mijenjaj to...to su sitne pare..ne bi ih slusa kako lupaju za to...
Ko je reka da ću u PG da trgujem
Nego, što sem neudobnosti prouzrokuju oštećeni? Dali vuku još neka oštećenja ako se ne zamijene itd.
mijenjaj to...to su sitne pare..ne bi ih slusa kako lupaju za to...
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
Pa to je fora što ih ja ne čujem.Možda kad neđe na rupu naletim.Na ravninu ništa.No pošto se znam sa majstorom pođoh kod njega da malo pogleda da nema kakva falinka.I posle natezanja sa pajserom to je jedino što je ispalo.Tu je bilo lufta.
Nisu skupi, ali zamjena je jebada cista.
Stabilnost zadnje kraja ti nije dobar ako su ti blokovi losi.
TAKUMI
Zna li neko za dobar servis auto klime na području KO , TV , BD interesuje me zamjena ulja i freona ko zna kad je iko to radio na moje auto![]()
Ja sam radio servis klime sad prije 10 dana, kod jednog tipa u HN, ne znam tacno kako se zove servis, mislim da se zove Autosport, kad prodjes novu fazu prije EKO pumpe. Cekirao mi je pritisak, rad ventila, ventilatora...bas sve. Sve je bilo OK osim sto je falilo 489 grama freona. Naplatio mi je 20 za freon i 5 za ruke.
Ulje se ne mijenja, nikad. Samo freon se dodaje ako fali.
TAKUMI
Ulje se ne mijenja, jedino ako remontujes kompresor.
A i ne mozes i da hoces, jedino da skines kompresor.
Ali to je nesto sto se ne radi.
Samo ti podji kod njega, ali fora je sto ovaj majstor radi tu posle 2 30, on radi kod nekoliko servisera. Njegov broj nemam jer sam ga izgubio ali ako hoces mogu da idem i da pitam...
TAKUMI
Jeli taj majstor iz H.N i radi li samo u servise iz H.N ?
da te sad ne maltretiram , kad budem dolazio u H.N doci cu poslije 14:30h u Autosport servis
sve koje sam do sad gledao donesu bocu freona prikače manometre i prema pritisku na manometru vidi koliko freona da doda i to je to
Prema pritisku ne moze. Moja BIMMA prima 1230 grama. Ja sam mu rekao da radi drain, tj. da radi freon suck do zadnje kapi. Prije toga sam vidio koliko grama freona je bilo u aparat, onda sam vidio koliko je bilo posle. Bilo je 741 gram vise. Tada je sistem bio prazan, i frajer je napumpao tacno 1230 grama.
On je odavde koliko ja znam, i radi po servisima ali ne znam da li radi van HN.
TAKUMI
E to je mene zanimalo, da prema pritisku NE MOŽE !
pošto su nam E39 ima li razlike koliko staje freona tj 1230g, ako je tebi za američko tržište a meni evropsko ?
Imas li ovu najlu?
Tu ti pise gramaza, i +- 25 grama.
Ovako ti izgleda najla, gore imas gramazu, a dolje onzazu:
![]()
TAKUMI
Fabija zahvaljujem !
Nema na cemu.
Sve za BIMMASE.
TAKUMI
Znas li kako radi kompresor, i koja je uloga ulja u kompresor?
TAKUMI
Cekaj, on skine kompresor, rastavlja ga da bi izbacio staro ulje, sipa novo i onda ga montira?
Ma daj.
Toliko je to zajebano da kad kupis novi kompresor on ti dodje pun.
Last edited by Fabia_Elegance!; 09-07-11 at 09:22.
TAKUMI
Moze li mi neko navesti koja je neophodna oprema uz auto? Tj. trougao i tako sto ide vecTreba li sajla za vuci i tako to
Ugl. sta sve treba ?
Sajla, trokut, prva pomoc, sijalice, zimi zimska oprema.
TAKUMI
mislim i da je prsluk obavezan
Protivpozarni aparat, pored ovog sto su gore naveli.
http://www.youtube.com/watch?v=FliGuYrDla8&NR
Mr_G_rUzNi aka mrG1
Tu ide sajla sem za teretna vozila.A mislim da je i protivpožarni za njih,kombije,autobuse a ne za mala auta.
Edit:
Ipak jes obavezan i protivpožarni.
Last edited by Dutch; 10-07-11 at 11:42.
There are currently 11 users browsing this thread. (0 members and 11 guests)
Bookmarks