Koji je mit koji je uticao ili utice na tebe?
Mozes copy&paste, ili pm, ili da prepricas... vidis ja tebi dajem opcije.. Ti mene odje razgoliti pred svima.
Koji je mit koji je uticao ili utice na tebe?
Mozes copy&paste, ili pm, ili da prepricas... vidis ja tebi dajem opcije.. Ti mene odje razgoliti pred svima.
Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Tom logikom svakome bi prava religija bila ono sto najvise cijeni. Ti kao emotivac kazes da je to ljubav, ja kazem da je ljubav samo hemijska reakcija. Malo dopamina, malo oksitocina...
Last edited by VanjaTheMan; 16-07-11 at 12:46.
Moguće je vjerovati u boga, ali bez odabira religije.
Spadam u one koji znaju da bog postoji, iako ga ne volim, niti razumijem kako je mogao da stvori ovakav svijet kakav je.
Nikada mi nije ni bio jasan paradoks religije koji zahtjeva da boga voliš, a uz to da ga se plašiš, jer u suprotnom će te kazniti na onom svijetu. Ljubav iz straha nije ljubav.
Ne shvataj život previše ozbiljno i tako se iz njega niko živ nije izvukao.
[QUOTE=Pucca^;2293216]Moguće je vjerovati u boga, ali bez odabira religije./QUOTE]
Kako?
Religija po meni dođe nešto poput načina na koji upražnjavaš vjeru. Ukoliko vjeruješ a ne upražnjavaš po bilo kojim pravilima bilo koje poznate religije eto ti vjerovanja u boga bez odabira religije.
I'm one of 50 sisters who killed their own husbands on the first wedding night.
Oh, my god it was so good....
Imala sam jedno paranormalno iskustvo, a kada bih napisala na ovom forumu šta mi se dogodilo ne bi mi ni povjerovali, a dodatno bi me proglasili ludom, pa ću drage volje preskočiti tu povećanu pažnju.
Elem, prije toga sam bila ništa manji ateista od tebe (bar koliko mogu po tvojim postovima da zaključim), te znam koliko je nemoguće ateistu preobratiti, jedino ako se desi neko čudo, u bukvalnom smislu te riječi.
Pošto Vanju bolje poznaješ, uzeću ga za hipotetički primjer. Zamisli da Vanja nekim čudom spozna boga i uvjeri se rođenim očima da postoji, pa nakon tog lijepog iskustva još mora i da se prikloni nekoj religiji. Problem je što je svaku svetu knjigu prethodno smatrao krajnje debilom, pa čak i nakon tog iskustva mu ne djeluju nešto pametno i aj sad sine odaberi svog boga.
Mene živo zanimaju ta paranormalna iskustva, budući da ne vjerujem da postoji paranormalno već samo nepoznato i neobjašnjeno. Nekad je grmljavina bila paranormalna.
Ja ti kao prvo ne vjerujem da si imala paranormalno iskustvo i da si bila ateista. Znam par takvih vjernika koji su pokusali da me farbaju pricom kako su bili ateisti pa su spoznali boga. Jos kazes da si bila ateista nista manji od mene. Sad pokusavas da manipulises sa mnom. A to sto neces da kazes kakvo je to iskustvo da te ne bi proglasili ludom je besmislica. Samim tim sto si rekla da si imala paranormalno iskustvo mi mozemo da te proglasimo ludom. Sto znaci da bi ti islo u korist da to iskustvo opises jer nikako ne moze da ti skodi u ovom trenutku. Moglo bi samo da ti koristi ako se ispostavi da je stvarno u pitanju nesto paranormalno. Ali ti dobro znas da nije, jer se nije ni desilo. Sad treba izmisliti pricu koja ce da zvuci uvjerljivo.
Last edited by VanjaTheMan; 16-07-11 at 16:18.
Bra'o, nisam ni sumnjala da tebe neću uspjeti da prevarim, e još si zaboravio da pokušavam i sektu da formiram. :joint:
dajte i mene zanima to paranormalno iskustvo
this is pointless
Objasnila sam u startu zašto ne želim da podijelim. Na kraju, previše je privatno i previše za mene dragocijeno da bih dozvolila da ga bilo ko izvrne ruglu, a otprilike "mirišem" takvo raspoloženje.
pa dobro ti ispricaj ali reci kao da se to desilo tamo nekome a ne tebi
this is pointless
Ne znam sad za prosjek IQ-a na forumu pošto sam nova, ali ti ga baš omunji.![]()
Onda kad su je ljudi prvi put vidjeli i nijesu znali šta je. Onda su imali potrebu da je definišu i definisali su je kao npr. srdžbu bogova, a danas na nju gledamo kao na bilo šta nam poznato. Prvim ljudima to nije bilo zajebancija da čuju ili da vide grom, kao što nije ni djetetu kad je prvi put vidi. Da proletim pored tebe vjerovatno bi se i ti sledio, eto kakav bi to šok za tebe bio, takav je šok ljudima bilo mnogo toga danas objašnjenog. A to je samo tip of the iceberg kada je riječ o stvarima kojima su se u prošlosti pridavale natprirodne, boženske i slične karakteristike.
Last edited by Danaida; 16-07-11 at 18:41.
Ja sam evo neki čudan slučaj izgleda, najprije sam bila ateista, pa sam bila religiozna jedno dvije godine i opet postala ateista. Što ti je pubertet!![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks