovan. Neko je pritisnuo trougao?

Ja znam ko sve nije.

Ne optuzujem. Nije mi stil. Vanja. The Man-u.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Vanja, ja nikad prva ne pocinjem. Otuda, cio ovaj post ti je neistinit.
    Ovo su cinjenice koje su lako svakom provjerljive i informacije koje su dostupne.

Znaci, ti si u zabludi.

Dokle?

Meni ne smeta, licno, ali mi je bas interesantno za posmatranje.
    Sad imamo problem. Ti mislis da sam ja u zabludi, ja mislim da si ti u zabludi. Ja sam svoje mislenje obrazlozio, ti si samo rekla da sam ja u zabludi. Bez obrazlozenja. Uvijek bez obrazlozenja. Ako sam u toliko velikoj zabludi pa mora makar jedan dokaz o tome da postoji.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

U pravu si, spamuje sa tobom.
    nikada nisam rekao drugačije.
    ali...naš spam se vodi na filososkoj razini nadrealnog u maglini racijuma i dubinama svijesti...tako da smo teška artiljerija filosofije. neophodna podrška PDF-u

a ti si samo ateista...kriv si!

uzgred tražio si argument, a svjestan si spamer. koliko to može biti nefilosofski,ili bolje rečeno neiskusno.

Page 19 of 62 FirstFirst ... 915161718192021222329 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)