Page 15 of 62 FirstFirst ... 511121314151617181925 ... LastLast
Results 351 to 375 of 1547

Thread: Prava religija!

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Ako si prisustvovala zasto pitas? Mogla si i sama da vidis da je nazivao forumase maloumnim izmedju ostalih stvari. Nisi objektivna. I to mu je drugi put. Prvi nick mu je bio Sinan. E da si vidjela sta je radio pod tim nickom. Ti si mu se dosta priblizila onaj dan kad si prigrlila ad hominem. Shvatam ja da ti zelis da me banuju i nema potrebe da se foliras kako mislis bi to bilo za moje dobro.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Svi znamo da je bio ibn.sinan pa dawud i iskreno se nadam da će se vratiti opet.
    Čašica razgovora sa njime mi je uvijek prijala. Doduše i ako bi me ideološki zatočio u nekom logoru i mučio, nekako ipak ima neku pozitivnu energiju.

Stvarno šteta, PDF je izgubio jedno mišljenje i jedan način izražaja, rasprava je izgubila svoju obimnost i kvalitet. Uvijek se i izgubi kada se poneki činilac oduzme.
    nepristojne postove treba brisati, ljudi smo,svi smo zajedljivi i bezobrazni na momente.
    Ipak toliko mavati sa banom je bezveze.
    Last edited by gaul; 16-07-11 at 01:11.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by gaul View Post
    Svi znamo da je bio ibn.sinan pa dawud i iskreno se nadam da će se vratiti opet.
    Čašica razgovora sa njime mi je uvijek prijala. Doduše i ako bi me ideološki zatočio u nekom logoru i mučio, nekako ipak ima neku pozitivnu energiju.

Stvarno šteta, PDF je izgubio jedno mišljenje i jedan način izražaja, rasprava je izgubila svoju obimnost i kvalitet. Uvijek se i izgubi kada se poneki činilac oduzme.
    nepristojne postove treba brisati, ljudi smo,svi smo zajedljivi i bezobrazni na momente.
    Ipak toliko mavati sa banom je bezveze.
    Mislim da je samo na odmoru, da nije za stalno banovan. Ne bi trebalo. I meni je zanimljivije kad je on tu. Ali dobro, bar jos uvijek imamo Ega i njegove prijetnje vjecitim patnjama u paklu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

U čemu je poenta željeti drugome ban?
    Stvarno ne kapiram.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Vanja, ako je neko malouman, onda mu fali malo uma. To je za ban? Dje ti je um?
    I zasto mislis da ja tebi zelim ban? Ja tebi zelim odmor.
    Cemu strah od toga?

Kakve su ti to projekcije i optuzbe?
    Nisko, jako nisko.

A mene nazivas gaulovom. Mislim, nije da bih se bunila pretjerano, ali zbilja on i ja nismo o tome razgovarali, a ja polazem nade u jedno drugo bice i mene, tako da... S cim ti stvarno imas problem?
    Last edited by Raquel; 16-07-11 at 01:31.
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Vanja ispričaj nam zadnji san kojeg se sjećaš.
    Ozbiljno,ako želiš.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by Raquel View Post
    Vanja, ako je neko malouman, onda mu fali malo uma. To je za ban? Dje ti je um?
    Ako mislis da kritikujes necije postove uradi to objektivno i sa argumentima a ne emotivno i maliciozno. To govori vise o tebi nego svi tvoji raniji postovi. Mislim da je i source codu foruma ocigledno da ti je cilj da napadnes svaki moj post. Ali problem je sto to radis emotivno i brzopleto, bez razmisljanja. A posto si emotivna nisi primjetila da meni ovakva tvoja prica odgovara jer samo dokazuje moju raniju pricu o tebi. Vidim da si pokusala da provuces i neku diskretnu uvredu, sa ovim "gdje ti je um?"
    Ocigledno je da je pokusaj uvrede prouzrokovan brzopletom emotivnom reakcijom. Jer da si stala malo da razmislis dosla bi do zakljucka da nisam ja taj ko odredjuje sta je za ban. To odlucuju administratori foruma. Ako oni kazu da su te uvrede za ban, ko sam ja da ih ispravljam?

I zasto mislis da ja tebi zelim ban? Ja tebi zelim odmor.
    Cemu strah od toga?
    Pasivno-agresivno ponasanje je jedna od najgorih ljudskih osobina.

Kakve su ti to projekcije i optuzbe?
    Nisko, jako nisko.
    Ja sam svoje argumentovao, ti nisi. Cik pogodi ko projektuje.

U čemu je poenta željeti drugome ban?
    Stvarno ne kapiram.
    Licna satisfakcija emotivno frustriranih osoba? Mozda, ne znam.

Vanja ispričaj nam zadnji san kojeg se sjećaš.
    Ozbiljno,ako želiš.
    Ovo je bolestan san. Sanjao sam da sam se probudio i vratio da spavam i tako sam se 6 puta budio u snu i nijednom nisam bio stvarno budan. Uzasan osjecaj. Da li bi te cudilo kad bih ti rekao da sam tu noc gledao Inception? A i ja znam glupa pitanja da postavljam...
    Last edited by VanjaTheMan; 16-07-11 at 01:49.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Ali, shvatas li da si ti bio maliciozan prije mene sa ''tvoja Raquel'', cak te i gaul na to upozorio, nisam ja ni morala, i kad ja to uradim, ti dodjes meni i kazes - da sam ja maliciozna? Ja sam ti samo rekla da si ti maliciozan. Kako sam ja tu maliciozna?

Uvidjas li ti tu neku logicku gresku? Ko je tu pasivno-agresivan, mada znam odakle ti i te odrednice?

Vanja....

Kako je, Vanja?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Ovo je bolestan san. Sanjao sam da sam se probudio i vratio da spavam i tako sam se 6 puta budio u snu i nijednom nisam bio stvarno budan. Uzasan osjecaj. Da li bi te cudilo kad bih ti rekao da sam tu noc gledao Inception? A i ja znam glupa pitanja da postavljam...
    Ne bi me čudilo. Film je bez sumnje dobro odrađen. Vidiš uticao je na tebe.
    I to poprilično, vidi se da je bio intezivan san.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Hajde Raquel podijeli ti sa nama neki san.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Ne znam sta bih ti rekla.... Ja sanjam otvorenih ociju. Lako je meni. A i kad spavam, savrseno ih kontrolisem.
    Lako je meni, ja ti kazem.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Ali, shvatas li da si ti bio maliciozan prije mene sa ''tvoja Raquel'', cak te i gaul na to upozorio, nisam ja ni morala, i kad ja to uradim, ti dodjes meni i kazes - da sam ja maliciozna? Ja sam ti samo rekla da si ti maliciozan. Kako sam ja tu maliciozna?

Uvidjas li ti tu neku logicku gresku? Ko je tu pasivno-agresivan, mada znam odakle ti i te odrednice?

Vanja....

Kako je, Vanja?
    Ali ja nisam bio maliciozan. To bi bilo kontraproduktivno. To je bila gaulova i tvoja pogresna pretpostavka. Rekao sam gaulova Raquel jer gaul odbija da te kritikuje cak i kad napravis toliko ociglednu gresku kao onaj ad hominem prije neki dan. Nikad nije propustio da ukaze Dawudu na njegove greske. U tome nema nista maliciozno, samo sugestivno da treba da obrati paznju na tvoje postove. Mozda sam se pogresno izrazio. Ali u svakom slucaju vasa greska je sto ste se uvrijedili.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ne znam sta bih ti rekla.... Ja sanjam otvorenih ociju. Lako je meni. A i kad spavam, savrseno ih kontrolisem.
    Lako je meni, ja ti kazem.
    hajde, batali to. Znaš i sama da si plašljiva za tu dimenziju snova (napravila si lapsus )

Ispričaj san.

Ego? hajde i ti jedan, sad viđeh da si tu.
    Last edited by gaul; 16-07-11 at 02:07.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Vanja, ali sta ako on nema sta da kritikuje?
    Tj ako misli kao i ja, ili me razumije pa nesto i ukaci od onog sto pisem, zasto bi me na silu kritikovao? Kao ti recimo? Samo zato sto sam zensko? Obrati paznju na ovaj dio.
    Moguce je da on dobro obraca paznju, ali ti ne. Jos dodatno, ti mislis da ja sebe predstavljam u najboljem svijetlu, tj da pokusavam, a ne iskljucujes mogucnost da ja nisam egotriper vec da sam prosto iskrena? Mislim... opet neki tvoji strahovi od mog postojanja kao nekoga ko je mozda ''u najboljem svijetlu'' po tvojim mjerilima. Daleko da mislim da me muvas, ali neki problem sigurno imas. Koji, dakle?

gaule, ja sam uvijek na granici sna i jave i savrseno plesem po tom konopcu, malo se tamo, malo amo naginjem, ali nikad ne gubim ravnotezu? Moj Inception je davno obavljen. Vjerujes li mi?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

gaule, ja sam uvijek na granici sna i jave i savrseno plesem po tom konopcu, malo se tamo, malo amo naginjem, ali nikad ne gubim ravnotezu? Moj Inception je davno obavljen. Vjerujes li mi?
    Ne.
    Daj mi san...divan poklon na kome bih ti bio zahvalan.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Slusaj ovo, tj citaj..
    Usled nekih zackoljica, tj okolnosti, moje voljeno bice i ja smo udaljeni prostorno jedno od drugog, ali zbilja disemo kao jedno. Za sad, ko zna.
    I.. krenem ti ja tako na spavanje, jedne od ovih vrelih noci, zbilja su mi vrele bez njega... ali samokontrolisem se, uspjesno. Dakle, onog trenutka kad treba da utonem u san i sec posto sam pomislila na sitnu pakost prema nekome, koja u stvari i ne bi bila pakost, samo nesto na sta imam pravo, ali bi zahtijevala malo od lose mi strane ega, odavno zaboravljene strane uz to, ''cujem'' tj osjetim njegov glas kako mi govori ''Drugi put''. Momentalno sam prekorila sebe i sec poslije utonula u san. Nista nisam sanjala i probudila sam se, poslije svega par sati savrseno odmorna. Citav dan sam razmisljala o njemu i pjevala kroz kucu, a nemam zbilja, obicaj. Sledeci put kad sam zaspala, imala sam jako prijatne i njezne snove, o njemu i s njim, naravno.

Bicemo brzo zajedno, ili makar relativno brzo.

Ajde.
    Last edited by Raquel; 16-07-11 at 02:27.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Vanja, ali sta ako on nema sta da kritikuje?
    Tj ako misli kao i ja, ili me razumije pa nesto i ukaci od onog sto pisem, zasto bi me na silu kritikovao? Kao ti recimo? Samo zato sto sam zensko? Obrati paznju na ovaj dio.
    Moguce je da on dobro obraca paznju, ali ti ne. Jos dodatno, ti mislis da ja sebe predstavljam u najboljem svijetlu, tj da pokusavam, a ne iskljucujes mogucnost da ja nisam egotriper vec da sam prosto iskrena? Mislim... opet neki tvoji strahovi od mog postojanja kao nekoga ko je mozda ''u najboljem svijetlu'' po tvojim mjerilima. Daleko da mislim da me muvas, ali neki problem sigurno imas. Koji, dakle?
    Itekako ima sta da se kritikuje. Kao sto sam rekao, Dawuda je kritikovao zbog istih logickih gresaka. Tebe nije.

Nemam ja problem, samo osjecam prezir prema emotivnim ljudima koji ne prezaju od koriscenja logickih gresaka da bi nesto dokazali, ili pokusali da dokazu. Jer kod mene te stvari ne prolaze. Ali hajde da to nazovemo problemom. Imam problem sa takvim ljudima kad zele da ucestvuju u nekoj diskusiji. A to je upravo ono sto si ti uradila. I jos jedna stvar: ne mislim da ti sebe predstavljas u najboljem svjetlu, nego da zelis sebe da predstavis u najboljem svjetlu. Razlika je velika. Znam ljude poput tebe u stvarnom zivotu. Nije mi stran taj nacin razmisljanja nazalost.

Mozes ili da sanjas "normalno" ili da imas lucidne snove. Ne postoji sredina, ne postoji ravnoteza. Inception je naucna fantastika. Postoje nacini da se covjek istrenira da sanja lucidne snove. Sto ne znaci da treba to da radi jer je "normalni" san itekako bitan. Nije bez temelja tvrdnja da dok spavamo nas mozak podsvjesno povezuje konce i rjesava neke probleme na koje smo naisli dan prije toga. Siguran sam da se svima desilo makar jedanput da kad zapnete negdje i sjutra se probudite ne znate kako ste uopste mogli da mislite da je problem nerjesiv.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Slusaj ovo, tj citaj..
    Usled nekih zackoljica, tj okolnosti, moje voljeno bice i ja smo udaljeni prostorno jedno od drugog, ali zbilja disemo kao jedno. Za sad, ko zna.
    I.. krenem ti ja tako na spavanje, jedne od ovih vrelih noci, zbilja su mi vrele bez njega... ali samokontrolisem se, uspjesno. Dakle, onog trenutka kad treba da utonem u san i sec posto sam pomislila na sitnu pakost prema nekome, koja u stvari i ne bi bila pakost, samo nesto na sta imam pravo, ali bi zahtijevala malo od lose mi strane ega, odavno zaboravljene strane uz to, ''cujem'' tj osjetim njegov glas kako mi govori ''Drugi put''. Momentalno sam prekorila sebe i sec poslije utonula u san. Nista nisam sanjala i probudila sam se, poslije svega par sati savrseno odmorna. Citav dan sam razmisljala o njemu i pjevala kroz kucu, a nemam zbilja, obicaj. Sledeci put kad sam zaspala, imala sam jako prijatne i njezne snove, o njemu i s njim, naravno.

Bicemo brzo zajedno, ili makar relativno brzo.

Ajde.
    Raquel?

Nije san, hvala svakako.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Ja ti kazem.... i otvorenih i zatvorenih ociju...
    Nema na cemu.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Gaule, koja je, dakle, prava religija, sta ti mislis, nakon svih ovih nasih slova, m?
    Vanju nemam radi cega pitat.. On se druzi sa mitovima, njega zivot ne zanima

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Gaule, koja je, dakle, prava religija, sta ti mislis, nakon svih ovih nasih slova, m?
    Vanju nemam radi cega pitat.. On se druzi sa mitovima, njega zivot ne zanima
    iskreno ne znam.
    Samo znam da sam se u snu probudio. Često zatvorenih očiju vidim bolje nego otvorenih.
    Svaki mit je nečiji reprezent duhovnosti,samo ga treba razumjeti i vidjeti njegovu pravu formu.

Ja ti kazem.... i otvorenih i zatvorenih ociju...
    Nema na cemu.
    hmm...raquel,raquel ti si jedno veliko dijete.
    Last edited by gaul; 16-07-11 at 02:47.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

iskreno ne znam.
    Samo znam da sam se u snu probudio. Često zatvorenih očiju vidim bolje nego otvorenih.
    Svaki mit je nečiji reprezent duhovnosti,samo ga treba razumjeti i vidjeti njegovu pravu formu.
    T isi pirat. Pirati su sveti ljudi u Pastafarijanskoj religiji.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Potpuno tacno, tj jednostavno ne mogu da te kritikujem, a ja to ne radim na silu... eventualno ako se igram kao i ti.. amore.. i tango.. bijase?
    E..
    Mogu ja sad jedan poklon da trazim od tebe, gaulicju?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Potpuno tacno, tj jednostavno ne mogu da te kritikujem, a ja to ne radim na silu... eventualno ako se igram kao i ti.. amore.. i tango.. bijase?
    E..
    Mogu ja sad jedan poklon da trazim od tebe, gaulicju?
    Probaj

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Cik pogodi

Koji je tvoj mit?

Ahahahahaah

?

hmm...raquel,raquel ti si jedno veliko dijete.
    Hvala, zbilja se trudim. Pa i kad nisam, tj i kad se ne trudim.
    Last edited by Raquel; 16-07-11 at 02:57.

Page 15 of 62 FirstFirst ... 511121314151617181925 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)