Boli te istina.. da nije bilo mene, ne bi ni do ovih napada doslo, Vanjeshko. No si ti zaboravan, tako katkad. Oce to kad je istina u pitanju, sta mari. Koja je prava religija, ono?
Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.
Bole mene ledja od stajanja na promaji, ali istina nikad ne moze da boli. Moze da mi promakne, ali mislim da nije. A zaboravan jesam generalno. Ali i dalje mislim da pripisujes sebi vise nego sto zasluzujes. A i neka, to nije losa osobina u kapitalistickom svijetu.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Bingo, ili tango? Hm hm.... Mozda gaul zna?
Koja je prava religija, Vanja?
Prava religija je oksimoron. Mogu da ti kazem samo koja je religija najljepsa, a to je strogo subjektivno - Nordijska.
1) Nije najmudriji narod promijenio svoju vjeru no neki drugi, i to ovako.
2) ad verecundiam
Pogrešna premisa ne mora vodit to pogrešnoga zaključka.
Last edited by RoNN|3; 12-07-11 at 03:50.
★
Ako cemo pravo, ne postoje pogresni zakljusci, vec samo pogresni zakljucioci.... A zakljucioci vele znaju da "hinduizam nije monoteisticka religija", naravno i to bez argumenata.
Al Istina nema neporazenih neprijatelja....
Ako cemo pravo, i tvoje greske ispeglah
Peglaj ih i dalje, ali sa stilom, molim te.... tj nadstilom... sve najbolje ti zelim![]()
Ti trazis argumente, a nisi iznio argument da dokazes da je Hinduizam monoteisticka religija. Ima li kraja tvom licemjerju? Da je Hinduizam politeisticka religija je pitanje opste kulture. Ne bi smio da trazis argumente za takve stvari.
Hoces argument. Evo ti: Brahman, Krisna, Visnu, Siva, Sarasvati, Sakti, Indra. U pravu si, istina nema neporazenih neprijatelja. Bolje da procitas Sidartu od Hesea nego sto postavljas Islamsku propagandu. Mozda saznas nesto.
Last edited by VanjaTheMan; 14-07-11 at 13:01.
Onda su i grcka paganska vjerovanja - monoteisticka religija.Jesu, ja sam u pravu, niko drugi nije, jesu sigurno!
Just to slip the skin...
Naravno da jesu.
Mrtva sam ozbiljna.
Kakvo gasenje
Evo da privrijedim, da ne bude da se samo umiljavam, iako sam ovo vec otkucala nedje, na drugi nacin, doduse:
Kad ce sreca/savrsenstvo nastupiti? Kad musko i zensko postanu - jedno. I kad ce biti lijepo? Kad budu - jedno.
U okvirima jednog.
A onda da citiram Dawuda:
''Prokletstvo Allaha je na muskarcima koji oponasaju zene, i na zenama koje oponasaju muskarce''.
Ja stvarno ne razumijem sto je Dawud bio banovan a Vanja nije?
Last edited by Raquel; 16-07-11 at 00:27.
Ajde reci sta. Jednom u zivotu reci sta ako mozes? Hoces li da ujedas ili ces da nastavis da lajes iza zatvorene ograde? Evo godinama te cekam da jednu smisaonu recenicu formiras sa lijepim argumentima. I nadam se svaki dan i svaki put me razocaras.
Naravno da ne razumijes kad nisi bila ovdje. Ili treba detaljnije da ti objasnim zasto nedostatak tvog prisustva nekom dogadjaju moze da dovede do tvog nerazumjevanja istog dogadjaja?
Sve sto trazim od vas je da imate smisla. Nista vise nista manje. A mislim da ne trazim puno.
Last edited by VanjaTheMan; 16-07-11 at 00:38.
Proces...ka boljem?
Last edited by gaul; 16-07-11 at 00:44.
Vanja bi mogao da odmori malo, jer sam ja ipak prisustvovala nemilom dogadju banovanja Dawuda i i dalje mislim da bi se greska mogla ispraviti u korist Dawuda i na stetu Vanje, mada bi to njemu bila korist. Nisam ironicna. To bi bio proces... ka boljem.
gaule, nije ti los taj avatar... mozes ti i bolje, nesto brecas od avatara, ja sto vidju vidju.
Dawud je banovan?
Vidim da ga nema već neko vrijeme, mada čini mi se da je postovao prije par dana.
nisam ni ja znao.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks