Page 15 of 176 FirstFirst ... 51112131415161718192565115 ... LastLast
Results 351 to 375 of 4398

Thread: T-Com | Optika

Thanks Thanks Given 
    669
    Thanks Thanks Received 
    81
    Thanked in
    54 Posts

Bakar je kod tebe u stanu
    If at first you don't succeed, skydiving is not for you.

Thanks Thanks Given 
    32
    Thanks Thanks Received 
    39
    Thanked in
    28 Posts

Ocigledno sam napravio permutaciju i samim tim gresku pa sam vas zbunio.
    Zanima me da li je u mojoj zgradi dovedena optika ?
    Posto zivim kao podstanar (i ukoliko b bila dovedena optika) ja svoj "opticki" paket koji bih uzeo ne bih mogao da setam gdje god hocu jeli tako ?
    Last edited by BlackVelvet; 29-06-11 at 12:42.
    Who let the dogs out

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Tesko da ce ta cijena padati any time soon. Pogledajte koliko kosta recimo 4Mbps kod Cablinga - 43 EUR (see http://www.cabling.tv/index-2.html), a kod T-Coma se radi o ExtraTv+Internet 20Mbps+Telefon za 40tak EUR!

Ovome paketu sto se nudi kao promo je realna cijena sigurno preko 70 EUR.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by BlackVelvet View Post
    Mene zanima, u kojim zgradama u Bloku5 je uvedena bakarna infrastruktura ?

I kako prelazim sa postojeceg adsla i extra tv-a na ovaj novi da nazovemo "oprticki" paket ?
    Ukoliko imate inicijativu i organizujete u vasem ulazu prelazak dovoljnog broja stanova na Optika 20 ili Trio Optika (ugrubo 20-30%), instalacije mogu doci relativno brzo...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

oce li biti optike u ruskoj kuli 1 posto su bili davno oko saglasnosti pa da li ima nesto novo oko toga ako zna ko

Thanks Thanks Given 
    1,713
    Thanks Thanks Received 
    597
    Thanked in
    448 Posts

Quote Originally Posted by BlackVelvet View Post
    Ocigledno sam napravio permutaciju i samim tim gresku pa sam vas zbunio.
    Zanima me da li je u mojoj zgradi dovedena optika ?
    Posto zivim kao podstanar (i ukoliko b bila dovedena optika) ja svoj "opticki" paket koji bih uzeo ne bih mogao da setam gdje god hocu jeli tako ?
    Mozes da je preselis samo tamo gdje ima optika, u suprotnom dobijas 'obicni' bakarni prikljucak na novoj adresi do uvodjenja optike u taj kraj.

Thanks Thanks Given 
    1,713
    Thanks Thanks Received 
    597
    Thanked in
    448 Posts

Quote Originally Posted by Vuja View Post
    Tesko da ce ta cijena padati any time soon. Pogledajte koliko kosta recimo 4Mbps kod Cablinga - 43 EUR (see http://www.cabling.tv/index-2.html), a kod T-Coma se radi o ExtraTv+Internet 20Mbps+Telefon za 40tak EUR!

Ovome paketu sto se nudi kao promo je realna cijena sigurno preko 70 EUR.
    .
    Nema tu nista promo i posebno, to je ta cijena. Promo je cijena prikljucka od 0 eur (oprema inace koju korisnik dobija na koriscenje kosta mnogo vise).

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kada ce se moci ochekivati optika u djelovima Tivta osim Portomontenegra?
    Peace,Love,Unity & Respect
    for one another !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Djetic View Post
    Imam konstruktivan prijedlog, posalji na p.m naziv objekta, tj. adresu stana (ulica, broj ulaza,stana, ...) pa da provjerimo gdje, zasto i kada. Moze postojati mnostvo razloga zasto se ''kasni''. U narednim postovima o tome. Mozemo svi da doprinesemo da ova stvar ide brze!
    Imas PM sa podacima. Da probamo da pokrenemo stvari.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Da ne grijesim dusu, znam da je moje selo na kraju jedne civilizacije, ali me nesto kopka :
    Da li je poznato da je optika spustena do Njivica (Herceg-Novi) ?
    Pitam, jer je svojevremeno dok sam bio u Bg, bila plasirana prica da se spusta optika pored puta. I to pored puta je iskopano, i zakrpljeno. Ja licno mislim da nije optika, ali daj da pitam.
    Ako optika nije spustena do Njivica, je li realno ocekivati do 2013-e ? (Ipak svi drugi pojedu kapacitet linka, sem mjestana sela )
    " Damn the cargo, we'll be on our way tonight "

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ZeLjkO_PG View Post
    oce li biti optike u ruskoj kuli 1 posto su bili davno oko saglasnosti pa da li ima nesto novo oko toga ako zna ko
    Bile su saglasnosti, ali ih nije bilo dovoljno za instalaciju optike tj. nije dovoljan broj ljudi uzeo Optika 20/2 ili Trio Optika pakete. Pouzdano znam ()da ce 08.07. uvece biti organizovana promocija Optike za 3 ruske kule negdje u okolini o cemu cete biti obavijesteni uskoro. Na promociji ce biti objasnjene sve prednosti Optike, procedure instalacije, i slicno, a bice podjele prigodnog promo materijala...

Ako ste zainteresovani, pozivam vas da animirate svoje komsije da dodju na promociju i ukoliko vam je ponuda atraktivna formirate kriticnu masu za uvodjenje...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Poseydon View Post
    Dovedite vi optiku do izvoda u zgradi pa ima li bakra 10,20 ili 50m ne igra ulogu. I da, u saopstenju se pominju "lokacijE" u Podgorici.Koje su to lokacije pored pomenute ili je to jos jedna prevara kao prica za HD ?
    Tehnicka rjesanja o kojima vi ovdje govorite (DSLAM oprema u zgradi,optika do DSLAM opreme) imamo na par lokacija u Podgorici.
    Medjutim,mi ovdje pricamo o FTTH rjesenjima,optika do stana .U vise navrata u postovima smo pominjali Blok 5, pa da postavim par slika:

*** objekat u Bloku 15, investitor Cijevna komerc.U stanovima se instaliraju FTTH prikljucci,odnosno izvjesni broj korisnika vec koristi servise

Click image for larger version. 

Name:	34o7m2h.jpg 
Views:	264 
Size:	57.2 KB 
ID:	60177

Name:	i6m5ic.jpg 
Views:	244 
Size:	51.3 KB 
ID:	60178

U nekoliko postova govorimo da su u toku promocije (sakupljanje saglasnosti za migraciju servisa sa bakra na optiku, ...).
    Last edited by Djetic; 30-06-11 at 13:24.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    93 Posts

Djetic, da li mozes da mi kazes nesto za novu profesorsku zgradu preko puta Delte (investitor Univerzitet, Kroling izvodjac)? Momak mi je juce rekao da je optika dovedena do zgrade ali ne i do stanova? Kakva je tu procedura?
    Hvala.
    Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Vuja View Post
    Bile su saglasnosti, ali ih nije bilo dovoljno za instalaciju optike tj. nije dovoljan broj ljudi uzeo Optika 20/2 ili Trio Optika pakete. Pouzdano znam ()da ce 08.07. uvece biti organizovana promocija Optike za 3 ruske kule negdje u okolini o cemu cete biti obavijesteni uskoro. Na promociji ce biti objasnjene sve prednosti Optike, procedure instalacije, i slicno, a bice podjele prigodnog promo materijala...

Ako ste zainteresovani, pozivam vas da animirate svoje komsije da dodju na promociju i ukoliko vam je ponuda atraktivna formirate kriticnu masu za uvodjenje...
    Hvala na odgovoru, ja sam potpisao saglasnost za Trio Optiku al izgleda dzaba kad nisu skupili
    Reklamirajte malo pa dako se uvede vala kod nas, red bi bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by laciale View Post
    Djetic, da li mozes da mi kazes nesto za novu profesorsku zgradu preko puta Delte (investitor Univerzitet, Kroling izvodjac)? Momak mi je juce rekao da je optika dovedena do zgrade ali ne i do stanova? Kakva je tu procedura?
    Hvala.
    Radi se, radi se .Medjutim,ovo kao sto znate nije FTTH,ali slijedi kompletna prica o ovakvi vrsti tehnickih rjesenja.
    Na lokaciji o kojoj vi govorite je dovedena optika do zgrade.U zgradi se nalazi vec bakarna infrastruktura (ako se ne varam).DSLAM oprema u zgradi.

Kako ce vjerovatno biti u vasem stanu, ...

Name:	so49yd.jpg 
Views:	198 
Size:	16.9 KB 
ID:	60238

U pitanju je treca lokacija u Podgorici koja se pokriva ovakvim tehnickim rjesenjem.

1. Zabjelo,objekat kojeg je radio investitor ''Lipa''

Name:	2corebt.jpg 
Views:	192 
Size:	42.6 KB 
ID:	60234

2. Toloska suma,objekat koji je radio investitor ''MRE group''

Name:	15qth0x.jpg 
Views:	159 
Size:	87.6 KB 
ID:	60235 Click image for larger version. 

Name:	2hgfdkk.jpg 
Views:	174 
Size:	70.1 KB 
ID:	60239

U objektima koje su radili ''Lipa'' na Zabjelu, ''MRE group'' u Toloskoj sumi (lokacija startovala predhodne nedelje,samim tim polako pocinju korisnici da se javljaju) skori svi stanari su uzeli servise CT.

3. vasa lokacija

Detalji
    *** Pirelli CPE oprema
    *** Voice servis se ''gura'' kroz IP (nema splitera)

Name:	2nuk2ti.jpg 
Views:	192 
Size:	48.3 KB 
ID:	60236 Click image for larger version. 

Name:	2me5smf.jpg 
Views:	160 
Size:	19.7 KB 
ID:	60237

*** Mnogo veca pouzdanost servisa.Fizickih prekida (CPE-DSLAM) skoro i da ne moze biti
    *** Povecavanje kvaliteta servisa.Linijska brzina DSLAM-CPE je znatno veca nego kod standardnih korisnika,sto znaci da bez problema mozete imati aktivnih 2STB i 7Mbits Interneta.Kada krenu HD paketi vidjece se razlika .

Procedura prijave je jednostavna - posjeta nekom od T-Centara,definisanje servisa koje zelite (Voice,Internet - user name/paket,IPTV - kolicina STB opreme/paket).Cijene su naravno iste kao i za sve druge korisnike,odnosno sve kampanje koje vaze u ovom trenutku se mogu iskoristiti.
    Last edited by Djetic; 01-07-11 at 08:21.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    93 Posts

Djetic, hvala na odgovoru-vrlo profesionalno.
    Da ja sad pojednostavim - brzina i kvalitet linije na maximumu.

kakva je procedura za FTTH ? prijava sa 20-30 % zainteresovanih komsija iz ulaza?
    Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Tehnicka rjesanja o kojima vi ovdje govorite (DSLAM oprema u zgradi,optika do DSLAM opreme) imamo na par lokacija u Podgorici.
    Medjutim,mi ovdje pricamo o FTTH rjesenjima,optika do stana .U vise navrata u postovima smo pominjali Blok 5, pa da postavim par slika:

*** objekat u Bloku 15, investitor Cijevna komerc.U stanovima se instaliraju FTTH prikljucci,odnosno izvjesni broj korisnika vec koristi servise

Name:	34o7m2h.jpg 
Views:	264 
Size:	57.2 KB 
ID:	60177

Name:	i6m5ic.jpg 
Views:	244 
Size:	51.3 KB 
ID:	60178

U nekoliko postova govorimo da su u toku promocije (sakupljanje saglasnosti za migraciju servisa sa bakra na optiku, ...).
    Je li moguce da ovaj uredjaj nema wireless ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Je li moguce da ovaj uredjaj nema wireless ?
    ONT Huawei HG850a nema (nazalost) integrisan AP.Medjutim za nekih 30 dana pristize ONT sa WiFi, i svim FTTH korisnicnima koji imaju Internet paket ce biti zamijenja ONT oprema.
    Naravno,postoji mogucnost da se ONT oprema poveze sa AP uredjajem i rijesi stvar,...

Name:	15zhw03.jpg 
Views:	153 
Size:	26.2 KB 
ID:	60306 Click image for larger version. 

Name:	29deeip.jpg 
Views:	143 
Size:	16.1 KB 
ID:	60308

Name:	2mi526h.jpg 
Views:	162 
Size:	32.1 KB 
ID:	60307
    Last edited by Djetic; 02-07-11 at 14:49.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Super. Priznaces da je bez wirelessa bzv.No, samo da stigne optika do stana pa cemo za wi-fi i sacekati.Kad ce?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Super. Priznaces da je bez wirelessa bzv.No, samo da stigne optika do stana pa cemo za wi-fi i sacekati.Kad ce?
    Kao sto sam i napisao-javicu,PM.Kao sto smo vec pisali,neophodne su saglasnisti definisanog broja stanara, ...(20-30%).Prikupljamo sa lokacije gdje vi boravite .
    Opet,svi mi mozemo siriti pricu oko optike.Malo i vi da pogledate sa komsijama .Sa vecim brojem zainteresovanih u zgradi povecavamo sansu za instalaciju optickih prikljucaka-samim tim i migraciju servisa sa bakra.Paketi, Optika 20 ili Trio Optika.
    Last edited by Djetic; 02-07-11 at 19:31.

Thanks Thanks Given 
    1,185
    Thanks Thanks Received 
    1,948
    Thanked in
    1,061 Posts

Ja sam zadovoljan i ovom bakrom, cekali smo ga kao da je optika

Pretpostavljam da sve sva ova prica oko optike ne tice i kuca?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kao sto sam i napisao-javicu,PM.Kao sto smo vec pisali,neophodne su saglasnisti definisanog broja stanara, ...(20-30%).Prikupljamo sa lokacije gdje vi boravite .Opet,svi mi mozemo siriti pricu oko optike.Malo i vi da pogledate sa komsijama .Sa vecim brojem zainteresovanih u zgradi povecavamo sansu za instalaciju optickih prikljucaka-samim tim i migraciju servisa sa bakra.Paketi, Optika 20 ili Trio Optika.
    Pouzdano znam da su 4od19 potpisali saglasnost za trio optika + 1 stanar kojeg niko nije kontaktirao, i vec koristi Extra trio, tako da imate kako god obrnes 20% +

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Neko je vec pitao za HN a ja cu opet,ima li nade za Novljane da se uvede neki prikljucak na opticke kablove osim onih u naselju Bajkovina posto sa sigurnoscu znam da kad je radjena treca traka od Meljina do Dubrave postavljen je i opticki kabal jer su stari kabal radnici sa bagerom bili pokidali inace neko je spomenuo da ce u ponudi biti i HD paketi,da li to znaci da ce HD paketi biti omoguceni i onima koji su preko parice obicne prikljuceni ili samo onima koji su se prikljucili na nove opticke kablove !?
    Bako, jebeš li što?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pouzdano znam da su 4od19 potpisali saglasnost za trio optika + 1 stanar kojeg niko nije kontaktirao, i vec koristi Extra trio, tako da imate kako god obrnes 20% +
    Radimo.Javicu (obecao sam).Hvala!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Brajan992 View Post
    Neko je vec pitao za HN a ja cu opet,ima li nade za Novljane da se uvede neki prikljucak na opticke kablove osim onih u naselju Bajkovina posto sa sigurnoscu znam da kad je radjena treca traka od Meljina do Dubrave postavljen je i opticki kabal jer su stari kabal radnici sa bagerom bili pokidali inace neko je spomenuo da ce u ponudi biti i HD paketi,da li to znaci da ce HD paketi biti omoguceni i onima koji su preko parice obicne prikljuceni ili samo onima koji su se prikljucili na nove opticke kablove !?
    HD paket ili veci izbor HD kanala ce 99% biti omogucen svim korisnicima IPTV (CT).
    Bice zabavno .

Zelim podijeliti svoje impresije,da je sve smijesno,smijem li napisati - boranija u odnosu na ''ovo''. Jer na topicu smo koji prica o FTTH projektu CT.Ozbiljna Internet brzina,mogucnost veceg broja STB opreme po jednom prikljucku (zasto da ne!).U narednim postovima ce biti vise ''price', korelacija FTTH prikljucka sa IPTV servisom,HD kanalima (SD,snimanje, ...), ... bez degradacije Interneta (20Mbits!) po istom prikljucku.
    Last edited by Djetic; 05-07-11 at 07:31.

Page 15 of 176 FirstFirst ... 51112131415161718192565115 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)