@Djetic: imam opticku vezu sa t-com-om, kako da apliciram za neki paket i dje da nadjem cijene?? Ako si vec u toku... hvala!
Vazi. Interesovao sam se pa da iznesem podatak. Da se krenulo ranije u ovaj projekat bilo bi puno vise, ovako zbog problema koji su postojali tesko je nekoga ubijediti da predje na ExtraTv sa BBM i M kabla.S obzirom kakvih je ispada bilo sa servisima 20% je po meni prihvatljivo. No reklama dobra i pravi pristup korisniku moze dosta toga. Da vidimo...
@Djetic: imam opticku vezu sa t-com-om, kako da apliciram za neki paket i dje da nadjem cijene?? Ako si vec u toku... hvala!
Pretpostavljam da se radi o objektu u kojem ''ima'' samo optike (ne i brakra!).U tom slucaju preporucujem:
- Internet, Optika 20 (20/2 Mbps) - 32.99eur (ukljucen PDV),ili neki od vazecih Internet paketa
- IPTV, Trio Optika (Komfor+,Optika20,Extra TV Start) - 46.95eur (ukljucen PDV), ili neki od vazecih IPTV paketa
Procedura prijave:
- dolazak u T-Centar i apliciranje za neki od servisa/paketa.Potpisivanje adekvatnog Ugovora
- dolazak tehnicke ekipe (kod vas) ukoliko ste trazili IPTV uslugu - instalacija STB opreme.Ukoliko pak moguce trazite neki od Internet paketa,sve se zavrsava vrlo brzo (dobijate poziv na tel. da se potvrdi da je sve proradilo).
Ukoliko moguce zelite da mijenjate paket servisa kojeg vec koristite, IPTV ->preko menija na TV prijemniku, Internet -> posjeta u T-Centru.
Rok: maksimum 24h.
Ako bude kakvih problema (kasnjenja), posalji pm da ispravimo.
Last edited by Djetic; 05-07-11 at 15:01.
Djetic, da ne znaš slučajno kakva je situacija sa optikom preko puta delte u city kvart (poslednja zgrada)? Prije 2 mjeseca su mi sproveli optiku do stana i rekli da je sve ok, ugovor sam još ranije potpisao, a niko mi se od tada ne javlja oko uvodjenja net-a/extra tv-a. Zvao sam podršku par puta ali mi uvijek kažu samo ono standardno "proslijedili smo ponovo zahtjev, kontaktiraće vas uskoro". Je li stvarno sve spremno kao što su mi rekli monteri ili treba još nešto da se radi u zgradi?
hvala!![]()
Dakle, pricah sa komsijom, i u jednom se sjetih da ga pitam da li se on sjeca sta je postavljano na putu za Njivice prije 10-ak godina. Bez razmisljanja rece "Optika" !.... Dakle, da li T-Com ima uopste spoznaju je li to optika ili nije u nase selo stigla ? Imam utisak da se ni ne zna sta tu ima od kablova...
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
U novim stanovima ne vidi se nista, samo opticka uticnica na zidu, a u starim se stavljaju kanalice.
Zna li neko da objasni kako da na Huawei HG850a povezem D-link ruter da bih imao wireless konekciju u stanu?
Port 3 ili 4 povezati sa AP opremom!
AP oprema se na jednostavan nacin konfigurise.
Crnogorski Telekom ce uskoro svojim korisnicima obezbjediti opremu sa integrisanim AP, EchoLife HG8245 (Port: 2POTS+4GE+1USB+WiFi).
Svi korisnisi koji budu koristili Internet kao jedan od ponudjenih servisa ce biti obezbijedjeni sa pomenutim modelom opreme.
.![]()
Last edited by Djetic; 19-07-11 at 13:52.
Valjda cu jednog dana vidjeti Huawei kod mene doma. U Bg je jedan Huawei ADSL ruter meni radio bez restarta od feb. 2006-e do maja 2010-e. Bez restarta.... A ovaj ZyXEL ovdje moram da restartujem svako manje od dva sata, ne bi li net funkcionisao evo vec 13 dana. Naravno, tehnicka podrska ni da kaze gdje da trazim problem, jerbo je kod njih sve u redu. Niti konstatuju koliko puta mi je mjenjanja IP adresa rutera. Bas da vidim koliko ce da traje.
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
danas instaliran adsl i extra tv na optiku. sve radi odlichno! za sada sam uzeo 2mbps ali se razmishljam da uskoro predjem na 20![]()
Umro topic kao i radovi na optici![]()
Sto bi sa Podgoricom ? Imas PM.
Posto ozivjeste topic, da pitam.
Moze li se kako napravit internet konekcija od 20/20, tj. da i download i upload budu 20 Mbps i koliko bi to kostalo? I moze li se ova konekcija ostvarit na postojecim ruterima ili trebaju novi?
ONT (bridge mode) vs odgovarajuci Router.
Ako se ne varam,ovu vrstu usluge koristi vec par CT korisnika (npr. 8/8 Mbps). Za cijenu kontaktirajte vaseg Key accaunt managera. Naravno da moze.
Last edited by Djetic; 29-07-11 at 18:52.
Da nece optika u Niksic doleceti ?![]()
![]()
Nijesam siguran da sam postovao informacije da npr. vecina FTTH korisnika iz Herceg Novog su korisnici kojima je optika dovedena do kuce. U naselju Kosic (Danilovgrad) smo instalirali nekoliko FTTH prikljucaka - u kucama.
Da vidimo kako ide, mali pilot (mada korisnici koriste iste servise kao i ostali FTTH korisnici, Optika20).Odmah da napisem,rezultati kvaliteta servisa su odlicni.
Last edited by Djetic; 03-08-11 at 17:49.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks