Jednom prilikom moj mačak, od milošta zvan Tigar, mi je otkrio tajnu.
Sjedimo zajedno na terasi i počinje da grmi, ono ljetnja grmljavina. Gle čuda on mrtav ladan nastavlja da drijema bez ikakve frke.
Zašto bi čovjek koji je na jednom stupnju evolucije bio inteligentan koliko i moj tigar pravio frku oko toga?
Tako da prvi put kada je vidio munju,čuo grom (čovjek), stvarno kada je to bilo? zar nije prošao iskustvo kao i tigar, prije nego je razvio ćeliju više i postigao mugućnost da više skupi podataka.
Možda mu je kasnije grmljavina poslužila kao personifikacija,kao poređenje opisa neke moći nekog većeg bića, izliv bijesa, kazna...
Što mi to liči na statističke podatke, kada pokušavamo objasniti nekome nešto, pa kažemo 67% ljudi tako misli, ili 67 od 100 ljudi, da li je to bukvalno obožavanje broja 100?
Tako da grmljavina nikada nije bila paranormalna pojava.
Lično (kao i svi) grom često koristim kao poređenje, ponekad i emotivno kad šibne negdje blizu pa se svojski štrecnem. Onda u strahu često molimo Hrista,Alaha i Krišnu, da ne bi u gaće pišnu, dok neko zvižduće,a neko padne u nesvijest...strah je svojstven ljudima.
Znam kako radi, ali sam i dalje oduševljen. gotovo religijsko oduševljenje, valjda je to normalno kada se čovjek sretne sa nečim što je van njegovog iskustva i znanja. Da li se čovjek raduje novom iskustvu i saznanju,ili je prosto glupan...?
Last edited by gaul; 16-07-11 at 20:17.
Last edited by VanjaTheMan; 16-07-11 at 20:36.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Fascinantno.
Samo te pitam, da li ti je lakše ?
Trenutak je prosao, sad je sve po starom. Ni lakse ni teze.
Ajde molim te objasni mi moju religioznost. Kad vec tvrdis da sam religiozan valjda mozes da objasnis na koji nacin.
Ajde je ti nama objasni... zamisli da jesi, ako vec vjerujes da nisi, i opleti.. Mozes uvijek poceti od Horusa![]()
Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.
Ja ne mogu da je objasnim kad nisam religiozan. A za Horusa sam objasnio. Nema veze sa religijom, nego sa serijom (LOST). Volim misterije i zagonetke. Avatar datira iz perioda dok je ta serija jos bila emitovana. A mozda su u pitanju Illuminati. Nikad se ne zna sa kime imas posla na internetu, zato pazi sta pricas jer nikad ne znas ko te posmatra![]()
Last edited by VanjaTheMan; 16-07-11 at 22:39.
Napadam ideje koje nemaju smisla. To je sve. Zelim da ljudi budu razumni i da se probude iz svijeta bajki. Postepeno naravno.
Uzmi nacizam kao primjer za losu ideju mozda ces uspjeti da nadjes odgovor.
Kako cudan bug - ili subliminarna poruka
Citava stranica mi je sad bila ovako ispisana "gaul is a splendid one to behold gaul is a splendid one to behold"
Vanja, ideje su svuda oko nas.. samo treba da pruzimo ruku i uhvatimo ih.
Samo nađi koliko ima bogova groma. A odakle ti znaš da je to tvom mačku bio prvi put?
CIjeli post koji si napisao gore je toliko proizvoljan da mi je dusa da pišem nešto više na temu. Tvrditi na osnovu "moj mačak mi je odao tajnu" je jednako vjeri u boga.
I'm one of 50 sisters who killed their own husbands on the first wedding night.
Oh, my god it was so good....
Ima puno bogova koji kontrolišu grom,bitna razlika. Tačnije munju, grom bi bila akustični dio, a za to je zadužen drekavac.
Tvrdnja na osnovu opservacije ponašanje životinje na prirodnu pojavu. Nije teško shvatiti ako se malo potrudiš.
Pošto si sada finansijski stabilnija, potroši koji euro na knjige. Nadoknadi propušteno. Obogati svoje znanje, minimum par stotina za početak.
Vecina kaze da im otvaram glavu kad im kazem zasto nisu u pravu u vezi neke ideje koju imaju. Ali ljudi vise vole da ih lazes nego da ih naucis necemu. Traze samo potvrdu da su u pravu. Nemaju zelju za poboljsanjem jer misle da su savrseni.
Bog je mrtav, zivio Bog.
Oprosti, znas mene... ja sve iz iskustva. Ja ne citam mitove![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks