Page 111 of 729 FirstFirst ... 1161101107108109110111112113114115121161211611 ... LastLast
Results 2,751 to 2,775 of 18209

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,510
    Thanked in
    2,652 Posts

- Crna Gora ima izuzetan prirodni potencijal koji treba iskoristiti u realizaciji postojećih ideja, pogotovo za eko pješačke i biciklističke staze u regionu Dinarskog luka, koje će biti zasnovane na jedinstvenim prednostima ovog regiona, posebno za ljubitelje avanturističkog turizma.
    Od kada znam za sebe čujem ovu rečenicu. Da nije malo "izanđala"...
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

mogli bi malo ove patrole mrdnut sa najbezbjednijih mjesta dje su ogranicenja 40,50,60 tamo dje svi voze 120-130 jer znaju da ih nema(ako im je već do bezbjednosti u saobraćaju)..turisti iz Srbije su navikli na takva pametovanja radi punjenja budžeta ali ne vjerujem da će stranci bit oduševljeni kad im zalijepe kaznu zbog vožnje od 63 km/h, a danas sam bio prisutan kad su se "dogovorali" sa jednim Poljakom baš na takvom mjestu
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    244
    Thanks Thanks Received 
    1,825
    Thanked in
    922 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Od kada znam za sebe čujem ovu rečenicu. Da nije malo "izanđala"...
    Mora da neđe u ministarstvu turizma ima neka knjiga redovnih fraza koju svaki minsitar mora naučiti napamet i primenjivati na svakoj konferenciji za štampu
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    2,319
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Zanima me jedna stvar ako ko zna, pratim jutarnji RTS-a ujtro prije nego krenem na posa i primijetio sam da svako jutro melju o Grčkoj prvenstveno pa onda o Turskoj, te prođite ovuda te posjetite ovo mjesto te Grci nas vole prosto im je ža da nam naplate smještaj i ishranu i sve u tom stilu.
    Zanima me plaća li neko to reklamiranje, pošto naše primorje ne pominju više nego da smo udaljeni 65478 km od njih, ili volonterski propagiraju Grčko - Turske turističke kapacitete?

Thanks Thanks Given 
    2,543
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Naravno da plaćaju, ali vjerovatno ne Grci i Turci nego srbijanske agencije koje imaju zakupljene hotele, sobe, apartmane...

Thanks Thanks Given 
    2,319
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Pa što se ovi naši talenti ne otvore malo nego se reklamiraju na CNN i sl. gluposti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ada svi nasi znaju da je kod nas najbolje pa stede pare na reklame A u vezi ovoga reklamiramo se na CNN i sl. sinoc cuh vic godine " stranci trose devize, a mi samo euro"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Zanima me jedna stvar ako ko zna, pratim jutarnji RTS-a ujtro prije nego krenem na posa i primijetio sam da svako jutro melju o Grčkoj prvenstveno pa onda o Turskoj, te prođite ovuda te posjetite ovo mjesto te Grci nas vole prosto im je ža da nam naplate smještaj i ishranu i sve u tom stilu.
    Zanima me plaća li neko to reklamiranje, pošto naše primorje ne pominju više nego da smo udaljeni 65478 km od njih, ili volonterski propagiraju Grčko - Turske turističke kapacitete?
    realno sad je bolje u grcku ili tursku ...sta ima nase primorje da ponudi ?
    Viktorija Badza! um zu sehen,dich nacktauf dem Nordpol !

Thanks Thanks Given 
    2,319
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Quote Originally Posted by BLASTER View Post
    realno sad je bolje u grcku ili tursku ...sta ima nase primorje da ponudi ?
    Nisam na to uopšte mislio pošto znamo što nudimo i što možemo nego na konstantno pominjanje Grka i Turaka, lijepo je i na Bahame pa ne melju o tome po čitav dan. Jutros saopštavaju kako štrajkuju grčki carinici narednih 48 sati pa govore kuda da se ide koji su otvoreni prelazi a sve u laganom smirujućem tonu sa osmjehom kao da je sasvim normalno i prijatno da se pečeš u auto čitav dan na granični prelaz i ne znaš kad će te puštit.
    Mogu zamislit kako bi komentarisali da se kod nas neka muka dešava a kad smo već kod toga još nema vijesti o epidemiji na primorju meningitisa, svinjskog gripa, žutice, smrtonosnog stomačnog virusa............... dopisati po želji.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,510
    Thanked in
    2,652 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Pa svako voli đe mi je ljepšte ili đe mu se servira da mu je ljepše. Ja sam zadovoljan sa plažicama kod nas a plus mi je jeftinije i ljepše..

To bi bilo isto kao da je aražman za PRAG 99€ 5 dana, a povratna do Beograda je 40€. A bolje je poći u PRAG nego u Beograd...
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kad sam dolazila iz pravca BG ka CG, naisla sam na granicni prelaz nesto posle 22 sata. Tad su me upozorili da se tuneli rade i da necu moci da prodjem do 3 ujutro, tj. da posle 3 zavrsavaju sa radom u tunelima ali rasciscavanje traje do 5-6 ujutro... Prvi mah ljutnja zasto nema obavestenja na putu, bar kod dijela puta koji vodi prema Jabuci.. Prvo tajac a onda i izvinjenje srpske policije..
    Povratak do skretanja za Pljevlja.. Novi granicni prelaz i pitam za savjet koji put da izaberem do PG, da li je blize i sigurnije da idem preko Mojkovca, ili na Zabljak, pa za NK. Preporucuju Zabljak.
    Pljevlja u pola noci, nigdje table za PG ili primorje.. Pitam se da li bi i jedan stranac turista znao da se nalazi u CG dalje od onog pecata u pasoshu...
    Djelovalo mi je da taj gradic veze nema sa CG. Bez tabli i putokaza ka PG, HN, Baru.. ma nista..
    Sa Lever Tare neki putokaz za Mojkovac niti koliko km do Mojkovca, a kamoli da pokazuje put za Kolasin tur. mjesto ili PG, a tek primorje - tabula rasa. Od toga nista.. U sebi sam poodavno zalila ljude koji zaista ne znaju nista o CG i koji su dozvolili sebi da ih neko navuce da dodju u CG..
    Biram put ka Zabljaku.. Ni na toj strani nema ni jednog putokaza Zabljak tot km, Savnik tot km, Niksic, PG, Risan Novi.. nigdje nista.. Turista i da hoce ne bi mogao da izabere kojim putem da ide ka destinaciji.
    Smijem se usput i onima koji su zaduzeni za turizam u CG, i onima koji su u obavezi da pomognu taj jad od turizma za korist budzeta Drzave i za korist njima samima jer od tog novca zive (ili oni zive od plata iz kredita za koje se Drzava zaduzuje). Od Zabljaka potrefih put samo zbog info koje sam imala o novom putu, inace, ni tamo putokaza sa km udaljenosti. Ni tamo ne postoji ideja o PG a kamoli koje primorsko mjesto..
    Najveci biser nad biserima, ludilo saobracajnog sektora.. Raskrsnica na kojoj su postavljene 2 table Krnovo Niksic i Niksic Pluzine... Enigma.. Video igrica, koji put bi izabrao jedan prosjecan strani turista. Morala sam razmishljati crnogorski, nikako kao stranac. Da sam kontala kao stranac jutro bih provela na Krnovu medju onim pesticidima za krtolu.. Ali skrenuh desno - crnogorska intuicija.
    Jeste da se dolaskom na raskrsnicu koja vodi za Pluzine moglo lijepo skoknuti i do Bosne umjesto ka primorju ili Glavnom Gradu - Podgorici, ali Crnogorka u meni ipak prepoznaje u jutarnjim satima put ka oslobodjenju - Niksicu, bratskom gradu....... i sta dalje da pricam. Tabli sa distancama u km nije bilo ..
    Podsjetilo me to na nekadasnja desavanja u BG i to x god nakon rusenja mosta u NATO bombardovanju, gdje su ljudi zavrsavali sa autima u provaliji jer nije bilo oznaka na putu da most ne postoji. Na pitanje jednog novinara zasto ne postave table sa upozorenjem itd.. Saobracajni policajac je odgovorio "Pa citav svet zna da je taj most srusen sto bi morali da upozoravamo." Da, oni to znaju a gasterbajteri nisu znali i ...
    Last edited by Rovchanka; 28-06-11 at 14:38.
    SHape k' sebi!

Thanks Thanks Given 
    690
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Ja sam zadovoljan sa plažicama kod nas
    I ja,ali nikako nisam zadovoljan cijenama.
    Mada svakako, za par godina zavrsicemo svi na Cijevnu i Moracu jer ce suncobrani i lezaljke dostic cijenu kvadratnog metra u Budvi 2008 godine...
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Đa'o pare odnio,prelijepo je,Almara-Oblatno-Tivat

Thanks Thanks Given 
    1,100
    Thanks Thanks Received 
    356
    Thanked in
    143 Posts

ajde vi sad meni recite je li korektno izdavati lezaljku 10e dnevno i recimo ja sto kao i ostali izdaju krevet 10e isto na dan...
    umjesto da kupim 1000 lezaljki i da ne brinem
    Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Quote Originally Posted by Rovchanka View Post
    Kad sam dolazila iz pravca BG ka CG, naisla sam na granicni prelaz nesto posle 22 sata. Tad su me upozorili da se tuneli rade i da necu moci da prodjem do 3 ujutro, tj. da posle 3 zavrsavaju sa radom u tunelima ali rasciscavanje traje do 5-6 ujutro... Prvi mah ljutnja zasto nema obavestenja na putu, bar kod dijela puta koji vodi prema Jabuci.. Prvo tajac a onda i izvinjenje srpske policije..
    Povratak do skretanja za Pljevlja.. Novi granicni prelaz i pitam za savjet koji put da izaberem do PG, da li je blize i sigurnije da idem preko Mojkovca, ili na Zabljak, pa za NK. Preporucuju Zabljak.
    Pljevlja u pola noci, nigdje table za PG ili primorje.. Pitam se da li bi i jedan stranac turista znao da se nalazi u CG dalje od onog pecata u pasoshu...
    Djelovalo mi je da taj gradic veze nema sa CG. Bez tabli i putokaza ka PG, HN, Baru.. ma nista..
    Sa Lever Tare neki putokaz za Mojkovac niti koliko km do Mojkovca, a kamoli da pokazuje put za Kolasin tur. mjesto ili PG, a tek primorje - tabula rasa. Od toga nista.. U sebi sam poodavno zalila ljude koji zaista ne znaju nista o CG i koji su dozvolili sebi da ih neko navuce da dodju u CG..
    Biram put ka Zabljaku.. Ni na toj strani nema ni jednog putokaza Zabljak tot km, Savnik tot km, Niksic, PG, Risan Novi.. nigdje nista.. Turista i da hoce ne bi mogao da izabere kojim putem da ide ka destinaciji.
    Smijem se usput i onima koji su zaduzeni za turizam u CG, i onima koji su u obavezi da pomognu taj jad od turizma za korist budzeta Drzave i za korist njima samima jer od tog novca zive (ili oni zive od plata iz kredita za koje se Drzava zaduzuje). Od Zabljaka potrefih put samo zbog info koje sam imala o novom putu, inace, ni tamo putokaza sa km udaljenosti. Ni tamo ne postoji ideja o PG a kamoli koje primorsko mjesto..
    Najveci biser nad biserima, ludilo saobracajnog sektora.. Raskrsnica na kojoj su postavljene 2 table Krnovo Niksic i Niksic Pluzine... Enigma.. Video igrica, koji put bi izabrao jedan prosjecan strani turista. Morala sam razmishljati crnogorski, nikako kao stranac. Da sam kontala kao stranac jutro bih provela na Krnovu medju onim pesticidima za krtolu.. Ali skrenuh desno - crnogorska intuicija.
    Jeste da se dolaskom na raskrsnicu koja vodi za Pluzine moglo lijepo skoknuti i do Bosne umjesto ka primorju ili Glavnom Gradu - Podgorici, ali Crnogorka u meni ipak prepoznaje u jutarnjim satima put ka oslobodjenju - Niksicu, bratskom gradu....... i sta dalje da pricam. Tabli sa distancama u km nije bilo ..
    Podsjetilo me to na nekadasnja desavanja u BG i to x god nakon rusenja mosta u NATO bombardovanju, gdje su ljudi zavrsavali sa autima u provaliji jer nije bilo oznaka na putu da most ne postoji. Na pitanje jednog novinara zasto ne postave table sa upozorenjem itd.. Saobracajni policajac je odgovorio "Pa citav svet zna da je taj most srusen sto bi morali da upozoravamo." Da, oni to znaju a gasterbajteri nisu znali i ...
    Obavezno ovo napiši Lukši na FB :-)

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Mada svakako, za par godina zavrsicemo svi na Cijevnu i Moracu jer ce suncobrani i lezaljke dostic cijenu kvadratnog metra u Budvi 2008 godine...
    Sve dok mogu da ne uzimam ništa od toga, iskreno - zabolje me. A cijene će se same dovesti u red.
    U životu nisam uzeo ležaljku, niti ću.
    ...dip your hands in the water,
    the same deep water as me...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Escobar_BP View Post
    Obavezno ovo napiši Lukši na FB :-)
    Na FB biram prijatelje iz CG po patriotizmu.. Tog gospodina nemam na listi..
    SHape k' sebi!

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Na FB biram prijatelje iz CG po patriotizmu.. Tog gospodina nemam na listi..
    Sad ce se rastuziti, jadan nas premijer.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by opmne View Post
    Sad ce se rastuziti, jadan nas premijer.
    Ne vjerujem, nije mi zatrazio prijateljstvo na FB, tako da mu je jednako svejedno kao i meni. Ne placite...
    SHape k' sebi!

Philadelphia, Pennsylvania, United States
    Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Drzava Crna Gora ti je dala priliku da docekas zoru na Zabljaku. Hvala joj!
    Just to slip the skin...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vidim da niste procitali tekst a i da niste upuceni bas najbolje u putnu infrastrukturu. Tuneli se sredjuju u medjugranicnoj zoni i izvinjenje sam dobila od carine i policije Srbije. Njima se zahvaljujem na paznji. A gospodi carinskoi policijskoj sluzbi CG na prelazu ka Pljevljima, na paznji i upucivanju za CG putne pravce.
    Moja dobronamjerna kritika je iz vizije stranog turiste, i da se odgovorni u CG malo vise pozabave sa svojim poslom da bi pomogli nasoj drzavi i u tom segmentu - Ministarstvo za puteve i Ministarstvo za turizam u saradnji sa lokalnim samoupravama gradova koji su evidentno u sastavu Drzave CG.
    Dobronamjerno samo.. da mrdnu doopetom u korist CG a time i u korist gradjana i svoje - neizostavno.
    Last edited by Rovchanka; 29-06-11 at 15:58.
    SHape k' sebi!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nedostatak saobracajnih znakova ne treba shvatiti kao nemar i neodgovornost ovih sto se bave turizmom. Cak sta vise to je i smisljeno da turista ne protutnji nego da fino zaluta, a dje god zaluta nije zaluta. Da je promasila pa se nasla u Pluzine, eto prilika da proba (ili opet proba) savrsenu pastrmku i pivski sir, da je zalutala na Krnovo - opet savrsen foto safari mjesta dje ce nici elektrane na vjetar odakle će Crna Gora izvoziti struju.... Moglo se tako nabrajati za svaku raskrsnicu i svaki saobraćajni znak koji nedostaje. Talentovan novinar bi napisao reportazu U potrazi za saobracajnim znakovima, a tekst bi svak shvatio na svoj nacin. Dakle nasi ministri brinu i o tome da se misli, cita sa razumijevanjem ili bez njega, svejedno, ali se misli.
    Last edited by Hari Krisna; 29-06-11 at 15:30.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Nedostatak saobracajnih znakova ne treba shvatiti kao nemar i neodgovornost ovih sto se bave turizmom. Cak sta vise to je i smisljeno da turista ne protutnji nego da fino zaluta, a dje god zaluta nije zaluta. Da je promasila pa se nasla u Pluzine, eto prilika da proba (ili opet proba) savrsenu pastrmku i pivski sir, da je zalutala na Krnovo - opet savrsen foto safari mjesta dje ce nici elektrane na vjetar odakle će Crna Gora izvoziti struju.... Moglo se tako nabrajati za svaku raskrsnicu i svaki saobraćajni znak koji nedostaje. Talentovan novinar bi napisao reportazu U potrazi za saobracajnim znakovima, a tekst bi svak shvatio na svoj nacin. Dakle nasi ministri brinu i o tome da se misli, cita sa razumijevanjem ili bez njega, svejedno, ali se misli.
    Jeste g. Hari, ali ima i poslovnih sastanaka u CG, pa zamajavanje po CG putevima bez saobracajnih pokazatelja rezignira ljude.. Eto nek se vec navedenim Ministarstvima i lokalnim samoupravama pridruzi i Ministarstvo za ekonomiju sa kojom "depesom".. Da ne bi prebacivali krivicu na najslabije..
    Kao dobronamjeran gradjanin samo skrecem paznju da rade ono za sta su se obavezali i za sta su od gradjana CG placeni... Nista vise od toga...
    Ja ne znam vide li oni medjusobnu potrebu u saradnji ali ... Ako uzmem u obzir da je u sred komunisticke SSSR bilo znakova sa km za Moskvu i to u zabitima hdje su pokazivali xxxx km do.. Ili po zapadu gdje su i setacke staze obeljezene sa km do raznih odredista i gradova.. Onda nije previse od mene kao gradjanke da ocekujem i od tih "struchnjaka" iz vlasti da malo skinu stiklice (zbog ravnoteze krune) i da se pozabave svojim placenim obavezama. Valjda samo to ocekujemo od njih.
    Last edited by Rovchanka; 29-06-11 at 16:10.
    SHape k' sebi!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Da, originalnost se danas cijeni .
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

"Da dok tata ne bude udaljen sa placenog puta." - Obichno tako biva.. Ali dobronamjernost je ipak nesto posebno - neplaceno.
    Last edited by Rovchanka; 29-06-11 at 16:41.
    SHape k' sebi!

Page 111 of 729 FirstFirst ... 1161101107108109110111112113114115121161211611 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)